KHL
Omsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Barys – Metallurg Magnitogorsk 5:3 (kon.) | Togliatti – Čerepovec 3:4 (kon.)
Nižnekamsk – Petrohrad 0:4 (kon.)
koniec
Barys Nur-Sultan
5:3 (4:0, 0:2, 1:1)
Metallurg Magnitogorsk
cz Nedeľa 25.12.2016, 12:00 • Kazachstan Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Dustin BOYD - 5:3
     
    59:59
    Astana právě vstřelila branku!
    Vyhozený kotouč doklouzal až do prázdné brány hostujícího celku a je tedy definitivně rozhodnuto! Poslední gól zápasu si připisuje DUSTIN BOYD, který se dostal ke kotouči, jenž se odrazil od Puškarjova, a bekhendem touš přes celé hřiště poslal do prázdné brány. Asistence: Konstantin Puškarjov
     
    59:56
    Mozjakin obstaral dvě tvrdé střele z vrcholu levého kruhu, ale ani jednou se mu nepodařilo propálit obětavého Puškarjova, jenž padl k zemi a schytal oba projektily.
     
    59:04
    Nyní už ale hosté rozjíždějí další akci a jsou v šesti! Powerplay Magnitogorsku.
     
    56:13
    Velká komplikace pro Metallurg Magnitogorsk. Tommi Santala (MET) totiž při napadání povalil soupeře a dostává dvě trestné minuty za držení protihráče.
     
    55:01
    Ve výborné pozici byl znovu Mozjakin, ale tomu mezi kruhy kotouč ujel k brankovišti a následný tlak už Kevin Poulin dokázal ustát!
     
    53:17
    Do velké šance se naopak dostal Nigel Dawes! Domácí útočník byl sám před Zagidulinem, ale zády k brankáři nedokázal lépe zakončit.
     
    46:51
    Výborná střelecká pozice po Puškarjova! Domácí útočník zakončoval z mezikruží, avšak střelou do horní části brány trochu přestřelil.
     
    46:04
    Nyní už sice Filippi našel dobře postaveného Budkina, avšak Poulin se bleskově přesunul a vyrazil puk do rohu kluziště!
     
    42:34
    Do výborné střelecké pozice si vyjel Jan Kovář! Střelou z levého kruhu ale těsně minul.
     
    41:04
    Navíc je tady přesilová hra Magnitogorsku. Za vražení na hrazení je totiž vyloučen Kirill Paňukov (AST).
    40:30 Jevgenij TIMKIN - 4:3
     
    40:30
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak to je ideální vstup do třetí části ze strany hostujícího týmu. Filippi sice prohrál vhazování, ale jeden z domácích puk poté posunul k JEVGENIJI TIMKINOVI a jeho svižná střela se zastavila až v bráně. Bez asistence.
     
    39:58
    Hodně zajímavý tah. Hosté na poslední vteřiny odvolali gólmana, avšak dělovka z hole obránce letěla mimo a puk se poté od břevna odrazil mimo dosah hráčů Magnitogorsku.
     
    39:52
    Na Poulina letěly hned tři velmi jedovaté střely! Pokus od modré čáry se od zadního mantinelu odrazil k Antipinovi, avšak ten nadvakrát neuspěl.
     
    38:53
    Stále se domácím daří kombinovat poblíž Zagidulinovy brány a před pár vteřinami dokonce zahrozil Puškarjov. Jeho střela se zastavila až o rameno hostujícího gólmana.
     
    33:46
    Po delší době si domácí zahrají přesilovou hru. Dvě trestné minuty za podražení dostává Danis Zaripov (MET).
     
    31:38
    Jaroslav Kosov mohl snížit na rozdíl jediné branky! Po Sjominově zakončení se dostal do obrovské šance, ale jeho dorážka do odkryté brány byla zastavena blokujícími hokejisty.
     
    26:58
    Domácí mohli přijít s rychlou odpovědí. Boyd si výborně sjel blíže k bráně, ale kotouč z prvního doteku usměrnil pouze do boční sítě.
    26:33 Tomáš FILIPPI - 4:2
     
    26:33
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Je tady další snížení. Poulin sice skvěle zasáhl proti svižné střele Bereglazova, ale kotouč se od jeho lapačky odrazil přesně k TOMÁŠI FILIPPIMU a ten uspěl dorážkou do odkryté brány. Asistence: Alexej Bereglazov, Oskar Osala
    24:40 Sergej MOZJAKIN - 4:1
     
    24:40
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Nyní už ale přichází potřebné snížení! Zaripov se tentokrát objevil v pozici nahrávajícího, poslal puk přesně před SERGEJE MOZJAKINA a ten Poulinovi nedal šanci. Tvrdá střela kousek od modré čáry letěla přesně do horní části brány. Asistence: Danis Zaripov, Chris Lee
     
    24:23
    Zaripov dostal přihrávku před odkrytou část brány, ale rychle klouzající kotouč vůbec netrefil.
     
    23:47
    Nepříjemnost pro domácí celek. Na lavici hanby usedá i Kevin Dallman (AST), jenž vysokou holí zasáhl Kovářovu tvář. Dokonce je z toho vyloučení na čtyři minuty.
     
    23:19
    Mozjakin teď vymyslel parádní přihrávku z levého kruhu! Dokonale našel volného Zaripova, avšak Poulin se včas přesunul.
     
    23:11
    Alexandr Lipin (AST) musel hasit rodící se nebezpečí. Výsledkem jsou dvě trestné minuty za krosček.
    19:13 Nigel DAWES - 4:0
     
    19:13
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak tohle je hodně nečekaný průběh první třetiny. I přes hodně nevýraznou přesilovou hru se domácí radují počtvrté a máme tady hattrick! NIGEL DAWES šikovně tečoval nahození od modré čáry, kotouč proletěl nad ramenem hostujícího brankáře a skončil přesně pod břevnem. Asistence: Martin St. Pierre
     
    17:22
    Hodně podrážděný Jaroslav Chabarov (MET) teď za vlastní bránou dvakrát krosčekem počastoval Grence a dostává trest na 2+2 minuty!
     
    16:07
    Třetí inkasovaná branka během šestnácti minut už Vasiliji Košečkinovi stačila. Do brány přichází Arťom Zagidulin.
    16:07 Nikita IVANOV - 3:0
     
    16:07
    Astana právě vstřelila branku!
    Obrana Magnitogorsku dnes vůbec nezvládá bránění soupeřových útoků. Hodně prostoru teď v rohu kluziště dostal Chudjakov, který parádní přihrávkou našel volného NIKITU IVANOVA. Domácí útočník na nic nečekal a střelou z okraje pravého kruhu se trefil přesně do horního rohu! Asistence: Maxim Chudjakov
     
    13:20
    Do výborné střelecké pozice si nyní najel Sergej Mozjakin! Hostující kanonýr a nejproduktivnější hráč KHL však střelou z mezikruží nemířil přesně.
     
    11:08
    Za vysokou hůl je vyloučen Jan Kovář (MET). Druhá přesilová hra pro Barys Astana.
     
    06:38
    Přesilovou hru si zahrají také hosté. Na lavici hanby usedá Alexandr Lipin (AST), který se provinil držením hole.
    05:47 Nigel DAWES - 2:0
     
    05:47
    Astana právě vstřelila branku!
    Hokejisté kazašského celku využívají přesilovou hru! St. Pierre sice střelou z levého kruhu neuspěl, ale zablokovaná střela se odrazila přesně před NIGELA DAWESE a ten v pohodě zakončil do odkryté poloviny brány. Asistence: Martin St. Pierre, Kevin Dallman
     
    05:31
    Hosté se konečně dostali ke kotouči. Jaroslav Chabarov (MET) dostává dvě trestné minuty za podražení.
    00:59 Nigel DAWES - 1:0
     
    00:59
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak to je parádní vstup do zápasu v podání domácího celku. Astana přečkala úvodní tlak soupeře a rázem přišlo smrtící přečíslení. Boyd kotouč potáhl po levé straně, poslal ho přesně k NIGELU DAWESOVI, jenž byl tísněn, ale přesto puk dostal za Košečkina. Asistence: Dustin Boyd

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 1. Dawes (Boyd), 6. Dawes (St. Pierre, Dallman), 17. N. Ivanov (Chuďakov), 20. Dawes (St. Pierre), 60. Boyd (Puškarjov) – 25. Mozjakin (Zaripov, Lee), 27. Filippi (Bereglazov, Osala), 41. Timkin


    Barys Nur-Sultan: Poulin (H. Karlsson) – Dallman, M. Semjonov, Lipin, Savčenko, Barker, Šalapov, Trjasunov – Puškarjov, Boyd, Dawes – N. Ivanov, Kučin, Chuďakov – Paňukov, St. Pierre, Rymarev – Trivino, Grents, V. Nikulin – Belgibajev.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (17. Zagidulin) – Antipin, J. Birjukov, Lee, Bereglazov, S. Těreščenko, Chabarov, Budkin – Jan Kovář, Mozjakin, Zaripov – Osala, Santala, A. Sjomin – Kosov, Timkin, Filippi – Dm. Kazionov, Železkov, Platonov – De. Kazionov.

    Rozhodca: Nikolaj Akuzovskij, Alexandr Sojn – Alexandr Černyšjov, Nikita Šalagin

    Diváci: 5 340