Buffalo – Edmonton 4:3 (po pr.) | NJ Devils – Vancouver 3:2 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 4:2 (kon.)
Philadelphia – Florida 3:2 (po pr.) | St. Louis – Montreal 3:2 (po pr.) | Nashville – Colorado 4:3 (kon.)
Winnipeg – Detroit 3:4 (1:2 po s.n.) | Chicago – Arizona 4:0 (kon.) | Dallas – Calgary 1:2 (kon.)
koniec
New York Islanders
4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
New York Rangers
cz Streda 07.12.2016, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:28
    Travis Hamonic dostal dvě minuty za sekání a po jeho faulu v rohu obranného pásma budou hrát Islanders ve třech proti šesti! Rangers určitě Henrika Lundqvista nepošlou ve dvojnásobné přesilové hře do brány.
     
    58:56
    Casey Cizikas vyhodil puk z obranného pásma a těsně minul levou tyč prázdné brány Rangers! Zakázané uvolnění se nepíská, protože hosté mají k dispozici přesilovou hru.
     
    58:34
    Hlavní trenér Rangers Alain Vigneault si před přesilovou hrou vyžádal oddechový čas a je to opravdu tak, Henrik Lundqvist zůstane na střídačce a Rangers to zkusí ve hře 6 na 4!
     
    58:34
    Thomas Hickey dostal menší trest za krosček a Rangers ještě mají šanci zdramatizovat závěr derby.
     
    58:24
    Henrik Lundqvist při poskytnuté výhodě opustil bránu a Rangers to zřejmě v přesilové hře zkusí bez brankáře!
    51:13 John TAVARES - 4:2
     
    51:13
    Islanders právě vstřelili branku!
    JOHN TAVARES nádhernou střelou zápěstím z vrcholu pravého kruhu pro vhazování zamířil v přesilové hře do pravého horního rohu brány a Islanders potřetí v zápase vedou o dvě branky, tentokrát 4:2! Asistence: Josh Bailey a Nick Leddy.
     
    50:53
    Josh Bailey mohl rychle využít přesilovou hru Islanders, jenže z blízkosti nedokázal puk mezi betony Henrika Lundqvista propasírovat do brány! To byla obrovská šance.
     
    50:20
    Brandon Pirri zezadu zahákoval Brocka Nelsona a usedl na trestnou lavici, kde odpyká dvě minuty.
     
    50:20
    Islanders ze středního pásma vyrazili do přečíslení dva na jednoho a John Tavares krásnou diagonální přihrávkou z pravého kruhu pro vhazování hledal na vzdálenější levé tyči Brocka Nelsona, proti kterému Henrik Lundqvist skvěle vyjel z brány a fantastickým zákrokem ho vpádu vychytal!
     
    44:25
    J. T. Miller se před pár okamžiky nedostal k dorážce a nyní dostal dvě minuty za hákování. Islanders mají k dispozici první přesilovou hru.
     
    43:49
    Ryan McDonagh v pravém kruhu pro vhazování napřáhl ke dvěma střelám, z nichž první byla zablokována a druhá po ledě mířila přesně ke vzdálenější levé tyči, Jaroslav Halák ji ale pravým betonem dokázal vykopnout mimo a Josh Bailey před J.T. Miller odpálil volný puk do bezpečí!
     
    41:29
    Shane Prince se ocitl v blízkosti pravé tyče ve slibné střelecké pozici, z úhlu ale pod tlakem Henrika Lundqvista překonat nedokázal! Rangers stále prohrávají o gól.
     
    33:58
    Rangers po ledě z levého kruhu pro vhazování mířili ke vzdálenější levé tyči, Jaro ale skvěle zasáhl levým betonem a puk vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    33:42
    Anders Lee dostal menší trest za hrubost a Rangers mají po přestávce k dispozici třetí přesilovou hru.
     
    33:18
    Cal Clutterbuck se v blízkosti pravé tyče ocitl v další obrovské šanci, ani nadvakrát ale nepřekonal Henrika Lundqvista!
     
    31:45
    Islanders se v blízkosti pravé tyče vzápětí dostali ke dvěma střelám znovu, první pokus ale skončila na hrudi Henrika Lundqvista a druhý z dorážky na boční síti!
     
    31:30
    Travis Hamonic nahodil puk na pravém křídle od modré čáry před bránu, kde se v blízkosti pravé tyče ocitl v obrovské šanci Cal Clutterbuck a nad levým betonem Henrika Lundqvista mířil k pravé tyči, jenže švédský brankář předvedl spektakulární zákrok a po bleskovém přesunu jeho pokus ukryl v lapačce!
     
    30:08
    Brock Nelson mohl rychle vrátit Islanders dvoubrankové vedení, když v blízkosti pravé tyče napřáhl ke střele, která po ledě mířila ke vzdálenější levé tyči, Henrik Lundqvist ji ale dokázal pravým betonem vyrazit mimo a připsal si skvělý zákrok!
    28:54 Marc STAAL - 3:2
     
    28:54
    Rangers právě vstřelili branku!
    Puk se z levého křídla útočného pásma po ose J.T. Miller a Chris Kreider dostal po přihrávkách na jeden dotek v pravém kruhu pro vhazování k MARCOVI STAALOVI, která táhlou střelou zápěstím zamířil nad pravým betonem Jaroslava Haláka přesně ke vzdálenější levé tyči. Rangers podruhé v zápase prohrávají pouze o gól – 3:2! Asistence: J. T. Miller a Chris Kreider.
     
    27:49
    J. T. Miller krásnou přihrávkou z levého křídla přenesl puk přes šířku útočného pásma do pravého kruhu pro vhazování, kde bez přípravy pěkně vypálil bez přípravy Marek Hrivík, jeho pokus ale zamířil pouze doprostřed brány, kde jeho pokus na hrudi ztlumil skvěle chytající krajan Jaroslav Halák!
    22:18 Andrew LADD - 3:1
     
    22:18
    Islanders právě vstřelili branku!
    Shane Prince sice v blízkosti pravé tyče Henrika Lundqvista překonat nedokázal, Islanders to ale vadit nemuselo, protože z dorážky se prosadil ANDREW LADD, který po ledě poslal puk k levé tyči odkryté brány. Asistence: Shane Prince.
    20:56 Jimmy VESEY - 2:1
     
    20:56
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nash Rick vypálil zápěstím z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování a Jaroslav Halák nedokázal jeho střelu udržet, čehož využil v blízkosti levé tyče JIMMY VESEY a nad pravým betonem ležícího slovenského brankáře poslal puk do sítě – 2-1! Asistence: Rick Nash.
     
    20:15
    Dan Girardi na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k nebezpečné střele, která po ledě mířila k přední tyči brány Islanders, Jaroslav Halák ji ale pravým betonem vyrazil!
    17:24 Jason CHIMERA - 2:0
     
    17:24
    Islanders právě vstřelili branku!
    Rangers i přes obrovský tlak a šance nedokázali využít přesilovou hru trvající čtyři minuty a na opačné straně vzápětí udeřil JASON CHIMERA! Brock Nelson z pravého kruhu pro vhazování mířil střelou po ledě mezi betony Henrika Lundqvista, který nedokázal puk pod svým tělem udržet, a v blízkosti levé tyče ho dorazil do odkryté brány Jason Chimera – 2:0. Asistence: Brock Nelson.
     
    16:35
    Mats Zuccarello se v blízkosti levé tyče pokoušel zamířit pod horní tyč, jenže trefil pouze lapačku neskutečně výborně chytajícího Jaroslava Haláka!
     
    16:24
    Brandon Pirri nepříjemně vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Jaroslav Halák dokázal jeho pokus mířící do bližšího pravého horního rohu brány vyrazit lapačkou. Poté před bránou vznikl obrovský závar, kterého mohl využít Derek Stepan, z blízkosti ale nedokázal propálit obranný val Islanders!
     
    15:37
    Jimmy Hayes z pravého kruhu pro vhazování mířil ke vzdálenější levé tyči, Jaroslav Halák ale jeho střelu letící těsně nad ledem skvěle vyrazil pravým betonem!
     
    13:48
    Jimmy Hayes se ocitl před bránou ve skvělé šanci a jeho střela po ledě zamířila těsně vedle vzdálenější levé tyče! Vzápětí mohl puk do odkryté části brány z ostrého úhlu uklízet Derek Stepan, Jaroslav Halák ale po bleskovém přesunu a spektakulárním zákroku jeho dorážku vyrazil!
     
    13:27
    Mats Zuccarello nepříjemně vypálil od modré čáry a Jaroslav Halák měl co dělat, aby puk po jeho střele dokázal najít, nakonec se mu to ale podařilo a vyrazil ho do ochranné sítě!
     
    13:17
    Brock Nelson před střídačkami nepříjemně zasáhl vysokou holí Matta Puempela, který zůstal ležet na ledě, a útočník Islanders dostal dvojitý trest za vysokou hůl. Rangers mají k dispozici druhou přesilovou hru, která potrvá tentokrát 4 minuty!
     
    11:44
    Dennis Seidenberg na levém křídle od modré čáry napřáhl ke tvrdé střele, která mířila přesně do pravého horního rohu brány, Henrik Lundqvist ji ale dokázal vyrážečkou vyrazit mimo, přestože měl zacloněný výhled a příliš toho neviděl!
     
    09:02
    Mats Zuccarello se v blízkosti pravé tyče podruhé v zápase ocitl ve velké brankové příležitosti, jeho následnou střelu bekhendem ale výtečným zákrokem zneškodnil Jaroslav Halák, který puk mířící těsně nad ledem k přední pravé tyči vyrazil lapačkou!
    07:03 Scott MAYFIELD - 1:0
     
    07:03
    Islanders právě vstřelili branku!
    SCOTT MAYFIELD na pravém křídle vypálil prudce zápěstím a z vnějšího oblouku kruhu pro vhazování zamířil do bližšího pravého horního rohu brány, před kterou skvěle clonil Anders Lee. Islanders se ujali vedení 1:0! Asistence: Anders Lee a Thomas Hickey.
     
    02:45
    Hráčská lavice Islanders dostala menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Shane Prince. Rangers mají po špatném střídání domácího týmu k dispozici první přesilovou hru.
     
    01:34
    Mats Zuccarello se ocitl před bránou po tvrdé střele spoluhráče od modré čáry v obrovské šanci, mezi betony ale pozorného slovenského brankáře Jaroslava Haláka překonat nedokázal!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 8. Mayfield (Lee, Hickey), 18. Chimera (B. Nelson), 23. Ladd (Prince), 52. Tavares (Jo. Bailey, Leddy) – 21. Vesey (Rick Nash), 29. M. Staal (J. T. Miller, Kreider)


    New York Islanders: Halák (Bérubé) – Leddy, Hamonic (A), Hickey, Mayfield, de Haan, Seidenberg – B. Nelson, Tavares (C), Jo. Bailey – Ladd (A), R. Strome, Prince – Lee, Cizikas, Clutterbuck – N. Kuljomin, Quine, Chimera.
    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – McDonagh (C), Girardi, M. Staal (A), Holden, Skjei, Klein – Kreider, Stepan (A), Zuccarello – Vesey, K. Hayes, Rick Nash – J. T. Miller, Pirri, Fast – Puempel, Lindberg, Hrivík.

    Rozhodca: Jean Hebert, Dave Lewis. Čároví: Tim Nowak, Ryan Daisy

    Diváci: 15795