Alcorcon – Córdoba 0:0 (kon.) | Sociedad – Villarreal 3:1 (kon.) | Real Madrid – Sevilla 3:0 (kon.)
koniec
AD Alcorcon
0:0 (0:0)
Cordoba CF
cz Streda 04.01.2017, 19:00 • Estadio Santo Domingo • Španielsky pohár
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Copa del Rey! Společně se dnes podíváme na první duel mezi AD Alcorcón a Córdoba CF. Výkop je stanoven na 19 hodin.
     
    Córdoba CF

    Córdob si v letošním ročníku Copa del Rey proklestila cestu do osmifinále přes dva těžké soupeře. V úvodním kole sehrála duel s Cadizem, který nakonec vyhrála těsně 2:1! V minulé fázi už na Córdobu čekal ligový protivník Málaga. Cordóba si na svém stadionu výhrou 2:0 zajistila dobrou pozici pro odvetu, ve které navíc urvala cennou výhru 4:3!
     
    AD Alcorcón

    Alcorcón rovněž působí ve druhé nejvyšší španělské soutěži. V letošním Copa del Rey musel sehrát o jedno kolo více. Na úvod svého vystoupení porazil nejtěsnějším možným způsobem 1:0 Getafe a stejným výsledkem si v následující fázi poradil s Elche. V minulém kole na Alcorcón čekal nevyzpytatelný Espanyol. V úvodním duelu na půdě druholigového celku se zrodila remíza 1:1, ale Alcorcón v odvětě překvapivě zvítězil 2:1 a pokračuje v cestě pohárem!
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři už se spolu setkali v rámci druhé nejvyšší soutěže. Córdoba v září zvítězila na půdě soupeře 1:0!
     
    Úvodní sestavy:

    AD Alcorcón: Jiménez – Vega, Nelson, Elgezabal, Bellvis – Tropi, Aguza – Alejo, Pérez, Rey – Rodríguez
    Náhradníci: Serbourdin, Plano, Dmitrović, Toribio, Pérez, Samu, Alcalde

    Córdoba CF: Kieszek – Antonito, Caro, Luso, Reyes – Caballero, Ramos – Donoso, Alfaro, Galan – Piovaccari
    Náhradníci: Vázquez, Juli, Monterde, Domínguez, Rodri, Rios, Moreno.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí budou hrát ve žlutých dresech, zatímco Córdoba přijela v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Córdoba se okamžitě vydala do útoku. Přihrávku na pravou stranu odvrátil Bellvis.
     
    2
    Obrovská šance hned v úvodu utkání! Pérez si naběhl na malé vápno, kam přilétla přihrávka z pravé strany, ale z dobré pozice napálil míč mimo tři tyče!
    2. Obrovská šance domácích v úvodu utkání
     
    3
    Domácí fanoušci jsou od úvodního hvizdu naladěni na dobré vlně a podporují fotbalisty ve žlutých dresech hlasitým skandováním.
     
    4
    Do pokutového území domácího celku přilétl vysoký centr. U míče byl však jako první vracející se Aguza, jež z hranice šestnáctky odhlavičkoval balón do bezpečí.
     
    5
    Alcorcón zahrával první rohový kop dnešního utkání. Centrovaný míč přilétl na přední tyč, odkud jej hostující obrana odvrátila do bezpečí.
     
    6
    Antonito potáhl míč vpřed po pravé straně hrací plochy. Krajní obránce hostujícího celku poté vyrobil zbytečnou chybu a odevzdal míč soupeři.
     
    7
    První rohový kop zahrávala také Córdoba. Donoso poslal centr na přední tyč, kde zasáhl jeden z obránců, jež odhlavičkoval centr na další rohový kop.
     
    8
    Donoso napodruhé vyslal centr na malé vápno. Rozhodčí si nebyl jistý, ale po poradě s asistentem ukázal odkop od branky. Míč se do zámezí odrazil od Alfara.
     
    9
    Galan přečetl nepřesnou rozehrávku domácího celku, zmocnil se míče v blízkosti pokutového území, srovnal si jej na levačku, jenže ze záklonu poslal balón na tribunu.
     
    10
    Alejo musel vypomoci defenzívě domácího celku. Křídelní fotbalista se vrátil na hranici pokutového území, odkud vytlačil soupeře až k autové čáře.
     
    11
    Piovaccari počkal na hranici ofsajdu na přihrávku za domácí obranu, snažil se zpracovat prudkou pobídku, nicméně po kontaktu s obráncem upadl. Rozhodčí penaltu nepíská!
     
    12
    Córdoba měla k dispozici přímý kop v blízkosti pokutového území. Donoso poslal nadýchaný centr na přední tyč, avšak připravený Rey rybičkou vyhlavičkoval míč ven ze šestnáctky.
     
    13
    Hosté hrají velmi aktivně a vybojovali si další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přilétl na přední tyč, kde nebyl nikdo v bílém dresu a domácí obrana měla snadnou práci.
     
    14
    Domácí se po delší době vydali na polovinu Córdoby. Aguza to však na půlící čáře přehnal s agresivitou a dopustil se nedovoleného zákroku. Hosté mohou kombinovat.
     
    15
    Antonito obdržel přihrávku do velmi složité pozice. Na hostujícího zadáka dotírali hned tři hráči Alcorcónu, nicméně krajní obránce hostů elegantně rozehrál.
     
    16
    Domácí obránce Bellvis se vydal na pomoc ofenzívě. Rey si na levé straně chtěl převzít prudkou přihrávku do běhu, ale jeden z obránců stačil dopravit balón do autu.
     
    17
    Krásná kombinace Alcorcónu na levé straně hřiště. Rodríguez předvedl dvě rychlé narážečky s Pérezem, nicméně první jmenovaný už nedostihl balón na hrací ploše.
     
    18
    Córdoba vybojovala další přímý kop. Do vápna se nastěhovali všichni hostující hlavičkáři, jenže naneštěstí pro hosty zakončoval Luso z ofsajdu.
     
    19
    Hostující brankář Kieszek musel hodně zrychlit s rozehrávkou. Na brankáře Córdoby se hnal Alejo, avšak hostující brankář stačil nakopnout míč kupředu.
     
    20
    Nelson se po rohovém kopu dostal k odraženému míči, navedl si jej na hranici pokutového území, odkud vyslal přihrávku na malé vápno, kde byl jen připravený Caro.
     
    21
    Domácí fotbalisté v posledních minutách parádně napadají statickou rozehrávku Córdoby. Kieszek se znovu dostal pod tlak a v tísni odkopl míč jen do zámezí.
     
    22
    Alejo se po delší době prohnal do pokutového území, připravil si míč na pravačku, ale do jeho rány se postavil jeden z obránců, jež srazil míč na roh.
     
    23
    Rodríguez si zpracoval míč na hranici pokutového území, rozhýbal si svého strážce, posunul si míč na levačku a centrem přes nohu poslal míč do rukavic brankáře.
     
    24
    Brankář Kieszek měl další práci. Na hranici malého vápna přilétl centr z pravé strany hrací plochy, ale gólman hostujícího celku si pro něj bez problémů došel.
     
    25
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Ivan Alejo si šlapákem vyřídil účty s protihráčem a rozhodčí jej po zásluze odměnil.
     
    26
    Před branku Córdoby se snesl další vysoký míč. Na hranici pokutového území se tentokrát do zakončení prodral Rodríguez, jenže jeho zakončení zády k brance prolétlo nad břevnem.
     
    27
    Kieszek nyní pořádně vyplašil hostující fanoušky! Brankář Córdoby obdržel malou domů a rozehrál míč těsně kolem nohy napadajícího Péreze.
     
    28
    Rodríguez dostal další přihrávku do pokutového území, bleskově si přehodil míč na levačku, nicméně ani napotřetí nezacílil mezi tři tyče.
     
    29
    Až nyní se hostující fotbalisté na delší dobu prodrali k balónu. Alfaro však uspěchal celou akci a nepřesným obloučkem za obranu odevzdal míč zadákům Alcorcónu.
     
    30
    Aguza si navedl míč na hranici pokutového území a po kontaktu s obráncem se poroučel k zemi. Hlavní rozhodčí se rozhodl pro odpískání přímého kopu.
     
    31
    Exekuce přímého kopu se ujal sám faulovaný Aguza. Domácí záložník vyslal technický pokus placírkou, avšak jeho rána prolétla dobré tři metry nad břevnem.
     
    32
    Ofenzíva Córdoby se v posledních minutách naprosto vytratila z hrací plochy. Na hřišti dominují fotbalisté ve žlutých dresech, kteří hledají skulinky v defenzívě soupeře.
     
    33
    Aguza si naběhl na míč z autového vhazování a patičkou se jej snažil prodloužit za sebe. Technický manévr se mu ale nepovedl podle jeho představ a míč skončil u zadáků Córdoby.
     
    34
    Piovaccari se vydal protáhnout zadáky domácího celku. Útočník Córdoby sprintoval za dlouhou přihrávkou přes obranu, ale míč propadl až k Jiménezovi.
     
    35
    Alcorcón je nadále aktivnějším celkem. Alejo nyní hledal rozběhnutého Péreze, jenže nepřesnou a navíc razantní přihrávkou vyhnal spoluhráče do zámezí.
     
    36
    Donoso se před pokutovým územím hostujícího celku natlačil před odražený míč a skvěle si jej pokryl tělem. Jeden z domácích fotbalistů jej zatažením za dres poslal k zemi.
     
    37
    První žlutá karta je k vidění také na straně Córdoby! Reyes to přehnal s agresivitou na polovině hřiště a zajel do Tropiho.
     
    38
    Alcorcón zahrával rohový kop. V pokutovém území si dělal místo Nelson, jenže přetažený centr prolétl ven ze šestnáctky a hostující obrana ustála situaci s naprostým přehledem.
     
    39
    Alejo vybojoval míč u postranní čáry, posunul si jej na hranici velkého vápna, odkud poslal prudkou pobídku před branku. Bude z toho jen další roh.
     
    40
    Vysoký centr tentokrát přilétl na malé vápno, kam z brankové čáry vystartoval brankář Kieszek, který schoval míč v rukavicích. Córdoba si může oddechnout.
     
    41
    Galan se tlačil vpřed po levé straně hrací plochy. Hostující fotbalista si dobře pokryl míč a Alejo jej poslal k zemi. Domácí fotbalista by si na podobné zákroky měl dávat pozor.
     
    42
    Z následné standardní situace ale Córdoba domácí branku neohrozila. Centr přilétl jen na hranici pokutového území, kde číhal připravený obránce.
     
    43
    Alejo dobře přečetl rozehrávku hostujícího celku, nachomýtnul se k odraženému míči a z hranice pokutového území vypálil. Jeho pohotový projektil prolétl kolem pravé tyčky.
     
    44
    Rodríguez se už už chystal opřít do parádní přihrávky na značku pokutového kopu, ale pod nohy se mu obětavě vrhl Caro, který domácímu útočníkovi zabránil v zakončení.
     
    45
    Córdoba se snaží dohrát první poločas bez zbytečných problémů. Hostující fotbalisté drží míč na svých kopačkách a kombinují v blízkosti půlící čáry.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Alcorcón vlétl do zápasu jako velká voda a už po dvou minutách se mohl ujmout vedení. Pérez však z vyložené pozice poslal míč mimo tři tyče. Domácí celek poté po celou dobu hry kraloval na hrací ploše, jenže další šance už nepřišly. Córdoba měla k dispozici několik standardních situací, ale také domácí obrana zatím pracuje na podtrženou jedničku. Do šaten se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Na stadion během přestávky padla mlha a panuje zhoršená viditelnost.
     
    47
    Antonito se vydal na individuální průnik podél pravé postranní čáry. Krajní obránce Córdoby předvedl pěkný sprint, který ukončil až jeden z domácích zadáků.
     
    48
    Alejo měl spoustu času a prostoru na pravé straně hřiště. Domácí fotbalista si navedl míč na pravou nohu a odcentroval do šestnáctky. K jeho smůle nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    49
    Rodríguez se z úctyhodné vzdálenosti opřel do odraženého míče. Domácí útočník vyslal dělovku přímým nártem, avšak jeho pokus zablokovala obrana.
     
    50
    Vega postupoval vpřed po pravé straně hrací plochy. Krajní obránce Alcorcónu potáhl míč na polovinu soupeře, ale vybojoval jen autové vhazování.
     
    51
    Domácí fotbalisté pokračují i po výměně stran v aktivní hře. Alejo prodloužil míč hlavou za sebe na nabíhajícího Tropiho, jenže druhý jmenovaný už míč neudržel na hrací ploše.
     
    52
    Alejo nyní zvolil individuální průnik do pokutového území. Domácí záložník se snažil odcentrovat ve skluzu, ale jeho pobídku srazil vracející se Caro.
     
    53
    Dobrá možnost pro domácí celek! Aguza z hranice pokutového území odcentroval před branku, kde hlavičkoval Rey a jeho projektil prolétl těsně vedle hostující branky!
    53. Rey a jeho povedená hlavička
     
    54
    Rodríguez si hledal prostor mezi domácími obránci. Útočník Alcorcónu se dral za prudkou přihrávku, ale proti zadákům Córdoby neměl šanci na úspěch.
     
    55
    Alejo se na pravé straně poněkud unáhlil s odcentrováním do pokutového území. Domácímu záložníkovi se míč svezl po nártu a zamířil do zámezí.
     
    56
    Córdoba měla k dispozici rohový kop. Centrovaný míč se snášel přímo do branky, nicméně domácí brankář se nenechal nachytat a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    57
    Mlha nad hrací plochou je stále hustší a hustší! Na polovině hostující celku už takřka nejde vidět. Uvidíme, jak se fotbalisté s náročnými podmínkami poperou.
     
    58
    Hostům se v posledních minutkách přeci jen podařilo poněkud zmírnit tlak domácího celku. Córdoba se častěji dostává do hry a drží míč daleko od vlastní šestnáctky.
     
    59
    Rodríguez si v pokutovém území brousil zuby na centr z levé strany. Domácí útočník se chystal zakončovat, ale balón mu na poslední chvíli ukradl Caro.
     
    60
    Je za námi hodina hry a my stále čekáme na úvodní branku dnešního utkání. Alcorcón je nadále aktivnějším celkem a po faulu na Aleja bude zahrávat přímý kop.
     
    61
    Exekuce se ujal Sergio Aguza. Domácí záložník vymyslel centr na malé vápno, kde byli připravení oba stopeři a Caro odhlavičkoval balón za hranici velkého vápna.
     
    62
    Alcorcón však ihned zahrával další přímý kop. Brankář Kieszek dobře přečetl úmysl domácích fotbalistů a došel si pro nepříjemně se stáčející centr.
     
    63
    Střídání v týmu Córdoba CF: ze hřiště odchází Donoso, přichází Juli.
     
    64
    Juli se ihned zapojil do útočné akce hostujícího celku. Nováček na hrací ploše hlavou prodloužil prudkou pobídku, ale Piovaccari se k balónu neprodral.
     
    65
    Federico Piovaccari se neohroženě pustil do hlavičkového souboje na polovině hrací plochy. Hostující útočník svedl souboj s obráncem a odnesl si z něj pořádný šrám.
     
    66
    Córdoba v posledních minutách drží míč na svých kopačkách a kombinuje převážně v okolí středového kruhu. Hosté evidentně nikam nespěchají.
     
    67
    Reyes sprintoval s míčem po levém křídle. Hostující fotbalista předvedl sprint přes celé hřiště, ale nakonec už mu nezbyly síly na odcentrování.
     
    68
    Střídání v týmu AD Alcorcón: ze hřiště odchází Tropi, přichází Toribio.
    Střídání v týmu AD Alcorcón: ze hřiště odchází Rodríguez, přichází Plano.
     
    69
    Po dlouhé době se probrali také fanoušci. Příznivci domácího celku nyní hlasitým skandováním a zpěvem chorálů ženou Alcorcón za vstřelením branky.
     
    70
    Hra je přerušena! Na trávníku totiž po faulu domácího Aleja zůstává ležet Alfaro, který se drží za stehno. Uvidíme, zda bude muset dojít ke střídání.
     
    71
    Hostující Alfaro už je zpátky na nohou. Córdoba mezitím rozjela postupnou kombinaci na vlastní polovině. Nikdo ve žlutém dresu rozehrávku hostů neatakuje.
     
    72
    Antonito chtěl překvapit domácí obranu nečekanou přihrávkou do strany. Svým počínáním však překvapil také svého spoluhráče, který se rozběhl opačným směrem.
     
    73
    Osamocený Piovaccari bojoval o dlouhý výkop na polovinu domácího celku. Do parády si jej však vzal Nelson, který hostujícímu útočníkovi pořádně naložil.
     
    74
    Tempo hry hodně opadlo. Oba týmy se dopouštějí velkého množství nepřesných přihrávek. Jednu takovou vymyslel Ramos, jež daroval míč Jiménezovi.
     
    75
    Střídání v týmu Córdoba CF: ze hřiště odchází Piovaccari, přichází Rodri.
     
    76
    Zajímavá akce Alcorcónu. Vega vyslal zpoza hranice pokutového území skákavou střelu, kterou ještě tečoval Pérez, ale od něj se míč odrazil přímo do rukavic hostujícího brankáře.
     
    77
    Domácí celek měl k dobru další rohový kop. Centr se snesl na malé vápno, kam vystartoval brankář Kieszek, jež vyboxoval míč do bezpečí.
     
    78
    Střídání v týmu AD Alcorcón: ze hřiště odchází Pérez, přichází Samu.
     
    79
    Do konce dnešního utkání schází poslední čtvrthodinka. Domácí celek je stále aktivnějším celkem, nicméně defenzíva Córdoby pracuje na výbornou.
     
    80
    Střídání v týmu Córdoba CF: ze hřiště odchází Caballero, přichází Monterde.
     
    81
    Další obrovská možnost domácího celku! Hostující brankář neudržel střelu z hranice pokutového území. K dorážce se dral střídající Samu, ale na poslední chvíli zasáhl obránce!
     
    82
    Z následného rohového kopu už domácí fotbalisté branku Córdoby neohrozili. Obrana hostujícího celku byla připraven a odhlavičkovala balón pryč.
     
    83
    Vega motal hlavy obráncům na pravé straně hrací plochy. Domácí zadák chtěl posunout míč na hranici vápna, ale je z toho pouze autové vhazování.
     
    84
    Hosté se po delší době zmocnili míče a nyní kombinují na polovině hrací plochy. Córdoba už rezignovala na jakoukoliv snahu směrem dopředu a spoléhá se na bránění čistého konta.
     
    85
    Alejo chtěl zrychlit domácí akci, ale přihrávkou naslepo pouze odevzdal míč zadákům Córdoby. Domácí příznivci se na svůj celek zlobí a začínají pískat.
     
    86
    Nelson se ocitl na hranici pokutového území, prodloužil míč na levou stranu, kde si jej připravil Rey, jenže jeho rána pravačkou prosvištěla nad břevnem.
     
    87
    Alcorcón se ne a ne dostat na polovinu svého soupeře. Vega se hlásil o přihrávku na pravou stranu. Aguza se mu snažil vyhovět, jenže poslal balón pouze do zámezí.
     
    88
    Na druhé straně si za domácí obranu nabíhal osamocený Rodri. Střídající fotbalista si však nepohlídal své postavení a lapil se do ofsajdu.
     
    89
    Alcorcón zahrával další rohový kop. Do pokutového území přilétl vysoký centr, na který si brousil zuby Nelson, ale domácí stoper nakonec nezakončil.
     
    90
    Córdoba znovu dovezla míč na polovinu domácího celku, kde se do souboje zapojil střídající Rodri. Nováček na hrací ploše nastřádal pro hosty cenné vteřinky.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Alcorcón se nadále tlačí do pokutového území svého soupeře. Hostující zadáci se však skvěle pohybují a nenechávají domácím fotbalistům prostor ke střele.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Alcorcón byl po celou dobu utkání aktivnějším celkem, ale přesto se nedočkal míče v síti! Domácí vlétli do utkání jako velká voda, ale Pérez ve druhé minutě zahodil obrovskou příležitost. Na další šance se čekalo až do druhého poločasu. Chvíli po přestávce se k hlavičce prodral Rey, ale jeho pokus prolétl kolem branky. Domácí poté nadále tlačili, ale obrana Córdoby dnes hrála opravdu skvěle. Až deset minut před koncem se střídající Samu dral k odraženému míči, jenže vracející se obránce na poslední chvíli zažehnal nebezpečí. Córdoba si tedy do odvety odváží výsledek 0:0.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 11:10.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne. (20:52:57)

    Tomáš Kubečka

    Góly:

    Karty:   25. Alejo (ALC) – 37. Reyes (COR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 11:10.
    AD Alcorcon: Jiménez – Vega, Nelson, Elgezabal, Bellvis – Tropi (68. Toribio), Aguza – Alejo, Pérez (78. Samu), Rey – Rodríguez (68. Plano)
    Náhradníci: Serbourdin, Plano, Dmitrović, Toribio, Pérez, Samu, Alcalde

    Cordoba CF: Kieszek – Antonito, Caro, Luso, Reyes – Caballero (80. Monterde), Ramos – Donoso (63. Juli), Alfaro, Galan – Piovaccari (75. Rodri)
    Náhradníci: Vázquez, Juli, Monterde, Domínguez, Rodri, Rios, Moreno