Švédsko – Dánsko 6:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 6:1 (kon.) | Česko – Fínsko 2:1 (kon.)
koniec
USA
6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Lotyšsko
Pondelok 26.12.2016, 21:30 • Air Canada Centre • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Americkí hokejisti majú za sebou prvé vystúpenie na 41. majstrovstvách sveta juniorov. Napokon jasne zdolali Lotyšsko 6:1, ale súpera definitívne zlomili až v poslednej tretine. Postupne sa do streleckej listiny zapísali Clayton Keller, Jeremy Bracco a Jordan Greenway. Posledný menovaný hráč bol vyhlásený za najlepšieho hráča USA. Na strane Lotyšska získal ocenenie pre hráča zápasu jediný strelec gólu Renars Krastenbergs. Američania tak potvrdili úlohu favorita a putujú na čelo A-skupiny. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (00:05:34)
     
    Koniec zápasu.
    59:20 Jordan Greenway (USA) - 6:1
     
    59:20
    USA dalo gól!
    Lotyšskí hokejisti záver stretnutia nezvládajú a napokon inkasujú aj šiesty gól. Chybu spravili už pri pokrytí kapitána Luka Kunina, no ten ešte neskóroval. Následne sa ale puk odrazil na hokejku JORDANA GREENWAYA, ktorý trafil odkrytú časť lotyšskej svätyne. Asistencie: Luke Kunin a Troy Terry.
     
    59:07
    Hrá sa posledná minúta dnešného zápasu. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Lotyšska, pretože práve jeho hráči sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    58:20
    Americkí hokejisti tak dnešné stretnutie vyhrajú výrazným rozdielom. Do tabuľky A-skupiny si tak pripíšu prvé tri body, ktoré ich zatiaľ dostanú na čelo skupiny.
    57:41 Jeremy Bracco (USA) - 5:1
     
    57:41
    USA dalo gól!
    Tesne pred koncom dnešného zápasu si americkí hokejisti vylepšujú skóre. JEREMY BRACCO zostal na ľavej strane úplne voľný a strelou medzi nohy využíva presilovú hru. Asistencia: Troy Terry.
     
    56:53
    Američania si v závere zápasu zahrajú presilovú hru. Na trestnú lavicu totiž putuje za sekanie útočník tretej formácie Martinš Dzierkals.
    56:24 Tyler Parsons (USA) - 5:1
     
    56:24
    Američania teraz takmer doplatili na svoj nedôraz v obrannom pásme. Po lacnej chybe sa dostal k puku Eduards Tralmaks, nezištnou prihrávkou našiel Erlendsa Klavinša, ale jeho gólovú strelu vyráža Tyler Parsons.
     
    55:41
    Američania sú v závere stretnutia aktívnejší. Luke Kunin dostal skvelú prihrávku medzi kruhy a hostia mali šťastie, že puk dobre netrafil.
     
    54:54
    Američania sa bavia hokejom. Clayton Keller šikovnou prihrávkou hľadal Colina Whita, no ten sa do zakončenia nepretlačil.
     
    54:10
    Mareks Egils Mitens musel riešiť ďalšiu nepríjemnú situáciu pred svojou bránou. Z ľavej strany zakončoval Jeremy Bracco, no svoj premiérový gól na turnaji zatiaľ nestrelil.
     
    53:48
    Tak toto bola ďalšia obrovská šanca na strane USA! Kieffer Bellows si krásne nakorčuľoval do voľného priestoru, no z ľavej strany namieril puk len do žrde lotyšskej brány.
     
    53:25
    Aj Lotyši sa teraz usadili v útočnom pásme. Skúšali to strelou od modrej čiary, no tá napokon putovala vedľa brány amerického brankára.
    52:19 Clayton Keller (USA) - 4:1
     
    52:19
    USA dalo gól!
    Američania zrejme rozhodujú dnešný zápas vo svoj prospech. Fantastickú prácu v útočnom pásme odviedol CLAYTON KELLER. Ten čisto zobral puk súperovmu obrancovi a strelou švihom prekonáva lotyšského brankára po druhýkrát. Bez asistencie.
     
    51:38
    Tentokrát americký brankár musel predviesť lepší zákrok. Rihards Puide pekne namieril do ľavého horného rohu, no v súboji s lapačkou Tylera Parsonsa neuspel.
     
    51:07
    Tyler Parsons teraz pohodlne prerušuje hru. Po jeho rutinnom zákroku bude nasledovať vhadzovanie v obrannej tretine amerického tímu.
     
    50:24
    Lotyši sa márne snažia niečo vymyslieť. V dnešnom zápase jasne zaostávajú a najmä vďaka brankárovi Mareksovi Egilsovi Mitensovi je stav ešte prijateľný.
     
    50:00
    Vo vlastnom oslabení sa dostal do zakončenia Troy Terry. Lotyšský brankár bol ale pozorný a strelu spoza obrancu vytesnil pravým betónom.
     
    49:25
    Lotyši hrajú opäť v početnej prevahe, no teraz chybovali na modrej čiare. Jordan Greenway potiahol akciu po ľavej strane, no Luka Kunina nenašiel.
     
    48:07
    Američania nezvládli prechod do útočného pásma. Následne sa zrazili Jack Roslovic a Kieffer Bellows a Američan dostáva trest za nedovolené bránenie.
     
    47:30
    Charlie McAvoy nahadzoval puk na bránu. K dorážke sa snažil predrať Jordan Greenway, no ani tentokrát nepretlačil puk do siete.
     
    46:52
    Rudolfs Balcers to teraz prehnal so svojim dôrazom a za krosček putuje na trestnú lavicu. Navyše dostáva trest 2+10 min. USA tak bude hrať jedenásť sekúnd presilovku 5 na 3.
     
    46:32
    Erik Foley bol v bránkovisku, a tak hlavný rozhodca vykazuje hru do stredného pásma. Američanom zostáva ešte približne pol minúta presilovej hry.
     
    45:49
    Američania sa usadili vo svojom útočnom pásme. Často sa snažili ohroziť brankára Lotyšska, no väčšina ich striel mierila vedľa brány.
     
    45:03
    Mareks Egils Mitens mal problémy so strelou od modrej čiary. puk mu vypadol, no aktívny Jordan Greenway ho nepretlačil do siete. Američania si ale zahrajú presilovku, keďže je vylúčený Maksims Ponomarenko.
     
    44:30
    Filips Buncis prešiel do útočného pásma po pravej strane. Strelou švihom ohrozil Tylera Parsonsa, ktorý jeho pokus chytá do svojej výstroje.
     
    43:11
    Po ďalšej dobrej akcii USA sa dostal do zakončenia z tesnej blízkosti Tage Thompson. K svojim dnešným dvom asistenciám ale zatiaľ gól nepridal.
     
    42:43
    Američania sa bez problémov ubránili presilovej hre súpera. Následne sa dostával do šance Clayton Keller, no bránený obrancom nezakončil presne.
     
    41:27
    Ani teraz sa lotyšským hráčom nepodarilo usadiť sa v útočnom pásme. Ich presilové hry sú v tomto zápase mimoriadne slabé a nevýrazné.
     
    40:49
    Ani úvod tejto presilovej hry Lotyšom nevychádza. Tyler Parsons ešte nemusel zasahovať a Američania dokázali odpáliť puk až za súperovu bránu.
     
    40:20
    Lotyšsko bude mať v úvode tretej tretiny výhodu presilovej hry. Za sekanie putuje na trestnú lavicu strelec druhého amerického gólu Colin White.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Po druhej tretine môže byť favorit stretnutia o niečo pokojnejší. Dvoma gólmi strhol vedenie na svoju stranu a má tak dobre nakročené k úvodnému víťazstvu. Najskôr sa strelecky presadil Colin White a v predposlednej minúte pridal gólovú poistku aj Clayton Keller. Lotyši ešte určite nezložia zbrane, no budú to mať už veľmi náročné. Tretie tretina sa začne približne o 23:20.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:36
    Lotyšským obrancom sa teraz podarilo zblokovať strelu od modrej čiary. Puk je tak v strednom pásme a zrejme sa toho vo zvyšných sekundách veľa nestane.
    38:45 Clayton Keller (USA) - 3:1
     
    38:45
    USA dalo gól!
    Americkým hokejistom sa predsa len podarilo zužitkovať svoj narastajúci tlak. V závere druhej tretiny sa dostal k strele Colin White. Jeho pokus lotyšský brankár len vyrazil a CLAYTON KELLER už nemal problém upratať puk do odkrytej časti brány. Asistencie: Colin White a Tage Thompson.
     
    38:17
    Individuálne to skúšal aj strelec rozdielového gólu Colin White. Lotyšský obranca bol ale pozorný a nepustil amerického útočníka do koncovky.
     
    37:29
    Mareks Egils Mitens musel opäť zasahovať. Jeho pozornosť preveril strelou Tanner Laczynski, ktorý však mieril len do jeho betónov.
     
    36:39
    Lotyšom sa nepodarilo dostať do útočného pásma v súlade s pravidlami. Čiarový rozhodca píska ofsajd, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    35:52
    Americkí hokejisti sa opäť nepresadili, a tak musia začínať ďalšiu akciu z hĺbky svojej obrannej tretiny. Medzitým ale posielajú na ľad čerstvé sily.
     
    35:27
    Lotyši teraz výborne odtláčali súpera mimo nebezpečných priestorov. Američania sa do zakončenia nedostali a napokon prišli o útočnú tretinu.
     
    34:57
    Casey Fitzgerald sa dostal k strele od modrej čiary. Strela amerického obrancu bola síce prudká, no značne nepresná. USA stráca útočné pásmo.
     
    33:48
    Američania mali možnosť zvýšiť svoje vedenie. Na krížnu prihrávku od pravého mantinelu si nabehol Erik Foley, no bránu súpera z dobrej pozície minul.
     
    33:24
    Po reklamnej prestávke sa nám v Toronte opäť hrá. Američania si teraz nerozumeli v rozohrávke, no čiaroví rozhodcovia zakázané uvoľnenie nepískajú.
     
    32:42
    Tanner Laczynski sa predral do útočného pásma cez svoju ľavú stranu. Dokonca zakončil svoju akciu strelou švihom, ale trafil len brankára Mareksa Egilsa Mitensa.
     
    32:22
    Američania to už zvládnu. Lotyši premrhali jedinečnú príležitosť vyrovnať skóre dnešného stretnutia. O pár sekúnd naskočí na ľad aj Jack Roslovic.
     
    31:44
    Lotyšom dvojnásobná početná výhoda absolútne nevychádza. Prakticky sa nedostali k strele a Američania bez problémov vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    30:31
    Lotyšskí hokejisti budú mať výhodu dlhej presilovky o dvoch hráčov. Na lavicu hanby putuje za podrazenie aj Jack Roslovic.
     
    30:12
    Americkí hokejisti majú za sebou prvé sekundy svojho oslabenia. Puk dostali do obranného pásma súpera a aktívnym napádaním mu robia problémy.
     
    29:55
    Lotyši budú mať šancu vyrovnať skóre dnešného zápasu. Tage Thompson sa snažil zastaviť Erlendsa Klavinša, ktorý sa dostával do brejku. Svojou hokejkou ho ale zasiahol do tváre.
     
    29:01
    Tage Thompson sa dostával k strele z medzikružia. Puk mu však v rozhodujúcom momente skĺzol z čepele, a tak mal Mareks Egils Mitens jednoduchú prácu.
     
    28:22
    Lotyšskí hoekjisti sú po inkasovanom góle evidentne zaskočení. Teraz majú problém vôbec dostať sa na súperovu polovicu ľadovej plochy.
     
    27:44
    Američania sa dostali opäť do prečíslenia troch proti dvom. Z pravej strany nahadzoval puk pred bránu Jack Roslovic, ale lotyšský brankár ho stihol vyraziť.
     
    27:09
    Od modrej čiary vystrelil Adam Fox, no trafil len zadný mantinel. Puk sa odrazil späť do bránkoviska, kde ho na dvakrát skrotil Mareks Egils Mitens.
    26:29 Colin White (USA) - 2:1
     
    26:29
    USA dalo gól!
    Američania mali hrať presilovú hru, no tá sa napokon ruší. Po rýchlej akcii sa dostal pred bránu osamotený COLIN WHITE a strelou nad lapačku prekonáva Mareksa Egilsa Mitensa. Asistencie: Tage Thompson a Adam Fox.
     
    25:52
    Puk skončili mimo hracej plochy, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme. Lotyši mali v druhej tretine zatiaľ väčšie šance na skórovanie.
     
    25:20
    Na druhej strane predviedol efektný zákrok Mareks Egils Mitens. Ten strelu Joeyho Andersona chytá do svojej lapačky a prerušuje hru.
    23:48 Eduards Tralmaks (LAT)
     
    23:48
    Lotyši mali veľkú šancu otočiť zápas vo svoj prospech. Dostali sa do prečíslenia troch proti jednému, no Eduards Tralmaks z pravej strany minul bránu Tylera Parsonsa.
     
    23:01
    Po skončení oslabenia sa dostal do zakončenia Kieffer Bellows. Jeho pokus ale kryje lotyšský brankár. Vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke.
     
    22:28
    Američania opäť vyhadzujú puk cez všetky čiary. Zdá sa, že Lotyši nevyužijú ani presilovku v tradičnom formáte piatich proti štyrom.
     
    21:55
    Lotyšom táto presilová hra vôbec nevychádza. Nevedia si dať presnú prihrávku na strelu z prvej, a tak môže byť brankár Tyler Parsons v pohode.
     
    21:24
    Američania výborne blokujú strely súpera a dostávajú puk až do obranného pásma Lotyšska. Okamžite na ľad posielajú aj čerstvé sily.
    20:56 Casey Fitzgerald (USA)
     
    20:56
    Lotyšsko dokonca bude hrať presilovú hru v atraktívnom formáte. Erlends Klavinš postupoval sám na bránu a za cenu hákovania ho zastavil Casey Fitzgerald.
     
    20:01
    Druhú tretinu začneme so štyrmi hráčmi na oboch stranách. Po prvej siréne bol za hákovanie vylúčený Rudolfs Balcers a za hrubosť Troy Terry.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvú tretinu dnešného zápasu máme za sebou. Videli sme veľmi svižnú hru, najmä zo strany favorita zápasu. Ten sa zásluhou Patricka Harpera dostal do vedenia, no napokon po úvodnom dejstve môžu byť spokojnejší Lotyši. Tým sa totiž z ojedinelej akcie podarilo vyrovnať, keď svoj brejk dokonale zakončil Renars Krastenbergs. Outsider zápasu tak zatiaľ drží krok s veľkým favoritom a určite by v tom rád pokračoval aj v druhej tretine. Tá začína približne o 22:30 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:54
    V samotnom závere prvej časti sa dostávali Američania do prečíslenia troch proti dvom. Luke Kunin sa snažil zakončiť z ľavej strany, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    19:20
    Caleb Jones si šikovne zbiehal do nebezpečného priestoru. Jeden zo súperových obrancov ale skvelo reagoval a v poslednej chvíli krížnu prihrávku tečoval.
    18:38 Mareks Egils Mitens (LAT)
     
    18:38
    Na druhej strane sa črtala šanca aj pre Lotyšsko. Jeden z jeho hráčov si nakorčuľoval pred bránu, no prihrávku z ľavej strany neusmernil do siete.
     
    17:41
    Jack Ahcan nahadzoval puk pred bránu súpera. Pred bránkoviskom bolo poriadne rušno, no ani jeden z Američanov puk netečoval.
     
    17:24
    Až teraz sa dokázali Lotyši dostať spod tlaku svojho súpera. Puk však dostali len do stredného pásma, a tak celá pätica nestihla vystriedať.
     
    16:52
    Americkí hokejisti sa mohli dostať do opätovného vedenia. Po krásnej kombinácii zakončoval do odkrytej brány Luke Kunin, no skvelý zákrok vytiahol Mareks Egils Mitens.
     
    16:16
    Po rýchlej akcii USA sa dostával do úniku Jack Roslovic. V poslednej chvíli ho ale odzbrojil Kristians Rubins a zabránil tak najhoršiemu.
    15:22 Renars Krastenbergs (LAT) - 1:1
     
    15:22
    Lotyšsko dalo gól!
    Americkí hokejisti si teraz nerozumeli v útočnom pásme a doslova poslali do samostatného úniku RENARSA KRASTENBERGSA. Ten naskočil z hráčskej lavice a okamžite postupoval sám na bránu. Zvládol to bravúrne a blafákom do bekhendu prekonal Tylera Parsonsa. Asistencia: Eduards Hugo Jansons.
     
    15:09
    Lotyšskí hokejisti boli v predošlom striedaní pod veľkým tlakom tretej útočnej formácie USA. Oslobodili sa len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    14:40
    Jeremy Bracco teraz obkorčuľoval celé útočné pásmo. Prihrávkou spoza brány našiel Jacka Roslovica, no ten z tesnej blízkosti minul bránu súpera.
     
    13:49
    Mareks Egils Mitens musel zasahovať po strele od modrej čiary. Jeho pozornosť preveril spomínaný obranca Caleb Jones, ktorý však našiel len jeho lapačku.
     
    13:15
    Po reklamnej prestávke je hra poriadne rozkúskovaná. Dôvodom sú ofsajdy na oboch stranách. Po tom lotyšskom sa pustili do výmeny názorov Roberts Baranovskis a Caleb Jones, no vylučovať sa nebude.
     
    12:40
    Presilová hra Lotyšska sa skončila neúspešne. Američania sa v pohode ubránili, no po ich zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať pred Tylerom Parsonsom.
     
    12:07
    Ani tentokrát sa Lotyši nepredrali do útočného pásma v súlade s pravidlami. Čiaroví rozhodca opäť píska ofsajd a puk vhodí v strednom pásme.
     
    11:38
    Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Lotyšska. Jeden z amerických obrancov poslal puk len na tribúnu. Mal ale šťastie, že puk bol tečovaný.
     
    11:15
    Martinš Dzierkals predviedol peknú individuálnu akciu. Stredom útočného pásma sa predral do zakončenia, no jeho strela v páde bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    10:32
    Presilovú hru si zahrajú aj hokejisti Lotyšska. Tanner Laczynski sa totiž previnil zbytočným faulom v útočnom pásme, keď podrazil svojho súpera.
     
    09:56
    Ďalšia akcia pobaltskej krajiny nemôže pokračovať, pretože Lotyši nezvládli prechod do útočného pásma. V polovici prvej tretiny sa bude vhadzovať v strednom pásme.
    09:34 Tyler Parsons (USA)
     
    09:34
    Roberts Baranovskis sa snažil využiť zaváhanie brankára Tylera Parsonsa, ktorý stratil puk za svojou bránou. Napokon americký brankár gól neinkasoval, hoci stratil hokejku.
     
    08:47
    Domáci hokejisti sa na dlhší čas usadili vo svojom útočnom pásme. Videli sme niekoľko zaujímavých odrazov puku, no ani po jednom z nich sa Američania do zakončenia nedostali.
     
    08:17
    V Air Canada Centre máme za sebou prvú reklamnú prestávku. Po nej sa bude vhadzovať v obrannom pásme Lotyšska, keďže v predošlej situácii prikryl puk Mareks Egils Mitens.
     
    07:25
    Kieffer Bellows si to chystal na strelu, no v rozhodujúcej chvíli ho odstavil obranca súpera. Brankár Mareks Egils Mitens tak zasahovať nemusel.
     
    06:49
    Američania sa okamžite snažia pridať aj druhý gól v dnešnom zápase. Lotyši zatiaľ nevystrelili na bránu favorita stretnutia ani raz.
    06:27 Patrick Harper (USA) - 1:0
     
    06:27
    USA dalo gól!
    Američania síce presilovú hru nevyužili, no pomerne rýchlo sa v zápase dostávajú do vedenia. Na pravom kruhu na vhadzovanie si prebral puk PATRICK HARPER a strelou švihom prekonal súperovho brankára. Asistencie: Casey Fitzgerald a Jack Ahcan.
     
    05:38
    Američania sa zatiaľ nevedia presadiť vo svojej početnej výhode. Lotyši sa dobre bránia a opäť puk dostávajú aspoň do stredného pásma.
     
    05:08
    Američania sa snažili vyšperkovať svoju akciu prihrávkou do prázdnej brány. Ich úmysel ale nevyšiel, a tak sa Lotyši oslobodzujú.
     
    04:38
    Americkí hokejisti mali šancu otvoriť skóre zápasu. Po prihrávke spoza brány zakončoval Troy Terry, no z hranice bránkoviska našiel len lapačku súperovho brankára.
     
    03:59
    Favorit zápasu si zahrá prvú presilovú hru v dnešnom zápase. Luke Kunin sa dostával do zakončenia, no Gvido Jansons ho zastavil len nedovoleným zákrokom.
     
    03:05
    Američania sa dostávali do prečíslenia dvoch proti jednému. Clayton Keller sa snažil nájsť spoluhráča na pravej strane, no ten sa do zakončenia neodstal.
     
    02:16
    Tentokrát sa ale lotyšský gólman musel mať na pozore. V útočnom pásme poľahky získal puk Kieffer Bellows, no jeho strela z ľavej strany sa v sieti neskončila.
     
    01:39
    Zatiaľ sa Američania nevedia dostať cez dobre organizovanú obranu Lotyšska. Brankár Mareks Egils Mitens ešte zasahovať nemusel.
     
    00:55
    Lotyšský obranca drží puk za vlastnou bránou. Oba tímy využívajú čas na prestriedanie. Na strane USA prichádza na ľad druhá útočná formácia.
     
    00:27
    V úvodnej akcii zápasu Američania neuspeli. Lotyši veľmi dobre napádali a snahu favorita zápasu stopli ešte pred svojou modrou čiarou.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    USA: Parsons (Woll) – Jones, Fitzgerald, Lindgren, Fox, Ahcan, McAvoy (A), Cecconi – White (A), Keller, Thompson – Kunin (C), Greenway, Terry – Foley, Bracco, Roslovic – Laczynski, Harper, Anderson – Bellows.

    Lotyšsko: Egils Mitens (Grigals) – Ponomarenko, Zile (C), E. H. Jansons, G. Jansons, Rubins, Čukste (A), Zeile, Zeilis – Puide, Baranovskis, Apfelbaums – Tralmaks, Krastenbergs, Klavinš – Dzierkals, Balcers, Buncis (A) – Blugers, Bernhards, Smirnovs.

    Rozhodcovia: Jozef Kubuš, Maxim Sidorenko – Dmitrij Golyak, Henrik Haurum.
     
    Tradičnou súčasťou posledných dní roka sú majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov. Tie sa dnes v kolíske hokeja začínajú prvými štyrmi zápasmi. My sa bližšie pozrieme na zápas USA, ktoré budú chcieť potvrdiť úlohu favorita v zápase s Lotyšskom. Ten sa začína o 21:30 hod.

    USA

    USA tradične patria do širšieho okruhu favoritov na titul majstra sveta. Trikrát sa už tešili zo zlatých medailí, naposledy v roku 2013. V minulom roku skončili na treťom mieste, keď v zápase o bronz zdolali Švédsko 8:3. Výber USA je tradične zložený aj z hráčov úspešného tímu do 18 rokov, ktorý dominuje svojej vekovej kategórii. Dobrým príkladom je Clayton Keller, ktorý sa stal najužitočnejším hráčom tohtoročných MS U18. Američania síce získali len bronz, no v zápase o tretie miesto vyprášili Kanadu 10:3. Zverenci Boba Motzka pôsobia v nižších zámorských súťažiach, a tak by mali byť pomerne dobre zohraní. V príprave to jasne ukázali, keď najskôr zdolali Švajčiarsko 4:3 a následne aj výber Česka 4:0. V poslednom zápase sa dvakrát strelecky presadil Tage Thompsos a práve on by mal byť jednou z hviezd mužstva.

    LOTYŠSKO

    Lotyšskí hokejisti do 20 rokov sa v elitnej kategórii predstavujú po štvorročnej prestávke. Vlani úspešne zvládli boje v nižšej kategórii, keď v rakúskej Viedni nenašli premožiteľa. Ich tohtoročným cieľom je postup do štvrťfinále, ktorý by im de facto zaistil účasť aj na ďalšom šampionáte. Zápas s USA však nie je pre nich tým kľúčovým. Ten príde až v treťom dueli, keď sa zverenci Eriksa Milunsa stretnú so Slovenskom. Vo svojom kádri nemajú nejakú výraznú hviezdu a spoliehať sa budú najmä na kolektívny výkon. V rámci prípravy odohrali Lotyši len jedno stretnutie, ktoré však s Dánskom prehrali tesne 2:3. Na vzájomné zápasy s USA nespomínajú hokejisti z pobaltskej krajiny práve najradšej. Obe zápasy totiž skončili poriadnym debaklom a Lotyši v nich inkasovali po dvanásť gólov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 7. Harper (Fitzgerald, Ahcan), 27. White (Thompson, Fox), 39. Keller (White, Thompson), 53. Keller, 58. Bracco (Terry), 60. Greenway (Kunin, Terry) – 16. Krastenbergs (E. H. Jansons)


    USA: Parsons (Woll) – Jones, Fitzgerald, Lindgren, Fox, Ahcan, McAvoy (A), Cecconi – White (A), Keller, Thompson – Kunin (C), Greenway, Terry – Foley, Bracco, Roslovic – Laczynski, Harper, Anderson – Bellows.
    Lotyšsko: Egils Mitens (Grigals) – Ponomarenko, Zile (C), E. H. Jansons, G. Jansons, Rubins, Čukste (A), Zeile, Zeilis – Puide, Baranovskis, Apfelbaums – Tralmaks, Krastenbergs, Klavinš – Dzierkals, Balcers, Buncis (A) – Blugers, Bernhards, Smirnovs.

    Rozhodca: Kubuš (SVK), Sidorenko (BLR) – Goljak (BLR), Haurum (DEN)