Slovensko – USA sk 7:3 (kon.) | Česko – Estónsko 8:2 (kon.)
koniec
Česko
8:2 (2:2, 4:0, 2:0)
Estónsko
cz Štvrtok 08.12.2016, 15:00 • Arena Riga • Majstrovstvá sveta mužov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
    59:16 Tom ONDRUŠEK - 8:2
     
    59:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    V poslední minutě dokonává TOM ONDRUŠEK svůj hattrick. Estnoci nedokázali dostat míček z vlastní polovině, když je zastavil u pravého mantinelu Koutný, od kterého míček zamířil na střed hřiště, odkud trefil ze vzduchu Ondrušek míček pod horní tyčku. Asistence: Martin Koutný.
    42:03 Tom ONDRUŠEK - 7:2
     
    42:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rychlá protiakce končí úspěchem, svou přihrávkou ze středu našel Koutný na levé straně TOMA ONDRUŠKA, který rychle zakončil k bližší tyči a Stokkeby už se nestihl přemístit. Asistence: Martin Koutný.
    39:40 Patrik SUCHÁNEK - 6:2
     
    39:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český gólostroj se nyní poměrně rozjel, Oige trochu zmatečně vyhodil a následně vypálil přesně do vzdálenějšího horního rohu z levé strany PATRIK SUCHÁNEK. Asistence: Milan Tomašík.
    39:01 Matěj JENDRIŠÁK - 5:2
     
    39:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Šebkova střela z otočky zamířila jen do zadního mantinelu, to ho však nemusí příliš mrzet. Balónek se totiž dostal do předbrankového prostoru k MATĚJI JENDRIŠÁKOVI, který ihned přesně zakončoval. Asistence: Jiří Curney.
    32:49 Marek MATEJČÍK - 4:2
     
    32:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi využívají své nadšení ze vstřeleného gólu a poměrně rychle přidávají další, Sladký místo střely ještě nahrál na MARKA MATEJČÍKA, který překonal Oigeho a také on zaznamenal první přesný zásah na mistrovství. Asistence: Tomáš Sladký.
    32:18 Tomáš SÝKORA - 3:2
     
    32:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští reprezentanti přesilovou hru využívají a berou si své vedení zpět. Už to vypadalo, že bude Ondrušek střílet z výběhu ze středu, před ním ale stáli dva protihráči, tak zvolil raději přihrávku. A našel přesně TOMÁŠE SÝKORU, který svou premiérovou trefou na mistrovství zamířil do odkryté branky. Asistence: Tom Ondrušek.
    12:20 Patrik KARELIUSSON - 2:2
     
    12:20
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Estonci opět vyrovnávají z rychlého útoku, nyní nahrával z levé strany Markus na před brankou postaveného PATRIKA KARELIUSSONA, jenž z první zakončil přesně mezi tři tyče. Asistence: Patrik Markus.
    10:04 Tom ONDRUŠEK - 2:1
     
    10:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dóža si vyměnil míček na pravé straně s Šešulkou a poté ho poslal přesně na druhou stranu na TOMA ONDRUŠKA, jenž trefou z první vrací Česku vedení zpět na jejich stranu. Asistence: Patrik Dóža.
    07:25 Andreas WOIDUMA - 1:1
     
    07:25
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš. Tak právě to nyní platilo, jelikož Ondrušek nejprve trefil tyčku a hosté se rychle vydali do protiútoku. Kareliusson poslal od levého mantinelu přihrávku na ANDREASE WOIDUMU, který ihned zakončoval do odkryté části branky. Asistence: Patrik Kareliusson.
    02:54 Daniel ŠEBEK - 1:0
     
    02:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jelínek vystihl přihrávku na polovině hřiště, potáhl balónek po levém mantinelu a následně ho poslal na branku. Tam doběhl aktivně Šebek, k němuž balónek vyrazil Oige a DANIEL ŠEBEK ze vzduchu otevírá skóre zápasu. Asistence: Jan Jelínek.

    Adam Joska

    Góly a asistencie: 3. Šebek (Jelínek), 11. Ondrušek (Dóža), 33. Sýkora (Ondrušek), 33. Matejčík (Sladký), 40. Jendrišák (Curney), 40. Suchánek (Tomašík), 43. Ondrušek (Koutný), 60. Ondrušek (Koutný) – 8. Woiduma (Kareliusson), 13. Kareliusson (Markus)


    Česko: Souček (Kafka) – Němeček, Jelínek, Suchánek, Kološ, Sýkora, Šešulka – Šebek, Jendrišák, Curney – Sladký, Tomašík, Matejčík – Ondrušek, Dóža, Beneš – Koutný Veltšmíd, Tokoš.
    Estónsko: Oige (41. Stokkeby) – Stromfelt, Maalt, Tamme, Pass, Tasa, Kramm – Woiduma, Kareliusson, Markus – Kivi, Widercrantz, Kivi – Kallion, Salm, Lehiste – Kasenurm, Proos.

    Rozhodca: Vesa Vikki, Mikko Alakare