Švédsko – Dánsko 6:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 6:1 (kon.) | Česko – Fínsko 2:1 (kon.)
koniec
USA
6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Lotyšsko
Pondelok 26.12.2016, 21:30 • Air Canada Centre • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Americkí hokejisti majú za sebou prvé vystúpenie na 41. majstrovstvách sveta juniorov. Napokon jasne zdolali Lotyšsko 6:1, ale súpera definitívne zlomili až v poslednej tretine. Postupne sa do streleckej listiny zapísali Clayton Keller, Jeremy Bracco a Jordan Greenway. Posledný menovaný hráč bol vyhlásený za najlepšieho hráča USA. Na strane Lotyšska získal ocenenie pre hráča zápasu jediný strelec gólu Renars Krastenbergs. Američania tak potvrdili úlohu favorita a putujú na čelo A-skupiny. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (00:05:34)
     
    Koniec zápasu.
    59:20 Jordan Greenway (USA) - 6:1
     
    59:20
    USA dalo gól!
    Lotyšskí hokejisti záver stretnutia nezvládajú a napokon inkasujú aj šiesty gól. Chybu spravili už pri pokrytí kapitána Luka Kunina, no ten ešte neskóroval. Následne sa ale puk odrazil na hokejku JORDANA GREENWAYA, ktorý trafil odkrytú časť lotyšskej svätyne. Asistencie: Luke Kunin a Troy Terry.
     
    59:07
    Hrá sa posledná minúta dnešného zápasu. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Lotyšska, pretože práve jeho hráči sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    58:20
    Americkí hokejisti tak dnešné stretnutie vyhrajú výrazným rozdielom. Do tabuľky A-skupiny si tak pripíšu prvé tri body, ktoré ich zatiaľ dostanú na čelo skupiny.
    57:41 Jeremy Bracco (USA) - 5:1
     
    57:41
    USA dalo gól!
    Tesne pred koncom dnešného zápasu si americkí hokejisti vylepšujú skóre. JEREMY BRACCO zostal na ľavej strane úplne voľný a strelou medzi nohy využíva presilovú hru. Asistencia: Troy Terry.
     
    56:53
    Američania si v závere zápasu zahrajú presilovú hru. Na trestnú lavicu totiž putuje za sekanie útočník tretej formácie Martinš Dzierkals.
    56:24 Tyler Parsons (USA) - 5:1
     
    56:24
    Američania teraz takmer doplatili na svoj nedôraz v obrannom pásme. Po lacnej chybe sa dostal k puku Eduards Tralmaks, nezištnou prihrávkou našiel Erlendsa Klavinša, ale jeho gólovú strelu vyráža Tyler Parsons.
     
    55:41
    Američania sú v závere stretnutia aktívnejší. Luke Kunin dostal skvelú prihrávku medzi kruhy a hostia mali šťastie, že puk dobre netrafil.
     
    54:54
    Američania sa bavia hokejom. Clayton Keller šikovnou prihrávkou hľadal Colina Whita, no ten sa do zakončenia nepretlačil.
     
    54:10
    Mareks Egils Mitens musel riešiť ďalšiu nepríjemnú situáciu pred svojou bránou. Z ľavej strany zakončoval Jeremy Bracco, no svoj premiérový gól na turnaji zatiaľ nestrelil.
     
    53:48
    Tak toto bola ďalšia obrovská šanca na strane USA! Kieffer Bellows si krásne nakorčuľoval do voľného priestoru, no z ľavej strany namieril puk len do žrde lotyšskej brány.
     
    53:25
    Aj Lotyši sa teraz usadili v útočnom pásme. Skúšali to strelou od modrej čiary, no tá napokon putovala vedľa brány amerického brankára.
    52:19 Clayton Keller (USA) - 4:1
     
    52:19
    USA dalo gól!
    Američania zrejme rozhodujú dnešný zápas vo svoj prospech. Fantastickú prácu v útočnom pásme odviedol CLAYTON KELLER. Ten čisto zobral puk súperovmu obrancovi a strelou švihom prekonáva lotyšského brankára po druhýkrát. Bez asistencie.
     
    51:38
    Tentokrát americký brankár musel predviesť lepší zákrok. Rihards Puide pekne namieril do ľavého horného rohu, no v súboji s lapačkou Tylera Parsonsa neuspel.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 7. Harper (Fitzgerald, Ahcan), 27. White (Thompson, Fox), 39. Keller (White, Thompson), 53. Keller, 58. Bracco (Terry), 60. Greenway (Kunin, Terry) – 16. Krastenbergs (E. H. Jansons)


    USA: Parsons (Woll) – Jones, Fitzgerald, Lindgren, Fox, Ahcan, McAvoy (A), Cecconi – White (A), Keller, Thompson – Kunin (C), Greenway, Terry – Foley, Bracco, Roslovic – Laczynski, Harper, Anderson – Bellows.
    Lotyšsko: Egils Mitens (Grigals) – Ponomarenko, Zile (C), E. H. Jansons, G. Jansons, Rubins, Čukste (A), Zeile, Zeilis – Puide, Baranovskis, Apfelbaums – Tralmaks, Krastenbergs, Klavinš – Dzierkals, Balcers, Buncis (A) – Blugers, Bernhards, Smirnovs.

    Rozhodca: Kubuš (SVK), Sidorenko (BLR) – Goljak (BLR), Haurum (DEN)