Houston Texans - Oakland Raiders 27:14 (kon.)
koniec udalosti
Houston Texans - Oakland Raiders

27:14

(10:7, 10:0, 0:0, 7:7)

cz Sobota 07.01.2017, 22:35 • NRG Stadium, Houston, Texas • Americký futbal • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:35.
     
    Vítám všechny fanoušky amerického fotbalu! V NFL skončila základní část a tento víkend startuje play off 1. kolem, tzv. wild card round, ve kterém se utkají týmy nasazené na třetích až šestých místech svých konferencí. V tomto zápase se podíváme do konferecne AFC. Vítěz divize AFC South a 4. nasazený tým Houston Texans bude ve svém chrámu NRG Stadium hostit 5. nasazený tým Oakland Raiders, který skončil v divizi AFC West na 2. místě.
     
    Systém play off v NFL

    V NFL postupuje z každé konference do play off pouze 6 týmů, stejně, jako například v MLB. 4 vítězové divizí a 2 další týmy s nejlepší zápasovou bilancí. Nasazení týmů je následující: vítězové divizí obsadí pozice 1 – 4, rozhodujícím kritériem je co nejlepší zápasová bilance ze základní části. Zbylé dva postupující týmy se zařadí na pozice 5 a 6 podle stejných kritérií. Může se tak stát, a běžně se stává, že některý vítěz divize má horší zápasovou bilanci, než postupující na tzv. divokou kartu, avšak je nasazen výše. První dva nasazené týmy mají v prvním kole volno. V tzv. Wild Card Round se utkají 3. se 6. a 4. s 5. nasazeným. Vítězové postupují do 2. kola, tzv. Divisional Round. Zde se utká 1. nasazený s níže nasazeným vítězem 1. kola a 2. nasazený s výše nasazeným vítězem 1. kola. Vítězové 2. kola postupují do finále konferencí, jejich vítězové si to poté rozdají v Super Bowlu. Všechny "série" v play off rozhoduje jediný zápas.
     
    Houston Texans

    Houston Texans patří mezi nejmladší organizace v NFL. Byl založen až v říjnu 1999 a do ligy vstoupil v sezóně 2002, kdy byl zařazen do divize AFC South. Zpočátku patřil spíše do počtu, až po 5 letech se dokázal poprvé dostat aspoň na vyrovnanou zápasovou bilanci. Vše se změnilo až v roce 2011, kdy byly provedeny změny v trenérském štábu a hlavně byl v draftu získán fenomenální obránce J. J. Watt. Od té doby, tj. v posledních 6 sezónách, Texans hned 4x vyhráli v současnosti jinak nepříliš silnou divizi AFC South a postoupili do play off. V něm zatím vždy museli hrát wild card game a nejinak je tomu i letos. V předchozích 3 případech dokázali 2x vyhrát a postoupit do divizního kola, ve kterém zatím vždy jejich cesta skončila. Patří tak mezi čtveřici klubů, které dosud nikdy nepostoupily do Super Bowlu. Své domácí zápasy hrají Texans na NRG Stadium s kapacitou 71 795 diváků, který bude hostit letošní finále, takže v Houstonu mají obrovskou motivaci uspět.

    Před touto sezónou dal Houston lukrativní kontrakt Brocku Osweilerovi a doufal, že tím vyřešil mnohaleté problémy na pozici quarterbacka. To se nestalo a tato klíčová pozice je i nadále největší bolestí týmu. V minulých sezónách to doháněla skvělá obrana vedená jedním z nejlepších defenzívních hráčů všech dob J. J. Wattem, avšak ten se ve třetím zápase zranil po zbytek ročníku. Kvalita obrany tím sice klesla, takže hned v 9 zápasech obdržela přes 20 bodů, na druhou stranu pouze jednou přes 30, což je výborné číslo. Právě obrana tak stále dávala Texans šanci vyhrávat zápasy a dařilo se to. Ofenzíva zaznamenala v sezóně maximálně 27 bodů v zápase a pouze 6x se dostala přes 20 bodů, přesto to stačilo na aktivní zápasovou bilanci 9-7 a vítězství ve své divizi. Houston sice začal sezónu dobře a v polovině listopadu měl bilanci 6-3, avšak po 3 porážkách v řadě se zdálo, že mu dochází dech a do play off nepostoupí. Následovaly však pro změnu 3 vítězství v řadě nad slabšími soupeři a před závěrečným kolem měli v Houstonu jistotu. Jejich divize AFC South je však aktuálně nejslabší v lize, navíc z postupujících v konferenci AFC mají nejhorší zápasovou bilanci. Paradoxně i přes to mají ve wild card round slušnou šanci uspět, neboť Oakland přijede bez svého zraněného quarterbacka, bez kterého v posledním zápase základní části na hřišti neexistoval.

    Nejdůležitější hráči:
    Brock Osweiler – 26 let, quarterback
    Vybrán ve 2. kole draftu 2012 a první 4 roky strávil v Denveru jako dvojka za legendárním Peytonem Manningem. Před touto sezónou podepsal lukrativní kontrakt v Houstonu, ale jeho výkony absolutně neodpovídaly platu. Došlo to tak daleko, že byl v několika zápasech nahrazen Tomem Savagem a je možné, že ani v play off nebude starting quarterbackem týmu. V sezóně naházel 2 957 yardů se slabým průměrem necelých 200 yardů na zápas a 5,8 yardu na hod. Pasy nahrál negativní bilanci 15 touchdownů a 16 interceptions. K tomu přidal 131 yardů a 2 touchdowny během. To nejsou čísla, která u svého klíčového hráče chcete mít. Právě výkon quarterbacka bude alfou a omegou úspěchu týmu.
    Lamar Miller – 25 let, running back
    Vybrán ve čtvrtém kole draftu 2012 a také strávil první 4 roky kariéry v jiném týmu, konkrétně v Miami. V nováčkovské sezóně se učil, poté se stal hlavním running backem týmu a ukázal, že je kvalitním hráčem. Poté podepsal velmi dobrou smlouvu v Houstonu, stal se 6. nejlépe placeným hráčem na své pozici v lize a ukázal, že právem. Právě on je hlavním tahounem ofenzívy a naběhal 1079 yardů, což ho řadí do top 10 běžců, a 5 touchdownů. K tomu přidal 188 yardů a 1 touchdown zachycenými přihrávkami. Moc mu však nepomáhá O-line, takže jeho průměr na běh není zrovna dobrý.
    DeAndre Hopkins – 24 let, wide receiver
    Vybrán v 1. kole (27. pozice) draftu 2013, stále věrný Houstonu. Od začátku členem základní sestavy a od druhé sezóny nejčastějším cílem přihrávek. Hlavně minulou sezónu měl vyloženě skvělou, byl dokonce zařazen do druhého All Stars týmu. Jen těžko ji ještě bude někdy opakovat. Letos doplatil na slabou hru quarterbacka, takže nepřekonal hranici 1000 yardů. Přesto je 954 yardů a 4 touchdowny velmi dobrým výkonem. Navíc neztratil ani jeden míč.
    Nick Novak – 35 let, kicker
    Nedraftovaný hráč, který se naplno prosadil v NFL až ve 30 letech. Po 4 sezónách v San Diegu přestoupil do Houstonu, ve kterém během dvou let prokazuje, že je stále platným hráčem. V této sezóně proměnil 35 ze 41 pokusů o field goal, úspěšnost 85,4 % patří do průměru ligy. Do vzdálenosti 40 yardů je bezchybný. To se však nedá říct o extra pointech, které se mu letos nedaří tak, jak by měly. Hned 3 z 25 neproměnil, úspěšnost 88 % je hluboko pod průměrem.
    Jadeveon Clowney – 23 let, defensive end
    Jednička draftu 2014, do kterého vkládají v Houstonu velké naděje do budoucnosti. Jeho rozjezd však nebyl tak rychlý, jak by mohl, neboť většinu nováčkovské sezóny nehrál kvůli zraněnému kolenu. V tomto ročníku již naplno ukázal své kvality a byl vybrán do Pro Bowlu jako jediný hráč Texans. Připsal si 52 tacklů, 6 sacků a 1 forced fumble.
    Quintin Demps – 31 let, strong safety
    Vybrán ve 4. kole draftu 2008, většinu kariéry strávil v Houstonu. Odehrál asi nejlepší sezónu v životě. Připsal si 55 tacklů, 1 forced fumble a ubránil 9 přihrávek, přičemž hned 6x zvládl interception, což je druhý nejvyšší počet v tomto ročníku ligy. Interception zachytil v každém z posledních 3 zápasů základní části, takže do play off vstupuje s velkým sebevědomím.
    Benardrick McKinney – 24 let, inside linebacker
    Vybrán ve druhém kole draftu 2015, velmi rychle se stal členem základní obranné sestavy. Ve své druhé sezóně v lize si připsal hned 129 tacklů (11. místo v lize), 5 sacků a 1 forced fumble. Společně s Clowneym a Wattem patří mezi základní stavební kameny první linie obrany Texans.
    J. J. Watt – 27 let, defensive end
    Hráč, který povyšuje obranu Houstonu do zcela jiné dimenze, již ve svém věku řazen mezi nejlepší obránce historie NFL. Před touto sezónou však podstoupil operaci zad a zranění si po 3 zápasech obnovil. Jak důležitý hráč týmu chybí? První obránce historie, který si ve 2 sezónách připsal 20 a více sacků. 4x zvolen do 1. All Stars týmu. 3x zvolen nejlepším obráncem sezóny, čímž vyrovnal legendárního Lawrence Taylora. Za sezónu 2014 byl dokonce nominován na MVP sezóny, kterou dosud získali pouze 2 obránci (poslední v roce 1986 právě Taylor).
     
    Oakland Raiders

    Oakland Raiders byli založeni v roce 1960 a zařadil se do tehdy nově vzniklé AFL, která byla s NFL sloučena o 10 let později. V roce 1982 proběhlo kontroverzní stěhování do Los Angeles, aby se o 12 let později vrátili zpět. V současnosti se však hodně spekuluje o dalším možném stěhování. Raiders patří mezi historicky úspěšné týmy, avšak současnost tak skvělá není. Jejich nejslavnější období začalo s příchodem legendárního trenéra Johna Maddena do klubu v roce 1967. Nejprve 2 roky jako trenér linebackerů, dalších 10 let jako hlavní trenér. V pozici hlavního trenéra dosáhl jako nejmladší v historii 100 vítězství. Se 3 tituly ze sezón 1976 (32:14 s Minnesotou), 1980 (27:10 s Philadelphií) a 1983 (38:9 s Washingtonem) se Raiders řadí na dělené 7. místo historické tabulky, s celkem 5 účastmi ve finále (porážky v sezónách 1967 a 2002) dokonce na dělené 6. místo. Celkem 15x vyhráli svoji divizi a 22x postoupili do play off, avšak naposledy to bylo právě v roce 2002. Následovalo 14 neúspěšných let, během kterých se pouze 2x dostali aspoň na vyrovnanou zápasovou bilanci, před 2 lety to navíc dlouho vypadalo, že zaútočí na sezónu bez vítězství. Až letos přišlo vysvobození. Domácí zápasy hrají Raiders na Oakland-Alameda County Coliseum, jednom z minima stále využívaných víceúčelových stadionů, který má pro americký fotbal kapacitu 56 057 diváků a je nejmenší v NFL.

    Sezóna 2016 začala drobnými rozpaky v přípravě, avšak hned první zápas napověděl, že tentokrát budou Raiders nesmírně silní v ofenzívě. Hned 6x nasázeli soupeři 30 a více bodů. Dosáhli toho hlavně zásluhou skvěle hrajícího klíčového muže týmu, quarterbacka Dereka Carra. Druhým klíčovým mužem sestavy se stal Khalil Mack, vůdce obrany. Ta sice nebyla z nejpevnějších, ale v důležitých okamžicích obvykle dokázala zabrat, takže nakonec nevadilo, že hned 4x inkasovala přes 30 bodů. Pouze 1 z těchto zápasů totiž Oakland prohrál. Raiders začali velmi dobře, v půlce října měli bilanci 4-2, poté dokonce vyhráli 6 utkání za sebou a dostali se dokonce na dostřel vítězství v celé konferenci. V klíčových duelech v závěru sezóny však podlehli svým divizním rivalům Kansasu a Denveru. Místo vítězství v divizi a volnu v 1. kole play off tak Raiders s bilancí 12-4 a 2. místem v asi nejsilnější divizi současnosti AFC West musí již do 1. kola, v němž navíc nebudou mít výhodu domácího prostředí. Ta největší morová rána však Oaklandem proběhla na Štědrý den. V předposledním zápase základní části si zlomil lýtkovou kost Derek Carr, což ho vyřazuje pro zbytek sezóny. Jak moc byl pro tým důležitý, dokázal hned o týden později zápas v Denveru, v němž si Raiders v ofenzívě ani neškrtli. Bez svého nejlepšího hráče tak nejsou favoritem ani na půdě Houstonu, ačkoliv prožili mnohem lepší sezónu.

    Nejdůležitější hráči:
    Derek Carr – 25 let, quarterback
    Vybrán ve 2. kole draftu 2014 a ihned se stal členem základní sestavy. V nováčkovské sezóně se učil, jak to chodí v NFL, a postupně naznačoval, že z něj může být velká hvězda. Tou se definitivně stal v této sezóně, kdy jistou hrou s minimem chyb dovedl tým s přehledem do play off. Přispěl k tomu 3 937 naházenými yardy s průměrem 262,5 yardu na zápas, navíc dosáhl výborného poměru 28 touchdownů proti 6 interceptions. K tomu mu pomohla výborná O-line, za kterou byl pouze 16x sackován a měl dost prostoru pro svoji hru. Za své výkony byl nominován do loňského i letošního Pro Bowlu. Bohužel si v předposledním zápase základní části zlomil lýtkovou kost a bude týmu po zbytek sezony chybět. Bez něj se ofenzíva rozpadla, jeho náhradník McGloin se zatím předvedl vyloženě tragicky.
    Amari Cooper – 22 let, wide receiver
    Čtyřka draftu 2015, okamžitě se stal tahounem mužstva. Jako první nováček v historii klubu pokořil hranici 1 000 nachytaných yardů, ve druhé sezóně se ještě zlepšil na 1 153 yardy (8. místo v lize), které vyšperkoval 5 touchdowny. V obou dosavadních sezónách byl za své výkony nominován do Pro Bowlu. Patří mezi nejlepší hráče ligy na své pozici a má před sebou velkou budoucnost.
    Michael Crabtree – 29 let, wide receiver
    Desítka draftu 2009, prvních 6 let strávil v San Franciscu. Tam se spíše trápil, s výjimkou sezóny 2012, jeho dosud nejlepší v kariéře. Poslední 2 roky je v Oaklandu, kde konečně může dokazovat své kvality a s Cooperem tvoří smrtící dvojici receiverů. V této sezóně podruhé v kariéře překonal 1 000 nachytaných yardů. Konkrétně 1 003 yardy doplněné 8 touchdowny. Raiders patří mezi 4 kluby s dvojicí receiverů přes tisíc yardů, ale jako jediní z nich postoupili do play off.
    Latavius Murray – 26 let, running back
    Vybrán až v 6. kole draftu 2013 a na šanci v NFL si musel rok počkat, ale v sezóně 2015 se stal hlavním běžcem Raiders a ukázal, že na to má, když pokořil hranici 1 000 naběhaných yardů. Byl poté dokonce nominován do Pro Bowlu. V této sezóně sice snížil množství yardů na 788, avšak prokázal své kvality v krátkých hrách před end zónou a doběhl hned pro 12 touchdownů, což je 5. nejlepší výsledek mezi running backy v této sezóně. Navíc mu zdatně sekundují dva nováčkové, každý z nich zvládl více než 450 yardů, což dohromady činí běhovou hru týmu hodně silnou.
    Sebastian Janikowski – 38 let, kicker
    Vybrán jako číslo 17 v draftu 2000, což je u kickera něco naprosto výjimečného. Celou kariéru, tj. 17 sezón, strávil v Oaklandu. Na současný profesionální sport neuvěřitelná klubová věrnost. Přitom v mnoha sezónách měl opravdu podprůměrnou úspěšnost proměňování field goalů a pouze jednou se dostal přes 90 %. Na druhou stranu má v noze obrovskou sílu a je schopen trefit extrémně dlouhé kopy. Jeho osobní rekord je 63yardový field goal, což v té době znamenalo vyrovnání rekordu NFL. Drží rekord nejdelšího proměněného field goalu v prodloužení v historii ligy (57 yardů) z roku 2008, má nejvíce proměněných field goalů delších jak 50 yardů (53), je také spoludržitelem rekordu v počtu proměněných field goalů delších jak 60 yardů (2). Zároveň zaznamenal nejvíce bodů v historii klubu. Jednu dobu byl nejlépe placeným kickerem NFL. V této sezóně proměnil 29 z 35 pokusů (podprůměrných 82,9 %) a 37 z 39 extra pointů (průměrných 94,9 %).
    Khalil Mack – 25 let, defensive end
    Pětka draftu 2014, ihned člen základní obranné sestavy. Již v nováčkovské sezóně naznačil svůj potenciál, v dalších dvou se zařadil mezi největší defenzívní hvězdy celé ligy. Je extrémně průbojný a dokáže znepříjemnit život každému quarterbackovi. V minulé sezóně byl za 15 sacků a 2 ubráněné přihrávky vybrán do 1. All Stars týmu, o Pro Bowlu nemluvě. V tomto ročníku sice lehce ubral ze sacků, ale 11 je stále krásný počet a 8. místo v lize. K tomu přidal hned 4 ubráněné přihrávky, přičemž jednu dokonce dokázal zachytit (interception) a donést pro touchdown. Navíc si připsal 5 forced fumbles. Je řazen mezi adepty na cenu pro nejlepšího defenzívního hráče téro sezóny a byl opět vybrán do Pro Bowlu. Až mu doběhne nováčkovská smlouva, bude muset být královsky zaplacen.
    Reggie Nelson – 33 let, free safety
    Draftován v 1. kole (číslo 21) v roce 2007, Oakland je již jeho třetím působištěm, přišel do něj před touto sezónou z Cincinnati. Téměř celou kariéru předvádí nadstandardní výkony, v posledních 3 sezónách se zařadil mezi nejlepší hráče ligy na své pozici. V minulém i v tomto ročníku vybrán do Pro Bowlu, loni navíc do 2. All Stars týmu, když zachytil nejvíce interceptions ze všech obránců (8). Letos si připsal 65 tacklů, 17 ubráněných přihrávek, z toho 5 interceptions (dělené 5. místo), a 2 forced fumbles.

    Raiders jsou týmem s ohromnou budoucností. Většina klíčových hráčů je velmi mladá, některým ještě běží nováčkovské smlouvy. To bude hlavním kamenem úrazu v příštích letech, dokázat tyto hráče adekvátně zaplatit a vejít se do platového stropu. Pokud to zvládnou, budou v příštích letech patřit k největším favoritům. Letos však po zranění Dereka Carra v play off příliš šancí nemají. Mají sice velmi dobré běžce a výborné receivery, ale když není co chytat, tak se hraje špatně. Bez quarterbacka to obvykle nejde. Sice mají šanci postoupit přes Texans, sužované podobnými problémy (jen z jiných příčin), ale to bude nejspíš maximum.
     
    Týmové statistiky v sezóně

    Ofenzivní:
    Průměrný počet získaných yardů na zápas:
    HOU 314,7 – OAK 373,3
    Z toho pasových / běhových:
    HOU 198,5/116,2 – OAK 253,2/120,1
    Průměrný počet získaných bodů:
    HOU 17,4 – OAK 26,0
    Úspěšnost proměňování 3. downů:
    HOU 37,3 % – OAK 38,1 %
    Průměrná doba držení míče v zápase:
    HOU 31:33 min – OAK 31:44 min

    Defenzivní:
    Průměrný počet yardů získaných v zápase soupeřem:
    HOU 301,3 – OAK 375,1
    Z toho pasových / běhových:
    HOU 201,6/99,7 – OAK 257,5/117,6
    Průměrný počet bodů získaný soupeřem:
    HOU 20,5 – OAK 24,1
    Úspěšnost ubránění soupeřových 3. downů:
    HOU 61,5 % – OAK 60,6 %
     
    Houston má jednu z nejlepších obran v lize co do počtu povolených yardů soupeři. Hlavně se jí daří proti pasové hře, což může hrát při současných problémech Oaklandu velkou roli. Na druhou stranu Raiders může stačit i málo k vítězství, protože Texans nejsou schopni skórovat. Vše bude záviset hlavně na tom, jak si povedou náhradní quarterbackové hostů proti domácí obraně. Nedá se očekávat, že bychom viděli nějakou přestřelku. Je dost pravděpodobné, že ani jeden tým nedosáhne na 20 bodů.
     
    Vzájemné zápasy

    Vzhledem k nepříliš dlouhé historii Texans a umístění týmů v různých divizích bylo dosud odehráno pouze 10 vzájemných zápasů, všechny v základní části. Více se dařilo Houstonu, vyhrál celkem 6x, Oakland 4x. Na stadionu Texans je bilance vyrovnaná 2:2. Raiders však vyhráli 3 z posledních 4 utkání, včetně obou hraných v Texasu. Poslední střetnutí proběhlo v listopadu v Oaklandu a domácí vyhráli díky výborně zvládnuté poslední čtvrtině.

    Posledních 5 vzájemných zápasů:
    OAK – HOU 27:20 (21. 11. 2016)
    OAK – HOU 14:30 (14. 9. 2014)
    HOU – OAK 23:28 (17. 11. 2013)
    HOU – OAK 20:25 (9. 10. 2011)
    OAK – HOU 24:31 (3. 10. 2010)
    Play-off pavouk

     
    Exkurze do pravidel

    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Kkaždý tým má také tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-50 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do endzóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, plus k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před endzónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, tak i obranný, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, nebo 15).

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
     
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad HOU, 3&5, OAK 42 – U míče je Houston, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Oaklandu.
    Cesta Raiders na stadion!

    We have arrived at NRG Stadium. #OAKvsHOU

    Video zveřejněné uživatelem Oakland Raiders (@raiders),


     
    Raiders jdou úplně neprošlapanou cestou a místo nepřesvědčivého McGloina pošlou na hřiště jako starting quarterbacka úplného nováčka Connora Cooka, pro kterého půjde o první profesionální zápas v životě! Hoďte neplavce do hluboké vody... Naučí se Cook plavat během 60 minut utkání o všechno?
    Za malou chvilku začíná opravdová bitva

     
    Úvodní výkop provádí Raiders, jako první tak bude útočit Houston.
     
    Utkání začalo.
     
    15:00
    Výkop byl krátký, takže Hunt se rozhodl vracet a 17yardovým během se dostal na 25yardovou hranici.
     
    14:56
    HOU, 1&10, HOU 25
    Miller po zemi doleva pro 3 yardy.
     
    14:27
    HOU, 2&7, HOU 28
    Osweiler poprvé do vzduchu, ale minul Millera.
     
    14:22
    HOU, 3&7, HOU 28
    Napodruhé Osweiler úspěšný. Krátkou přiuhrávkou doprava vybídl k běhu Griffina, který získal 10 yardů a Texans pokračují.
    Napodruhé Osweiler úspěšný. Krátkou přiuhrávkou doprava vybídl k běhu Griffina, který získal 10 yardů a Texans pokračují.
     
    13:59
    HOU, 1&10, HOU 38
    Miller podruhé po zemi, tentokrát vpravo a je z toho 7 yardů.
     
    13:22
    HOU, 2&3, HOU 45
    Osweiler si zopakoval úspěšný hod na Griffina, opět doprava. Dalších 13 yardů.
     
    12:35
    HOU, 1&10, OAK 42
    Miler byl velmi rychle zastaven a získal pouze 1 yard.
     
    12:06
    HOU, 2&9, OAK 41
    Osweiler netrefil přihrávku na Griffina a může být rád, že nehodil interception.
     
    12:01
    HOU, 3&9, OAK 41
    Osweiler to vzal na sebe, středem získal 4 yardy, ale to je málo.
    Osweiler to vzal na sebe, středem získal 4 yardy, ale to je málo
     
    11:25
    HOU, 4&5, OAK 37
    Texans neriskovali dlouhý pokus o field goal a kopali punt. Lechler kopl hodně vysoko, aby míč zůstal ve hřišti, Carrie si mávl fair catch a hosté začnou na svých 7 yardech.
     
    11:18
    OAK, 1&10, OAK 7
    Murray středem pro 1 yard.
     
    10:37
    OAK, 2&9, OAK 8
    Cook premiérovým hodem přihrávku nezkompletoval.
     
    10:34
    OAK, 3&9, OAK 8
    První úspěch, ale jednoyardová přihrávka na Coopera nestačí. Rychlé 3 a ven, na míč půjdou domácí.
     
    9:56
    OAK, 4&8, OAK 9
    King kopl velmi špatný punt! Texans začnou na polovině soupeře!
     
    9:49
    HOU, 1&10, OAK 40
    Osweiler našel nalevo Hopkinse pro 3 yardy.
     
    9:26
    HOU, 2&7, OAK 37
    Miller nenašel mezeru v blocích a ztrácí 1 yard.
     
    8:47
    HOU, 3&8, OAK 38
    Osweiler doleva na Griffina, který sice bere 6 yardů, ale na první down to nestačí.
     
    8:04
    HOU, 4&2, OAK 32 – FIELD GOAL TEXANS!
    NICK NOVAK se nezalekl dlouhé vzdálenosti a naprosto bezpečně doprostřed branky proměňuje 50yardový field goal, Houston jde do vedení 3:0!
    NICK NOVAK se nezalekl dlouhé vzdálenosti a naprosto bezpečně doprostřed branky proměňuje 50yardový field goal, Houston jde do vedení 3:0!
     
    7:57
    Novak nepřekopl hřiště a Richard se rozhodl returnovat. A zvládl to pěkně, získal 18 yardů a Raiders začnou na vlastních 23 yardech.
     
    7:53
    OAK, 1&10, OAK 23
    Murray ve středu obrany nenašel mezeru a po 1 yardu byl zastaven.
     
    7:10
    OAK, 2&9, OAK 24
    Richard dokonce 3 yardy ztratil.
     
    6:29
    OAK, 3&12, OAK 21 – INTERCEPTION!
    Cook zatím svoji roli nezvládá! Hledal nalevo Murrayho, avšak jeho úmysl vystihl Clowney, který chytil míč a mířil pro pick six, až duchapřítomný Murray ho stáhl k zemi a zabránil dvojité pohromě! Raiders navíc faulovali a vzdálenost k end zóně budou mít Texans poloviční.
    Cook zatím svoji roli nezvládá! Hledal nalevo Murrayho, avšak jeho úmysl vystihl Clowney, který chytil míč a mířil pro pick six, až duchapřítomný Murray ho stáhl k zemi a zabránil dvojité pohromě!
     
    6:20
    HOU, 1&10, OAK 4 – TOUCHDOWN TEXANS!
    LAMAR MILLER měl na levé straně dostatek prostoru, aby doběhl do end zóny dříve, než bude atakován! Texans zvyšují na 9:0 a tribuny jsou ve varu!
    LAMAR MILLER měl na levé straně dostatek prostoru, aby doběhl do end zóny dříve, než bude atakován! Texans zvyšují na 9:0 a tribuny jsou ve varu!
     
    6:16
    EXTRA POINT
    NICK NOVAK bezpečně proměnil extra point a upravuje na 10:0!
     
    6:16
    Novak poté z výkopu překopl hřiště. Touchback.
     
    6:16
    OAK, 1&10, OAK 25
    Cook se konečně ukázal v lepším světle. Přesnou přihrávkou doprava na Crabtreeho získal 19 yardů.
     
    5:35
    OAK, 1&10, OAK 44
    Reader se probil ofenzívní lajnou a složil Cooka, první sack zápasu!
    Reader se probil ofenzívní lajnou a složil Cooka, první sack zápasu!
     
    4:52
    OAK, 2&16, OAK 38
    Cook znovu hledal Crabtreeho, ale nyní neuspěl.
     
    4:48
    OAK, 3&16, OAK 38
    Opět přihrávka vzduchem na Crabtreeho, hluboko do pole, ale receiver Raiders nedokázal zachytit v pádu míč dříve, než se dotkl země. Kouč Oaklandu si ještě vyžádal challenge, ale ta byla podle očekávání neúspěšná a hosté ztrácí jeden time out.
    Opět přihrávka vzduchem na Crabtreeho, hluboko do pole, ale receiver Raiders nedokázal zachytit v pádu míč dříve, než se dotkl země.
     
    4:41
    OAK, 4&16, OAK 38
    King kopl velmi dlouhý punt až k end zóně, avšak přes snahu hostujících hráčů se míč dokutálel až do end zóny – touchback.
    King kopl velmi dlouhý punt až k end zóně, avšak přes snahu hostujících hráčů se míč dokutálel až do end zóny – touchback.
     
    4:27
    HOU, 1&10, HOU 20
    Miller po levé straně získal pouze 2 yardy.
     
    3:58
    HOU, 2&8, HOU 22
    Znovu Miller po zemi, ale opět jen 2 yardy.
     
    3:14
    HOU, 3&6, HOU 24
    Osweiler hledal na hranici prvního downu Fiedorowicze, ale minul jeho ruce. Adresát přihrávky si navíc pomáhal nedovoleně vůči svému strážci, ale tuto penaltu hosté odmítají.
     
    3:10
    HOU, 4&6, HOU 24
    Lechler kopl pěkný 51yardový punt, ale Richard se se štěstím vyhnul při returnu prvnímu tacklu a nakonec byl zastaven až po zisku 37 yardů, krásný return!
    Lechler kopl pěkný 51yardový punt, ale Richard se se štěstím vyhnul při returnu prvnímu tacklu a nakonec byl zastaven až po zisku 37 yardů, krásný return!
     
    2:56
    OAK, 1&10, HOU 38
    Murray proběhl středem, poté odbočil k levé lajně a doběhl pro krásných 18 yardů, hosté jsou poprvé v red zóně!
    Murray proběhl středem, poté odbočil k levé lajně a doběhl pro krásných 18 yardů, hosté jsou poprvé v red zóně!
     
    2:33
    OAK, 1&10, HOU 20
    Znovu Murray úspěšný, dalších 6 yardů pro něj.
     
    2:05
    OAK, 2&4, HOU 14
    Cook krátkou přihrávkou doprava vybídl Walforda k zisku 7 yardů.
     
    1:39
    OAK, 1&GOAL, HOU 7
    Murray už už klepal na bránu, pouhý yard před goal line byl zastaven!
     
    1:06
    OAK, 2&GOAL, HOU 2 – TOUCHDOWN RAIDERS!
    LATAVIUS MURRAY se nakonec dočkal! Využil perfektních bloků svých spoluhráčů a našel cestu do end zóny! Raiders jsou na tabuli a snižují na 10:6!
    LATAVIUS MURRAY se nakonec dočkal! Využil perfektních bloků svých spoluhráčů a našel cestu do end zóny! Raiders jsou na tabuli a snižují na 10:6!
     
    1:01
    EXTRA POINT
    SEBASTIAN JANIKOWSKI se při extra pointu nemýlil a v pohodě prokopl branku! 10:7!
    EXTRA POINT - SEBASTIAN JANIKOWSKI se při extra pointu nemýlil a v pohodě prokopl branku! 10:7!
     
    1:01
    Janikowski poté z výkopu poslal míč těsně před end zónu Texans a Blue 15yardovým returnem trochu vylepšil pozici pro začátek útoku.
     
    0:57
    HOU, 1&10, HOU 18
    Fumble Osweilera, který však stihl včas zalehnout míč a zabránil nejhoršímu.
     
    0:25
    HOU, 2&12, HOU 16
    Blue nenašel ve středu místo a nic nezískal.
     
    Konec 1. čtvrtiny.
     
    Začátek 2. čtvrtiny.
     
    15:00
    HOU, 3&12, HOU 16
    Osweilerovi se moc nedaří. Fullerovi sice hodil míč, ale Texans ztratili 4 yardy.
     
    14:30
    HOU, 4&16, HOU 12
    Lechler kopl 54yardový punt, který Richard vrátil o 9 yardů zpět. Raiders začnou kousek před polovinou.
     
    14:19
    OAK, 1&10, OAK 43
    Cook přihrávkou na střed Crabtreemu posunul hru o 14 yardů.
     
    13:55
    OAK, 1&10, HOU 43
    Murray byl napravo zablokován, 1 yard.
     
    13:27
    OAK, 2&9, HOU 42
    Crabtree tentokrát dropoval jinak přesnou přihrávku.
    Crabtree tentokrát dropoval jinak přesnou přihrávku.
     
    13:23
    OAK, 3&9, HOU 42
    Nepřesná přihrávka na Coopera. Na field goal daleko, bude se puntovat.
     
    13:18
    OAK, 4&9, HOU 42
    King kopl výborný punt těsně před end zónu a Texans mají před sebou celé hřiště.
    King kopl výborný punt těsně před end zónu a Texans mají před sebou celé hřiště.
     
    13:09
    HOU, 1&10, HOU 5
    Osweiler krásnou přihrávkou poslal Fiedorowicze pro 18 yardů.
    Osweiler krásnou přihrávkou poslal Fiedorowicze pro 18 yardů.
     
    12:37
    HOU, 1&10, HOU 23
    Miller uviděl skulinu a procpal se pro 6 yardů.
     
    12:17
    HOU, 2&4, HOU 29
    Parádní běh Millera, dalších 19 yardů!
     
    11:48
    HOU, 1&10, HOU 48
    Texans zatím jedou super drive. Krátká přihrávka středem na Fiedorowicze a 17 yardů zisku.
    Texans zatím jedou super drive. Krátká přihrávka středem na Fiedorowicze a 17 yardů zisku.
     
    11:07
    HOU, 1&10, OAK 35
    Teď se Millerovi nepovedlo najít místo. Ztráta 2 yardů.
     
    10:25
    HOU, 2&12, OAK 37
    Nový cíl pro přihrávku. Hopkins a 13 yardů. Texans jsou blízko red zóny.
     
    9:38
    HOU, 1&10, OAK 24
    Osweiler šel pro touchdown, ale přihrávka na Hopkinse tentokrát přesná nebyla.
     
    9:33
    HOU, 2&10, OAK 24
    Blue po levé straně pro 4 yardy.
     
    8:52
    HOU, 3&6, OAK 20
    Osweiler šel do vzduchu, avšak Fiedorowicze nenašel. Nadějne rozjetý drive bude zakončen pouze pokusem o field goal.
     
    8:48
    HOU, 4&6, OAK 20 – FIELD GOAL TEXANS!
    NICK NOVAK neměl problém zamířit přesně ze 38 yardů a posouvá skóre na 13:7!
    NICK NOVAK neměl problém zamířit přesně ze 38 yardů a posouvá skóre na 13:7!
     
    8:43
    Novak sice kopl míč až do end zóny, avšak Richardovi vypadl míč! Ten však sebral spoluhráč Jones a parádním returnem poslal Raiders na vlastních 25.
     
    8:37
    OAK, 1&10, OAK 27
    Murray se daleko nedostal. 2 yardy.
     
    7:58
    OAK, 2&8, OAK 29
    Crabtree měl opět problém se zachycením přihrávky.
     
    7:53
    OAK, 3&8, OAK 29
    Další nepřesná přihrávka, adresátem byl Cooper.
    Další nepřesná přihrávka, adresátem byl Cooper.
     
    7:48
    OAK, 4&8, OAK 29
    King kopl pěkný 56yardový punt, Ervin se s returnem daleko nedostal.
     
    7:39
    HOU, 1&10, HOU 22
    Miller se neprosadil, 1 yard.
     
    7:04
    HOU, 2&9, HOU 23
    Osweiler nenašel Hopkinse.
     
    7:00
    HOU, 3&9, HOU 23
    Osweiler pod tlakem odhazoval míč těsně před tím, než byl složen. Avšak obránce Amerson se dopustil držení, 5 yardů trest a první down.
    Osweiler pod tlakem odhazoval míč těsně před tím, než byl složen. Avšak Obránce Amerson se dopustil držení, 5 yardů trest.
     
    6:56
    HOU, 1&10, HOU 28
    Miller se nedokázal vyhnout rychlému napadání a ztratil hned 7 yardů.
     
    6:13
    HOU, 2&17, HOU 21
    Osweiler výrazně zkrátil třetí down přihrávkou na Hopkinse pro 11 yardů.
     
    5:32
    HOU, 3&6, HOU 32
    Osweiler s rozhodl běžet sám a bylo to dobré rozhodnutí. 12 yardů.
    Osweiler s rozhodl běžet sám a bylo to dobré rozhodnutí. 12 yardů.
     
    4:55
    HOU, 1&10, HOU 44
    Miller se probil pro 3 yardy.
     
    4:21
    HOU, 2&7, HOU 47
    Znovu Miller, znovu 3 yardy. Hra je na polovině.
     
    3:41
    HOU, 3&4, 50
    Miller si šel odpočinout a Grimes o moc úspěšnější nebyl. 2 yardy nestačí, bude se puntovat.
     
    3:07
    HOU, 4&2, OAK 48
    Lechler sice puntoval, ale na obou stranách došlo k faulům a hra se bude opakovat.
     
    2:59
    HOU, 4&2, OAK 48
    Sice to vypadalo, že si Lechler říká o fake, ale nakonec kopl punt do end zóny. Touchback.
     
    2:52
    OAK, 1&10, OAK 20
    Washington se prodral pro 3 yardy.
     
    2:47
    První time out Houstonu.
     
    2:47
    OAK, 2&7, OAK 23
    Opět Washington, avšak nyní 1 yard ztratil.
     
    2:42
    Druhý time out Houstonu.
     
    2:42
    OAK, 3&8, OAK 22
    Cook málem hodil další interception! Obránce Hal měl míč téměř v rukou.
    Cook málem hodil další interception! Obránce Hal měl míč téměř v rukou.
     
    2:37
    OAK, 3&8, OAK 22
    King nekopl dobrý punt, pouze 38 yardů. Houston má dost času a relativně krátké pole.
     
    2:25
    HOU, 1&10, HOU 40
    Osweiler parádní přihrávkou středem poslal Fullera pro 19 yardů.
    Osweiler parádní přihrávkou středem poslal Fullera pro 19 yardů.
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    2:00
    HOU, 1&10, OAK 41
    Fantastický catch Hopkinse! No to byla paráda! Dlouhý míč až téměř k end zóně, Hopkins se pro něj musel v plném běhu natahovat, ale zvládl to i s udržením nohou ve hřišti! Texans jsou najednou 3 yardy od end zóny!
    Fantastický catch Hopkinse!
     
    1:54
    Druhý time out Oaklandu.
     
    1:54
    HOU, 1&GOAL, OAK 3
    Miller urval pouze 1 yard.
     
    1:24
    HOU, 2&GOAL, OAK 2 – TOUCHDOWN TEXANS!
    Osweiler skvěle přečetl situaci, naznačována byla běhová hra, ale přesným pasem na téměř nehlídaného DEANDREHO HOPKINSE zařizuje dalších 6 bodů a vedení 19:7!
    Osweiler skvěle přečetl situaci, naznačována byla běhová hra, ale přesným pasem na téměř nehlídaného DEANDREHO HOPKINSE zařizuje dalších 6 bodů a vedení 19:7!
     
    1:20
    EXTRA POINT
    NICK NOVAK neměl s extra pointem problém a upravuje na 20:7!
    EXTRA POINT - NICK NOVAK neměl s extra pointem problém a upravuje na 20:7!
     
    1:20
    Novak kopl úmyslně míč před end zónu, aby běžel čas. Richard zvládl returnem 20 yardů.
     
    1:15
    OAK, 1&10, OAK 23
    Cook byl málem sackován. Přihrávku v nouzi na Murrayho netrefil.
    Cook byl málem sackován. Přihrávku v nouzi na Murrayho netrefil.
     
    1:12
    OAK, 2&10, OAK 23
    Raiders vůbec nezvládli bloky a Murray s tím nemohl nic dělat. Ztráta 6 yardů.
     
    1:07
    Třetí time out Houstonu.
     
    1:07
    OAK, 3&16, OAK 17
    Murray dělal, co mohl, ale víc jak 11 yardů urvat nedokázal. Navíc se Raiders zranil center Hudson, nejspíš kotník. To by byla pro hosty velká ztráta.
    Murray dělal, co mohl, ale víc jak 11 yardů urvat nedokázal. Navíc se Raiders zranil center Hudson, nejspíš kotník. To by byla pro hosty velká ztráta
    Maskota hra Texans vyloženě baví!

     
    0:50
    OAK, 4&5, OAK 28
    King kopl dobrý 53yardový punt, ale Ervin ho dokázal o 16 yardů vrátit. Houston začne na vlastních 35 a zkusí ještě bodovat.
     
    0:42
    HOU, 1&10, HOU 35
    Osweiler sackován Lathamem! Člen O-line Clark navíc obdržel trest za držení a jeho tým ztrácí 10 yardů.
     
    0:34
    HOU, 2&20, HOU 25
    Osweiler zaklekl a poločas končí.
     
    Konec 1. poločasu.
    První poločas máme za sebou.

     
    Texans vstoupili do utkání velmi dobře. Osweiler sice vyrobil několik chyb, ale také předvedl několik výborných přihrávek a zatím dokáže posouvat svůj tým po hřišti. Na druhé straně nováček Cook doplácí na nezkušenost, velmi rychle hodil interception poblíž vlastní end zóny a pomohl tak soupeři jít do trháku. Rychle nabyté vedení ve druhé čtvrtině domácí ještě navýšili a do kabin jdou s pohodlným vedením. Raiders dělají mnoho chyb v útoku i v obraně, a pokud chtějí se zápasem něco udělat, musí do druhého poločasu vyběhnout úplně jiný tým.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 0:26.
     
    Výkop do druhé půle provedou domácí, takže první budou útočit Texans.
     
    Začátek 2. poločasu.
     
    15:00
    Novak překopl hřiště. Touchback.
     
    15:00
    OAK, 1&10, OAK 25
    Murray se středem neprosadil a ztratil 2 yardy.
    Murray se středem neprosadil a ztratil 2 yardy.
     
    14:18
    OAK, 2&12, OAK 23
    Cook zkoušel dlouhý míč na Robertse, ale minul. Obránce Jackson se však dopustil nelegálního kontaktu a je trestán 5 yardy a prvním downem.
     
    14:12
    OAK, 1&10, OAK 28
    Další pokus o dlouhý pas na Robertse. Opět neúspěšný.
     
    14:09
    OAK, 2&10, OAK 28
    Ofenzíva nezvládla rozehrávku. Špatný start, 5 yardů.
     
    14:09
    OAK, 2&15, OAK 23
    Mercilus prošel O-line jako nůž máslem a sackoval Cooka!
    Mercilus prošel O-line jako nůž máslem a sackoval Cooka!
     
    13:22
    OAK, 3&21, OAK 17
    Cook sice dokázal najít pěknou přihrávkou Murrayho, ale 12 yardů nestačí.
     
    12:43
    OAK, 4&9, OAK 29
    King kopl krátký 43yardový punt, který Ervinovi vypadl z ruky, avšak dokázal ho sebrat. Připravil se tím o možnost returnu, už neměl kam jít. Navíc se jeho spoluhráč Dent provinil držením a Houston ztratí dalších 10 yardů.
     
    12:35
    HOU, 1&10, HOU 20
    Miller šel doleva, ale po 2 yardech byl zastaven.
     
    11:56
    HOU, 2&8, HOU 22
    Znovu Miller, znovu dva yardy.
     
    11:16
    HOU, 3&6, HOU 24
    Osweiler viděl, že po zemi to teď nejde, takže šel do vzduchu, ale Andersonovi nehodil přesně.
    Osweiler viděl, že po zemi to teď nejde, takže šel do vzduchu, ale Andersonovi nehodil přesně.
     
    11:12
    HOU, 4&6, HOU 24
    Lechler kopl krátký punt, který navíc Richard dokázal vrátit až na polovinu.
     
    11:01
    OAK, 1&10, HOU 49
    Cook krátkým hodem doprava Richardovi získal 5 yardů.
     
    10:26
    OAK, 2&5, HOU 44
    Richard tentokrát po zemi a přidal 2 yardy.
    Mezitím v Seattlu.

     
    9:45
    OAK, 3&3, HOU 42
    Mercilus rychle přidává druhý sack a útočí na klubový rekord v play off, který vyrovná, když přidá ještě jeden!
    Mercilus rychle přidává druhý sack a útočí na klubový rekord v play off, který vyrovná, když přidá ještě jeden!
     
    9:04
    OAK, 4&13, OAK 48
    King si dal pozor, aby nekopl míč do end zóny. Ervin si mávl fair catch a Texans začnou na vlastních jedenácti.
     
    8:57
    HOU, 1&10, HOU 11
    Nekompletní přihrávka na Hopkinse.
     
    8:54
    HOU, 2&10, HOU 11
    Miller se ani pořádně nerozběhl. Ztráta 1 yardu.
     
    8:23
    HOU, 3&11, HOU 10
    Pokus o dlouhý pas na sprintujícího Fullera neuspěl. Rychlý konec Texans na míči.
    Pokus o dlouhý pas na sprintujícího Fullera neuspěl. Rychlý konec Texans na míči.
     
    8:18
    HOU, 4&11, HOU 10
    Lechler kopl dobrý 56yardový punt, který Richard vrátil jen 4 yardy zpět.
     
    8:07
    OAK, 1&10, OAK 38
    Murray se po zemi neprosadil.
     
    7:34
    OAK, 2&10, OAK 38
    Ani vzduchem to nejde.
     
    7:30
    OAK, 3&10, OAK 38
    Cooper se rozběhl podél levé lajny, ale byl dobře střežen 2 hráči, takže míč zachytit nemohl.
     
    7:25
    OAK, 4&10, OAK 38
    King nekopl dobrý punt. Texans mohli být přišpendleni k end zóně, ale začnou na 22 yardech.
     
    7:19
    HOU, 1&10, HOU 22
    Osweiler hledal Hunta, ale obránce Joseph se dopustil držení.
    Osweiler hledal Hunta, ale neúspěšně.
     
    7:12
    HOU, 1&10, HOU 27
    Miller se probojoval doprava pro 6 yardů.
     
    6:39
    HOU, 2&4, HOU 33
    Znovu Miller, teď středem, ale ještě kousek chybí.
     
    6:01
    HOU, 3&1, HOU 36
    Prosch měl za úkol vyválčit yard. To zvládl.
     
    5:18
    HOU, 1&10, HOU 37
    Miller zpět na hřišti, 3 yardy pro něj.
     
    4:43
    HOU, 2&7, HOU 40
    Osweiler hraje konzervativně a hrou po zemi tahá čas. Miller pro další 3 yardy.
     
    4:00
    HOU, 3&4, HOU 43
    Krátká přihrávka na střed Fullerovi sice uspěla, ale 3 yardy nestačí.
    Krátká přihrávka na střed Fullerovi sice uspěla, ale 3 yardy nestačí.
     
    3:27
    HOU, 4&1, HOU 46
    Lechler dal pozor, aby puntem neohrozil end zónu. Carrie navíc neměl čas na slušný return a získal pouze 2 yardy. Raiders mají před sebou velmi dlouhé pole.
     
    3:18
    OAK, 1&10, OAK 11
    Cooper se rozběhl do pravé strany, ale byl vytlačen ven a nic nezískal.
     
    2:50
    OAK, 2&10, OAK 11
    Po dlouhé době slušná hra. Washington se rozběhl a 14 yardů bylo jeho.
    Po dlouhé době slušná hra. Washington se rozběhl a 14 yardů bylo jeho.
     
    2:20
    OAK, 1&10, OAK 25
    Tak to zkusil znovu, ale teď neměl kudy.
     
    1:37
    OAK, 2&10, OAK 25
    Když ne po zemi, budu chytat. Ani to však Washingtonovi nevyšlo.
     
    1:33
    OAK, 3&10, OAK 25
    Pas doleva na Crabtreeho, který sice zachytil pro 10 yardů, ale to mu je k ničemu, když u toho fauloval svého strážce.
    Pas doleva na Crabtreeho, který sice zachytil pro 10 yardů, ale to mu je k ničemu, když u toho fauloval svého strážce.
     
    1:06
    OAK, 3&20, OAK 15
    Znovu Crabtree potápí svůj tým. Špatný start, dalších 5 yardů trest.
     
    0:45
    OAK, 3&25, OAK 10
    Přihrávka na střed Robertsovi nebyla úspěšná.
     
    0:42
    OAK, 4&25, OAK 10
    Obrovská chyba Merciluse při napadání puntera! Došlo k fyzickému kontaktu, takže skvělý Ervinův return až do end zóny a nejspíš i rozhodnutí zápasu se nekoná!
    Obrovská chyba Merciluse při napadání puntera! Došlo k fyzickému kontaktu, takže skvělý Ervinův return až do end zóny a nejspíš i rozhodnutí zápasu se nekoná!
     
    0:28
    OAK, 4&20, OAK 15
    Napodruhé punt bez problémů, King kopl 55 yardů a Ervin ho opět nezachytil. Naštěstí pro něj ho zastoupil Pleasant, který následně returnoval téměř na polovinu.
     
    0:17
    HOU, 1&10, HOU 47
    Krátký pas na Fullera nebyl přesný.
     
    0:10
    HOU, 2&10, HOU 47
    Grimes našel místo ve středu obrany a protáhl se pro 12 yardů, než ho zastavil Mack.
     
    Konec 3. čtvrtiny.
     
    Začátek 4. čtvrtiny.
     
    15:00
    HOU, 1&10, OAK 41
    Miller po zemi pro 1 yard.
    Občas se to prostě nepovede chytit.

     
    14:27
    HOU, 2&9, OAK 40
    Osweiler přesně našel náruč Fullera, který měl dostatek prostoru k běhu až na hranici red zóny!
    Osweiler přesně našel náruč Fullera, který měl dostatek prostoru k běhu až na hranici red zóny!
     
    13:48
    HOU, 1&10, OAK 21
    Miller byl ve středu včas zablokován. 3 yardy.
     
    13:14
    HOU, 2&7, OAK 18
    Osweiler házel do pravého zadního rohu end zóny Hopkinsovi, který byl nedovoleně bráněn Amersonem a Texans budou mít první down z jednoho yardu!
    Osweiler házel do pravého zadního rohu end zóny Hopkinsovi, který byl nedovoleně bráněn Amersonem a Texans budou mít první down z jednoho yardu!
     
    13:09
    HOU, 1&GOAL, OAK 1
    Miller se ale do end zóny neprobil.
     
    12:34
    HOU, 2&GOAL, OAK 1 – TOUCHDOWN TEXANS!
    BROCK OSWEILER si míč ponechal pro sebe, na pravé straně uviděl volno a pohodlně doběhl pro touchdown, kterým pravděpodobně definitivně rozhoduje zápas! 26:7!
    BROCK OSWEILER si míč ponechal pro sebe, na pravé straně uviděl volno a pohodlně doběhl pro touchdown, kterým pravděpodobně definitivně rozhoduje zápas! 26:7!
     
    12:30
    EXTRA POINT
    NICK NOVAK je dnes zatím neomylný, 27:7!
    EXTRA POINT - NICK NOVAK je dnes zatím neomylný, 27:7!
     
    12:30
    Novak z výkopu poslal míč přes celé hřiště. Touchback.
     
    12:30
    OAK, 1&10, OAK 25
    Cook neposlal přesně míč na Coopera.
     
    12:25
    OAK, 2&10, OAK 25
    Další nekompletní přihrávka, znovu na Coopera, jen hluboko do pole.
    Další nekompletní přihrávka, znovu na Coopera, jen hluboko do pole.
     
    12:19
    OAK, 3&10, OAK 25
    Napotřetí to už quarterback Raiders zvládl. Adresoval míč Riverovi a je to přesně 10 yardů.
     
    11:47
    OAK, 1&10, OAK 35
    Cook hraje vzduchem, aby kdyžtak přerušoval čas. Na Robertse to nevyšlo.
     
    11:46
    OAK, 2&10, OAK 35
    Krátká doleva na Richarda, 3 yardy.
     
    11:00
    OAK, 3&7, OAK 38
    Raiders ještě zůstávají na míči po bravurním dlouhém pasu Cooka na rukou Holmese, který sice měl na zádech Hala, ale dokázal zachytit míč!
    Raiders ještě zůstávají na míči po bravurním dlouhém pasu Cooka na rukou Holmese, který sice měl na zádech Hala, ale dokázal zachytit míč!
     
    10:30
    OAK, 1&10, HOU 42
    Olawale se podíval na hřiště a po zemi přidal 6 yardů.
     
    10:04
    OAK, 2&4, HOU 36
    Další přesný pas na Holmese, 9 yardů.
     
    9:37
    OAK, 1&10, HOU 27
    Cook sice našel napravo Riveru, ale ten si pomohl faulem.
    Cook sice našel napravo Riveru, ale ten si pomohl faulem.
     
    9:06
    OAK, 1&20, HOU 37
    Dlouhá přihrávka na Holtona úspěšná nebyla.
     
    9:01
    OAK, 2&20, HOU 37
    Mezihra po zemi. Richard pro 4 yardy.
     
    8:22
    OAK, 3&16, HOU 33
    Cook hledal Holmese zhruba na hranici 10 yardů od end zóny, avšak ten byl nedovoleně bráněn Josephem a bude se hrát z místa přestupku!
     
    8:14
    OAK, 1&GOAL, HOU 8 – TOUCHDOWN RAIDERS!
    ANDRE HOLMES si našel místo ve středu end zóny, zachytil míč z rukou Coooka a ještě vykřesává malou naději pro Raiders! 27:13!
    ANDRE HOLMES si našel místo ve středu end zóny, zachytil míč z rukou Coooka a ještě vykřesává malou naději pro Raiders! 27:13!
     
    8:10
    EXTRA POINT
    SEBASTIAN JANIKOWSKI proměnil extra point a upravil na 27:14.
    EXTRA POINT - SEBASTIAN JANIKOWSKI proměnil extra point a upravil na 27:14.
     
    8:10
    Janikowski zdaleka nepřekopl hřiště, chtěl donutit soupeře rozehrávat u své end zóny. Ale Ervin zvládl return aspoň na hranici 26 yardů, což je dobré.
     
    8:06
    HOU, 1&10, HOU 26
    Texans budou hrát po zemi. Miller pro 1 yard. A čas utíká.
     
    7:24
    HOU, 2&9, HOU 27
    Opět Miller, nyní bez územního zisku.
     
    6:39
    HOU, 3&9, HOU 27
    Osweiler zariskoval a dlouhým pasem hledal Mumpheryho. Neuspěl.
    Osweiler zariskoval a dlouhým pasem hledal Mumpheryho. Neuspěl.
     
    6:34
    HOU, 4&9, HOU 27
    Lechler kopl slušný punt a Jones byl u Richarda natolik včas, aby mu znemožnil jakýkoliv return! Raiders začnou na 19 yardech.
     
    6:27
    OAK, 1&10, OAK 19
    Cook si počkal, až se Cooper uvolní a poslal mu míč na prsa. 9 yardů.
     
    5:51
    OAK, 2&1, OAK 28
    Další přesná přihrávka. Walford na středu a dalších 9 yardů.
     
    5:20
    OAK, 1&10, OAK 37
    Raiders se rychle posunují na polovinu! Holmes zachytil pro 13 yardů.
    Raiders se rychle posunují na polovinu! Holmes zachytil pro 13 yardů.
     
    4:50
    OAK, 1&10, 50
    Cook střídá adresáty přihrávek, volba Murrayho však nevyšla.
     
    4:45
    OAK, 2&10, 50
    Hodně nepřesný pas na Coppera. To by neměl ani Bolt.
     
    4:40
    OAK, 3&10, 50 – INTERCEPTION!
    Je hotovo! Cook hledal hluboko v poli Coopera, ale poslal míč přesně do ruky zcela osamoceného a čekajícího obránce Moora, který následně donesl míč téměř na polovinu!
    Je hotovo! Cook hledal hluboko v poli Coopera, ale poslal míč přesně do ruky zcela osamoceného a čekajícího obránce Moora, který následně donesl míč téměř na polovinu!
     
    4:32
    HOU, 1&10, HOU 46
    Domácí se provinili špatným startem. 5 yardů zpět.
     
    4:32
    HOU, 1&15, HOU 41
    Miller tahá čas po zemi, 2 yardy.
     
    3:55
    HOU, 2&13, HOU 43
    Miller se teď hodně zapotí. Další 4 yardy.
     
    3:50
    První time out Oaklandu.
     
    3:50
    HOU, 3&9, HOU 47
    Grimes vystřídal Millera a s ním přišel úspěch. 10 yardů a domácí pokračují na míči.
     
    3:08
    HOU, 1&10, OAK 43
    Miller je zpět. 2 yardy.
     
    3:04
    Druhý time out Oaklandu.
     
    3:04
    HOU, 2&8, OAK 41
    Tentokrát žádný zisk pro Millera. Ale moc mu to nevadí.
     
    2:59
    Třetí a poslední time out Oaklandu.
    Quaterback je obdivovaný všude.

     
    2:59
    HOU, 3&8, OAK 41
    Grimes se po pravé straně protáhl pro 6 yardů. Z toho by se dal zkusit field goal, ale to Texans zkoušet nebudou.
     
    2:12
    HOU, 4&7, OAK 40
    Navíc přišla při prvním rozehrání čtvrtého downu úmyslná penalta za pozdní rozehrání, aby měl punter před sebou více prostoru. Lechler pak v pohodě poslal míč před end zónu a Richard si mávl fair catch.
     
    2:06
    OAK, 1&10, OAK 7
    Cook sice poslal míč Robertsovi, ale 1 yard nic neřeší.
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    2:00
    OAK, 2&9, OAK 8
    Krátká přihrávka na volného Riveru, avšak rychle u něj byli dva obránci. 4 yardy.
     
    1:33
    OAK, 3&5, OAK 12
    Pokus o dlouhý pas na Coopera, ale ten byl úplně jinde, než kam Cook házel.
     
    1:27
    OAK, 4&5, OAK 12
    Raiders logicky hráli i čtvrtý down a zvládli ho. Krátká na střed, Rivera pro 6 yardů.
     
    1:02
    OAK, 1&10, OAK 18
    Třetí úspěšný catch Rivery v řadě, nyní pro 11 yardů.
     
    0:37
    OAK, 1&10, OAK 29
    Teď už to nevyšlo.
     
    0:32
    OAK, 2&10, OAK 29
    Hodně dlouhý hod k levé lajně na Robertse úspěšný nebyl.
     
    0:27
    OAK, 3&10, OAK 29
    Ani na Holtona to nevyšlo.
     
    0:23
    OAK, 4&10, OAK 29 – INTERCEPTION!
    Cook ze zoufalství hází třetí interception v zápase! Bouye si počíhal na tento míč a slaví ukončení zápasu!
    Cook ze zoufalství hází třetí interception v zápase! Bouye si počíhal na tento míč a slaví ukončení zápasu!

     
    0:15
    HOU, 1&10, OAK 38
    Ještě se z povinnosti muselo jednou rozehrát, Osweiler zaklekl a Texans se radují z postupu do divizního kola!
     
    Konec utkání.
    Konec utkání.

    A jede se dál.

     
    Ve druhém poločase se nic zvláštního nestalo. Texans se již sice nepohybovali tak dobře po hřišti, ale výbornou obranou udrželi nezkušeného quarterbacka Raiders na uzdě. Definitivně rozhodli zápas touchdownem v poslední čtvrtině, poté ještě dovolili soupeři kosmetickou úpravu skóre. Defenzíva Houstonu potvrdila, že patří k nejlepším v lize a Texasané se mohou těšit na další zápas za týden. Kam pojedou, o tom rozhodne až nedělní utkání Pittsburghu s Miami.
     
    Za několik minut začíná další utkání play off, Seattle Seahawks – Detroit Lions, takže zůstaňte s námi a pokračujte v noci s NFL. (02:05:00)

    Libor Štěpán