Boston – Florida 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Ottawa 8:5 (kon.) | Washington – Buffalo 3:2 (po pr.)
Columbus – Arizona 4:1 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
8:5 (2:2, 3:2, 3:1)
Ottawa Senators
cz Utorok 06.12.2016, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Pár sekund před koncem třetí třetiny ještě držel protihráče Andreas Englund (OTT), tento trest už tak vzejde pouze do statistik v čase 60:00, jelikož Pens o kotouč nepřišli.
     
    52:36
    Bryan Rust byl hákován Chrisem Widemanem v samostatném úniku a pojede trestné střílení!
     
    48:34
    Ottawa dostává další šanci formou přesilové hry! Phil Kessel (PIT) držel v rohu Marka Borowieckiho. Dobrá šance pro Senators.
     
    44:48
    Matt Cullen (PIT) se provinil nenápadným útočným podražením, když k zemi poslal Dericka Brassarda. Ten to značně přifilmoval, ale to již sudí přehlédl.
     
    42:05
    Nyní však Dion Phaneuf (OTT) trefil Scotta Wilsona hokejkou do obličeje a usedá na trestnou lavici. Dvě minuty za vysokou hůl, uvidíme čtvrtou přesilovku Penguins.
     
    34:56
    Domácí tým bude hrát přesilovou hru! Tom Pyatt (OTT) totiž obdržel dvě minuty za vysokou hůl, kterou se provinil při souboji v rohu kluziště.
     
    27:30
    Tak tohle je nepříjemné pro Pittsburgh. Domácí tým čeká třetí oslabení v řadě, na dvě minuty za nedovolené bránění si jde sednout Justin Schultz (PIT).
     
    26:40
    Tak skutečně je tomu tak, Trevor Daley (PIT) dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    20:33
    A pozor, nyní si Patric Hörnqvist (PIT) půjde sednout na trestnou lavici, jelikož seknul Mikea Hoffmana.
     
    15:07
    Nádherná akce Sidneyho Crosbyho, který si povodil několik protihráčů a došel si tak pro faul. Mark Borowiecki (OTT) je vyloučen za sekání, druhá přesilovka pro Pens.
     
    10:49
    A uvidíme první přesilovou hru. Většina přítomných již očekávala vyloučení domácích, na trestnou ale míří Derick Brassard (OTT), který se provinil nedovoleným bráněním brankáře.

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 2. Rust (Malkin, Letang), 9. Crosby (Sheary, Cole), 29. Cullen (Rust), 35. Kessel (J. Schultz, Cole), 35. J. Schultz (Malkin, Kessel), 42. Malkin (Kessel), 53. Rust (t.s.), 58. Rust (Kunitz, Dumoulin) – 9. Turris (Dzingel, Ch. Wideman), 14. E. Karlsson (Mark Stone), 21. Mark Stone (Phaneuf, E. Karlsson), 28. Hoffman (E. Karlsson, Mark Stone), 47. Phaneuf (Turris, E. Karlsson)


    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (28. M. Murray) – Dumoulin, Letang, Määttä, Daley, Cole, J. Schultz – Sheary, Crosby (C), Hörnqvist – Hagelin, Malkin (A), Kessel – Kunitz (A), Bonino, Rust – S. Wilson, Cullen, Fehr.
    Ottawa Senators: C. Anderson (53. Condon) – Englund, E. Karlsson (C), Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Hoffman, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris (A), Pyatt – Z. Smith, Pageau, B. Robinson – Kelly, Lazar, Neil (A).

    Rozhodca: Rehman, Furlatt – Devorski, Brisebois.

    Diváci: 18 414