Turné čtyř můstků - HS140, Bischofshofen Vítěz: K. Stoch (POL) (kon.)
koniec udalosti
Turné čtyř můstků - HS140, Bischofshofen

Vítěz: K. Stoch (POL)

cz Piatok 06.01.2017, 16:45 • Paul Ausserleitner schanze (Rakousko) • Skoky na lyžiach
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:45.
     
    Průběžné pořadí Světového poháru

    1. Daniel-André Tande (NOR) 632 b.
    2. Domen Prevc (SLO) 596 b.
    3. Kamil Stoch (POL) 533 b.
    4. Stefan Kraft (AUT) 504 b.
    5. Maciej Kot (POL) 383 b.
    6. Manuel Fettner (AUT) 364 b.
    7. Markus Eisenbichler (GER) 361 b.
    8. Michael Hayböck (AUT) 329 b.
    9. Severin Freund (GER) 309 b.
    10. Andreas Kofler (AUT) 252 b.
    ...
    23. Vojtěch Štursa (CZE) 87 b.
    29. Jakub Janda (CZE) 51 b.
    32. Roman Koudelka (CZE) 39 b.
    36. Lukáš Hlava (CZE) 26 b.
    52. Tomáš Vančura (CZE) 2 b.
     
    Průběžné pořadí Turné čtyř můstků

    1. Daniel-André Tande (NOR) 710,3 bodů
    2. Kamil Stoch (POL) 708,6 b.
    3. Stefan Kraft (AUT) 693,7 b.
    4. Piotr Żyła (POL) 686,7 b.
    5. Manuel Fettner (AUT) 671,1 b.
    6. Markus Eisenbichler (GER) 669,0 b.
    7. Maciej Kot (POL) 665,5 b.
    8. Stephan Leyhe (GER) 651,2 b.
    9. Peter Prevc (SLO) 648,0 b.
    10. Jevgenij Klimov (RUS) 647,7 b.
    ...
    19. Jakub Janda (CZE) 612,2 b.
    29. Roman Koudelka (CZE) 467,5 b.
    34. Vojtěch Štursa (CZE) 375,0 b.
    44. Lukáš Hlava (CZE) 219,7 b.
     
    Vítejte u závěrečného závodu Turné čtyř můstků, ve kterém se rozhodne, který skokan vstoupí mezi nesmrtelné. Bude to Nor Daniel-André Tande, Polák Kamil Stoch, nebo někdo jiný? Kvalifikací úspěšně prošlo také všech 6 českých skokanů, takže o zajímavost je postaráno!
     
    Souboj o celkové první místo na Turné čtyř můstků bude ještě nesmírně dramatický. Rodák z Narviku, Daniel-André Tande je v čele jen o 1,7 bodu, což je po pěti soutěžních skocích naprosto nepatrný rozdíl.

    Tande je aktuálně v excelentní formě a zvítězil ve dvou předchozích závodech, k celkovému prvenství však bude muset přidat ještě jeden světový výkon.

    Polák Stoch těží ze svých konstantních výsledků, dvakrát si doletěl pro druhé místo a jen v Innsbrucku skončil mimo stupně vítězů. Kvalifikace tento úspěšný nástupce Adama Małysze tradičně vynechává, budeme proto zvědavi na jeho představení v hlavním závodě.
     
    Větrnou a sněhovou kvalifikaci ovládl překvapivě Němec Andreas Wellinger, který dokonale využil podmínek při svém skoku a stanovil nový rekord můstku, 144,5 metru! Hlavním favorité již neskákali do tak dobrých podmínek, navíc měli nižší nájezd. Některým se skok nepovedl, průběžně vedoucí muž Světového poháru i Turné Nor Daniel-André Tande měl dokonce velké problémy ve vzduchu. Složení dvojic pro 1. kolo závodu je tak docela překvapivé.
    Čeká nás například souboj prvních dvou mužů celkového hodnocení Světového poháru, proti sobě se totiž postaví Tande a Domen Prevc.
     
    České fanoušky může těšit skutečnost, že se do závodu kvalifikovala kompletní šestice skokanů. Navíc chybělo pravdu velmi málo, abychom v 1. kole viděli vzájemný souboj dvou českých skokanů. Ten si tak užijí pouze dva z Němců, Poláků a Slovinců.
    Rekordní skok Andrease Wellingera z kvalifikace

     
    Dvojice 1. kola

    26. Jakub Janda (CZE)
    25. William Rhoads (USA)

    27. Vojtěch Štursa (CZE)
    24. Elias Tollinger (AUT)

    28. Jernej Damjan (SLO)
    23. Roman Koudelka (CZE)

    29. Markus Schiffner (AUT)
    22. Taku Takeuči (JPN)

    30. Jarkko Määttä (FIN)
    21. Dmitrij Vasiljev (RUS)

    31. Richard Freitag (GER)
    20. Stefan Kraft (AUT)

    32. Kento Sakujama (JPN)
    19. Jevgenij Klimov (RUS)

    33. Cene Prevc (SLO)
    18. Robert Johansson (NOR)

    34. Jan Ziobro (POL)
    17. Stefan Hula (POL)

    35. Thomas Hofer (AUT)
    16. Andreas Stjernen (NOR)

    36. Halvor Egner Granerud (NOR)
    15. Michael Hayböck (AUT)

    37. Kevin Bickner (USA)
    14. Noriaki Kasai (JPN)

    38. Michael Glasder (USA)
    13. Jurij Tepeš (SLO)

    39. Daniel-André Tande (NOR)
    12. Domen Prevc (SLO)

    40. Lukáš Hlava (CZE)
    11. Daiki Ito (JPN)

    41. Anže Semenič (SLO)
    10. Peter Prevc (SLO)

    42. Jan Matura (CZE)
    9. Dawid Kubacki (POL)

    43. Florian Altenburger (AUT)
    8. Vincent Descombes Sevoie (FRA)

    44. Vladimir Zografski (BUL)
    7. Karl Geiger (GER)

    45. Andreas Kofler (AUT)
    6. Anders Fannemel (NOR)

    46. Tomáš Vančura (CZE)
    5. Maciej Kot (POL)

    47. Philipp Aschenwald (AUT)
    4. Piotr Żyła (POL)

    48. Rjoju Kobajaši (JPN)
    3. Stephan Leyhe (GER)

    49. Kamil Stoch (POL)
    2. Manuel Fettner (AUT)

    50. Markus Eisenbichler (GER)
    1. Andreas Wellinger (GER)
     
    Ještě jednou dobré odpoledne, v rakouském Bischofshofenu je již vše připraveno ke startu posledního závodu Turné čtyř můstků. Hned v úvodu se představí tři Češi, pro nás nezapomeňte sledovat hned od začátku. V Rakousku panují velmi dobré podmínky a věřme, že nebudeme svědky žádných komplikací ve spojitosti s větrem.
     
    Start
    Závod byl zahájen.
     
    26
    Hned jako první se z můstku dolů spustil nejlepší Čech na Turné, Jakub Janda, a je z toho velmi dobrý výkon. Skok dlouhý 132 metrů s dobrými známkami za styl by rodáku z Frenštátu pod Radhoštěm mělo stačit, uvidíme, co předvede Američan Rhoads.
    Jakub Janda (CZE)
     
    25
    Americký soupeř měl problémy na odraze, nedostal se do patřičné výšky a jeho skok neměl rozhodně takovou kvalitu. Za 116,5 metru nemůže pomýšlet na postup, v tomto souboji jde do druhého kola Jakub Janda. Další skvělý výkon skušeného Čecha, uvidíme, na co to v konečném zúčtování bude stačit.
     
    27
    Druhý souboj a opět vidíme českou vlaječku. Vojtěch Štursa nenavázal na výborný výkon Jakuba Jandy, také nedostal tolik známek za styl a bude muset čekat na to, co předvede jeho soupeř Elias Tollinger.
    Vojtěch Štursa (CZE)
     
    24
    To je škoda! Domácí závodník si připíše z dnešního závodu body, naopak Vojtěch Štursa vypadává. Tollinger zapsal o osm desetin bodu více a českého soka ve vzájemném souboji poráží.
     
    28
    I ve třetí dvojici se představí český závodník. Jako první se však spustil z můstku Jernej Damjan a nastavil laťku docela vysoko. Doletěl na hranici 128,5 metru a bude čekat na Koudelkův výkon.
     
    23
    Roman Koudelka dnes velmi pravděpodobně ve druhém kole nebude. V souboji s Damjanem prohrává o 9 bodů. Je to škoda, Koudelkovi se letošní Turné vůbec nevydařilo, snad ještě není všem dnům konec a Roman zlepší svou formu.
    Roman Koudelka (CZE)
     
    29
    Do čela závodu se nyní propracoval Markus Schiffner, který doletěl na hranici 133 metrů a i přes protivítr překonává o šest desetin Jakuba Jandu.
     
    22
    Takeuči věděl, že musí předvést kvalitní skok, aby postoupil do druhého kola, leč na svého soupeře Schiffnera nestačí. Vzdálenost 126,5 metru stačí na průběžnou čtvrtou pozici.
     
    30
    V páté dvojici začíná Fin Jarkko Määttä, jenže po nevydařeném skoku měřícím 120,5 metru bude muset doufat v chybu Vasiljeva.
     
    21
    Vasiljev se však v žádném případě neblýskl, skočil o dva a půl metru méně, navíc zaznamenal nízké známky od rozhodčích, a proto v souboji s Finem prohrává.
     
    31
    Richard Freitag není na Turné v optimální pohodě, velmi známý závodník však dnes předvedl solidní skok s délkou 130,5 metru. Navíc přičítá 2,2 bodu za vítr a jde do čela o jednu desetinu bodu! Schiffner je nyní na druhém místě a to je hozená rukavice pro Stefana Krafta, jenž je třetím mužem celkového pořadí.
     
    20
    Ale pozor! Kraft chtěl v posledním závodě usilovat o celkový primát, jenže po prvním kole se jeho šance výrazně snižují! Rakušan je horší než Freitag a bude doufat v to, že mu tento skok dlouhý 128 metrů bude stačit na postup mezi pěticí šťastných poražených. Velké překvapení a rázem je Kraft venku ze hry o titul!
    Stefan Kraft (AUT)
     
    32
    Kento Sakujama se svým skokem nemůže být spokojen, s kvalifikací se to rozhodně nedá porovnát, a proto je z toho za 115,5 metru až 12. místo. Klimov má k postupu blízko, laťka pro něj není nastavena vysoko.
     
    19
    Klimov nyní doplatil na podmínky, přičítá až 6,2 bodu. Přesto předvedl relativně kvalitní výkon a za 124,5 metru putuje na šesté místo. Sakujama je poražen, Klimova uvidíme i ve druhém kole.
     
    33
    Cene Prevc měl potíže na odrazu, proto neletěl tak daleko a s postupem to bude mít složité. 119 metru je v těchto podmínkách zkrátka málo a je z toho prozatimní dvacátná pozice. Jak odpoví Nor Johansson?
     
    18
    Překvapivý stříbrná medalista z Innsbrucku, Robert Johansson zaznamenal 122 metrů a opět bude bodovat. Mezi přední příčky to však určitě nebude, zatím je z toho osmé místo.
     
    34
    Jan Ziobro se dostal po odrazu velmi vysoko a nakonec doplatichl na hranici 125 metrů. Na tohoto Poláka je to při současné formě slušný výkon, Hula bude muset zabrat. Ziobro je zatím sedmý se ziskem 115,8 bodů. Zatím nám schází delší lety, změní to nyní Stefan Hula?
     
    17
    Souboj Huly s Ziobrem je nesmírně vyrovnaný a nakonec je z toho postup Jana Ziobra, jenž byl jistým outsiderem tohoto souboje. 124 metrů je o metr méně, než v případě Ziobra a v celkovém součtu je z toho ztráta pěti desetin.
     
    35
    Dvacetiletý Thomas Hofer nepředvedl nic, co by se výjimalo z průměru. 115,5 metru, navíc známky za styl kolem 17 bodů, Rakušan musí doufat v chybu svého soupeře.
     
    16
    Což však Stjernen vůbec nedopustil! Po delší době dlouhý skok, tentokrát měřil 130,5 metru. Čelo tabulky je velmi nabité a Nor končí o pět desetin třetí. Janda klesá na čtvrtou příčku, ale přitom ztrácí jen sedm desetin na vedoucího závodníka.
     
    36
    Granerud se nezaskvěl příliš dobrým výkonem, vzdálenost 118,5 metru řadí tohoto Nora na šestnáctou příčku a domácí závodník Hayböck by si s tím měl bez problémů poradit.
     
    15
    Zdá se, že je Hayböck zpět v plné síle po viróze a je zde třetí skok o délce 130,5, Přičítá 4,8 bodu za vítr, což je nejvíce ze všech skokanů v čele a je z toho první příčka o 2 body před Freitagem. V čele tabulky jsou nyní známá jména.
     
    37
    Kevin Bickner měl stejné podmínky, jako závodníci před ním, leč nedokázal se s nimi vypořádat a přistál na značce 116 bodů. Bickner je poslední za svým týmovým kolegou Rhoadsem.
     
    14
    Legendární Noriaki Kasai neměl ideální vůvod Turné, ale už v Innsbrucku naznačil, že se s ním stále musí počítat. Japonec zapíše ke svému jménu do statistik 130 metrů, což mu v tuto chvíli stačí nejen na postup, ale i na šestou pozici průběžného pořadí. Zatím jedeme ve velkém tempu a podmínky závodu přejí.
     
    38
    Třetí Američan na startu dnešního závodu, Michael Glasder skočil nejdále ze své reprezentační skupiny. Ani to však nemůže stačit na postup, jelikož za 120,5 metru je zástupce amerických skoků na lyžích osmnáctý.
     
    13
    Vítr se nám otočil a nyní závodníci odečítají body. Tepeš letěl suverénně nejdále, využil dobrých podmínek a jako první překonal metu 141 metrů. Slovinec měl také výborné známky za styl a jde do čela o 10,9 bodu!
     
    39
    Ale pozor, nyní je na můstku Daniel-André Tande, vedoucí závodník Světového poháru.
     
    39
    Po dlouhém skoku Tepeše se nájezdová lavice o číslo snižuje. Mladý Nor bude připočítávat známky.
     
    39
    Daniel-André Tande letěl daleko a půjde na druhé místo. Odečítal dva body za vítr a za Tepešem je nyní o 5,6 bodu. Bude tento skok dostatečně dobrý na to, aby si Nor udržel šanci na celkové vítězství? Ještě připomínám, že vzdálenost byla 135 metrů.
     
    12
    Druhý muž Světového poháru, Domen Prevc už přičítá body za vítr, skočil na hranici 130,5 metru a jde za Tandeho o pět bodů na třetí místo. I tento skok mu velmi pravděpodobně bude stačit na postup z pozici šťastých poražených.
     
    40
    Lukáš Hlava už měl zase výrazný zadní vítr a připočítává 5,5 bodu. Bohužel se k jeho jménu připsala vzdálenost 110,5 metru a s tím by Ito neměl mít problémy.
    Lukáš Hlava (CZE)
     
    11
    Ito letí mnohem dále než Hlava, přesto není se svým výkonem spokojen. V těchto podmínkách a z nízkého nájezdového okna se skáče obtížně a Ito se svými 120,5 metru klesá na patnácté místo. Postup z toho bude, avšak žádné výrazné promluvení do celkových výsledků nemůžeme čekat.
     
    Pořadí po 30 skocích:

    1. Jurij Tepeš (SLO) 140,6
    2. Daniel-André Tande (NOR) 135,0
    3. Domen Prevc (SLO) 130,0
    4. Michael Hayböck (AUT) 128,7
    5. Richard Freitag (GER) 126,6
    ----
    8. Jakub Janda (CZE) 125,9 Q
    18. Roman Koudelka (CZE) 109,9
    20. Vojtěch Štursa (CZE) 108,4
    30, Lukáš Hlava (CZE) 92,7
     
    41
    Slovinský souboj zahájil Anže Semenič, jenže za 111 metrů je zde konec postupových nadějíl. Co nyní předvede lídr loňské sezóny Peter Prevc?
     
    10
    Ani Peter Prevc nezažívá ideální Turné, na postup sice skok dlouhý 122,5 metrů stačí, s třináctem místem však tento Slovinen nemůže být spokojen. Průběžně to stačí na třinácté místo. Nyní je řada na Janu Maturovi, co předvede zkušený český závodník?
     
    42
    Jan Matura bohužel prokázal, že v současné době není v ideální pohodě. Ke svému jménu připsal 109 metrů a Kubacki má otevřené dveře k jasnému postupu, proti tomuto skoku by neměl zaváhat.
    Jan Matura (CZE)
     
    9
    Možná bychom si od Kubackiho představovali trochu delší skok, se 125 metry není spokojen. Na postup to jednoznačné stačí, jenže Polák má vyšší ambice, než je průběžné čtrnácté místo.
     
    43
    Domácí fanoušci jsou zklamaní, Altenburger nevystoupal po odskoku a letěl nízko nad strání. Ze zadního větru zaznamenal 106,5 metru, což je jednoznačně nejkratší skok dnešního dne.
     
    8
    Vincent Descombes Sevoie je jeden s mužů, který se v letošní sezóně vypracoval mezi širší špičku, svůj skok v Bischofshofenu však nebyl tak přesvědčivý. 125,5 metru jej řadí na jedenácté místo, Jakub Janda je stále osmý, pro Čecha z toho bude po prvním kole výborný výsledek.
     
    44
    Vladimir Zogravski toho příliš mnoho neukázal. Připsal 107 metru, měl potíže hned po odrazu a dává Geigerovi ideální pozici k postupu.
     
    7
    Karl Geiger se včera v kvalifikaci blýskl velmi dobrým výkonem a dnes v nastaveném trendu pokračuje. 127 metrů sice není vzdálenost, kterou bychom na tuto můstku řadily mezi nejdelší, jenže je z toho přípočet 7,2 bodů za vítr a devátá pozice o bod a jednu desetinu za Jandou.
     
    45
    Už dlouho jsme nebyli svědky dlouhého skoku a i po výkonu Andrease Koflera si na něj budeme muset ještě chvíli počkat. Rakušan doletěl na hranici 115,5 metru a připsal devět bodů za vítr. V těchto podmínkách to mají závodníci mnohem těžší. Uvidíme, co na to Fannemel.
     
    6
    A je z toho mírné překvapení. Fannemel skok v zadním větru nezvládl, ve vzduchu měl potže a se 107 metry míří na jednu ze zadních pozic výsledkové listiny. Kofler tedy postupuje do druhého kola.
     
    46
    Ani Tomáš Vančura bohužel na Jakuba Jandu nenavázal a jeho forma na Turné není ideální. 109,5 metru v zadním mětru a rodák z Hutiska-Solance je sedmatřicátý.
    Tomáš Vančura (CZE)
     
    5
    Maciej Kot zvládl svůj skok výborně a půjde na přední příčky. Polák nakonec zapsal 130,5 metru a je pátý. Tento výkon může stačit na pořadí v první desítce.
     
    47
    Philipp Aschenwald chtěl potěšit domácí diváky, jenže předvedl podprůměrný skok a za 108 metrů v těžkých podmínkách může zapomenout na postupové ambice.
     
    4
    Piotr Żyła útočí na celkovou třetí příčku Turné! Výborný skok o délce 131 metrů, navíc přípočet 7 bodů za vítr, to je pro Krafta hozená rukavice! Żyła je aktuálně třetí a na Krafta nahnal třináct bodů. Rázem je Polák v souboji o bronz výrazným favoritem.
    Piotr Żyła (POL)
     
    48
    Ani Rjoju Kobajaši svému soupeři v duelu problémy nenadělá. Pouze 111 metrů, navíc špatně technicky provedený dopad, to stačí jen na 37. příčku.
     
    3
    Stephan Leyhe skončil v kvalifikaci třetí, jenže dnes to zdaleka nebylo tak dobré. Od Němce jsme měli větší očekávání a za 126,5 metru je na třináctém místě.
     
    49
    Kamil Stoch se nezúčastnil kvalifikace, v trénincích však předváděl dobré výkony a i dnes to potvrdil! 134,5 metru na Tandeho stačí a Stoch jde do čela průběžného pořadí Turné čtyř můstků. V Bischofshofenu je zatím druhý a na Tepeše ztrácí 1,1 bodu. Druhé kolo bude nesmírně napínavé.
    Kamil Stoch (POL)
     
    2
    Manuel Fettner přičítá hned 9 bodů a i to se podepsalo na kvalitě jeho skoku. Jen 123,5 je pro něj ztráta v celkovém hodnocení, v dnešním závodě mu patří šestnáctá příčka. Jakub Janda zůstává jedenáctý.
     
    50
    Poslední pár se postupně spustí z můstku, jako první se představil Markus Eisenbichler a zaznamenal 128,5 metrů. Mladý Němec je nyní desátý a už zbývá v rámci prvního kola jen jeden skok.
     
    1
    Andreas Wellinger zdaleka nezopakoval svůj rekordní výkon ze včerejší kvalifikace, ke svému jménu zapsal pouze 123 metrů a nepostupuje do druhého kola! V souboji o páté místo v rámci šťastných poražených podlehl Takeučimu.
     
    Výsledková listina 1. kola:

    1. Jurij Tepeš (SLO) 140,6
    2. Kamil Stoch (POL) 139,5
    3. Daniel-André Tande (NOR) 135,0
    4. Piotr Żyła (POL) 133,3
    5. Domen Prevc (SLO) 130,0
    6. Michael Hayböck (AUT) 128,7
    7. Maciej Kot (POL) 127,9
    8. Richard Freitag (GER) 126,6
    9. Markus Schiffner (AUT) 126,5
    10. Markus Eisenbichler (GER) 126,1
    10. Andreas Stjernen (NOR) 126,1
    12. Jakub Janda (CZE) 125,9
    13. Karl Geiger (GER) 124,8
    14. Noriaki Kasai (JPN) 124,5
    15. Stephan Leyhe (GER) 122,4
    16. Stefan Kraft (AUT) 120,3
    17. Manuel Fettner (AUT) 118,9
    17. Vincent Descombes Sevoie (FRA) 118,9
    17. Jernej Damfajn (SLO) 118,9
    20. Jevgenij Klimov (RUS) 117,8
    21. Peter Prevc (SLO) 116,8
    22. Dawid Kubacki (POL) 116,4
    23. Jan Ziobro (POL) 115,8
    24. Stefan Hula (POL) 115,3
    25. Daiki Ito (JPN) 113,5
    26. Taku Takeuči (JPN) 133,3
    27. Robert Johansson (NOR) 111,4
    28. Elias Tollinger (AUT) 109,2
    29. Jarkko Määttä (FIN) 106,9
    30. Andreas Kofler (AUT) 103,1
    ----
    32. Roman Koudelka (CZE) 109,9
    33. Vojtěch Štursa (CZE) 108,4
    43. Lukáš Hlava (CZE) 92,7
    45. Tomáš Vančura (CZE) 88,2
    46. Jan Matura (CZE) 87,3
     
    Startovní listina 2. kola:

    30. Andreas Kofler (AUT)
    29. Jarkko Määttä (FIN)
    28. Elias Tollinger (AUT)
    27. Robert Johansson (NOR)
    26. Taku Takeuči (JPN)
    25. Daiki Ito (JPN)
    24. Stefan Hula (POL)
    23. Jan Ziobro (POL)
    22. Dawid Kubacki (POL)
    21. Peter Prevc (SLO)
    20. Jevgenij Klimov (RUS)
    17. Jernej Damjan (SLO)
    17. Vincent Descombes Sevoie (FRA)
    17. Manuel Fettner (AUT)
    16. Stefan Kraft (AUT)
    15. Stephan Leyhe (GER)
    14. Noriaki Kasai (JPN)
    13. Karl Geiger (GER)
    12. Jakub Janda (CZE)
    10. Andreas Stjernen (NOR)
    10 Markus Eisenbichler (GER)
    9. Markus Schiffner (AUT)
    8. Richard Freitag (GER)
    7. Maciej Kot (POL)
    6. Michael Hayböck (AUT)
    5. Domen Prevc (SLO)
    4. Piotr Żyła (POL)
    3. Daniel-André Tande (NOR)
    2. Kamil Stoch (POL)
    1. Jurij Tepeš (SLO)
     
    30
    Startuje se z nájezdové lavice číslo 12 a Kofler se rozloučil s Turné skokem dlouhým 127 metrů, přes silný protivítr můžeme hodnotit tento skok jako dobrý.
     
    29
    Jarkko Määttä nenavázal na výkon Koflera, úspěchem pro něj je zisk bodů. Přičetl 10 bodů za vítr a doletěl na hranici 120 metrů, zajímavé skoky nás však teprve čekají.
     
    28
    Elias Tollinger neatakoval výkon Koflera, měl na něj náskok šesti bodů po prvním kole, jenže za 123,5 metru klesá na průběžné druhé místo a dál se bude pořadím propadat.
     
    27
    Robert Johansson si své odskákal už v Innsbrucku, ale ani v Bischofshofenu se rozhodně svým skokem neztratí. Doletěl na metu 131 metrů a jde o deset bodů na první místo. Uvidíme, jak zareagují ostatní.
     
    26
    Taku Takeuči postupoval jako poslední ze šťastných poražených, účast ve druhém kole je u něj překvapivá a za 125 metrů je třetí. Robert Johansson si tak minimálně o příčku polepší.
     
    25
    Daiki Ito zaletěl až za zelenou linii, která znázorňuje průběžné vedení. Nyní si připsal 129,5 metru, avšak na Johanssona nakonec nestačí o sedm desetin.
     
    24
    Nyní se nám předstáví hned trojice Poláků. Vše započal Stefan Hula, který letěl o 3,5 metru méně než Ito a půjde na třetí místo.
     
    23
    Jan Ziobro letěl o něco dále než jeho reprezentační kolega, ke svému jménu zapíše 128 metrů a jde na třetí místo za Ita o dvě desetiny bodu. Vyrovnaný souboj končí ve prospěch Japonce.
     
    22
    Ze strany Dawida Kubackého to byl velmi podobný skok, jako v případě Ziobra. Přičítá až 11,1 bodu za vítr, což ho s přehledem pošle na první příčku.
     
    21
    Peter Prevc na výraznější výkon stále čeká a ani v Bischofshofenu se to nezlepšilo. Prevc se trápí už od Engelbergu a na Turné je jeho forma špatná. Opět přičítá 11 bodů a se skokem dlouhým 124 metrů míří na páté místo.
     
    Pořadí po deseti skocích:

    1. Dawid Kubacki (POL) 246,0
    2. Robert Johansson (NOR) 240.8
    3. Daiki Ito (JPN) 240,1
    4. Jan Ziobro (POL) 239,9
    5. Peter Prevc (SLO) 239,5
     
    20
    Jevgenij Klimov zakončil Turné výtečným skokem za hranici 127,5 metru a bude v první desítce celkového pořadí. Nyní je z toho první příčka o čtyři desetiny před Kubackim.
     
    19
    Jernej Damjan může být také relativně spokojen, zapíše ke svému jménu 126 metrů, což ho řadí na třetí příčku.
     
    18
    Vincent Descombes Sevoie je ve výborné formě, skáče skvěle a i dnes to potvrdil. Francouzský zástupce atakoval hranici 130 metrů, nakonec je z toho 129,5 metru a průběžné první místo.
     
    16
    Dlouho však Francouz na první příčce nevydržel, jelikož Fettner si vynahradil nezvládlé první kolo a připsal 131,5 metru. Rakušan jde zcela jistě na první místo, nyní vede o necelé čtyři body.
     
    15
    Souboj o bronz právě vrcholí. Stefan Kraft by však potřeboval předvést výborný výkon, avšak dnes to od něj prostě není to pravé ořecové. Vítěz Turné z roku 2015 přichází o medailové umístění a za 121 metrů je až jedenáctý. Dnes to pro něj je nevydařený závod.
    Stefan Kraft (AUT)
     
    14
    Po skoku Stephana Leyheho se opět změní pořadí na čele, jelikož Leyhe svůj skok zvládl s přehledem.. Nejdelší skok druhého kola měří 132 metrů a posílá Němce na první místo.
     
    13
    Japonský velikán skoků na lyžích, Noriaki Kasai, se pomalu dostává zpět do formy. V rakouské časti Turné se rozhodně nezahanbil, dnes je to 128 metrů a průběžné třetí místo. Japonec bude v první patnáctce.
     
    13
    Karl Geiger letěl velmi daleko a půjde těsně za Leyheho. Němci se nyní mohou slunit na čele výsledkové listiny, Geiger je za 132 metrů druhý.
     
    12
    Jakub Janda si bohužel v pořadí dnešního závodu pohorší. Druhé kolo už od něj nebylo tak dobré, pouze 123 metrů, přičítá 11,3 bodů za vítr a propadá se na 7. místo.
    Jakub Janda (CZE)
     
    11
    Markus Eisenbichler předvedl skok dlouhý 128,5 metrů a také se výsledkovou listinou propadne. Nyní je z toho čtvrté místo, o tři desetiny za Fettnerem.
     
    10
    Pořadí po dvaceti skocích:

    1. Stephan Leyhe (GER) 259,9
    2. Karl Geiger (GER) 259,0
    3. Manuel Fettner (AUT) 255,7
    4. Markus Eisenbichler (GER) 255,4
    5. Noriaki Kasai (JPN) 253,6
    ---
    8. Jakub Janda (CZE) 246,1
     
    10
    Už jen nejlepších deset závodníků se spustí dolů z můstku, Stjernen zaznamenal 129 metrů a zařadí se na třetí místo. Větrná kompenzace pro něj byla 11,9 bodů, což mu v tomto případě pomohlo.
     
    9
    Rakušan Schiffner může být s průběhem závodu v Bischofshofenu spokojený! Mladý závodník předvedl 129,5 metru, navíc výborné známky za styl! Jenže pozor, mysleli jsme si, že tento skokan půjde do čela, přesto je o 1,5 bodu za prvním, což stačí pouze na čtvrtou příčku.
     
    8
    Richard Freitag se blýskl solidním výkonem, dnešní závod mu vyšel výborně a bude z toho umístění v první desítce. 134 metrů je nejdelší skok tohoto kola a první místo o 7,5 bodu. V čele pořadí jsou nyní tři Němci.
     
    7
    Maciej Kot letěl ještě dále a bude v první desítce celkového pořadí Turné. Fantastický výkon, skok dlouhý 135 metrů zase změní situaci v popředí, Polák je před Freitagem na první místě.
     
    6
    Čeká nás už jen poslední šestice skokanů, jako první se z můstku spustil Michael Hayböck a je z toho skok dne! Fantazie, v těchto podmínkách doletěl na hranici 142 metrů, dostává také výborné známky za styl a usiluje o stupně vítězů!
    Michael Hayböck (AUT)
     
    5
    Ještě než se zapojíme do soubojů o celkové prvenství, čeká nás skok Domena Prevce. Ten si však s dobrou formou na Turné nepotykal a nevypořádal se s velkým tlakem. Samozřejmě, druhé místo, je v tuto chvíli za 139,5 metru naprosto excelentní, jenže tento mladý Slovinec byl dlouho ve Světovém poháru na prvním místě.
     
    4
    Piotr Żyła si svým skokem zajistil pozici na pódiu v celkovém pořadí Turné. 137 metrů mu v pohodě zajišťuje třetí příčku, dnes je zatím druhý. Kraft je ze hry venku.
    Piotr Żyła (POL)
     
    3
    Daniel-André Tande vůbec nezvládl poslední skok Turné a měl co dělat, aby vůbec nespadl! Pouze 117 metrů a mladý Nor se v celkovém pořadí propadá až za Piotra Żyłu. Poláci naprosto ovládli Turné a teď jen zbývá, aby své celkové prvenství potvrdil Kamil Stoch!
    korigace letu Tandého v replayi
    zmar Tandého následován slzami
    Daniel-André Tande (NOR)
     
    2
    Kamil Stoch se situace rozhodně nezalekl, předvedl fantastický skok, který měří 138,5 metrů! První místo v celkovém pořadí je jisté, o tom, zda-li skončí první i v rámci závodu v Bischofshofenu, rozhodne skok Jurije Tepeše!
    Kamil Stoch (POL)
     
    1
    Jurij Tepeš rozhodně první příčku neudrží a výrazně se propadne! Pouze 124,5 bude znamenat ztrátu stupňů vítězů, Slovinec končí v dnešním závodě až sedmý.
     
    Cíl
    Závod je ukončen.
     
    Kamil Stoch se stává celkovým vítězem Turné čtyř můstků 2017!

    Rodák ze Zakopaného, jenž je zároveň dvojnásobným olympijským vítězem, tak dokázal docílit i druhého vrcholu, kterého lze v rámci skoků na lyžích dosáhnout. Devětadvacetiletý Polák si své celkové vítězství zajistil prvním místem v posledním závodě v Bischofshofenu a potvrdil svou výbornou formu.

    Další aspiranti na titul, Nor Tande a Rakušan Kraft dnešní závod nezvládli především po psycické stránce a končí až ve třetí desítce. Polák je tak suverénním vítězem Turné a po dvou druhých a jednom čtvrtém místě si připsal konečně také vítězství.

    Polskou dominanci potvrzuje celkové druhé místo Piotra Żyły, který vytěžil z chyb Tandeho a Krafta a posunul se pořadím vzhůru. Dnes se jen potvrdilo pravidlo, které říká, že když se dva perou, třetí se směje. Pro rodáka z Těšína je to samozřejmě také životní úspěch.

    Jakub Janda na Turné rozhodně nezklamal a s přehledem skončil jako nejlepší z Čechů. V celkovém pořadí mu patří šestnáctá příčka, Roman Koudelka si doletěl pro třicáté místo.
     
    Výsledková listina závodu v Bischofshofenu:

    1. Kamil Stoch (POL) 289,2
    2. Michael Hayböck (AUT) 283,3
    3. Piotr Żyła (POL) 275,8
    4. Domen Prevc (SLO) 275,2
    5. Maciej Kot (POL) 268,8
    6. Richard Freitag (GER) 267,4
    7. Jurij Tepeš (SLO) 261,6
    8. Stephan Leyhe (GER) 259,9
    9. Karl Geiger (GER) 259,0
    10. Andreas Stjernen (NOR) 258,7
    11. Markus Schiffner (AUT) 258,4
    12. Manuel Fettner (AUT) 255,7
    13. Markus Eisenbichler (GER) 255,4
    14. Noriaki Kasai (JPN) 253,6
    15. Vincent Descombes Sevoie (FRA) 251,6
    16. Jevgenij Klimov (RUS) 246,4
    17. Jakub Janda (CZE) 246,1
    18. Dawid Kubacki (POL) 246,0
    19. Jernej Damjan (SLO) 243,5
    20. Robert Johansson (NOR) 240,8
    21. Daiki Ito (JPN) 240,1
    22. Jan Ziobro (POL) 239,9
    23. Peter Prevc (SLO) 239,5
    24. Stefan Hula (POL) 236,6
    25. Stefan Kraft (AUT) 232,8
    26. Daniel-André Tande (NOR) 231,5
    27. Andreas Kofler (AUT) 230,6
    28. Taku Takeuči (JPN) 228,3
    29. Elias Tollinger (AUT) 225,7
    30. Jarkko Määttä (FIN) 220,4
     
    Celkové pořadí Turné čtyř můstků:

    1. Kamil Stoch (POL) 997,8
    2. Piotr Żyła (POL) 962,5
    3. Daniel-André Tande (NOR) 941,8
    4. Maciej Kot (POL) 934,3
    5. Manuel Fettner (AUT) 926,8
    6. Stefan Kraft (AUT) 926,5
    7. Markus Eisenbichler (GER) 924,4
    8. Stephan Leyhe (GER) 911,1
    9. Domen Prevc (SLO) 908,8
    10. Andreas Stjernen (NOR) 900,3
    ----
    16. Jakub Janda (CZE) 858,3
    30. Roman Koudelka (CZE) 577,4
    38. Vojtěch Štursa (CZE) 483,4
    42. Lukáš Hlava (CZE) 312,4
    62. Tomáš Vančura (CZE) 88,2
    63. Jan Matura (CZE) 87,3 (19:06:47)

    Tomáš Kopecký

    Výsledková listina - Bischofshofen
    1. Kamil Stoch (POL) 289,2
    2. Michael Hayböck (AUT) 283,3
    3. Piotr Żyła (POL) 275,8
    4. Domen Prevc (SLO) 275,2
    5. Maciej Kot (POL) 268,8
    6. Richard Freitag (GER) 267,4
    7. Jurij Tepeš (SLO) 261,6
    8. Stephan Leyhe (GER) 259,9
    9. Karl Geiger (GER) 259,0
    10. Andreas Stjernen (NOR) 258,7
    11. Markus Schiffner (AUT) 258,4
    12. Manuel Fettner (AUT) 255,7
    13. Markus Eisenbichler (GER) 255,4
    14. Noriaki Kasai (JPN) 253,6
    15. Vincent Descombes Sevoie (FRA) 251,6
    16. Jevgenij Klimov (RUS) 246,4
    17. Jakub Janda (CZE) 246,1
    18. Dawid Kubacki (POL) 246,0
    19. Jernej Damjan (SLO) 243,5
    20. Robert Johansson (NOR) 240,8
    21. Daiki Ito (JPN) 240,1
    22. Jan Ziobro (POL) 239,9
    23. Peter Prevc (SLO) 239,5
    24. Stefan Hula (POL) 236,6
    25. Stefan Kraft (AUT) 232,8
    26. Daniel-André Tande (NOR) 231,5
    27. Andreas Kofler (AUT) 230,6
    28. Taku Takeuči (JPN) 228,3
    29. Elias Tollinger (AUT) 225,7
    30. Jarkko Määttä (FIN) 220,4
    Startovní listina 2. kola
    30. Andreas Kofler (AUT)
    29. Jarkko Määttä (FIN)
    28. Elias Tollinger (AUT)
    27. Robert Johansson (NOR)
    26. Taku Takeuči (JPN)
    25. Daiki Ito (JPN)
    24. Stefan Hula (POL)
    23. Jan Ziobro (POL)
    22. Dawid Kubacki (POL)
    21. Peter Prevc (SLO)
    20. Jevgenij Klimov (RUS)
    17. Jernej Damjan (SLO)
    17. Vincent Descombes Sevoie (FRA)
    17. Manuel Fettner (AUT)
    16. Stefan Kraft (AUT)
    15. Stephan Leyhe (GER)
    14. Noriaki Kasai (JPN)
    13. Karl Geiger (GER)
    12. Jakub Janda (CZE)
    10. Andreas Stjernen (NOR)
    10 Markus Eisenbichler (GER)
    9. Markus Schiffner (AUT)
    8. Richard Freitag (GER)
    7. Maciej Kot (POL)
    6. Michael Hayböck (AUT)
    5. Domen Prevc (SLO)
    4. Piotr Żyła (POL)
    3. Daniel-André Tande (NOR)
    2. Kamil Stoch (POL)
    1. Jurij Tepeš (SLO)
    Výsledková listina 1. kola
    1. Jurij Tepeš (SLO) 140,6
    2. Kamil Stoch (POL) 139,5
    3. Daniel-André Tande (NOR) 135,0
    4. Piotr Żyła (POL) 133,3
    5. Domen Prevc (SLO) 130,0
    6. Michael Hayböck (AUT) 128,7
    7. Maciej Kot (POL) 127,9
    8. Richard Freitag (GER) 126,6
    9. Markus Schiffner (AUT) 126,5
    10. Markus Eisenbichler (GER) 126,1
    10. Andreas Stjernen (NOR) 126,1
    12. Jakub Janda (CZE) 125,9
    13. Karl Geiger (GER) 124,8
    14. Noriaki Kasai (JPN) 124,5
    15. Stephan Leyhe (GER) 122,4
    16. Stefan Kraft (AUT) 120,3
    17. Manuel Fettner (AUT) 118,9
    17. Vincent Descombes Sevoie (FRA) 118,9
    17. Jernej Damfajn (SLO) 118,9
    20. Jevgenij Klimov (RUS) 117,8
    21. Peter Prevc (SLO) 116,8
    22. Dawid Kubacki (POL) 116,4
    23. Jan Ziobro (POL) 115,8
    24. Stefan Hula (POL) 115,3
    25. Daiki Ito (JPN) 113,5
    26. Taku Takeuči (JPN) 133,3
    27. Robert Johansson (NOR) 111,4
    28. Elias Tollinger (AUT) 109,2
    29. Jarkko Määttä (FIN) 106,9
    30. Andreas Kofler (AUT) 103,1
    ----
    32. Roman Koudelka (CZE) 109,9
    33. Vojtěch Štursa (CZE) 108,4
    43. Lukáš Hlava (CZE) 92,7
    45. Tomáš Vančura (CZE) 88,2
    46. Jan Matura (CZE) 87,3
    Dvojice 1. kola
    26. Jakub Janda (CZE)
    25. William Rhoads (USA)

    27. Vojtěch Štursa (CZE)
    24. Elias Tollinger (AUT)

    28. Jernej Damjan (SLO)
    23. Roman Koudelka (CZE)

    29. Markus Schiffner (AUT)
    22. Taku Takeuči (JPN)

    30. Jarkko Määttä (FIN)
    21. Dmitrij Vasiljev (RUS)

    31. Richard Freitag (GER)
    20. Stefan Kraft (AUT)

    32. Kento Sakujama (JPN)
    19. Jevgenij Klimov (RUS)

    33. Cene Prevc (SLO)
    18. Robert Johansson (NOR)

    34. Jan Ziobro (POL)
    17. Stefan Hula (POL)

    35. Thomas Hofer (AUT)
    16. Andreas Stjernen (NOR)

    36. Halvor Egner Granerud (NOR)
    15. Michael Hayböck (AUT)

    37. Kevin Bickner (USA)
    14. Noriaki Kasai (JPN)

    38. Michael Glasder (USA)
    13. Jurij Tepeš (SLO)

    39. Daniel-André Tande (NOR)
    12. Domen Prevc (SLO)

    40. Lukáš Hlava (CZE)
    11. Daiki Ito (JPN)

    41. Anže Semenič (SLO)
    10. Peter Prevc (SLO)

    42. Jan Matura (CZE)
    9. Dawid Kubacki (POL)

    43. Florian Altenburger (AUT)
    8. Vincent Descombes Sevoie (FRA)

    44. Vladimir Zografski (BUL)
    7. Karl Geiger (GER)

    45. Andreas Kofler (AUT)
    6. Anders Fannemel (NOR)

    46. Tomáš Vančura (CZE)
    5. Maciej Kot (POL)

    47. Philipp Aschenwald (AUT)
    4. Piotr Żyła (POL)

    48. Rjoju Kobajaši (JPN)
    3. Stephan Leyhe (GER)

    49. Kamil Stoch (POL)
    2. Manuel Fettner (AUT)

    50. Markus Eisenbichler (GER)
    1. Andreas Wellinger (GER)