Novgorod – Jaroslavľ 1:3 (kon.) | Soči – D. Moskva 5:3 (kon.) | S.Moskva – Viťaz 2:5 (kon.)
koniec
HK Soči
5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Dynamo Moskva
cz Sobota 24.12.2016, 15:00 • Ledový palác Bolšoj, Soči • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:29
    Hosté budou mít vhazování v útočné třetině a jdou do toho bez gólmana a v šesti – už nemají, co by mohli ztratit.
    52:51 Barulin se zaskvěl klíčovým zákrokem!
     
    52:51
    Úžasný zákrok Barulina, který stále drží pro Soči dvoubrankový náskok! Teď se dostal před jeho brankou do tutové šance Gorovikov, ovšem ruský gólman se roztáhl v brance a nějakým způsobem puk vytěsnil mimo!
     
    50:28
    Hraje se teď ve velkém tempu, oba celky se tlačí před bránu soupeře – teď k dorážce do polookryté brány centimetry chyběly Maxwellovi, ten ovšem na puk nakonec nedosáhl a obrana Moskvanů ho odklidila!
    48:20 Denis KOKAREV - 5:3
     
    48:20
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Přesto je ale sníženo a Dinamo ještě vykřesalo naději na bodový zisk! Po nahození od Podšendjalova, které vyrazil Barulin pouze před sebe, se k dorážce dostal DENIS KOKAREV, jenž dokázal nadvakrát propasírovat puk srze domácího gólmana! Je tedy sníženo, Soči má ale stále vše ve svých rukou. Asistence: Arťom Podšendjalov.
    44:42 Pavel PADAKIN - 5:2
     
    44:42
    Soči právě vstřelilo branku!
    A vypadá to, že je hotovo, protože Soči už vede o tři branky! PAVEL PADAKIN jel sám do protiútoku, neměl k dispozici žádného spoluhráče, tak to zkusil sám a jeho střela z úhlu nakonec překvapila Lazušina natolik, že mu spadla do branky! Tady asi nemůže mít brankář Dinama čisté svědomí. Bez asistence.
     
    41:24
    Do tutové šance se ale dostal na druhé straně poměrně záhy Cvetkov, který po pasu Kašpara byl zcela sám před přesouvajícím se Barulinem, ten ho ovšem parádním reflexem vychytal!
    39:30 Renat MAMAŠEV - 4:2
     
    39:30
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tak to je úžasný konec periody v podání Soči! Na samém konci přesilové hry se totiž k puku dostal O'Dell, jenž ho posunul krásnou zadovkou před branku zcela volnému RENATU MAMAŠEVOVI, jenž nijak neváhal pohotovou střelou překonal vše, co se mu odvážilo postavit do cesty! Soči tedy znovu vede o dvě branky! Asistence: Ben Maxwell a Eric O'Dell.
     
    37:42
    Domácí budou hrát přesilovku, na trestnou lavici chtě nechtě musí odbruslit Arťom Fjodorov, jenž se provinil podražením.
    31:54 Michail MAMKIN - 3:2
     
    31:54
    Soči právě vstřelilo branku!
    Nakonec jsou to ovšem domácí, kteří jdou znovu do vedení a berou si tak zpět svůj jednobrankový náskok! Ke střele od modré čáry se dostal, v tu chvíli vůbec nikým neatakovaný, MICHAIL MAMKIN, jehož projektil i díky hradbě těl, kterou před sebou měl Lazušin, zapadl puk bez jakékoliv teče do sítě! Asistence: Andrej Kosticyn a Igor Ignatuškin.
     
    30:48
    A na zem musel velice rychle domácí Barulin, který nakonec zasáhl proti kličce Cvetkova a zalehl puk, díky čemuž je hra nakonec přerušena!
     
    23:09
    Dinamo sice tlačí, ale není schopno se dostat do pořádné akce, spíše jenom neefektivně obléhá branku – naopak na druhou stranu velice rychle jel do kontru Maxwell, jehož ovšem rychle sklapnutými betony zastavil Lazušin.
     
    22:18
    A hosté půjdou do přesilovky, protože potrestán je dnes již podruhé Renat Mamašev – tentokrát se provinil hákováním svého soupeře.
    20:06 Maxim KARPOV - 2:2
     
    20:06
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Tak toto bylo opravdu velice rychlé a je srovnáno! Ihned po bully se dostal k puku MAXIM KARPOV, využil nepozornosti domácí obrany, která ještě asi byla v kabině a v úniku si zkušeně poradil s Barulinem! Je tedy srovnáno! Asistence: Ilja Nikulin a Martins Karsums.
     
    16:44
    Domácí celek ale půjde do další přesilovky, hosté totiž chvíli hráli v šesti a trest si půjde za jejich chybu odsedět Těreščenko.
    15:43 Arťom FJODOROV - 2:1
     
    15:43
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Tak toto byla nádherná akce hostů, kteří dávají kontaktní branku! Lukáš Kašpar se dostal k puku před brankou, nijak se ale neukvapil a posunul ho napříč celým brankovištěm na zcela volného ARŤOMA FJODOROVA, jenž tvrdou ránou do poloodkryté branky překonal dnes Barulina poprvé! Asistence: Lukáš Kašpar.
    09:08 André PETERSSON - 2:0
     
    09:08
    Soči právě vstřelilo branku!
    A domácí celek této přesilovky ihned využívá ke zvýšení náskoku! Kosticyn výtečně zavezl puk do třetiny a započal tak gólovou kombinaci – k puku se dostal v pravém kruhu Ignatuškin, posunul ho přes celou šířku kluziště na volného ANDRE PETERSSONA, který tvrdou ránou překonal přesouvajícího se Lazušina! Asistence: Igor Ignatuškin a Andrej Kosticyn.
     
    08:43
    První přesilovku si zahrají i domácí – vyloučen je Jakov Rylov, který se provinil podražením.
     
    08:15
    A velkou šanci měl právě domácí celek! Ke střele od modré se dostal Glazkov, jeho bombu mírně tečoval Petersson a Lazušin měl co dělat, aby puk na poslední chvíli vykopl betonem mimo!
     
    00:45
    Domácí ale ihned po vstřelené brance jdou do oslabení, na trestnou lavici je poslán Renat Mamašev za hákování.
    00:22 Jevgenij SKAČKOV - 1:0
     
    00:22
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tak to byl bleskový nástup do zápasu v podání domácího celku! JEVGENIJ SKAČKOV si vyměnil puk s v levém kruhu stojícím Kosticynem, jenž mu nabil do střelecké pozice a prvně zmíněný ruský střelec zamířil rychlou ránou přesně mimo dosah Lazušina! Ten si tak ještě nesáhl na puk a už se mu třepotá v síti! Asistence: Andrej Kosticyn.

    Ondřej Hradecký

    Góly a asistencie: 1. Skačkov (A. Kosticyn), 10. Petersson (Ignatuškin, A. Kosticyn), 32. Mamkin (A. Kosticyn, Ignatuškin), 40. Mamašev (Maxwell, O'Dell), 45. Padakin – 16. Fjodorov (Kašpar), 21. Karpov (I. Nikulin, Karsums), 49. Kokarev (Podšendjalov)


    HK Soči: Barulin (Šikin) – Pedan, Pepeljajev, Mamašev, Kuznecov, Mamkin, Glazkov, I. Vorobjov – A. Kosticyn (A), Ignatuškin (C), Skačkov – Petersson, Maxwell (A), Padakin – Morozov, O'Dell, Grebenščikov – I. Zacharčuk, Mereskin, Levickij.
    Dynamo Moskva: Lazušin (Zalivin) – M. Robinson, D. Višněvskij, I. Nikulin (A), Rylov (A), Hietanen, Solovjov, J. Zajcev – Kašpar, Cvetkov, Fjodorov – Karpov, A. Těreščenko (C), Karsums – Podšendjalov, Gorovikov, Kokarev – Kuznecov, Dugin, Brjukvin – Igumnov.

    Rozhodca: Gusev, Odins – Zacharenkov, Šeljanin