Toronto – Minnesota 2:3 (kon.) | Washington – Boston 4:3 (po pr.) | Anaheim – Carolina 6:5 (2:1 po s.n.)
San Jose – Ottawa 2:4 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
Ottawa Senators
cz Štvrtok 08.12.2016, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    Dovolte mi, abych co nejpříjemnější den popřál všem fanynkám a fanouškům. V tomto zápase NHL proti sobě nastoupí San Jose Sharks a Ottawa Senators.
     
    Ottawa Senators z posledních pěti zápasů vyhrála dva. Poradila si s New Yorkem Rangers 2:0 a stejným poměrem porazila Floridu. Nestačila na Buffalo Sabres 4:5, Philadelphii Flyers 2:3 v prodloužení a na Pittsburgh Penguins 5:8.
     
    San Jose Sharks z posledních pěti zápasů vyhrálo čtyři. Poradilo si s New Yorkem Islanders 3:2, v prodloužení s Arizonou Coyotes 2:1, Los Angeles 4:1 a Montrealem 2:1. Jediná prohra přišla s Anaheimem 2:3.
     
    V tabulce Západní konference jsou domácí na čtvrtém místě (13-2-1-9; 31 bodů). V tabulce Východní konference jsou hosté na šestém místě (10-5-2-9; 32 bodů).
    Senátoři nevynechali na ledě San Jose Sharks ranní trénink.

     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Marleau, J. Thornton, Pavelski – M. Karlsson, Couture, J. Ward – Bødker, Tierney, Donskoi – Wingels, Haley, Labanc.

    Ottawa Senators: Condon (Hammond) – Englund, E. Karlsson, Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Hoffman, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris, B. Ryan – Z. Smith, Pageau, Pyatt – B. Robinson, Kelly, Neil..
     
    Zápas za malý moment začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Joonas Donskoi zůstal na malý moment volný před brankou Ottawy, ale nedokázal přesněji zakončit. Obrana hostujícího týmu si dokázala poradit. Velmi dobrý vstup San Jose do zápasu.
     
    01:27
    Sledujeme ze strany Sharks aktivní hru, domácí jsou jasně lepším týmem. Mike Condon si na nedostatek práce naříkat rozhodně nemůže.
     
    02:30
    Patrick Marleau se probojoval do další dobré střelecké pozice, brankáře Senatars překonat nedokázal.
     
    03:09
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Tommy Wingels – 2 min., hákování).
     
    03:09
    První přesilovou hru v zápase mají k dispozici hostující hráči. Ti mají šanci ukončit tlak San Jose.
     
    03:42
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Velmi rychle využívá Ottawa přesilovou hru, hosté se dostávají do vedení. Mike Hoffman přihrával před branku, kde byl MARK STONE. Jeho střelecký pokus bekhendem se ujal. Senátoři se dostávají do vedení. Asistence: Mike Hoffman a Erik Karlsson.
    03:42 Mark STONE - 0:1
     
    04:32
    Do další slibné střelecké pozice se dostal Chris Neil. Tentokrát byl však připravený domácí brankář. Martin Jones dokázal akci soupeře zastavit.
     
    05:00
    Pět minut hry je pryč. V samotném úvodu byli aktivnější domácí, pak ale dostali hosté možnost přesilové hry, kterou dokázali proměnit.
     
    05:25
    Ottawa špatně rozehrávala, kotouč přejel všechny čáry, píská se zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před brankou Senátorů. Ti ve svém obranném pásmu vybojovali kotouč, a tak se směr hry přesouvá.
     
    06:09
    Brent Burns se dostal do zajímavé střelecké pozice, zkoušel střílenou přihrávkou oslovit spoluhráče před brankou. Neúspěšně, pokus byl zblokovaný do obranné sítě nad brankou. Následovat bude komerční přestávka.
     
    06:14
    Mike Condon musel zasahovat, protože Tommy Wingels nepříjemně tečoval před brankou. Hostující maskovaný muž dokázal betonem vykopnout puk, který směřoval za brankovou čáru.
     
    07:00
    Sledujeme aktivní hokej z obou stran, domácí se snaží o rychlé vyrovnání. Zatím ale obrana Senators hraje zodpovědně.
     
    07:19
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Díky velké domácí chybě se hosté dostávají do dvoubrankového vedení. Brenden Dillon chtěl vyhodit z obranného pásma, ale udělal to nejhůře, jak mohl. Ke střele z horní hranice útočného pásma se dostal ERIK KARLSSON, který prostřelil brankáře Martina Jonese. Bez asistence.
    07:19 Erik KARLSSON - 0:2
     
    08:38
    Do výborné střelecké pozice se propracoval Kevin Labanc. Jeho zakončení skvěle dokázal zastavit brankář Mike Condon.
     
    08:46
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Buddy Robinson – 2 min., držení protihráče).
     
    09:12
    V přesilové hře se snaží domácí hrát aktivně, ale nemohou se probojovat do výraznější střelecké pozice. Zodpovědně hraje obrana Ottawy.
     
    09:53
    Joel Ward dlouhou dobu čekal se střelou, hledal ideální pozici. Nakonec vystřelil mimo branku. Mike Condon pohledem kontroloval situaci, pak už hráli jeho kolegové.
     
    10:20
    Velmi koncentrovaně hraje obrana hostujícího týmu, domácí se nemohou stabilněji propracovat do útočného pásma.
     
    10:46
    Hosté v plném počtu.
     
    11:04
    Hra je nyní přerušena, následovat bude komerční přestávka. Prvních deset minut zápasu vyšlo Ottawě na výbornou, vstřelila dvě branky a diktuje tempo hry.
     
    11:35
    Sledujeme rychlý hokej, k další střele se dostal hostující Bobby Ryan. Jeho pokus byl zblokovaný, domácí brankář tak zasahovat nemusel. Dobře si počínali obránci.
     
    12:20
    Sharks mají kotouč za svou brankou a snaží se vymyslet útočnou akci, na jejímž konci by byla velká šance, ideálně snížení náskoku soupeře.
     
    13:24
    Střelecky je zápas vyrovnaný, oba týmy vystřelily na branku celkem šest pokusů, skóre však hovoří ve prospěch hostů.
     
    13:51
    Mark Borowiecki velmi obětavě zblokoval střelecký pokus domácího Brendena Dillona. Vhazovat se tak bude před brankou Ottawy. Hosté vyhráli buly, ale do zakončení se neprobojovali.
     
    14:21
    Nyní je San Jose nastěhované před brankou soupeře. Brent Burns se dostal ke střele, ta byla ovšem zblokovaná. Mike Condon zasahovat nemusel.
     
    14:58
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Chris Kelly – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:58
    Ještě před domácí početní výhodou uvidíme komerční přestávku.
     
    15:30
    Joe Pavelski se dostal do výborné střelecké pozice, měl na hokejce kontaktní branku, ale výborně jej vychytal hostující Mike Condon.
     
    16:13
    Díky přesilovce se domácí hokejisté dostávají znovu do tempa a vrací se hře, kterou se prezentovali v úvodních minutách zápasu.
     
    16:58
    Přesilovka končí, jednu jedinou střelu na branku vyslali domácí hráči během početní výhody.
     
    17:24
    Joe Thornton bojoval za brankou soupeře, do zakončení se nedostal. Dobře si počínal Cody Ceci.
     
    17:50
    Joe Pavelski to zkusil od modré čáry, s jeho střelou si poradil hostující brankář. Následně neuspěl znovu Pavelski, tentokrát vypálil z mezikruží. Mike Condon drží své spoluhráče.
     
    18:30
    Logan Couture to vzal na sebe, rozhodl se pro individuální akci, na jejímž konci byl nepovedený pokus o střelu. Puk se mu svezl po čepeli hole, a tak zakončit nemohl.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta hry v první třetině, tlak domácích sílí.
     
    19:24
    Cody Ceci otáčí směr hry, dostává se do středního pásma, kde se pokusí dohrát třetinu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je pryč. Ottawa je střelecky méně aktivní, v tomto ohledu prohrává 6:9. Nicméně ze šesti střel dokázala hned dvakrát skórovat. Naopak Sharks neproměnili ani jednu z devíti ran.
    Erik Karlsson se po dnešní výstavní trefě na ledě San Jose Sharks stal nejproduktivnějším obráncem Ottawy v historii!

     
    Erik Karlsson díky dnešnímu gólu zaznamenal bod číslo 411, díky čemuž se stal nejproduktivnějším obráncem v klubové historii.
    Shrnutí úvodní části dnešního utkání v SAP Center v číslech.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrávají hosté, jmenovitě to byl Zack Smith.
     
    20:15
    Jako první se ale do útočného pásma dostali domácí. Ti však zakončit nedokázali.
     
    20:36
    Hostující hokejisté sice dostali kotouč za brankovou čáru, ale bylo to po zásahu vysokou holí. Gól proto platit nemůže.
     
    21:06
    Domácí znovu nevstoupili do třetiny dobře, Senátoři mají nyní více ze hry. Martin Jones musel zasahovat po střele Diona Phaneufa.
     
    21:36
    Sledujeme rychlý hokej, který se přesouvá ze strany na stranu. Ani jeden celek se nikam nežene. Taktický hokej je momentálně k vidění.
     
    22:43
    Logan Couture podklouzl ve středním pásmu a nechybělo mnoho, aby díky tomu radoval velkou šanci soupeři. Své zaváhání dokázal domácí hráč na poslední chvíli odčinit.
     
    23:26
    Logan Couture to zkoušel z hodné malého úhlu. Svůj pokus otřel o brankovou konstrukci. Nenápadná rána a udělala hodně problémů obraně Senators.
     
    24:14
    Zack Smith se zkoušel dostat ve středním pásmu k puku, to se mu ovšem nepodařilo. Na druhé straně pak musel zasahovat Mike Condon. Hra je přerušena.
     
    24:39
    Domácí jsou nyní aktivnější, další jejich útočnou akci vedl Joe Pavelski. Mike Condon vyrazil střelu od modré jen před sebe, následně se právě Pavelski probojoval k dorážce. I s tou si brankáře Ottawy poradil.
     
    25:01
    Patrick Marleau to myslel dobře, ale nedokázal zakončit. Akci ukončuje zákrok brankáře soupeře.
     
    25:41
    Velmi dobře nyní funguje obranná hra domácích. Senátoři se nemohou propracovat stabilněji do útočného pásma. Sledujeme rychlý hokej.
     
    26:09
    Mike Condon kryje puk po střele od modré čáry. Následovat bude komerční přestávka. Obrázek hry se změnil, domácí jsou aktivnější, hosté se nemohou propracovat do zakončení. Sharks zatím marně čekají na kontaktní branku.
     
    26:41
    Derick Brassard se dostal do výborné střelecké pozice, na poslední chvíli dokázal jeho snahu zastavit Joe Pavelski.
     
    26:54
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Erik Karlsson – 2 min., držení protihráče).
     
    27:25
    San Jose musí začínat až od své branky. Domácí mají k dispozici početní výhodu.
     
    27:51
    Joe Pavelski se dostal ke střele od modré čáry, jeho zakončení bylo velmi nepřesné.
     
    28:19
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a snižují. Postaral se o to krásnou střelou zápěstím LOGAN COUTURE, který vstřelil osmou branku v posledních třinácti zápasech. Mike Condon nedokázal na střelu zareagovat. Asistence: Joe Pavelski a Joe Thornton.
    28:19 Logan COUTURE - 1:2
     
    28:26
    Mike Condon nyní dokázal podržet své spoluhráče. Domácí se dostali do dalších dvou výborných střeleckých pozic, ale hostující brankář byl pozorný. Zejména zákrok proti střele Joonase Donskoie nebyl vůbec snadný.
     
    29:07
    Hra Senátorů se zvedla, nyní musel pro změnu zasahovat po střele jednoho z hráčů Ottawy Martin Jones.
     
    29:30
    Pomalu ale jistě se dostáváme do druhé poloviny druhé třetiny i zápasu. Domácí celek dokázal díky využité přesilové hře snížit náskok soupeře.
     
    30:02
    Vhazovalo se ve středním pásmu na polovině Senátorů. Ti souboj o puk vyhráli, a tak mohou postupovat do útočného pásma.
     
    30:30
    Mike Condon musel zasahovat proti brejku Mikkela Bødkera. Domácí hokejista se snažit vystřelit na branku, ale nakonec se mu to nepodařilo.
     
    31:13
    Sharks se snaží o vyrovnání, velmi dobře si ale počíná obrana Ottawy, která nedává soupeři mnoho prostoru pro zakončení.
     
    31:51
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Micheal Haley – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    32:00
    Bránící se celek vyhrál buly ve svém pásmu a vyhazuje přes všechny čáry.
     
    32:18
    Domácí hrají takticky velmi dobře, soupeři nedávají mnoho prostoru pro kombinační hru. Obránci jsou zodpovědní.
     
    33:00
    Senators se nemohou stabilněji prosadit v útočném pásmu, domácí velmi dobře brání.
     
    33:27
    Derick Brassard se dostal do dobré střelecké pozice, ale trefil jen brankáře Martina Jonese.
     
    33:42
    Poslední vteřinky oslabení a nechybělo mnoho a do brejku se při vlastní početní nevýhodě dostal Brent Burns.
     
    33:51
    Domácí v plném počtu.
     
    34:31
    Brent Burns zblokoval zakončení Marka Borowieckého. Následně je hra přerušena a čeká nás komerční přestávka.
     
    35:00
    Domácí hokejisté byli blízko vyrovnání, ale zkušený Joe Pavelski trefil jen štangli branky. Krásnou střelou překonal brankáře, ale mířil až příliš přesně.
     
    35:22
    San Jose je aktivnějším týmem, snaží se něco vymyslet a vyrovnat ještě před koncem druhé třetiny. Zatím ale marně.
     
    36:00
    Hostující celek odehrál jen na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude před brankou Mika Condona.
     
    36:11
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Chris Neil – 2 min., sekání).
     
    36:14
    Ottawa Senators okamžitě vyhazuje z obranného pásma, domácí tak musí znovu o útočnou třetinu bojovat.
     
    36:50
    V poklidném tempu se dohrává prostřední dějství, ani jeden celek se nikam nežene. Domácí hrají v přesilové hře nepříliš aktivně.
     
    37:18
    Joe Thornton se napřáhl a branku minul. Následně jeho spoluhráče Brenta Burnse vychytal brankář Mike Condon.
     
    37:50
    Přesilovka Sharks se blíží ke svému konci, vyloženou šanci si domácí hokejisté vypracovat nedokázali.
     
    38:11
    Hosté v plném počtu.
     
    38:20
    Cody Ceci se dostal do zajímavé pozice před brankou San Jose, ale jeho střelecký pokus byl zblokovaný na poslední chvíli.
     
    38:55
    Tommy Wingels se dostal do postavení mimo hru, vhazovat se tak bude ve středním pásmu. Poslední minuta hry ve druhé třetině se blíží.
     
    39:27
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Dion Phaneuf – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:53
    Brent Burns se probojoval do zakončení, ale brankáře soupeře překonat nedokázal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    18:11, tak vypadá statistika střel na branku. Domácí dokázali ve druhé třetině snížit. Na vyrovnávající branku si Sharks musí ještě počkat. Střelecky jsou ale hráči San Jose aktivnější.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Mike Condon musel hned z kraje třetiny zasahovat, pokračuje přesilovka domácích. Joonas Donskoi se dostal do zakončení.
     
    40:42
    Další domácí akci je přerušena rozhodčími – postavení mimo hru.
     
    41:27
    Tři střely si připsali domácí hokejisté v přesilové hře, proměnit ji však nedokázali. Hosté hrají v plném počtu.
     
    42:52
    Tři hostující hokejisté se postupně dostali do zakončení, Mike Hoffman, Andreas Englund a Dion Phaneuf. Ani jeden z nich nedokázal výrazněji ohrozit branku Sharks.
     
    43:30
    Martin Jones pomohl svému týmu s rozehrávkou, následně ve hře pokračovali obránci San Jose.
     
    44:07
    Joe Pavelski zůstal volný před brankou, ale hostující Mike Condon jej výborně vychytal. Krásný zákrok lapačkou. Domácí jsou v úvodu třetiny aktivnější.
    44:07 Condon vytáhl proti Pavelskimu spektakulární zákrok.
     
    44:20
    Jean-Gabriel Pageau se nedokázal probojoval přes domácího beka do výraznější pozice. Výborně to nyní sehrála obrana Sharks.
     
    44:52
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Chris Neil – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:14
    Chris Tierney dostal výbornou přihrávku mezi kruhy, vystřelil z první. Ale jeho ráně chyběl důraz-.
     
    45:46
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Mikkel Bødker – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    46:00
    Chris Wideman se dostal do zakončení, jeho pokus od modré nebyl přesný.
     
    46:30
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí vyrovnávají při hře čtyři na čtyři. Paul Martin našel volného BRENTA BURNSE, jehož tvrdá střela zápěstím končí za brankovou čárou. Mike Condon nedokázal kotouč zastavit. Asistence: Paul Martin.
    46:30 Brent BURNS - 2:2
     
    47:15
    Nyní sledujeme přesilovou hru Ottawy. Domácí se musí bránit tlaku soupeře a daří se jim to. Výborně takticky nyní hrají hokejisté San Jose.
     
    47:51
    Vyloučený domácí hráč se vrací do hry, sledujeme tedy hokej pět na pět.
     
    48:11
    Joe Thornton to vzal na sebe, pokusil se probojovat až do střelecké pozice, v souboji s obráncem však neuspěl.
     
    48:36
    Domácí hokejisté mají nyní výbornou podporu z hlediště, fanoušci podporují své oblíbence, kteří dokázali vyrovnat stav zápasu, prohrávali o dvě branky.
     
    49:13
    Martin Jones vyrazil kotouč nad sebe do ochranné sítě, následuje komerční přestávka.
     
    49:30
    Mike Condon musel zasahovat, domácí hokejisté se pokouší získat vedení na svou stranu. Sharks hrají momentálně nejlepší pasáž zápasu.
     
    50:01
    Dostáváme se do druhé poloviny třetí třetiny, stav zápasu je vyrovnaný. Ottawa prohospodařila vedení o dva góly.
     
    50:18
    Domácí jsou aktivní, snaží se stabilněji být v útočném pásmu. Senátoři se zatím bránit zodpovědně.
     
    51:00
    Cody Ceci se z ničeho nic dostal do zakončení, sjel si od modré mezi kruhy a vystřelil. Jeho rána však nebyla přesná.
    Paul Martin dnes zaznamenal kanadský bod s číslem 300.

     
    52:26
    Sledujeme klidnou pasáž hry, ani jeden celek se nikam nežene. Vypadá to, že remíza po šedesáti minutách bude vyhovovat.
     
    52:34
    Do obrovské šance se dostal Melker Karlsson. Přijal parádní přihrávku, ale brankáře Condona překonat nedokázal. Velká příležitost domácích.
     
    53:30
    Domácí hokejisté se snaží rozhodnout, proti je ale hostující brankář. Mike Condon podává v tomto zápase velmi dobrý výkon.
     
    54:08
    Derick Brassard se po dlouhé době probojoval do šance Ottawy. Martin Jones byl pozorný, s nepříliš povedenou střelou si dokázal poradit.
     
    54:59
    Joe Thornton tečoval kotouč před brankou, gólman Mike Condon si dokázal poradit s přehledem.
     
    54:59
    Joe Thornton tečoval kotouč před brankou, gólman Mike Condon si dokázal poradit s přehledem.
     
    55:30
    Vhazovat se bude ve středním pásmu, necelých pět minut zbývá do konce třetí třetiny, stav zápasu je stále vyrovnaný.
     
    56:02
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Patrick Marleau – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:10
    Ottawa má k dispozici přesilovou hru, v níž může rozhodnout o své výhře.
     
    56:33
    Domácí hokejisté se ale brání dobře a nedávají soupeři prostor pro hru v útočném pásmu.
     
    57:00
    Probíhají poslední tři minuty hry ve třetí třetině.
     
    57:12
    Chris Tierney to udělal výborně, obkroužil branku, jen to zakončení nebylo podle představ.
     
    57:46
    Velmi dobře hrají domácí hokejisté oslabení, fanoušci mají důvod k radosti.
     
    58:02
    Domácí v plném počtu.
     
    58:31
    Mnoho času už nezbývá ve třetí třetině.
     
    58:54
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté zaváhali ve středním pásmu, do šance se dostal CHRIS KELLY. Svůj brejk zakončil střelou, která rychle vylétla z branky, nicméně je jasné, že kotouč přešel brankovou čáru. Asistence: Jean-Gabriel Pageau a Erik Karlsson.
    58:54 Chris KELLY - 2:3
     
    59:20
    Domácí hrají bez brankáře.
     
    59:45
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je to jasné, hostující celek tento zápas vyhraje. Před celé kluziště se do prázdné branky trefuje JEAN-GABRIEL PAGEAU. Asistence: Zack Smith.
    59:45 Jean-Gabriel PAGEAU - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Chris Kelly (OTT) 1+0
    2. Jean-Gabriel Pageau (OTT) 1+1
    3. Erik Karlsson (OTT) 1+2
     
    Dvě minuty před koncem byl tento zápas vyrovnaný, stav byl 2:2. V posledních 66 vteřinách se dokázali hostující hokejisté prosadit hned dvakrát. Nejprve po chybě domácích poslal Ottawu do vedení Chris Kelly. Náskok pak navýšil do prázdné branky Jean-Gabriel Pageau. San Jose tento zápas prohrálo 2:4. Naopak Ottawa vyhrála čtvrtý duel v řadě. (07:17:07)
    Tohle nepotřebuje komentář...

    Jan Prošek

    Góly a asistencie: 29. Couture (Pavelski, J. Thornton), 47. Burns (P. Martin) – 4. Mark Stone (Hoffman, E. Karlsson), 8. E. Karlsson, 59. Kelly (Pageau, E. Karlsson), 60. Pageau (Z. Smith)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Marleau, J. Thornton, Pavelski – M. Karlsson, Couture, J. Ward – Bødker, Tierney, Donskoi – Wingels, Haley, Labanc.
    Ottawa Senators: Condon (Hammond) – Englund, E. Karlsson, Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Hoffman, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris, B. Ryan – Z. Smith, Pageau, Pyatt – B. Robinson, Kelly, Neil.

    Rozhodca: Walsh, Hebert – Cameron, Heyer

    Diváci: 17 349