Poprad – Nitra 4:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Zvolen 4:3 (kon.) | Košice – Martin 7:2 (kon.)
B. Bystrica – Žilina 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:4 (0:1 po s.n.)
koniec
HC Košice
7:2 (4:0, 2:1, 1:1)
HK VITAR Martin
Utorok 06.12.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 27. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:16
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Galamboš – 2 min., hákovanie).
     
    54:36
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    52:02
    Bartánus sa preštrikoval až k zakončeniu bekhendom, tá strela smerovala z bezprostrednej blízkosti bránky. Dzubina si ale priestor pri žrdi dobre postrážil.
     
    51:27
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Dvořák – 2 min., podrazenie).
    47:43 Radim HRUŠKA - 7:2
     
    47:43
    Košice dali gól!
    Hruška puk posunul Klímovi, ten ho zasa na krídle predal Bartošovi. Skúsený matador v službách domácich, mimochodom rodený Martinčan, tu povyzvŕtal dvojicu obrancov a následne ďalej rozohral. Napokon bol z toho gól, ktorý strelil RADIM HRUŠKA. Asistencie: Peter Bartoš, Tomáš Klíma.
     
    44:00
    Košičania v snahe o rýchlu odpoveď, puk teraz Dzubinovi vypadol z lapačky a našťastie pre hostí sa dokotúľal len k zadnému mantinelu.
    42:57 R. VARGA - 6:2
     
    42:57
    Martin dal gól!
    Dnes padá pomerne veľa gólov počas presiloviek, čo nám potvrdili aj hostia. Tí sa pred Habalom zorientovali najlepšie, konkrétne tak učinil RÓBERT VARGA. Asistencie: Peter Galamboš, Jaroslav Markovič.
     
    41:54
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Nagy – 2 min., hra so zlomenou hokejkou).
    39:57 Peter BOLTUN - 6:1
     
    39:57
    Košice dali gól!
    V absolútnom závere druhej tretiny prichádza šiesty gól Košíc. Za Dzubinom sa najskôr ozvala žrď, od tej sa ale puk odrazil zrejme priamo do siete. Za strelca gólu je označený PETER BOLTUN. Asistencie: Ondřej Šmach, Tomáš Hričina.
     
    38:57
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Pacalaj – 2 min., nedovolené bránenie + 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
    38:28 Tomáš POKRIVČÁK - 5:1
     
    38:28
    Martin dal gól!
    Tak napokon ešte predsa len jeden gól. Neprekonaný neostane ani Vladislav Habal, o čo sa strelou z druhej vlny postaral TOMÁŠ POKRIVČÁK. Ten vymietol pavučinu v ľavej šibenici košickej svätyne. Asistencia: Sergej Korostin.
    33:27 Tomáš HRIČINA - 5:0
     
    33:27
    Košice dali gól!
    A prekonaný je už aj Dzubina. Celú útočnú akciu Košíc započal famóznym spracovaním padajúceho puku v obrannej tretine Šmach. Rýchlu akciu domácich napokon na gól premenil TOMÁŠ HRIČINA. Asistencia: Peter Boltun.
     
    32:01
    Martin dnes strieľa slepými, čo ho môže mimoriadne mrzieť. Hostia si totiž vypracovali niekoľko gólových príležitostí, avšak Habal ostáva aj naďalej neprekonaný. Neujalo sa ani niekoľko dorážok z bezprostrednej blízkosti bránky spred niekoľkých sekúnd.
     
    31:16
    Pre Martin sa črtalo prečíslenie troch proti dvom, avšak Korostin na pravom krídle nedostal práve najlepšiu prihrávku. Zúfalá strela hráča hostí tak skončila len na pozornej defenzíve.
     
    28:00
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Matejka – 2 min., hákovanie).
     
    27:18
    S pukom sa proti Dzubinovi rozbehol Hruška, ktorý zbytočne nešpekuloval a zvolil strelu. Tento puk ale v sieti neskončil, my tak pokračujeme za stavu 4:0.
     
    27:18
    Bolo nariadené trestné strieľanie v prospech Košíc!
     
    26:31
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Nagy – 2 min., hrubosť).
     
    26:31
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Pacalaj – 2 min., napadnutie).
     
    26:20
    A ďalší parádny zákrok Habala, ten sa teraz famózne presunul k opačnej žrdi a poslal Heizera s jeho dobrou strelou len do rohu klziska.
     
    26:01
    Vladislav Habal je v košickom tíme už stabilnou oporou, čo potvrdil aj v tejto chvíli. Puk mu síce po strele spoza kruhu vypadol, na ľade ho už ale pokryl.
     
    25:18
    Martin má k dispozícii dvojminútovú presilovku o dvoch mužov! Obrovská šanca hostí na skórovanie.
     
    25:09
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jankovič – 2 min., napadnutie).
     
    25:09
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Hruška – 2 min., sekanie).
     
    23:29
    Ale pozor! Na opačnej strane sa dostal do brejku Rapáč, ktorý vyzval na zásah lapačkou Habala. Košický gólman predviedol zákrok azda aj kola!
     
    22:01
    Už v úvode presilovky dobrá šanca Košíc! Dzubina sa teraz vykláňal spoza svojho spoluhráča, aby napokon včas zakročil svojím pravým ramenom.
     
    21:49
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Salija – 2 min., podrazenie).
     
    19:30
    Tak som sa mýlil. Bartánus mohol v pozícii ľavého krídla pridať piaty gól domácich, puk ale napálil len do ramena Michala Dzubinu.
     
    18:20
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jankovič – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    17:48
    Zmena v bránke hostí: odchádza Christián Pavlas, nahradí ho Michal Dzubina.
    17:48 Marek BARTÁNUS - 4:0
     
    17:48
    Košice dali gól!
    A napokon je z toho nádherný gól Bartánusa. MAREK BARTÁNUS si s pukom nakorčuľoval pred Pavlasa, ktorému strelu prestrčil pomedzi betóny do siete. Asistencie: Ladislav Nagy, Vladislav Habal.
     
    17:28
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Pulli – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    16:30
    A mohlo to byť 4:0! Košičania nahodili puk na Pavlasa, ktorý ho totálne podcenil. Gólman sa to snažil odčiniť vykorčuľovaním z bránkoviska a vypichnutím puku, avšak dostal sa k nemu len Bartoš. Ten bekhendom odkrytú bránku netrafil.
     
    14:57
    Vylúčenie v tíme HC Košice (T. Varga – 2 min., držanie).
     
    14:38
    A ďalšia obrovská šanca domácich! Tibor Varga dostal ideálnu prihrávku pred bránkovisko, kde si ešte položil Pavlasa, avšak ten famóznym zákrokom na ľade podržal Martin.
     
    14:19
    Bartánus na opačnú stranu Pavúkovi, ten vo vysokej rýchlosti puk dobre nespracoval. Martin mal šťastie, Pavlas by sa zrejme presunúť nestihol.
    11:50 Jakub SUJA - 3:0
     
    11:50
    Košice dali gól!
    Košice vyvinuli na svojho súpera počas presilovky o dvoch mužov obrovský tlak, a tak bol tretí gól len otázkou času. Napokon sa presadil JAKUB SUJA, ktorý poslal Leška na ľad. Asistencie: Marek Bartánus, Jiří Bicek.
     
    11:11
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Pokrivčák – 2 min., držanie).
     
    10:03
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Leško – 2 min., držanie).
     
    09:19
    Suja za bránku Bicekovi, ten puk prenechal Nagyovi. V bránkovisku sa medzičasom zrazil brániaci hráč s Pavlasom, čo sa snažil Nagy okamžite využiť. Ten puk ale do siete neprešiel.
     
    08:30
    Ďalšia dobrá strela spoza kruhu, tentokrát bol Pavlas pozorný. Pred bránkou ale operoval Milý, ktorý čakal, odkiaľ sa ten puk vynorí.
    07:55 Tomáš KLÍMA - 2:0
     
    07:55
    Košice dali gól!
    Strela od pravého kruhu Pavlasovi vypadla, a tak nastali veľké zmätky. Košičania tam vyslali ešte niekoľko dobrých dorážok, ujala sa tá posledná. V neprehľadnej situácii sa presadil TOMÁŠ KLÍMA, ktorý vyslal aj tú prvú strelu. Asistencia: Peter Bartoš.
     
    07:06
    Útočné trio Bicek – Suja – Nagy urobilo pred Pavlasom veľký prievan. Suja ťažil z prihrávky Biceka a krížnym pasom našiel Nagyho. Ten do dráhy puku vložil svoju čepeľ, avšak Pavlas sa včas presunul a podržal svoj tím.
    04:24 Jakub SUJA - 1:0
     
    04:24
    Košice dali gól!
    Košičanom ale tento fakt rozhodne neprekáža, dostávajú sa totiž do vedenia. Domáci hokejisti si vybojovali vhadzovanie pred Pavlasom, z čoho gólovo ťažil JAKUB SUJA. Asistencie: Jiří Bicek, Ladislav Nagy.
     
    03:19
    Nagy si puk prilepil o bekhend hokejky, zatiahol ho za bránku a prihral Sujovi. Ten ešte spravil dva kroky do strany, dostal sa do kruhu a z uhla zakončil. Pavlas ten puk pokryl betónom.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 5. Suja (Bicek, Nagy), 8. Klíma (Bartoš), 12. Suja (Bartánus, Bicek), 18. Bartánus (Nagy, Habal), 34. Hričina (Boltun), 40. Boltun (Šmach, Hričina), 48. Hruška (Bartoš, Klíma) – 39. Pokrivčák (Korostin), 43. R. Varga (Galamboš, Markovič)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Jankovič, Deyl, Šmach, Matejka, Dudáš, Pavúk – Nagy, Suja, Bicek – Milý, Boltun, Hričina – T. Varga, Šedivý, Bartánus – Bartoš, Hruška, Klíma
    HK VITAR Martin: Pavlas (18. Dzubina) – Pulli, Pacalaj, Brňák, Rusina, Leško, Salija, Vyskoč, Dvořák – Mráz, Heizer, Rapáč – R. Varga, Galamboš, Markovič – Surovka, Pokrivčák, Korostin – Fabian, Jurášek, Dírer

    Rozhodca: Snášel, Majling – Gajan, Smrek