Novgorod – Jaroslavľ 1:3 (kon.) | Soči – D. Moskva 5:3 (kon.) | S.Moskva – Viťaz 2:5 (kon.)
koniec
Spartak Moskva
2:5 (0:3, 1:1, 1:1)
Viťaz Moskovská oblasť
cz Sobota 24.12.2016, 15:00 • Lužniki Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:26
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Ryan Stoa – 2 min. + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    58:07
    Šestou branku hostujícího celku mohl přidat Stěpanov! Ten se trošku záhadným způsobem natlačil až před Bespalova a zakončil, nicméně domácí gólman si s touhle situací dokázal poradit.
    57:42 Roman HORÁK - 2:5
     
    57:42
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Domácí logicky zkusili power-play, nakonec však o pár chvil později inkasovali zřejmě rozhodující zásah tohoto utkání. Černov přihrál doleva na najíždějícího si ROMANA HORÁKA, který snadnou střelou do prázdné branky zaznamenal již svůj druhý gól tohoto utkání. Asistence: Arťom Černov.
     
    55:35
    Radil se na pravém kruhu ocitl ve vyložené střelecké pozici na pravém kruhu! Tohle mohla být pořádná naděje pro Spartak. To by však musel domácí útočník přesně zacílit.
    47:53 Sergej ŠMELJOV - 2:4
     
    47:53
    Spartak právě vstřelil branku!
    Že by se nám utkání ještě zdramatizovalo? Rozhodně od toho není daleko. Domácí podnikli nečekaný výpad dopředu a potrestali nedůraz soupeře ve středu pásma. Střelu Leščenka dokázal Säteri vyrazil pouze do strany, kam si najížděl SERGEJ ŠMELJOV, jenž uklízel puk do prázdné brány. Asistence: Vjačeslav Leščenko.
     
    44:34
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Arťom Voronin – 5 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Stanislav Romanov – 5 min., hrubost).
    44:34 štědrovečerní bitka v malém moskevském derby v Lužnikách
     
    44:33
    Je tu bitka! Romanov se pustil do křížku s Voroninem, oba pustili rukavice na zem, a rozdali si to proti sobě, jedna versus jedna. Vítěz z tohoto souboje nevzešel. Každopádně oba hráči alespoň rozvášnili fanoušky v Lužnikách.
     
    40:00
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Sergej Gimajev – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jurij Sergijenko – 2 min., hrubost).
    35:06 Nikita VYGLAZOV - 1:4
     
    35:06
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Domácí trenéři sice přezkoumali na videu, zda-li se nejednalo o předchozí ofsajd, ale neuspěli. Branka hostů platí. Náhradník Bespalov vlastně vyrobil tu samou chybu, jako jeho kolega Svensson už v prvním dějství. A za svá záda pustil překvapivou střelu z úhlu od NIKITY VYGLAZOVA. Asistence: Arťom Černov.
    30:35 Jaroslav DYBLENKO - 1:3
     
    30:35
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tahle trefa může domácí rozhodně hodně nakopnout. Podnikli rychlý výpad vpřed, Stapleton přenechal puk Berdnikovovi, ten ho následně přihrál do mezikruží na úplně volného JAROSLAVA DYBLENKA, jenž z vyložené pozice nezaváhal. Asistence: Vadim Berdnikov, Tim Stapleton.
     
    28:16
    Výtečný zákrok Säteriho! Vznikl před ním menší guláš, který pro svého protivníka namíchali hráči Spartaku, nakonec však hostující gólman snědl vše, co mu jeho soupeř navařil.
     
    26:25
    Po Gilroyově dělovce od modré čáry vnikl před hostujícím gólmanem docela slušný závar. Dorážet se snažili Radil i Stoa, Viťaz ale tuhle situaci nakonec dokázal přežít.
     
    24:42
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Pavel Lukin – 2 min., hákování).
     
    20:01
    Střídání v týmu Spartak Moskva: ze hřiště odchází Markus Svensson, přichází Nikita Bespalov.
    19:49 Alexandr PANKOV - 0:3
     
    19:49
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Aby z toho nebyl ještě pro domácí celek nějaký debakl. Tuhle inkasovanou branku si rozhodně nedá za rámeček gólman Svensson, kterého střelou z úhlu překvapil ALEXANDR PANKOV, jemuž zpoza branky přihrál Švec-Rogovoj. Asistence: Arťom Švec-Rogovoj.
    15:34 Roman HORÁK - 0:2
     
    15:34
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Hosté mají zatím stoprocentní využívání přesilových her. Jeřábek nabil do pravé strany na Aaltonena, který ostře vypálil. Svensson tuhle jeho dělovku nedokázal udržet ve své výstroji, a tak se ve středu snadno do prázdné branky prosadil z dorážky ROMAN HORÁK. Asistence: Miro Aaltonen, Jakub Jeřábek.
     
    14:34
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Ryan Stoa – 2 min., podražení).
     
    12:13
    Mirnov z pravé strany rozhodně překvapil Säteriho mezi třemi tyčemi, neboť ten jeho pokus nedokázal udržet ve výstroji. Domácí forvard se snažil dorážet, najednou byl před hostující brankou velký závar, ale situaci nakonec utnuli rozhodčí svým zapískáním na znamení přerušení hry.
     
    11:03
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Alexandr Nikulin – 2 min., podražení).
    09:31 Alexej KOPEJKIN - 0:1
     
    09:31
    Viťaz právě vstřelil branku!
    První přesilovka tohoto utkání nakonec vyústila v první branku. ALEXEJ KOPEJKIN na levém kruhu chytře střílel přes obránce Dyblenka, Svensson na tenhle pokus ne úplně dobře viděl, takže puk skončil přesně v jeho šibenici. Asistence: Miro Aaltonen, Mario Kempe.
     
    08:11
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Konstantin Glazačev – 2 min., vražení na hrazení).
     
    06:29
    Možná že Bobrov byl až příliš laxní při tomhle zakončení! Přitom byl v mezikruží docela sám. Poté, co Potapov na Säteriho u tyčky se svou střelou neuspěl, přihrál svému spoluhráči, ten ale trefil jen ležícího obránce před sebou.

    Patrik Sandev

    Góly a asistencie: 31. Dyblenko (V. Berdnikov, Stapleton), 48. Šmeľov (Leščenko) – 10. Kopejkin (M. Aaltonen, Kempe), 16. Horák (M. Aaltonen, Jeřábek), 36. Vyglazov (A. Černov), 58. Horák (A. Černov)


    Spartak Moskva: Svensson (21. Bespalov) – Gilroy, Provolnev, Dyblenko, Kalinin, Bondarev, Kirillov, Sergijenko – Radil, Stoa, Glazačev – Mirnov, V. Berdnikov, Stapleton – Leščenko, A. Voronin, Šmeľov – M. Potapov, Bobrov, Tolpeko.
    Viťaz Moskovská oblasť: Säteri (Saprykin) – Semionov, Golovkov, Jeřábek, Katičev, Gimajev, S. Romanov, P. Lukin – Afinogenov, Nikulin, Makejev – Kempe, M. Aaltonen, Kopejkin – A. Černov, Horák, Vyglazov – Stepanov, Švec-Rogovoj, – Abdullin.

    Rozhodca: Bělov, Gofman – Kuprijanov, Pronskich