USA – Rusko 6:1 (kon.) | Česko – Japonsko 3:2 (kon.) | Kanada – Švédsko 5:1 (kon.)
Fínsko – Švajčiarsko 3:1 (kon.)
koniec
USA
6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Rusko
cz Sobota 07.01.2017, 15:30 • Zlín, PSG aréna • Majstrovstvá sveta žien U18 • Skupina A
Partner:
    59:34 Darija BĚLOGLAZOVOVÁ - 6:1
     
    59:34
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak na závěr ještě čestný úspěch Ruska. O ten se postarala DARIJA BĚLOGLAZOVOVÁ, která našla puk ležící vedle betonu brankářky a protlačila ho do sítě. Asistence: Olga Širokovová.
    51:06 Anneke LINSEROVÁ - 6:0
     
    51:06
    USA právě vstřelilo branku!
    Merkuševová vyrazila ránu od modré, k puku se jako první dostala ANNEKE LINSEROVÁ a ta už neměla problém dorazit puk do odkryté sítě. Asistence: Gracie Ostertagová.
    Cayla BARNESOVÁ - 5:0
     
    47:21
    USA právě vstřelilo branku!
    Američanky využívají přesilovku. Heisingová našla před brankou nikým neobsazenou CAYLU BARNESOVOU, která poslala puk za záda ruské brankářky. Asistence: Natalie Heisingová, Medeline Wethingtonová.
    31:44 Taylor WENTEOVÁ - 4:0
     
    31:44
    USA právě vstřelilo branku!
    TAYLOR WENTEOVÁ se prodrala podél mantinelu až k brance a těsně před brankářkou zavěsila puk pod horní tyč. Asistence: Catherine Skajaová.
    Cayle BARNESOVÁ - 3:0
     
    20:52
    USA právě vstřelilo branku!
    Na úvod druhé třetiny se hned prosazují USA. CAYLE BARNESOVÁ se střelou zpoza protihráčky trefuje o horní tyč do sítě. Asistence: Taylor Wenteová.
    08:48 Natalie HEISINGOVÁ - 2:0
     
    08:48
    USA právě vstřelilo branku!
    Američanky během chvíle odskakují na rozdíl dvou branek. NATALIE HEISINGOVÁ dostal přihrávku mezi kruhy, vystřelila mezi nohy a Farchutdinovové prošel puk do sítě. Asistence: Anneke Linserová.
    08:14 Maureen MURPHYOVÁ - 1:0
     
    08:14
    USA právě vstřelilo branku!
    Úvodní gól šampionátu střílí USA a konkrétně MAUREEN MURPHYOVÁ. Tu nechala ruská obrana najet až na střed hřiště odkud střelou nad lapačku dává první gól USA. Asistence: Clair DeGeorgeová, Delaney Drakeová.

    Michal Sedláček

    Góly a asistencie: 9. Murphyová (DeGeorgeová, Drakeová), 9. Heisingová (Linserová), 21. Barnesová (Wenteová), 32. Wenteová (Skajaová), 48. Barnesová (Heisingová, Wethingtonová), 52. Linserová (Ostertagová) – 60. Běloglazovová (Širokovová)


    USA: Gulsteneová (Reedová) – Barnesová, Wethingtonová, Buchbinderová, Ostertagová, LaMantiaová, Simpsonová, Nortonová – Petrieová, Skajaová, Wenteová – Zumwinkle, Hughesová, Heiseová – Odenová, Drakeová, DeGeorgeová – Murphyová, Heisingová, Compherová – Linserová.
    Rusko: Farchutdinovová (Merkuševová) – Bobrovová, Klimkinová, Kuzněcovová, Orlovová, Pirogovová, Provorovová, Savoninová, Zuboková – Běloglazovová, Bolgarevová, Bratiševová – Dobrodějevová, Dorofejevová, Kulišovová – Naděždinová, Rodnovová, Starovojtovová – Šatalovová, Širokovová, Mezencevová.

    Rozhodca: Abergová – Anexová, Gagnonová