Poprad – Nitra 4:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Zvolen 4:3 (kon.) | Košice – Martin 7:2 (kon.)
B. Bystrica – Žilina 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:4 (0:1 po s.n.)
koniec
HC Košice
7:2 (4:0, 2:1, 1:1)
HK VITAR Martin
Utorok 06.12.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 27. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie Tipsport ligy, v ktorom HC Košice jednoznačne porazil celok MHC Martin pomerom 7:2 a do tabuľky si pripísal tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 42:25

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Dnešným stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:50:57)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Posledné sekundy stretnutia, už sa nič neudeje.
     
    59:16
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Galamboš – 2 min., hákovanie).
     
    58:44
    Zdá sa ale, že toto stretnutie sa už bude len dohrávať a my sa už s najväčšou pravdepodobnosťou ďalších gólov nedočkáme.
     
    57:30
    Posledných 150 sekúnd, medzičasom sa pomer hráčov na ľadovej ploche vyrovnal. Budeme zvedaví na to, či ešte do sirény príde nejaký zaujímavejší hokejový moment.
     
    56:01
    Teraz sa už tak udialo. Aj hostia sú si vedomí svojej porážky a spoza vlastnej bránky sa s rozohrávkou príliš neponáhľajú.
     
    55:37
    Posledných päť minút riadnej hracej doby, Habal si na svoje konto pripísal niekoľko ďalších pohodových zákrokov. Puk sa však do stredného pásma nedostal.
     
    54:36
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    54:19
    Rana od modrej skončila na pravom betónu Dzubinu, ten pri zákrokoch v takejto pozícii dnes problém nemá. Puk sa odrazil do rohu klziska.
     
    53:57
    Martin medzičasom už s päticou korčuliarov. Blížime sa k absolútnemu záveru tretej tretiny a s najväčšou pravdepodobnosťou tiež koncu dnešného stretnutia.
     
    53:37
    Michal Dzubina zacítil nebezpečenstvo, preto puk zo svojej lapačky radšej nepustil. Skúsený gólman, ktorý je na ľade od 18. minúte a dostal tri góly, tak hru prerušil.
     
    53:19
    Košičania sa držia v útočnom pásme, do zakončenia sa ale príliš netlačia.
     
    52:02
    Bartánus sa preštrikoval až k zakončeniu bekhendom, tá strela smerovala z bezprostrednej blízkosti bránky. Dzubina si ale priestor pri žrdi dobre postrážil.
     
    51:57
    Puk opúšťa obrannú tretinu Martina. Času je však už len veľmi málo, hostia pravdepodobne za osem minút hry ďalších päť gólov nepridajú.
     
    51:27
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Dvořák – 2 min., podrazenie).
     
    51:19
    Puk sa voľne presúval stredným pásmom, kde ho do svojej moci získali Košice. Tie budú hrať presilovú hru.
     
    50:45
    Medzičasom sa skončil osobný trest Pacalaja, ktorý sedel na lavici hanby ešte počas druhej tretiny. V tejto chvíli sa už ale môže opäť zapíjať do diania na klzisku.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva posledných desať minút. Tretia tretina je vo svojej presnej polovici, sekundy teraz hrajú v neprospech hostí.
     
    48:50
    Tak teraz to už bude mať Martin len veľmi ťažké, avšak hostia svoje zbrane ešte zložiť nebudú chcieť. Martinské MHC plánuje bojovať až do poslednej sekundy.
    47:43 Radim HRUŠKA - 7:2
     
    47:43
    Košice dali gól!
    Hruška puk posunul Klímovi, ten ho zasa na krídle predal Bartošovi. Skúsený matador v službách domácich, mimochodom rodený Martinčan, tu povyzvŕtal dvojicu obrancov a následne ďalej rozohral. Napokon bol z toho gól, ktorý strelil RADIM HRUŠKA. Asistencie: Peter Bartoš, Tomáš Klíma.
     
    47:35
    Hra výrazne stratila na svojom tempe, čo vyhovuje nepochybne viac domácim Košiciam. Tie majú na svojom konte pohodlné 4-gólové vedenie a dnešný zápas tak majú plne pod kontrolou.
     
    46:15
    Boltun sa snažil napádať Brňáka, ktorý nemal iné východisko, ako puk odpáliť smerom dopredu. A keďže tu nebol nik z jeho spoluhráčov, pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    45:09
    Strela Šmacha prepadla len na zadný mantinel. Dzubina ešte puk kontroloval lapačkou, napokon ale zakročiť nemusel.
     
    44:52
    Zakázané uvoľnenie v podaní Martina.
     
    44:00
    Košičania v snahe o rýchlu odpoveď, puk teraz Dzubinovi vypadol z lapačky a našťastie pre hostí sa dokotúľal len k zadnému mantinelu.
    42:57 R. VARGA - 6:2
     
    42:57
    Martin dal gól!
    Dnes padá pomerne veľa gólov počas presiloviek, čo nám potvrdili aj hostia. Tí sa pred Habalom zorientovali najlepšie, konkrétne tak učinil RÓBERT VARGA. Asistencie: Peter Galamboš, Jaroslav Markovič.
     
    42:55
    Puk je pri Dzubinovi, ten pomáha spoluhráčom v snahe o rýchlu kombináciu vlastnou hokejkou.
     
    42:25
    Martinu sa na malý moment podarilo usadiť v pásme svojho súpera, pričom sa tam pokúsil aj výraznejším spôsobom ohroziť gólmana, avšak ten ostal pozorný.
     
    41:54
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Nagy – 2 min., hra so zlomenou hokejkou).
     
    41:42
    A platí to aj v tejto chvíli, domáci sa totiž dopustili zakázaného uvoľnenia. Vhadzovanie po ľavici Vladislava Habala, Košice prestriedať nemôžu.
     
    41:09
    Ďalší z pukov skončil v hľadisku. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, úvod poslednej časti riadnej hracej doby nám zatiaľ príliš veľa hokejových momentov nepriniesol.
     
    40:36
    Úvod opatrný z oboch strán, Martin sa napriek tomu nevyhol ofsajdovej pozícii.
     
    40:19
    Začala sa tretia tretina, zároveň pritom posledná časť riadnej hracej doby dnešného stretnutia. Pri puku sú opäť domáci, ktorí sa s ním pokúsia presnejšie kombinovať a nepustiť tak Martin do šance.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Klaksón nám ohlásil koniec druhej tretiny, z dnešného zápasu sa odohralo už rovných štyridsať minút. Pred treťou tretinou pritom platí priebežný stav v pomere 6:1.

    Pomer striel po 2. tretine: 33:20

    Tretia tretina sa začne približne o 19:18.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
    39:57 Peter BOLTUN - 6:1
     
    39:57
    Košice dali gól!
    V absolútnom závere druhej tretiny prichádza šiesty gól Košíc. Za Dzubinom sa najskôr ozvala žrď, od tej sa ale puk odrazil zrejme priamo do siete. Za strelca gólu je označený PETER BOLTUN. Asistencie: Ondřej Šmach, Tomáš Hričina.
     
    38:57
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Pacalaj – 2 min., nedovolené bránenie + 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
    38:28 Tomáš POKRIVČÁK - 5:1
     
    38:28
    Martin dal gól!
    Tak napokon ešte predsa len jeden gól. Neprekonaný neostane ani Vladislav Habal, o čo sa strelou z druhej vlny postaral TOMÁŠ POKRIVČÁK. Ten vymietol pavučinu v ľavej šibenici košickej svätyne. Asistencia: Sergej Korostin.
     
    38:04
    Prebiehajú posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    37:44
    Pavúk drží puk za košickou svätyňou, oba celky budú striedať počas hry. Zdá sa, že už budú chcieť tímy prečkať záver druhej tretiny bez inkasovaného gólu.
     
    37:00
    Jeho spoluhráči ale celú situáciu dobre zvládli a s pukom sa okamžite vydali na útočný výpad, ten sa však musel skončiť. Pískalo sa totiž postavenie mimo hry.
     
    36:45
    Vhadzovanie po pravici Michala Dzubinu, ten sa teraz bude musieť mať na pozore.
     
    36:28
    Matejka si v hĺbke defenzívy niekoľkokrát prihral so Šmachom. Veľmi aktívne tam totiž napádal Korostin, ktorý súperovi znemožnil vymyslieť čokoľvek smerom dopredu. Veľmi pekný hokejový moment.
     
    35:11
    Dudášovo vystrelenie puku zachytili v strednom pásme hostia, ktorí sa okamžite presunuli do útočnej tretiny. Tam ale Pulli presnejšie nekombinoval, a tak mohli oba celky prestriedať.
     
    34:09
    Do konca druhej tretiny ostáva posledných päť minút. Nuž, ak chce ešte Martin pomýšľať na bodový zápis, smerom dopredu by mal byť rozhodne dravejší.
    33:27 Tomáš HRIČINA - 5:0
     
    33:27
    Košice dali gól!
    A prekonaný je už aj Dzubina. Celú útočnú akciu Košíc započal famóznym spracovaním padajúceho puku v obrannej tretine Šmach. Rýchlu akciu domácich napokon na gól premenil TOMÁŠ HRIČINA. Asistencia: Peter Boltun.
     
    32:48
    Hra sa teraz pomerne často prerušovala, čo oba celky uvítali. Aktéri stretnutia totiž niekoľkokrát prestriedali a na ľade si tak udržali čerstvé sily.
     
    32:01
    Martin dnes strieľa slepými, čo ho môže mimoriadne mrzieť. Hostia si totiž vypracovali niekoľko gólových príležitostí, avšak Habal ostáva aj naďalej neprekonaný. Neujalo sa ani niekoľko dorážok z bezprostrednej blízkosti bránky spred niekoľkých sekúnd.
     
    31:16
    Pre Martin sa črtalo prečíslenie troch proti dvom, avšak Korostin na pravom krídle nedostal práve najlepšiu prihrávku. Zúfalá strela hráča hostí tak skončila len na pozornej defenzíve.
     
    30:29
    Po sérii vylúčení stratil zápas mierne na svojom tempe. My veríme, že to nebude dlhodobejší efekt, keďže ešte v úvode prostrednej časti zápasu sme sa tešili z rýchleho obojstranného hokeja.
     
    30:00
    Riadna hracia doba je vo svojej presnej polovici.
     
    29:48
    Martin sa počas početnej výhody nedostal absolútne k ničomu, puk navyše sám ani takmer nedokázal dostať do svojej útočnej tretiny.
     
    29:19
    Puk je aj naďalej pri Dzubinovi.
     
    28:54
    Domáci hokejisti navyše dokázali v útočnej tretine aj kombinovať, táto presilovka Martinu príliš nevychádza.
     
    28:15
    Košičania puk vyhodili cez všetky čiary a nazbierali rak niekoľko cenných sekúnd.
     
    28:00
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Matejka – 2 min., hákovanie).
     
    27:56
    Pred Korostinom sa teraz otváral priestor na strelu, čo napokon aj Korostin využil. Jeho rana švihom však zapadla len na zadný mantinel.
     
    27:18
    S pukom sa proti Dzubinovi rozbehol Hruška, ktorý zbytočne nešpekuloval a zvolil strelu. Tento puk ale v sieti neskončil, my tak pokračujeme za stavu 4:0.
     
    27:18
    Bolo nariadené trestné strieľanie v prospech Košíc!
     
    26:31
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Nagy – 2 min., hrubosť).
     
    26:31
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Pacalaj – 2 min., napadnutie).
     
    26:20
    A ďalší parádny zákrok Habala, ten sa teraz famózne presunul k opačnej žrdi a poslal Heizera s jeho dobrou strelou len do rohu klziska.
     
    26:01
    Vladislav Habal je v košickom tíme už stabilnou oporou, čo potvrdil aj v tejto chvíli. Puk mu síce po strele spoza kruhu vypadol, na ľade ho už ale pokryl.
     
    25:46
    Košičania puk vyhodili cez všetky čiary, stihnú aj prestriedať.
     
    25:18
    Martin má k dispozícii dvojminútovú presilovku o dvoch mužov! Obrovská šanca hostí na skórovanie.
     
    25:09
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jankovič – 2 min., napadnutie).
     
    25:09
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Hruška – 2 min., sekanie).
     
    24:26
    Hostia medzičasom s päticou korčuliarov na ľadovej ploche.
     
    23:29
    Ale pozor! Na opačnej strane sa dostal do brejku Rapáč, ktorý vyzval na zásah lapačkou Habala. Košický gólman predviedol zákrok azda aj kola!
     
    23:14
    Aj naďalej pokračujú Košičania s pukom na paliciach, ich strelám ale chýba potrebná razancia. Dzubina v tejto chvíli veľa práce nemal.
     
    22:40
    Košičania ostali v pásme, skúšajú to strelami od modrej. Tie sa zatiaľ neujali.
     
    22:01
    Už v úvode presilovky dobrá šanca Košíc! Dzubina sa teraz vykláňal spoza svojho spoluhráča, aby napokon včas zakročil svojím pravým ramenom.
     
    21:49
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Salija – 2 min., podrazenie).
     
    20:54
    A aj sa im to darilo, Bartoš totiž puk pokryl na zadnom mantineli. Aj preto sa mohol vrátiť Jankovič na ľad za stavu 4:0, nevyužitá presilovka v podaní hostí.
     
    20:14
    Úvodné buly druhej tretiny už padlo, my sme sa preniesli do prostrednej časti riadnej hracej doby. Aj v tomto prípade pritom získali do svojej moci puk Košice, ktoré budú chcieť byť pred bránkou súpera aktívne.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Mikulášsky súboj medzi Košicami a Martinom priniesol koniec svojej prvej tretiny, počas ktorej mohli sledovať diváci aktívny hokej plný zaujímavých momentov. Aj preto sa do šatní pôjde za stavu 4:0.


    Pomer striel po 1. tretine:
    16:7

    Druhá tretina sa začne približne o 18:24.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:30
    Tak som sa mýlil. Bartánus mohol v pozícii ľavého krídla pridať piaty gól domácich, puk ale napálil len do ramena Michala Dzubinu.
     
    19:19
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny, s najväčšou pravdepodobnosťou sa už nič podstatné neudeje.
     
    18:20
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jankovič – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    17:48
    Zmena v bránke hostí: odchádza Christián Pavlas, nahradí ho Michal Dzubina.
    17:48 Marek BARTÁNUS - 4:0
     
    17:48
    Košice dali gól!
    A napokon je z toho nádherný gól Bartánusa. MAREK BARTÁNUS si s pukom nakorčuľoval pred Pavlasa, ktorému strelu prestrčil pomedzi betóny do siete. Asistencie: Ladislav Nagy, Vladislav Habal.
     
    17:42
    Puk je pri Habalovi, Košičania v snahe o založenie útočnej akcie.
     
    17:28
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Pulli – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    17:25
    Košičania medzičasom v pätici.
     
    16:30
    A mohlo to byť 4:0! Košičania nahodili puk na Pavlasa, ktorý ho totálne podcenil. Gólman sa to snažil odčiniť vykorčuľovaním z bránkoviska a vypichnutím puku, avšak dostal sa k nemu len Bartoš. Ten bekhendom odkrytú bránku netrafil.
     
    16:07
    Kvalitná defenzívna hra domácich Martinu znemožňuje ohroziť Habala medzi tromi žrďami. Košičania navyše získali cenné sekundy aj v útočnej tretine.
     
    15:40
    Košičania sa poľahky oslobodzujú, puk poslali aspoň do stredného pásma.
     
    14:57
    Vylúčenie v tíme HC Košice (T. Varga – 2 min., držanie).
     
    14:38
    A ďalšia obrovská šanca domácich! Tibor Varga dostal ideálnu prihrávku pred bránkovisko, kde si ešte položil Pavlasa, avšak ten famóznym zákrokom na ľade podržal Martin.
     
    14:19
    Bartánus na opačnú stranu Pavúkovi, ten vo vysokej rýchlosti puk dobre nespracoval. Martin mal šťastie, Pavlas by sa zrejme presunúť nestihol.
     
    13:54
    Je to tak, do hry sa už zapojil aj Pokrivčák. Ten ale vôbec nie je spokojný, napokon, aj on sa výraznou mierou podpísal svojím vylúčením pod tretí gól domácich hokejistov.
     
    13:08
    Počas tej sa ale Martin dobre bráni, puk častokrát lieta až k Habalovi. Zdá sa, že túto početnú výhodu domáce Košice nevyužijú.
     
    12:35
    Pokračujeme presilovkou piatich proti štyrom.
    11:50 Jakub SUJA - 3:0
     
    11:50
    Košice dali gól!
    Košice vyvinuli na svojho súpera počas presilovky o dvoch mužov obrovský tlak, a tak bol tretí gól len otázkou času. Napokon sa presadil JAKUB SUJA, ktorý poslal Leška na ľad. Asistencie: Marek Bartánus, Jiří Bicek.
     
    11:11
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Pokrivčák – 2 min., držanie).
     
    11:08
    O ďalšie odpálenie puku sa postaral Pulli, ten sa teraz s hracím predmetom nemaznal a razantne ho poslal cez všetky čiary.
     
    10:50
    Šmach to už ale na modrej čiare nestihol, puk smeruje k Habalovi. Martinčania budú chcieť prestriedať brániacu sa štvoricu korčuliarov.
     
    10:29
    Presilovka pre Košice, tie puk držia v pásme.
     
    10:03
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Leško – 2 min., držanie).
     
    09:19
    Suja za bránku Bicekovi, ten puk prenechal Nagyovi. V bránkovisku sa medzičasom zrazil brániaci hráč s Pavlasom, čo sa snažil Nagy okamžite využiť. Ten puk ale do siete neprešiel.
     
    09:01
    Košičania hrali s pukom v útočnej tretine, pri ich kombinácii ale prišlo k vyhodeniu puku do hľadiska. Jeden z divákov bude mať peknú spomienku, my pokračujeme buly po ľavici Pavlasa.
     
    08:30
    Ďalšia dobrá strela spoza kruhu, tentokrát bol Pavlas pozorný. Pred bránkou ale operoval Milý, ktorý čakal, odkiaľ sa ten puk vynorí.
    07:55 Tomáš KLÍMA - 2:0
     
    07:55
    Košice dali gól!
    Strela od pravého kruhu Pavlasovi vypadla, a tak nastali veľké zmätky. Košičania tam vyslali ešte niekoľko dobrých dorážok, ujala sa tá posledná. V neprehľadnej situácii sa presadil TOMÁŠ KLÍMA, ktorý vyslal aj tú prvú strelu. Asistencia: Peter Bartoš.
     
    07:06
    Útočné trio Bicek – Suja – Nagy urobilo pred Pavlasom veľký prievan. Suja ťažil z prihrávky Biceka a krížnym pasom našiel Nagyho. Ten do dráhy puku vložil svoju čepeľ, avšak Pavlas sa včas presunul a podržal svoj tím.
     
    06:27
    Boltun v osobnom súboji s Rusinom stratil rovnováhu a padol. Všetko to ale bolo v súlade s pravidlami a hlavní arbitri tak nemali dôvod vylučovať.
     
    05:48
    Hostia sa moje slová snažili dementovať, avšak puk napokon neskončil tam, kde by ho najradšej Martinčania videli. Každopádne, vhadzovanie po ľavici Habala.
     
    05:17
    Košičania aj naďalej ostávajú v pásme svojho súpera, Martin sa v doterajšom priebehu zápasu nedostal prakticky k ničomu.
    04:24 Jakub SUJA - 1:0
     
    04:24
    Košice dali gól!
    Košičanom ale tento fakt rozhodne neprekáža, dostávajú sa totiž do vedenia. Domáci hokejisti si vybojovali vhadzovanie pred Pavlasom, z čoho gólovo ťažil JAKUB SUJA. Asistencie: Jiří Bicek, Ladislav Nagy.
     
    04:18
    Kombinácia Košíc sa skončila nepresnosťou. Prihrávky zväčša smerovali k modrej čiary, tá finálna ale mierila z tohto priestoru k ľavému kruhu. Vyslal ju Bartánus, ktorý hľadal Vargu. Ten hrať nemohol, v súboji totiž prišiel o svoju hokejku.
     
    03:44
    Pískalo sa zakázané uvoľnenie v neprospech Martina, ktorý teraz nemôže striedať. Tú možnosť ale nevyužijú ani oddýchnutí Košičania.
     
    03:19
    Nagy si puk prilepil o bekhend hokejky, zatiahol ho za bránku a prihral Sujovi. Ten ešte spravil dva kroky do strany, dostal sa do kruhu a z uhla zakončil. Pavlas ten puk pokryl betónom.
     
    02:39
    Pomerne často korčuľuje Pavlas zo svojej bránky, avšak v úvode sa mu to zatiaľ nevypomstilo. Gólman teraz dobre pristavil puk Galambošovi, ktorý počkal na striedanie spoluhráčov.
     
    01:55
    Hra sa po takmer dvoch minútach hry po prvýkrát prerušila, dôvodom bola avizovaná hra rukou, Jeden z hostí posunul ten puk nedovoleným spôsobom, hra tak bola vykázaná do stredného pásma.
     
    01:28
    Aktívny Milý sa za bránkou snažil nájsť Hričinu, tá prihrávka ale košickému útočníkovi prepadla cez čepeľ jeho hokejky. Pokračovať tak môže Martin.
     
    00:44
    Nahodený puk zachytil za svojou bránkou Pavlas. Tam ho pre Košice získal Nagy, avšak tomu rozohrávka príliš nevyšla a poslal ju len smerom k Habalovi.
     
    00:13
    Úvodné buly stretnutia bolo vhodené, v stredovom kruhu sa strhol tvrdý boj o puk. Napokon ho na svoje hokejky získali Košice, ktoré sa z hĺbky vlastnej defenzívy pokúsia vymyslieť niečo smerom dopredu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hlavný arbiter už berie puk do svojich rúk, úvodné vhadzovanie je na spadnutie.
     
    Slovenská hymna je už na konci, do vhodenia úvodného buly ostáva niekoľko desiatok sekúnd. Ja ešte pripomeniem, že domáci dnes do stretnutia vstúpia v snehovo bielych dresoch, zatiaľ čo hostia z Martina si do metropoly východu priniesli modrú sadu dresov.
     
    Vážení športoví priatelia, dovoľte mi vás ešte raz privítať pri priamom prenose zo stretnutia medzi Košicami a Martinom, ktoré sa začne už o malý moment. Oba celky už postupne prichádzajú na ľad, kde sa rozostavia na svojich modrých čiarach. My si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky.
    Steel aréna počas rozkorčuľovania
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, srdečne vás pozdravujem z košickej Steel arény, kde sa už o niekoľko desiatok minút začne hokejové zápolenie medzi domácimi Košicami a Martinom. Oba celky absolvujú v tejto chvíli tradičnú prípravu na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Jankovič, Deyl, Šmach, Matejka, Dudáš, Pavúk – Nagy, Suja, Bicek – Milý, Boltun, Hričina – T. Varga, Šedivý, Bartánus – Bartoš, Hruška, Klíma

    MHC Martin: Pavlas (Dzubina) – Pulli, Pacalaj, Brňák, Rusina, Leško, Salija, Vyskoč, Dvořák – Mráz, Heizer, Rapáč – R. Varga, Galamboš, Markovič – Surovka, Pokrivčák, Korostin – Fabian, Jurášek, Dírer

    Rozhodca: Snášel, Majling – Gajan, Smrek.
    V Košiciach aj s Mikulášom a čertom!

     
    Vážení hokejoví priaznivci, srdečne vás vítam pri priamom prenose z najvyššej hokejovej súťaže Slovenska, Tipsport ligy. Mikulášske kolo prináša tentokrát zaujímavý súboj medzi HC Košice a MHC Martin.

    HC Košice bude v tomto zápase nepochybne pomýšľať na víťazstvo. Oceliari totiž v ostatných dvoch kolách svoje zápasy nezvládli, a tak si budú chcieť chuť napraviť práve na domácom ľade. Košičania momentálne okupujú druhú priečku tipsportligovej tabuľky, a to so ziskom 58 bodov za 16 výhier, 4 víťazstvá po predĺžení, respektíve samostatných nájazdoch a 2 jednobodové zápisy. Zaujímavosťou je, že so skóre 102:60 sa môžu Košičania pochváliť hneď v dvoch smeroch. Najúspešnejší hokejový tím Slovenska má totiž v rámci domácej súťaže najviac nastrieľaných gólov, pričom v tabuľke najlepšie brániacich celkov sa Košice usadili na druhej priečke.

    Posledné 3 zápasy Košíc:
    HK Orange 20 – HC Košice 2:5
    HKM Zvolen – HC Košice 4:3 sn
    HK Nitra – HC Košice 3:2

    MHC Martin nebude chcieť v zápase s Košicami zbrane rozhodne zložiť bez boja. Napokon, Martin si to v momentálnej pozícii ani nemôže dovoliť, keďže jeho hokejistom patrí so ziskom 35 bodov len posledná priečka zaisťujúca účasť v play-off, a teda 8. miesto. Faktom však ostáva, že boj o play-off na tomto konci tabuľky ostáva aj naďalej témou číslo jeden a jediným zaváhaním Zvolena, Trenčína, Martina, Popradu, ale aj Nových Zámkov, sa môže ešte poradie výraznejšie premiešať. Mimochodom, Martin má na svojom konte nepriaznivé skóre v pomere 68:72.

    Posledné 3 zápasy Martina:
    MHC Martin – HK Orange 20 5:0
    HK Nitra – MHC Martin 3:0
    MHC Martin – HC Nové Zámky 3:4
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 5. Suja (Bicek, Nagy), 8. Klíma (Bartoš), 12. Suja (Bartánus, Bicek), 18. Bartánus (Nagy, Habal), 34. Hričina (Boltun), 40. Boltun (Šmach, Hričina), 48. Hruška (Bartoš, Klíma) – 39. Pokrivčák (Korostin), 43. R. Varga (Galamboš, Markovič)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Jankovič, Deyl, Šmach, Matejka, Dudáš, Pavúk – Nagy, Suja, Bicek – Milý, Boltun, Hričina – T. Varga, Šedivý, Bartánus – Bartoš, Hruška, Klíma
    HK VITAR Martin: Pavlas (18. Dzubina) – Pulli, Pacalaj, Brňák, Rusina, Leško, Salija, Vyskoč, Dvořák – Mráz, Heizer, Rapáč – R. Varga, Galamboš, Markovič – Surovka, Pokrivčák, Korostin – Fabian, Jurášek, Dírer

    Rozhodca: Snášel, Majling – Gajan, Smrek