Španielsko – Holandsko 24:29 (kon.) | Maďarsko – Rusko 26:26 (kon.) | Švédsko – Nemecko 22:28 (kon.)
Dánsko – Rumunsko 21:17 (kon.) | Česko – Nórsko 24:35 (kon.) | Srbsko – Francúzsko 21:28 (kon.)
koniec
Dánsko
21:17 (12:10)
Rumunsko
cz Streda 14.12.2016, 18:30Majstrovstvá Európy žien • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Dánsko nejevilo v dnešním rozhodujícím zápase žádné známky únavy i přes náročný včerejší zápas s olympijskými vítězkami z Ruska. První poločas nabídl divákům vyrovnanou podívanou, kdy se ani jeden z celků nedokázal dostat do výraznějšího vedení. Dánky však dokázaly lépe zvládnout závěrečné minuty první třicetiminutovky a na konci prvního poločasu si tak odnášely do šaten dvoubrankové vedení. Po slibném výkonu rumunských házenkářek v prvním poločase přišel v tom druhém na řadu zlom, když si skvěle hrající Dánky dokázaly během pár minut vypracovat pětibrankový náskok. Od této chvíle už Rumunky nedokázaly utkání nijak výrazně zdramatizovat. Výborný vstup Dánek do druhého poločasu, špičkový výkon dánské brankářky a pevná obrana tak nakonec poslala Seveřanky po vítězství 21:17 zaslouženě do semifinále, na které Dánky dosáhly poprvé od roku 2010. Příjemný zbytek dnešního večera Vám přeje Martin Petřek, který se na Vás těší u dalších házenkářských on-line přenosů. (23:04:46)
     
    Konec zápasu. (21:17)
     
    59
    Probíhá poslední minuta dnešního utkání, ve kterém dánským reprezentantkám postup do atraktivních semifinálových bitev již neuteče! (21:17)
     
    58
    Tak toto byla opravdu neuvěřitelná rána, kterou se nyní blýskla rumunská reprezentantka Zamfirová! Rumunská hráčka předvedla i přes vysoký dvojblok dánských házenkářek bezkonkurenční přetah na desíti metrech a snižuje tak na rozdíl čtyř branek! (21:17)
     
    57
    Rumunské házenkářky si opět vylámaly zuby na skvěle chytající dánské brankářce Toftové, která ve druhém poločase čaruje v bráně! Hvězda dánské brankářky v těchto chvílích jasně září na obloze házené! (21:16)
     
    56
    Na obou stranách palubovky padly v rychlém sledu branky. Stav utkání se nám upravil na 21:16. (21:16)
     
    54
    Dánky dotáhly svou akci na Tranborgovou, která svou nabízenou šanci využila tak, jak nejlépe mohla, tedy vstřeleným gólem. (20:15)
     
    53
    Osmatřicetiletý trenér a bývalý aktivní hráč San Antonia, Ambors Martin, si žádá oddechový čas. (19:15)
     
    52
    Tak to je opravdu neuvěřitelné! V těžkých momentech podržela své spoluhráčky fantastickým zákrokem dánská brankářka, která nyní doslova čarovala mezi třemi tyčemi a zlikvidovala stoprocentní šanci z křídla! (19:15)
     
    51
    Dánky však po útočné chybě přichází o míč a dopředu se tak rychle přesouvají Rumunky. (19:15)
     
    51
    Taktické pokyny jsou rozdány a hra nám může pokračovat postupným útokem Dánek. (19:15)
     
    50
    Celek Dánska, který vede někdejší dánský reprezentant Klavs Bruun Jörgensen, si žádá oddechový čas. (19:15)
     
    49
    Útok Rumunska zastavila za cenu faulu Haugstedová, půjde si zchladit hlavu na trestnou lavici. Rumunky tak budou mít za nepříznivého stavu velkou šanci využít přesilovou hru. (19:15)
     
    47
    Selhání koncovky dánského útoku trestá Rumunsko brankou z rychlého útoku. (19:15)
     
    45
    Dánská obrana nedokázala zastavit aktivní Laslovou , která svou šikovnou ránou v oblasti brankoviště snižuje rumunské manko na rozdíl pěti branek. (19:14)
     
    43
    Další dánská branka a znovu je u toho dnes střelecky potentní Hansenová, která vyslala ze své parkety spojky nechytatelnou jedovku k zadní tyči. (19:13)
     
    42
    Hansenová zpozorovala mezeru v rumunské obraně a rychlým proskokem mezi dvěma bránícíma hráčkama Rumunska zařídla svému týmu pětibrankové vedení. (18:13)
     
    39
    Udristioiuová se dokázala po nádherné kličce s oklepem dostat až před dánskou brankářku a z volného prostoru zakončila ránou do protipohybu brankářky. (17:13)

    Martin Petřek

    Dánsko: Toftová Galsgaardová, Reinhardtová – Okkelsová, Fiskerová, Hansenová, Wollerová, Heindahlová, Grigelová, Nielsenová, Tranborgová, Kristiansenová, Dornonvilleová de la Courová, Östergaardová Jensenová, Spellerbergová, Jörgensenová, Haugstedová
    Rumunsko: Deduová, Ungureanuová, Udristioiuová, Szucsová, Geigerová, Pinteaová, Buceschiová, Neaguová, Floricaová, Lasloová, Iuganuová, Zamfirová, Maneaová, Zamfirescuová, Chintoanová, Chiperová

    Rozhodca: Andreu Marin (ESP), Ignacio Garcia Serradilla (ESP)