Novgorod – Jaroslavľ 1:3 (kon.) | Soči – D. Moskva 5:3 (kon.) | S.Moskva – Viťaz 2:5 (kon.)
koniec
HK Soči
5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Dynamo Moskva
cz Sobota 24.12.2016, 15:00 • Ledový palác Bolšoj, Soči • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL – dnes se v její základní části proti sobě postaví celky HK Soči a Dinama Moskva!

    Domácí HK Soči je na prvním místě, ze kterého se nepostupuje do play-off a určitě tak bude chtít v každém zápase bodovat naplno, aby to změnilo. Západoruskému celku patří po 43 zápasech se ziskem 60 bodů průběžné deváté místo a má mírně záporné skóre 94:105. Na osmý Podolsk je tak ztráta tři body, navíc ale má Viťaz zápas k dobru. Co se momentální formy týče, ta je v podání Soči vážně tristní – z posledních pěti zápasů dnes domácí celek získal pouze tři body. Nejprve porazil doma Ladu 2:1, poté už ale přišly jen prohry – doma 1:2 s Kazaní a 0:5 s Nižněkamsekm, v Jaroslavli 3:1 a znovu doma, 2:5 s Podolskem.

    Hostující Dinamo Moskva je na tom o poznání lépe a momentálně se v Západní konferenci drží na pátém místě, které pohodově stačí na kvalifikaci do vyřazovacích bojů. Celek z hlavního města získal za 42 zápasů 71 bodů a pyšní se skóre 103:78. Ani momentální forma není špatná, protože Dinamo získalo z posledních pěti duelů 12 bodů! Nejprve si doma poradilo 4:1 s Jekatěrinburgem, poté padlo až po nájezdech 2:1 v Petrohradu, následovaly domácí výhry 6:3 nad Jaroslavlí a 3:0 v derby se Spartakem, posledně pak moskevský tým vyplenil po prodloužení v poměru 1:2 stadion Nižnijho Novgorodu.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Barulin (Šikin) – Pedan, Pepeljajev, Mamašev, S. Kuzněcov, Mamkin, Glazkov, I. Vorobjov – A. Kosticyn (A), Ignatuškin (C), Skačkov – Petersson, Maxwell (A), Padakin – Morozov, O'Dell, Grebenščikov – I. Zacharčuk, Mereskin, Levickij.

    Dinamo Moskva: Lazušin (Zalivin) – M. Robinson, D. Višněvskij, I. Nikulin (A), Rylov (A), Hietanen, Solovjov, J. Zajcev – Kašpar, Cvetkov, Fjodorov – Karpov, A. Těreščenko (C), Karsums – Podšendjalov, Gorovikov, Kokarev – A. Kuzněcov, Dugin, Brjukvin – Igumnov.

    Rozhodčí: Gusev, Odins – Zacharenkov, Šeljanin.
    Budou se hráči Dinama dnes radoval z vítězství?

    Gólová radost hráčů @hc_dynamo1946 ???????? #madeofhockey #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tak to byl bleskový nástup do zápasu v podání domácího celku! JEVGENIJ SKAČKOV si vyměnil puk s v levém kruhu stojícím Kosticynem, jenž mu nabil do střelecké pozice a prvně zmíněný ruský střelec zamířil rychlou ránou přesně mimo dosah Lazušina! Ten si tak ještě nesáhl na puk a už se mu třepotá v síti! Asistence: Andrej Kosticyn.
    00:22 Jevgenij SKAČKOV - 1:0
     
    00:45
    Domácí ale ihned po vstřelené brance jdou do oslabení, na trestnou lavici je poslán Renat Mamašev za hákování.
     
    01:52
    Dinamo se ale nemůže dostat do nějaké větší šance, obrana Soči funguje zatím výborně a drží střelce soupeře na distanc od Barulina.
     
    02:40
    Až na samém konci početní výhody se dostal ke střele od modré čáry Višněvskij, jenž ale trefil pouze levý beton Barulina a je po akci.
     
    03:34
    Soči zatím drží v útočné třetině a v pohodě tak drží náskok, teď se navíc k nebezpečné střele dostal Ignatuškin, Lazušin ji ale vyrazil za branku.
     
    04:07
    Po delší době je hra přerušena, protože se Dinamo dostalo do ofsajdu, vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    04:57
    Teď je to ale moskevský tým, který se více tlačí dopředu a snaží se udeřit, ovšem obrana domácího HK velice dobře blokuje střely a Barulin tak moc práce zatím neměl.
     
    05:36
    Hodně rychle teď musel na led Lazušin, protože nahození Kuzněcova mu vypadlo a dorážet se chystal Maxwell, ovšem hostující gólman puk nakonec napodruhé schoval.
     
    06:39
    Dinamo se zatím nemůže dostat do nějakého většího tlaku, kterým by se probilo k šancím na vyrovnání, hra se hodně přelévá ze strany na stranu – teď při další akci hostů byl na zemi včas Barulin a nahození Hietanena kryl.
     
    07:48
    Hra trochu upadla, což je po tak hektické úvodní pasáži celkem logické – každopádně domácí o něco více drží puk a nepouštějí hosty do šancí.
     
    08:15
    A velkou šanci měl právě domácí celek! Ke střele od modré se dostal Glazkov, jeho bombu mírně tečoval Petersson a Lazušin měl co dělat, aby puk na poslední chvíli vykopl betonem mimo!
     
    08:43
    První přesilovku si zahrají i domácí – vyloučen je Jakov Rylov, který se provinil podražením.
     
    09:08
    Soči právě vstřelilo branku!
    A domácí celek této přesilovky ihned využívá ke zvýšení náskoku! Kosticyn výtečně zavezl puk do třetiny a započal tak gólovou kombinaci – k puku se dostal v pravém kruhu Ignatuškin, posunul ho přes celou šířku kluziště na volného ANDRE PETERSSONA, který tvrdou ránou překonal přesouvajícího se Lazušina! Asistence: Igor Ignatuškin a Andrej Kosticyn.
    09:08 André PETERSSON - 2:0
     
    10:05
    Domácí si zatím v pohodě hlídají své vedení a hnali se do další akce, ovšem teď byl v pozoru Lazušin a puk zastavil.
     
    11:24
    Hrozilo se i na druhé straně, do akce se dostal Těreščenko, jenže ale svým pokusem z levého kruhu pouze vyrušil z klidu Barulina.
     
    12:19
    Soči je stále lepším celkem, teď se dostal ke střele od modré čáry Kuzněcov a Lazušin měl problémy, hlavně pak s dorážkou Morozova, nakonec si ale poradil.
     
    13:34
    Domácí ekipa v pohodě kontroluje zápas a moskevskému Dinamu se naopak vůbec nedaří, je to z jeho strany hodně kostrbaté a přechod do útočného pásma opravdu výrazně vázne.
     
    14:29
    Máme tu komerční pauzu, domácí celek před ní i nadále držel puk a po nahození od Vorobjova navíc vybojoval bully v útočném pásmu, protože Lazušin byl donucen puk schovat do lapačky.
     
    15:43
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Tak toto byla nádherná akce hostů, kteří dávají kontaktní branku! Lukáš Kašpar se dostal k puku před brankou, nijak se ale neukvapil a posunul ho napříč celým brankovištěm na zcela volného ARŤOMA FJODOROVA, jenž tvrdou ránou do poloodkryté branky překonal dnes Barulina poprvé! Asistence: Lukáš Kašpar.
    15:43 Arťom FJODOROV - 2:1
     
    16:44
    Domácí celek ale půjde do další přesilovky, hosté totiž chvíli hráli v šesti a trest si půjde za jejich chybu odsedět Těreščenko.
     
    17:42
    Zatím se ale Soči tato početní výhoda moc nedaří, na šanci čekáme marně a Dinamo se zvládá celkem v pohodě bránit.
     
    18:24
    Ani druhá část přesilovky mnoho vzruchu nepřinesla, domácí sice byli v útočné třetině, v pořádné střele se ale nedostali a tu poslední Mamaševovu v pohodě sebral Lazušin.
     
    19:18
    Ke konci třetiny se pak hraje hodně vyrovnaný hokej, převážně ve středním pásmu a vše nasvědčuje tomu, že do kabin se půjde za současného stavu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetinu máme za sebou a i díky tomu, že padly tři branky, jsme se určitě nudit nemohli. Domácí celek začal úžasně, když už po 22 vteřinách dostal puk do branky pohotovou střelou Skačkov! Následně dobrý výkon Soči pokračoval, což vygradovalo brankou v přesilovce od Peterssona – Dinamo se ale oklepalo a dokázalo ještě do sirény snížit, když se prosadil po parádním pasu od Kašpara Fjodorov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Tak toto bylo opravdu velice rychlé a je srovnáno! Ihned po bully se dostal k puku MAXIM KARPOV, využil nepozornosti domácí obrany, která ještě asi byla v kabině a v úniku si zkušeně poradil s Barulinem! Je tedy srovnáno! Asistence: Ilja Nikulin a Martins Karsums.
    20:06 Maxim KARPOV - 2:2
     
    21:16
    Morozov se teď snažil o rychlou reakci a prověřil Lazušina, ten ovšem byl na zemi včas a puk ukryl do své výstroje – hra se ale stejně přesouvá před branku Dinama.
     
    22:11
    Při další akci domácí výběr navíc přerušil ofsajd, do kterého se celkem zbytečně vystavil Zacharčuk, jenž byl při přechodu přes modrou čáru moc netrpělivý.
     
    22:18
    A hosté půjdou do přesilovky, protože potrestán je dnes již podruhé Renat Mamašev – tentokrát se provinil hákováním svého soupeře.
     
    23:09
    Dinamo sice tlačí, ale není schopno se dostat do pořádné akce, spíše jenom neefektivně obléhá branku – naopak na druhou stranu velice rychle jel do kontru Maxwell, jehož ovšem rychle sklapnutými betony zastavil Lazušin.
     
    24:08
    Na konci se přesilovka v podání Dinama trochu zlepšila a přeci jen přišlo hned několik střel – tu poslední ze zákrytu ovšem nakonec Barulin zastavil, protože byl dobře postavený,
     
    24:57
    Soči zatím nehraje moc povedenou třetinu, teď se snaží dosavadní dojem napravit, ale ze zámku ve třetině hostů nic nevzešlo.
     
    26:15
    Tlak Soči ale postupně roste a teď přišlo i několik střel, ovšem většina z nich byla zablokována obětavou obranou Dinama a ta poslední skončila pouze vedle Lazušinovy brány.
     
    26:54
    Dinamo se ale drží, vypadá to, že hra se trochu vyrovnává a přesunula se převážně do středního pásma – je hodně těžké říci, kdo je zatím dnes lepší, remízový výsledek je asi zatím spravedlivý.
     
    27:49
    Opět tu je ale pasáž, kdy je lepší domácí Soči, které se tlačí před branku a Lazušin už musel vyrážet nahození Mamaševa za bránu.
     
    28:44
    Do kontru se ale dostalo i moskevské Dinamo, ovšem to se dostalo pouze k nahození na Barulina, které si domácí gólman pohlídal a srazil ho ke spoluhráčům.
     
    29:43
    Hra se opět přesunula do středního pásma, kde se proti sobě stojí dva velice fyzicky silné celky a oba se snaží získat převahu v osobních soubojích.
     
    30:48
    A na zem musel velice rychle domácí Barulin, který nakonec zasáhl proti kličce Cvetkova a zalehl puk, díky čemuž je hra nakonec přerušena!
     
    31:54
    Soči právě vstřelilo branku!
    Nakonec jsou to ovšem domácí, kteří jdou znovu do vedení a berou si tak zpět svůj jednobrankový náskok! Ke střele od modré čáry se dostal, v tu chvíli vůbec nikým neatakovaný, MICHAIL MAMKIN, jehož projektil i díky hradbě těl, kterou před sebou měl Lazušin, zapadl puk bez jakékoliv teče do sítě! Asistence: Andrej Kosticyn a Igor Ignatuškin.
    31:54 Michail MAMKIN - 3:2
     
    32:51
    Dinamo se zase o něco více tlačí dopředu a snaží se rychle odpovědět, jeho akce ale většinou končí na pozorné obraně, kterou se momentálně prezentuje Soči.
     
    34:21
    Hra je teď hodně rozháraná a přesouvá se od brány k bráně, na velké šance ale teď čekáme marně – domácí celek sice drží puk stále více, ale Lazušin může momentálně být v klidu.
     
    35:18
    Dinamo teď dostalo kotouč o něco více do své moci, ovšem jeho snaha o rychlý přechod od útoku skončila velice rychle, protože puk sebral Pedan, jenž ho nahodil zpět na Lazušina, který musel hru přerušit.
     
    36:24
    Hra se trochu uklidnila a opět sledujeme hodně opatrnou pasáž zápasu, kdy skoro nevidíme zakončení na branku a oba celky se snaží hlavně neudělat žádnou chybu.
     
    37:42
    Domácí budou hrát přesilovku, na trestnou lavici chtě nechtě musí odbruslit Arťom Fjodorov, jenž se provinil podražením.
     
    39:30
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tak to je úžasný konec periody v podání Soči! Na samém konci přesilové hry se totiž k puku dostal O'Dell, jenž ho posunul krásnou zadovkou před branku zcela volnému RENATU MAMAŠEVOVI, jenž nijak neváhal pohotovou střelou překonal vše, co se mu odvážilo postavit do cesty! Soči tedy znovu vede o dvě branky! Asistence: Ben Maxwell a Eric O'Dell.
    39:30 Renat MAMAŠEV - 4:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhou třetinu máme za sebou a byť to dlouho vypadalo, že Soči zápas spíše zkazí, tak je tomu naopak! Na samém začátku, po šesti vteřinách, totiž po úniku srovnal Karpov, poté se ale domácí zvedli a kontrovali – nejprve využil zvyšujícího se tlaku střelou od modré Mamkin, aby na samém konci třetiny přesilovku využil Mamašev a poslal Soči do kabiny spokojené.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Úvod třetiny je ze strany obou celků spíše opatrný, k první pořádné akci se dostalo domácí Soči, vše ale skončilo pouze nahozením ze středního pásma přesně do lapačky Lazušina.
     
    41:24
    Do tutové šance se ale dostal na druhé straně poměrně záhy Cvetkov, který po pasu Kašpara byl zcela sám před přesouvajícím se Barulinem, ten ho ovšem parádním reflexem vychytal!
     
    43:14
    Sledovali jsme trošku hlušší pasáž zápasu, kdy oba celky hrály převážně ve středním pásmu a žádné nebezpečí z toho nebylo.
     
    44:19
    Soči ale zatím hraje v této třetině velice chytrý hokej, hru hodně natahuje a Dinamo se tak v podstatě do žádné šance nedostalo.
     
    44:42
    Soči právě vstřelilo branku!
    A vypadá to, že je hotovo, protože Soči už vede o tři branky! PAVEL PADAKIN jel sám do protiútoku, neměl k dispozici žádného spoluhráče, tak to zkusil sám a jeho střela z úhlu nakonec překvapila Lazušina natolik, že mu spadla do branky! Tady asi nemůže mít brankář Dinama čisté svědomí. Bez asistence.
    44:42 Pavel PADAKIN - 5:2
     
    46:28
    Zpátky do zápasu se snaží dostat hosté, ti se tlačí dopředu, obrana Soči je ale bezchybná a zatím tak v této třetině nemusel Barulin řešit moc zapeklitých situací.
     
    47:15
    Je tu komerční pauza a i před tou byli o něco lepší hosté, kteří se dostali ke střele od modré čáry, projektil v podání Nikulina ale celkem v pohodě schoval v lapačce Barulin.
     
    48:08
    Soči i nadále chce hrát aktivně, také se dostává dopředu, byť pochopitelně ne tak často, ale rozhodně to není nějaký ustrašený výkon.
     
    48:20
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Přesto je ale sníženo a Dinamo ještě vykřesalo naději na bodový zisk! Po nahození od Podšendjalova, které vyrazil Barulin pouze před sebe, se k dorážce dostal DENIS KOKAREV, jenž dokázal nadvakrát propasírovat puk srze domácího gólmana! Je tedy sníženo, Soči má ale stále vše ve svých rukou. Asistence: Arťom Podšendjalov.
    48:20 Denis KOKAREV - 5:3
     
    49:37
    Soči se snaží dostat zpět do hry a nedovolit hostům dostat se do varu, to se zatím celkem daří, protože po této brance hrají s pukem právě hlavně domácí hokejisté.
     
    50:28
    Hraje se teď ve velkém tempu, oba celky se tlačí před bránu soupeře – teď k dorážce do polookryté brány centimetry chyběly Maxwellovi, ten ovšem na puk nakonec nedosáhl a obrana Moskvanů ho odklidila!
     
    51:49
    Před klec soupeře se pro změnu vydalo i Dinamo, nahazoval Hietanen, ovšem Kašpar se po puku natahoval marně a Barulin ho svoji hokejkou poslal za branku.
     
    52:51
    Úžasný zákrok Barulina, který stále drží pro Soči dvoubrankový náskok! Teď se dostal před jeho brankou do tutové šance Gorovikov, ovšem ruský gólman se roztáhl v brance a nějakým způsobem puk vytěsnil mimo!
    52:51 Barulin se zaskvěl klíčovým zákrokem!
     
    54:06
    Znovu šel na led domácí gólman, který je v posledních minutách v permanenci, ovšem i teď si věděl rady – tvrdou střelu Cvetkova dokonce udržel v lapačce a hru tak přerušil.
     
    55:18
    Už delší dobu se hraje výhradně v útočném pásmu moskevského celku, který zakončuje ze všech možných i nemožných pozic, Barulin ale drží jako skála a všechny střely vyráží do bezpečí.
     
    56:29
    Zápas se chýlí ke konci a i nadále sledujeme drtivý tlak Moskvy, která se tlačí dopředu ve všech lidech – je asi jen otázkou času, kdy to zkusí v šesti.
     
    57:25
    Už nám zbývá jen něco přes dvě minuty a domácí celek stále drží vedení, k puku už se ale skoro nedostává a jen doufá, že Dinamo neprolomí jeho obranu.
     
    58:29
    Hosté budou mít vhazování v útočné třetině a jdou do toho bez gólmana a v šesti – už nemají, co by mohli ztratit.
     
    59:05
    Ale Soči se tomu prvotnímu náporu ubránilo, vyhodilo puk daleko od své brány a díky tomu mohlo vystřídat, Dinamo už nemá ani minutu na dvě branky.
     
    59:39
    Jedna z posledních střel ale šla pouze mimo Barulinovu bránu, díky čemuž se dostali k puku domácího a dokázali ho vyhodit mimo nebezpečí.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí tak nakonec z dnešního těžkého zápasu berou všechny body a v boji o play-off tak získali hodně důležitou výhodu – poslední třetina sice patřila spíše náporu Dinama, ale byli to hráči Soči, kteří udeřili jako první. Padakin totiž využil mírného zaváhání gólmana Lazušina a zvýšil už na rozdíl tří branek – to ale nebylo všechno. Následně totiž dorážkou dokázal snížit Kokarev, ovšem to bylo od Dinama, i přes mnohé další šance, v dnešním zápase vše.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím a přeji vám pěkně prožitý štědrovečerní zbytek dne! (17:16:07)

    Ondřej Hradecký

    Góly a asistencie: 1. Skačkov (A. Kosticyn), 10. Petersson (Ignatuškin, A. Kosticyn), 32. Mamkin (A. Kosticyn, Ignatuškin), 40. Mamašev (Maxwell, O'Dell), 45. Padakin – 16. Fjodorov (Kašpar), 21. Karpov (I. Nikulin, Karsums), 49. Kokarev (Podšendjalov)


    HK Soči: Barulin (Šikin) – Pedan, Pepeljajev, Mamašev, Kuznecov, Mamkin, Glazkov, I. Vorobjov – A. Kosticyn (A), Ignatuškin (C), Skačkov – Petersson, Maxwell (A), Padakin – Morozov, O'Dell, Grebenščikov – I. Zacharčuk, Mereskin, Levickij.
    Dynamo Moskva: Lazušin (Zalivin) – M. Robinson, D. Višněvskij, I. Nikulin (A), Rylov (A), Hietanen, Solovjov, J. Zajcev – Kašpar, Cvetkov, Fjodorov – Karpov, A. Těreščenko (C), Karsums – Podšendjalov, Gorovikov, Kokarev – Kuznecov, Dugin, Brjukvin – Igumnov.

    Rozhodca: Gusev, Odins – Zacharenkov, Šeljanin