Alcorcon – Córdoba 0:0 (kon.) | Sociedad – Villarreal 3:1 (kon.) | Real Madrid – Sevilla 3:0 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
3:1 (2:0)
Villarreal CF
cz Streda 04.01.2017, 19:00 • Estadio Municipal de Anoeta, Donostia-San Sebastián • Španielsky pohár
Predzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (20:56:07)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:13.
     
    Je konec. První duel osmifinále je za námi. San Sebastian si do odvety přináší nadějný výsledek 3:1. Ještě prvním poločase se prosadil José, aby následně mohl skóre navýšit Vela. Ve druhé půli již nebylo k vidění tolik pohledných akcí, ale dvě branky se ještě urodily. Nejprve poslal domácí do tříbrankového vedení Oyarzabal. Za Villarreal snížil vedení soupeře parádní střelou Trigueras.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Soriano se vztekl po neodpískaném rohovém kopu a vzteky vykopl míč do vzduchu. Také jeho trestá hlavní rozhodčí žlutou kartou.
     
    90+3
    Mohlo být ještě sníženo. Borre doklepl míč do prázdné branky po střele Rodriga, ale byl přichycen v ofsajdu a gól tak nemůže platit.
     
    90+2
    Po vzájemné potyčce v pokutovém území domácího celku rozhodčí uděluje dvě žluté karty.
     
    90+1
    Hlavní rozhodní nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Nově příchozí Castollejo se dostal do náběhu po levé straně. Mohl centroval před Rulliho, ale balon mu na poslední chvíli sklouzl z kopačky.
     
    89
    Oyarzabal se ještě jednou rozběhl do útoku. Byl obsazen protihráčem a tak chtěl rychle před balon. Na druhé straně vápna se hlásil o přihrávku Canales, ale míč k němu nedoputoval.
     
    88
    Domácí se nemusí strachovat o výsledek. Drží míč daleko od svého brankáře a čekají na konec zápasu. Nyní však fauloval Prieto a musí odevzdat balon.
     
    87
    Ángel si počínal nedovoleně a je další potrestaným v dnešním zápase.
     
    87
    Oyarzabal táhl akci po levé straně. Dokonce se dostal až k centru, ale ten nedoletěl ani do pokutového území. Balon se zastavil u prvního bránícího hráče.
     
    86
    Soriano neviděl protihráče před sebou, chtěl si přitáhnout nohou míč, ale zvedl jí příliš vysoko a proto hlavní rozhodčí píská.
     
    85
    Posledních zhruba pět minut zápasu pro Villarreal, aby si vstřelenou brankou zajistil lepší výchozí pozici do odvety.
     
    84
    Opět se pokusil o dalekonosnou střelu Trigueros, ale tentokrát nebyl přesný a míč končí vysoko nad brankou.
     
    83
    Domácí kontrolují hru a snaží se dohrát zápas na útočné polovině.
     
    81
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Pato, přichází Borre.
     
    80
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Zurutuza, přichází Granero.
     
    79
    Hosté se ještě pokoušejí vstřelit další branku. To se jim ale nedaří. Naopak na druhé straně se pokoušel projít do vápna Prieto, ale ke střele se neprodral.
    77. TRIGUEROS - 3:1
     
    77
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Tak to je branka z ničeho nic. MANUEL TRIGUEROS se již nemohl dívat na nemohoucnost svého týmu v zakončení a tak vypálil z více jak třiceti metrů. Jeho střela byla velmi přesná a i když si Rulli sáhl na míč, tak ho nedokázal vyrazit.
     
    76
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Dos Santos, přichází Castillejo.
     
    75
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází José, přichází Juanmi.
    74. OYARZABAL - 3:0
     
    74
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Dnes to domácí střílí. Individuální akce MIKELA OYARZABALA končí třetí brankou. Na hranici vápna si udělal prostor, následně obešel protihráče a dělovkou pod břevno přidává třetí branku svého týmu. Pro San Sebastian už to vypadá na velmi dobrý výsledek do odvety.
     
    73
    Po dlouhé době přilétl před Rulliho centr. Ten ale jen proletěl vápnem a končí mimo pokutové území.
     
    72
    Opět se bojuje dlouhé sekundy ve středu pole o míč. Ani jeden tým se netlačí do zakončení.
     
    70
    Rodrigo propadl ve středu pole a do útoku se hnalo hned pět hráčů San Sebastian. Oyarzabal ale nepřesně nahrál do vápna a nadějná akce končí bez zakončení.
     
    69
    Další domácí střela. Z velké dálky se pokusil překvapit brankáře Prieto. Jeho pokus neměl ani přesnost, ani razanci a končí mimo tři tyče.
     
    68
    Nyní se dostával do rychlého náběhu Oyarzabal, ale byl zastaven čistým zákrokem. Na druhé straně naopak fauloval Zurutuza.
     
    66
    José si chtěl vykoledovat pokutový kop a tak skočil v šestnáctce šipku. Rozhodčí byl blízko a uděluje domácímu útočníkovi žlutou kartu.
     
    65
    Prieto chtěl překvapit brankáře a místo centru zvolil střelu. Míč šel však vysoko nad branku a Asenjo nemusel zasahovat.
     
    64
    Domácí chtějí přidat další branku. Po výborné hlavičce na zadní tyč musel Asenjo vytáhnout fantastický zákrok.
     
    63
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Vela, přichází Canales.
     
    62
    A mohlo to být o tři branky. Vela v náběhu posílal milimetrový pas na Oyarzabala do vápna. Na poslední chvíli znemožnil zakončení Alvaro.
     
    61
    Nyní ale zahrozili domácí. Prieto se dostal k míči na pravém kraji. Ještě hledal volného Velu v pokutové území, ale jeho přihrávka nebyla z nejpřesnějších.
     
    60
    I po hodině hry stále vedou domácí o dvě branky z prvního poločasu. Hosté se dostávají více k míči, ale zatím na větší šanci čekají.
     
    58
    Dlouho míč ale domácí hráči neudrželi. Villarreal se začíná více a více tlačit na polovinu soupeře. Nyní to potvrdil Dos Santos, který by blízko pokutového území, ale k centru se nedostal.
     
    57
    Skvěle zasáhl v obraně Gonzalez, který přeskočil v hlavičkovém souboji Pata. Domácí tak mohou založit útočnou akci od obránců.
     
    56
    Prieto se dostal před obránce a dokonce i k hlavičce. Míč se však odrazil od jeho hlavy vysoko nad branku.
     
    55
    Po hlavičce ve středovém kruhu se dostal míč k Velovi. Ten ještě hledal před brankou Joseho, ale před ním stihl ukopnout balon na rohový kop Alvaro.
     
    54
    Domácí celek musí hrát nyní v deseti. Zvládá to ale s velkým přehledem. Jose se vysunul až na polovinu soupeře a dlouhé sekundy obtěžoval rozehrávku hostů.
     
    53
    Také Sansone si vybojoval faul. Při něm se navíc nejspíše zranil domácí Zurutuza, který musí být ošetřen na trávníku.
     
    51
    Snad poprvé ve druhém poločase se také domácí dostali do útoku. Ángel musel faulovat unikajícího Velu. Z následného volného přímého kopu se však nic závažnější před hostující brankou neudálo.
     
    50
    Tentokrát se hosté dostali přes první obranou vlnu. Z třiceti metrů vypálil Dos Santos, ale jeho rána mířila jen do středu branky, kde byl připravený Rulli.
     
    49
    Ani ve druhém poločase se ani jeden z týmu příliš nežene do útočení. Hosté se zkoušejí dostat do dobré pozice pro střelu kombinací, ale ta končí nepřesnou přihrávkou.
     
    48
    Hosté začínají přiostřovat v soubojích. Nyní se poroučel k zemi domácí Vela. Rozhodčí byl blízko a musí napomínat Pata.
     
    47
    Ve druhém poločase měli k dispozici rozehrávku hosté. Dlouho míč ale neudrželi a museli se vrátit do obrany.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:02.
     
    Real Sociedad San Sebastian vede po prvním poločase zaslouženě o dvě branky. Nejdříve se prosadil po průnikové přihrávce William José. Následně domácí využili velké chyby hostujícího brankáře a uklidili míč do zcela opuštěné branky, konkrétně Carlos Vela, který udal výsledek prvního poločase. Hosté budou muset výrazně přidat, jestli si chtějí do odvety přinést lepší výsledek.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    San Sebastian stále drží míč na svých kopačkách. Nyní si ale pomohl v souboji o míč faulem Zurutuza a poslední možnost k útoku budou mít hosté.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal Oyarzabal do rychlého náběhu na levém kraji. Chtěl ještě vylepšit pozici na nabíhajícího Joseho, ale k němu se již balon nedostal.
     
    42
    Hosté měli k dispozici rohový kop. K odraženému míči se dostal na pětadvaceti metrech Rodrigo, který ale napálil jen hráče stojícího před sebou.
     
    41
    Hosté začínají znovu kousat. Sansone si přihrával s Patem, ale ten po dlouhé přihrávce jen napálil míč před branku. Tam si s prudkým centrem poradil Martinez.
     
    40
    První poločas míří ke svému závěru. Na půlící lajně se dostal do střetu Prieto s Triguerosem a rozhodčí to vyhodnocuje jako faul domácí hráče.
     
    39
    Domácí kontrolují situaci a kombinací nepouštějí soupeře vůbec k míči. Vela to zkoušel po pravé straně, ale neměl si s kým přihrát a tak poslal míč zpět na obránce.
     
    38
    Tentokrát to zkoušel zpoza vápna Oyarzabal, ale nyní byl Asenjo připravený a chytá míč do rukavic.
     
    36
    Znovu to zkoušel po pravém kraji Zaldua, který je velmi aktivní v první polovině zápasu. Nyní ale jeho počínání zastavil ještě před centrem Mario.
     
    35
    Hosté se už už dostávali zpět do zápasu a je tu druhá branka, která je vrací zpět. Nyní se hosté nemohou dlouhé sekundy dostat k míči.
    33. VELA - 2:0
     
    33
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelná chyba hostujícího brankáře! Asenjo si nerozuměl s obráncem a míč se odrazil od ramene zmateného obránce před prázdnou branku, kde byla hned dvojice domácích fotbalistů. A nakonec to byl CARLOS VELA, který dopravil míč do opuštěné branky.
     
    32
    Rulli se dostal do kombinace na vlastní polovině. Hosté už tolik nenapadají a tak mohl domácí gólman v klidu rozehrát.
     
    31
    Opět to byli hosté, kteří se tlačili do vápna. Z pravé strany se procpával do pokutového území Dos Santos, ale ještě před šestnáctkou byl zastaven čistým zákrokem.
     
    30
    Po půlhodině hry stále domácí vedou o jednu branku, kterou vstřelil po vynikající přihrávce Jose. Nyní ale přebírají aktivitu hosté.
     
    28
    Hosté se dostávají více a více do hry. Rodrigo si pomohl ve středu pole menším faulem, ale rozhodčí pustil zákrok a pokračuje se ve hře.
     
    27
    Nyní to domácí přehnali s rozehrávkou a Sansone se tak dostal zadarmo k míči na útočné polovině.
     
    26
    Až za obranu se dostal Pato, dokázal si i zpracovat přihrávku vzduchem, ale byl přistižen v ofsajdu.
     
    25
    Villarreal uklidňuje hru postupným útokem. Ve středu pole se snažil něco vymyslet Dos Santos, ale jeho přihrávka nenašla nabíhajícího Sansoneho.
     
    24
    Je tu další nebezpeční pas do hostujícího vápna. Z pravé strany centroval před Asenja Zaldua, ale spoluhráče nenašel.
     
    23
    Sansone ani Pato nevytěžili z napadání zisk míče. Domácí měli sice problémy s rozehrávkou, ale udrželi míč na svých kopačkách.
     
    21
    Villarreal je zaskočený inkasovanou brankou. Nyní si ale snaží hosté kombinovat ve středu pole, ale zatím se přihrávkami nedostali až do vápna.
     
    20
    Domácí pokračují v aktivní hře směrem dopředu. Z hranice vápna chtěl překvapit brankáře Prieto, ale nyní byl Asenjo připravený.
    18. JOSÉ - 1:0
     
    18
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Domácí jdou velmi překvapivě do vedení. Po přímočaré akci se dostal a míčem do vápna WILLIAM JOSÉ, který lehkým dloubáčkem přehodil padajícího brankáře a posouvá tak svůj tým do brzkého vedení.
     
    17
    Na pravé straně si počínal výborně Oyarzabal, ale ihned ho faulem poslal na zem Mario.
     
    16
    Ani hosté z prvního rohového kopu nevytěžili střelu. Po centru do vápna se jako první dostal k míči obránce Martinez.
     
    15
    Dlouhá přihrávka na pravé straně našla rozběhnutého Maria, který se dostal až do vápna, ale předkopl si příliš míč před sebe a nemohl zakončovat.
     
    14
    Domácí si pomohli na půlící lajně faulem a tak mohou také hosté jít do útoku. Zatím nikam nespěchají.
     
    13
    Po rohovém kopu se domácí dostali do vápna, ale po obranné hlavičce z toho nebylo zakončení na Asenja.
     
    11
    Po dlouhé době ve středovém kruhu se míč dostal na levou stranu, kde byl připravený na centr Zaldua, ale jeho pokus byl zblokovaný.
     
    10
    Domácí obránci kombinují na polovině hřiště a čekají na volný prostor, který se zatím neotevírá.
     
    9
    Znovu to domácí zkusili přes levou stranu. Alvaro se musel činit po vynikající přihrávce na Joseho.
     
    8
    Domácí obránce je zpět na trávníku a zatím pokračuje ve hře. Na levé straně se uvolnil Zaldua, ale jeho centr končí jen u Asenja.
     
    6
    Jeden z domácích hráčů musí být ošetřen. Z obočí mu teče krev a bude muset být odveden z trávníku.
     
    5
    Villarreal kombinoval ve středu pole a hned z toho byla nebezpečná situace. Sansone se obtočil kolem obránce a Rulli musel zasahovat.
     
    4
    Začátek zápasu se nehraje ve velkém tempu, oba týmy zatím vyčkávají na soupeře.
     
    3
    Také Villarreal se vydal poprvé do útoku. Sansone hledal v pokutovém území Pata, ale ten byl obsazen.
     
    2
    Domácí hráči rozehráli první poločas ze středového kruhu. Ihned po rozehrávce se dostal do útoku Jose, který ale nebyl v dobré pozici a ztrácí míč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldua, Gonzalez, Martinez, Berchiche – Illaramendi, Zurutuza – Vela, Prieto, Oyarzabal – Jose
    Náhradníci: Ramirez – Jaanme, Granero, Aritz, Canales, Hidez, Bautista

    Villarreal CF: Asenjo – Mario, Alvaro, Musacchio, Ángel – Trigueros – Dos Santos, Rodrigo, Castillejo – Sansone, Pato
    Náhradníci: Barbosa, Ndiaye, Bonera, Costa, Suárez, Soriano, Borré.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    18.09. 2016 Villarreal – Real Sociedad 2:1
    23.07. 2016 Real Sociedad – Villarreal 1:1
    24.04. 2016 Villarreal – Real Sociedad 0:0
    20.12. 2015 Real Sociedad – Villarreal 0:2
    25.04. 2015 Real Sociedad – Villarreal 0:0
     
    Villarreal CF

    Villarreal musel v podzimní části skloubit působení v Evropské lize a domácí soutěži. I přes velmi nadupaný program se dokázali hráči koncentrovat na důležitý zápas se Steauou Bukurešť a zajistili si postup do jarní části Evropské ligy. Na domácí scéně Villarreal několikrát zaváhal a je na páté pozici, jen o příčku výše než dnešní soupeř.

    Villarreal prošel do osmifinále přes divizní Toledo. Podobně jako dnešní soupeř si Villarreal vytvořil výbornou pozici k postupu již v prvním zápase. Po vítězství 3:0 poté přišla jen remíza 1:1 na domácím stadionu.
     
    Real Sociedad San Sebastian

    San Sebastian předvádí v ligové soutěži výborné výsledky a je na vynikající páté příčce s minimální ztrátou na úplné čelo. Navíc hráči předvádějí útočný fotbal, kterým válcují soupeře. V poslední době to odnesla Valencia a Granada. Právě proti Valencii si Real Sociedad připsal velmi cennou výhru. Po emotivním průběhu se Real radoval z vítězství 3:2.

    Do osmifinále se San Sebastian dostal Valladolid. Na trávníku soupeře si vítězstvím 3:1 přinesl vynikající postupové šanci k odvetě. Na domácím stadionu už San Sebastian jistil postup remízou 1:1.
     
    Krásný středeční podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Španělský pohár pokračuje již osmifinálovou fází a my se společně zaměříme na zápas domácího Realu Sociedad San Sebastian, který přivítá Villarreal.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vít Schück

    Góly: 18. José, 33. Vela, 74. Oyarzabal – 77. Trigueros

    Karty:   66. José (RSC), 87. Ángel (RSC), 90+2. Marinez (RSC) – 90+2. Castillejo (VLR), 90+4. Soriano (VLR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:13.
    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldua, Gonzalez, Martinez, Berchiche – Illaramendi, Zurutuza (80. Granero)– Vela (63. Canales), Prieto, Oyarzabal – Jose (75. Juanmi)
    Náhradníci: Ramirez – Juanmi, Granero, Aritz, Canales, Hidez, Bautista

    Villarreal CF: Asenjo – Mario, Alvaro, Musacchio, Ángel – Trigueros – Dos Santos (76. Castillejo), Rodrigo, Soriano – Sansone, Pato (81. Borre)
    Náhradníci: Barbosa, Ndiaye, Bonera, Costa, Suárez, Castillejo, Borré