Granada – Sevilla 2:1 (kon.) | Barcelona – Real Madrid 1:1 (kon.) | Leganés – Villarreal 0:0 (kon.)
Atlético Madrid – Espanyol 0:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
1:1 (0:0)
Real Madrid
Sobota 03.12.2016, 16:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    O všetkom podstatnom rozhodol druhý polčas. Najskôr išli do vedenia domáci, keď sa dokázal presadiť Luis Suaréz po priamom kope Neymara, ale v úplnom závere hrdina Realu Madrid Sergio Ramos taktiež po štandardke stanovil remízu 1:1. Ťažko povedať, kto je spokojnejší, no asi hostia, keďže si udržali šesťbodový náskok na čele. Prvé El Clásico tejto sezóny a posledné kalendárneho roku skončilo. Videli sme dobrý futbal, málo šancí a dva góly. (18:09:23)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+3.
     
    90+3
    Barcelona takmer rozhodla v poslednej minúte, kedy dostali domáci priamy kop. Navas center síce vyboxoval, ale následne sa lopta vrátila takmer do brány, kde odvrátil hlavou Casemiro. Následné dorážky sa už neujali a neuspel ani prechod Realu dopredu.
     
    90+2
    Ronaldo sa v strede poľa zrazil s protihráčom, ale je to posúdené ako faul Portugalčana. Barcelona sa pokúsi rýchlo poslal loptu dopredu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
    90. Sergio Ramos (REA) - 1:1
     
    90
    Real Madrid dal gól!
    Kto iný, než expert na góly v závere a góly, ktoré Real Madrid zachraňujú vo veľkých zápasoch. Po skvelom centri Luku Modriča z priameho kopu lopta pristála na hlave nepokrytého SERGIA RAMOSA a ten prudkým zakončením nedal Ter Stegenovi šancu.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Javier Mascherano (FC Barcelona).
     
    89
    Marcelo sa dostal cez Denisa Suaréza k centrovanej lopte a našiel tesne vedľa brány hlavu Ronalda, ktorý však trafil iba nohu Albu. Následný roh takmer skončil ďalším zakončením Ronalda, opäť nepodareným.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Neymar, prichádza Denis Suárez.
     
    87
    Carvajal dokázal odcentrovať sprava cez protihráča a dokonca aj našiel hlavu Sergia Ramosa, ktorý sa vysunul dopredu, lenže kapitán Realu Madrid zakončil tesne nad.
     
    86
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Mateo Kovačić, prichádza Mariano Díaz.
     
    85
    Carvajal si na krídle nabehol na pas od spoluhráča, avšak jeho center vôbec nevyšiel, keďže našiel iba Piquého. Casemiro následne faulom zastavil Suaréza.
    84. Sergio Busquets (BAR)
     
    84
    Dobrý center až na zadnú tyč pre Sergia Ramosa neprešiel, keďže tam dobre zapracoval jeden z obrancov Barcelony. Následne sa loptu do ohňa nepodarilo vrátiť Marcelovi, bude to odkop.
     
    83
    Marco Asensio sa zdá byť oživením a teraz po prieniku získal priamy kop, keďže sklzom ho zasiahol Busquets, za čo vidí aj žltú kartu.
     
    83
    Iniesta si na svojej polovici vypýtal faul a Barcelona prechádza dopredu, kde drží loptu, no chvíľu na to o ňu prišla. Dokáže si Real Madrid ešte vypracovať tlak?
    82.

    Matej Kubove

    Góly: 53. L. Suárez – 90. Ramos

    Karty:   29. Neymar (BAR), 75. L. Suárez (BAR), 83. Busquets (BAR), 89. Mascherano (BAR) – 13. Isco (REA), 80. Carvajal (REA)


    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (60. Iniesta), Busquets, A. Gomes (78. Arda Turan) – Messi (C), L. Suárez, Neymar (88. Denis Suárez).
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Arda Turan, Iniesta, Alcácer, Digne, Umtiti.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Kovačić (86. Díaz) – L. Vázquez, Isco (66. Casemiro), Ronaldo – Benzema (77. Asensio).
    Náhradníci: Casilla – Pepe, Nacho Fernández, James Rodríguez, Casemiro, Díaz, Asensio.