Boston – Florida 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Ottawa 8:5 (kon.) | Washington – Buffalo 3:2 (po pr.)
Columbus – Arizona 4:1 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
8:5 (2:2, 3:2, 3:1)
Ottawa Senators
cz Utorok 06.12.2016, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Pár sekund před koncem třetí třetiny ještě držel protihráče Andreas Englund (OTT), tento trest už tak vzejde pouze do statistik v čase 60:00, jelikož Pens o kotouč nepřišli.
     
    57:32
    Hostující tým si ještě vyžádal poradu u videa, reklamoval ofsajd, ale neuspěl. Puk dopadl na zem ještě v době, kdy měl Rust brusli na modré čáře! Branka tedy platí a máme tu hattrick.
    57:32 Bryan RUST - 8:5
     
    57:32
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ottawa odvolala gólmana, ale ihned poté inkasuje osmý gól! BRYAN RUST dovršil hattrick a čepice začínají padat na led. Čtyřiadvacetiletý rodák z amerického Michiganu v poklidu dopravil puk do prádné branky z pravého křídla po dobrém výhozu Chrise Kunitze z obrany. Asistence: Chris Kunitz a Brian Dumoulin.
     
    52:36
    A i hostující tým už sáhl ke střídání brankářů, Craiga Andersona mezi třemi tyčemi nahrazuje Mike Condon!
    52:36 Bryan RUST - 7:5
     
    52:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    No a BRYAN RUST ho provedl naprosto parádně! Střelec úvodní branky duelu jel rychle, naznačil kličku do forhendu a těsně před Craigem Andersonem zvolil bekhend, který umístil pod břevno. 7:5!
     
    52:36
    Bryan Rust byl hákován Chrisem Widemanem v samostatném úniku a pojede trestné střílení!
     
    49:38
    Mike Hoffman unikl po pravém křídle a trefil tyčku! Senátoři málem skórovali počtvrté v přesilovce, mohlo být srovnáno, ale Penguins zatím drží těsné vedení.
     
    48:34
    Ottawa dostává další šanci formou přesilové hry! Phil Kessel (PIT) držel v rohu Marka Borowieckiho. Dobrá šance pro Senators.
    46:17 Dion PHANEUF - 6:5
     
    46:17
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Od počátku přesilovky se ottawští hokejisté drželi v útočném pásmu a dnes potřetí dokázali početní výhodu využít! Kyle Turris tvrdou střelou trefil Matta Murrayho do masky a kotouč posléze nebezpečně poskakoval před brankou Pittsburghu. S trochou štěstí ho nakonec do branky doklepl DION PHANEUF, který tak snižuje na 5:6 z pohledu hostí! Asistence: Kyle Turris a Erik Karlsson.
     
    44:57
    Po dobré ráně Erika Karlssona se před bránou dostal k dorážce obránce Dion Phaneuf, v nadějné pozici ale zamířil vedle Murrayho brány!
     
    44:48
    Matt Cullen (PIT) se provinil nenápadným útočným podražením, když k zemi poslal Dericka Brassarda. Ten to značně přifilmoval, ale to již sudí přehlédl.
     
    42:05
    Nyní však Dion Phaneuf (OTT) trefil Scotta Wilsona hokejkou do obličeje a usedá na trestnou lavici. Dvě minuty za vysokou hůl, uvidíme čtvrtou přesilovku Penguins.
    41:05 Jevgenij MALKIN - 6:4
     
    41:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak tuhle branku si Craig Anderson za rámeček také nedá, dnes to prostě není jeho den! JEVGENIJ MALKIN se skrze dva obránce neuvěřitelně prosmýkl až k bekhendovému pokusu z úhlu, kterým našel skulinku mezi tyčkou a brankářem Ottawy. 6:4! Asistence: Phil Kessel.
     
    36:58
    Obrovskou šanci si Senators vytvořili s koncem oslabení! Kyle Turris od mantinelu přihrál před branku na Jeana-Gabriela Pageaua, který ale v další příležitosti neuspěl. Matt Murray jeho brejk dokázal zneškodnit.
     
    34:56
    Domácí tým bude hrát přesilovou hru! Tom Pyatt (OTT) totiž obdržel dvě minuty za vysokou hůl, kterou se provinil při souboji v rohu kluziště.
    34:37 Justin SCHULTZ - 5:4
     
    34:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Kdy tahle kanonáda skončí? Penguins právě dokonali obrat a vedou 5:4, a to za sebou ještě nemáme ani 35 minut zápasu! JUSTIN SCHULTZ obdržel přesnou přihrávku od Malkina do mezikruží a svižnou střelou prostřelil Andersona. Jen 24 sekund dělilo tuto a čtvrtou branku týmu kouče Mikea Sullivana! Asistence: Jevgenij Malkin a Phil Kessel.
    34:13 Phil KESSEL - 4:4
     
    34:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! PHIL KESSEL nachytal Craiga Andersona na hruškách, když přejel útočnou modrou čáru a okamžitě střílel zápěstím skrze bránícího Chrise Widemana. Hostující brankář toho moc neviděl a počtvrté dnes kapituluje, je to 4:4! Asistence: Justin Schultz a Ian Cole.
     
    32:37
    Povedená akce Krise Letanga! Domácí obranná opora si vybruslila od modré přes trojici protihráčů až do mezikruží, Craig Anderson ale jeho pokus vytěsnil do bezpečí.
     
    31:57
    První těžká práce pro Matta Murrayho! Před bránu si totiž velmi dobře na přihrávku od Widemana sjel Jean-Gabriel Pageau, domácí brankář však zlikvidoval i dorážku útočníka Ottawy.
    28:28 Matt CULLEN - 3:4
     
    28:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Dnes se nám s góly prostě roztrhl pytel, Penguins se nyní prosazují i ve vlastním oslabení! MATT CULLEN zrychlil středem hřiště, obránci ho nestíhali, a tak šel zkušený americký forvard těsně před Andersonem do bekhendu. Blafák se mu podařil dokonale, puk přizvedl do rohu ottawské brány a snížil na rozdíl jediného gólu! Asistence: Bryan Rust.
     
    27:30
    Tak tohle je nepříjemné pro Pittsburgh. Domácí tým čeká třetí oslabení v řadě, na dvě minuty za nedovolené bránění si jde sednout Justin Schultz (PIT).
     
    27:08
    Marc-Andre Fleury přepouští v brance své místo Mattu Murraymu, Penguins totiž potřebují nějaký impulz.
    27:08 Mike HOFFMAN - 2:4
     
    27:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Druhá přesilovka = druhý gól! Ottawa se dostává do vedení 4:2 a svému soupeři odskakuje na rozdíl dvou branek. Erik Karlsson opět ukázal, proč je častým mozkem ofenzivních akcí svého celku. Na modré nejprve naznačil střelu, pak ale poslal kotouč přímo na MIKEA HOFFMANA, který ze strany vsítil čtvrtou branku Ottawy! Asistence: Erik Karlsson a Mark Stone.
     
    26:40
    Tak skutečně je tomu tak, Trevor Daley (PIT) dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    25:55
    Erik Karlsson zachránil podruhé Senátory od inkasování gólu! Phil Kessel dostával před odkrytou bránu pas od Malkina, ale byl to právě švédský zadák, který na poslední chvíli ztečoval puk do bezpečí.
     
    22:37
    Domácí teď zabrnkali ottawským příznivcům a hráčům na nervy! Po ráně Briana Dumoulina se k puku u tyče dostal Sidney Crosby, který byl trpělivý. S kotoučem míchal, posléze objel branku, ale nedokázal do ní zasunout kotouč, jelikož brankáře Craiga Andersona zastoupila hokejka obránce Erika Karlssona!
    21:00 Mark STONE - 2:3
     
    21:00
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A pozor, branka je uznána! MARK STONE dorazil po tvrdé ráně Erika Karlssona, která se odrazila od zadního mantinelu, kotouč ze vzduchu do branky těsně pod úrovní břevna. Po poradě s videorozhodčím byla tedy branka posouzena jako regulérní a tým z hlavního kanadského města jde poprvé do vedení, využitá přesilovka! Asistence: Dion Phaneuf a Erik Karlsson.
     
    21:00
    Ve své první přesilové hře si Ottawa vytvořila velmi solidní tlak a po ráně Erika Karlssona dorazil ze vzduchu kotouč do branky Mark Stone, sudí ale rozpažil! Zřejmě se však ještě bude volat...
     
    20:33
    A pozor, nyní si Patric Hörnqvist (PIT) půjde sednout na trestnou lavici, jelikož seknul Mikea Hoffmana.
     
    16:39
    V další zajímavé příležitosti se zjevil Trevor Daley, hrací předmět ale napálil přímo do Andersona! Ten se rozhodně nenudí...
     
    15:15
    Od modré vystřelil Kris Letang, jeho pumelici ale zastavila tyčka Andersonovy brány!
     
    15:07
    Nádherná akce Sidneyho Crosbyho, který si povodil několik protihráčů a došel si tak pro faul. Mark Borowiecki (OTT) je vyloučen za sekání, druhá přesilovka pro Pens.
    13:44 Erik KARLSSON - 2:2
     
    13:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Opět máme srovnáno! Tohle střídání se obránci ERIKU KARLSSONOVI povedlo. Švédský ofenzivně laděný zadák to zkoušel dvakrát příklepem, s tím ale nepochodil. Tlak Senátorů ale trval, Mark Stone naznačil střelu, místo zakončení ale přihrál Karlssonovi, který tentokráte pálil zápěstím, což už prošlo za Fleuryho. 2:2! Asistence: Mark Stone.
     
    10:49
    A uvidíme první přesilovou hru. Většina přítomných již očekávala vyloučení domácích, na trestnou ale míří Derick Brassard (OTT), který se provinil nedovoleným bráněním brankáře.
     
    10:39
    Výborný zákrok Fleuryho! Nahození Dericka Brassarda v předbrankovém prostoru parádně tečoval Jean-Gabriel Pageau, ale domácí gólman na to dokázal zareagovat a kotouč zachytil.
    08:45 Sidney CROSBY - 2:1
     
    08:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Wow, tak tohle je velká paráda! Penguins si ani ne půl minuty po inkasování berou své vedení zpět. SIDNEY CROSBY to udělal skvěle již ve středním pásmu, kde nabral rychlost a dostal se do šance, kterou zakončil krásnou střelou zápěstím. Craig Anderson ji nedokázal zachytit, 2:1 pro Pittsburgh! Asistence: Conor Sheary a Ian Cole.
     
    08:18
    Původní rozhodnutí platí, gól byl regulérní a Pittsburgh přichází o možnost oddechového času.
     
    08:18
    Tak pozor, domácí kouč Mike Sullivan si ještě vyžádal poradu u videa! Reklamuje velmi hraniční ofsajd, tohle rozhodnutí sudím opravdu nezávidím.
    08:18 Kyle TURRIS - 1:1
     
    08:18
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla velmi pěkná akce, která končí vyrovnáním na 1:1! Ryan Dzingel nádhernou přihrávkou skrze obránce poslal do samostatného úniku rozjetého KYLEA TURRISE, který prostřelil Marca-Andre Fleuryho nekompromisní střelou zápěstím. Začínáme znovu od začátku. Asistence: Ryan Dzingel a Chris Wideman.
     
    07:35
    Ottawě se sice zatím vůbec nedařilo, nyní ale měla velkou šanci na vyrovnání! Erik Karlsson v přečíslení dva na jednoho přihrál Dericku Brassardovi, jehož střelu vytěsnil Fleury ramenem nad bránu.
    01:45 Bryan RUST - 1:0
     
    01:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Raketový start v podání domácího týmu! Ottawa byla uzamčena ve svém obranném pásmu a Pittsburgh trestal. Jevgenij Malkin z mezikruží nádhernou přihrávkou vybídl k zakončení BRYANA RUSTA, který našel mezeru mezi betony Craiga Andersona a otevřel skóre utkání. 1:0! Asistence: Jevgenij Malkin a Kris Letang.

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 2. Rust (Malkin, Letang), 9. Crosby (Sheary, Cole), 29. Cullen (Rust), 35. Kessel (J. Schultz, Cole), 35. J. Schultz (Malkin, Kessel), 42. Malkin (Kessel), 53. Rust (t.s.), 58. Rust (Kunitz, Dumoulin) – 9. Turris (Dzingel, Ch. Wideman), 14. E. Karlsson (Mark Stone), 21. Mark Stone (Phaneuf, E. Karlsson), 28. Hoffman (E. Karlsson, Mark Stone), 47. Phaneuf (Turris, E. Karlsson)


    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (28. M. Murray) – Dumoulin, Letang, Määttä, Daley, Cole, J. Schultz – Sheary, Crosby (C), Hörnqvist – Hagelin, Malkin (A), Kessel – Kunitz (A), Bonino, Rust – S. Wilson, Cullen, Fehr.
    Ottawa Senators: C. Anderson (53. Condon) – Englund, E. Karlsson (C), Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Hoffman, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris (A), Pyatt – Z. Smith, Pageau, B. Robinson – Kelly, Lazar, Neil (A).

    Rozhodca: Rehman, Furlatt – Devorski, Brisebois.

    Diváci: 18 414