Neapol – Inter 3:0 (kon.)
koniec
SSC Neapol
3:0 (2:0)
Inter Miláno
Piatok 02.12.2016, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    SSC Neapol výborne odštartoval sezónu, keď počas augusta a septembra neprehral jediný duel v domácej súťaži či Lige majstrov. Potom však prišlo zranenie poľského strelca Milika, ktorý úspešne nahradil kanoniera Higuaina, a začalo sa trápenie jedného z favoritov na taliansky titul. Partenopei strácajú dôležité body v Serii A, kde klesli už na siedmu pozíciu a stále nemajú istotu postupu do vyraďovacej fázy Champions League, ktorú mali na dosah už v treťom zápase základnej skupiny. Neapolčania v posledných piatich súťažných zápasoch až štyrikrát remizovali a vyhrali iba na pôde Udinese. Trápi ich najmä koncovka, keď strelili len päť gólov.

    Inter Miláno má za sebou hektické obdobie. Slávny klub zmenil počas tejto sezóny už niekoľkých trénerov. Ešte pred začiatkom nového ligového ročníka skončil na lavičke Roberto Mancini, ktorého nahradil Frank De Boer. Holanďan vydržal pri kormidle len do 1. novembra, potom viedol tím jeden týždeň Stefano Vecchi a teraz je hlavným koučom Stefano Pioli. Milánčania zaznamenali v posledných troch ligových kolách až sedem bodov a posunuli sa na ôsmu pozíciu. V Európskej lige však prišli o šancu postúpiť do vyraďovacej fázy a obsadia v skupine posledné miesto.

    Vzájomné zápasy v minulej sezóne Serie A sa skončili víťazstvami domácich tímov. Neapol triumfoval na vlastnom trávniku 2:1 a Inter Miláno 2:0. Oba tímy na seba narazili aj v Talianskom pohári, kde sa radovali čierno-modrí po triumfe 2:0 vonku.
     
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Piotr Zieliński, Diawara, Hamšík (C) – Callejón, Gabbiadini, L. Insigne.
    Náhradníci: Sepe, Rafael Cabral – Ch. Maggio, Strinić, Maksimović, Allan, Chiricheş, Jorginho, Giaccherini, Rog, El Kaddouri.

    Inter Miláno: Handanovič – D'Ambrosio, Ranocchia, Miranda, Ansaldi – Kondogbia, Brozović – Perišić, Banega, Candreva – Icardi (C).
    Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Melo, Mário, Palacio, Jovetić, Biabiany, Éder, Murillo, Nagatomo, Gabriel.
     
    Stále čakáme na začiatok duelu. Ešte pred samotným štartom zápasu je tu minúta ticha za obete leteckej tragédie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    José María Callejón vyprodukoval po niekoľkých sekundách prudký center do šestnástky, ktorý nenašiel nikoho zo spoluhráčov.
     
    2
    Neapol dal gól! Domácim vyšla krásna akcia na jeden dotyk. Všetko založil Marek Hamšík, ktorý našiel v šestnástke Callejóna, ten poslal loptu presne na nohu PIOTRA ZIELINSKÉHO a Poliak strelou z prvej rozvlnil sieť.
    2. Piotr Zieliński (NEA) - 1:0
     
    4
    Hostia hneď po výkope chceli založiť rýchly útok. Jednému z hráčov Interu však lopta ušla až za bránkovú čiaru.
     
    5
    Pepe Reina zle rozohral a loptu poslal len k hráčovi Interu. Hostia sa potom snažili zakončiť, no ich dva pokusy bolo zblokované.
     
    5
    Andrea Ranocchia (Inter) urobil faul na polovici domáceho tímu a dostal prvú žltú kartu.
     
    6
    Neapol dal gól! MAREK HAMŠÍK dostal ideálnu prihrávku do behu, unikol hosťujúcej obrane a strelou z ľavej strany pokutového územia prekonala Handanoviča.
    6. Marek Hamšík (NEA) - 2:0
     
    7
    Antonio Candreva potiahol ofenzívnu akciu hostí, mal možnosť prihrávať voľným spoluhráčom, no odcentroval a získal aspoň roh.
     
    8
    Rohový kop rozohral Éver Banega. Jeho center smeroval na Ranocchiu, ale ten bol pokrytý a nehlavičkoval.
     
    9
    Domácim futbalistom dodali dva góly potrebné sebavedomie. Teraz držia loptu a kombinujú aj v ťažkých pozíciach.
     
    10
    Inter hrozí výlučne z rýchlych protiútokov. Antonio Candreva zakončoval spoza šestnástky veľmi nepresne.
     
    11
    Neapol mal gólovú šancu. Hamšík potiahol brejk domácich, prihral voľnému Gabbiadinimu a jeho tvrdú strelu Handanovič s problémami vyrazil.
     
    12
    José María Callejón sa nemohol dostať k centrovanej lopte, pretože ho atakoval Miranda. Išlo však o jemný kontakt, a tak rozhodca nemohol pískať penaltu.
     
    13
    Hamšík posunul loptu do voľného priestoru Zielinskému, ktorý vyskúšal strelu z voleja a prestrelil bránu.
     
    14
    Raúl Albiol takmer zaváhal vo vzdušnom súboji s Icardim, Ak by loptu netrafil dobre, hosťujúci útočník by zakončoval z tesnej blízkosti brány.
     
    15
    Lorenzo Insigne vystrelil z ľavej strany pokutového územia, ale loptu netrafil ideálne. Samir Handanovič úspešne zasiahol.
     
    17
    Neapolu sa otvoril priestor na pravom krídle, kde dostal loptu Elseid Hysaj. Albánec prudko centroval do šestnástky, ale nenašiel správneho adresáta.
     
    18
    Inter dlhšie kontroval loptu, no nedokázal sa presadiť. Napokon prišiel center priamo do rukavíc Reinu.
     
    19
    Lorenzo Insigne našiel pred bránou Gabbiadiniho, ktorý sa dostal k hlavičke. Tiesnený nemieril presne.
     
    20
    Mauro Icardi dostal prihrávku do pokutového územia, s loptou sa výborne otočil a napriek tomu, že bol v nevýhodnej pozícii, vystrelil len tesne vedľa.
     
    21
    Domáci urobili obrovskú chybu v rozohrávke a dopriali veľkú šancu Icardimu. Taliansky kanonier zakončoval zblízka len do Reinu, ktorý včas vybehol.
     
    22
    Neapolčania išli do rýchleho brejku, ktorý po ľavej strane potiahol Marek Hamšík. Slovenský futbalista však preváhal ideálny moment na prihrávku.
     
    24
    Hráči Neapola dlho pokojne kombinovali na polovici ihriska, ale potom prišla rýchla prihrávka dopredu. Nasledovalo prečíslenie a center Gabbiadiniho bol zblokovaný na roh.
     
    25
    Centrovaná lopta od rohovej zástavky sa krútila priamo do rukavíc Samira Handanoviča, ktorý pohodlne zasiahol.
     
    26
    Faouzi Ghoulam si zabehol za obranu Interu Miláno, ale rozhodcovia nachytali alžírskeho krajného beka v postavení mimo hry.
     
    27
    Hamšík pokazil prihrávku v strede ihriska a doprial súperovi možnosť na brejk. Inter však stroskotal takisto na nepresnej kombinácii.
     
    28
    Zielinski výborne vysunul na ľavom krídle rýchleho Insigneho, ktorý bol ale strojený a nemohol prihrávať ani strieľať.
     
    29
    Marek Hamšík vystrelil z poriadnej diaľky. Loptu poslal po zemi priamo k brankárovi Handanovičovi.
     
    31
    Lorenzo Insigne odkopol loptu za čiaru, pretože na trávnik ostal ležať José María Callejón. K Španielovi prichádzajú lekári.
     
    32
    Hosťom sa otvoril priestor na rýchly brejk. Antonio Candreva bežal s loptou stredom ihriska, prihral do streleckej pozície Icardimu, ale ten trochu zbytočne hľadal ešte spoluhráča.
     
    34
    Mauro Icardi dostal zase dobrú prihrávku do pokutového územia. Pepe Reina vyšiel z brány, zmenšil strelecký uhol a spoľahlivo zasiahol.
     
    35
    Neapol zahrával rohový kop, no nič z neho nevyťažil, pretože Raúl Albiol urobil útočný faul.
     
    36
    Hostia zaváhali v rozohrávke a ponúkli loptu Neapolčanom. Manolo Gabbiadini zakončoval z ľavej strany pokutového územia a Samir Handanovič jeho pokus vyrazil.
     
    37
    Oba tímy sú aktívne v útoku a snažia sa zakončovať z rôznych pozícii. Videli sme už pätnásť striel.
     
    39
    Ivan Perišić uvoľnil na ľavom krídle Cristiana Ansaldiho, no jeho center odvrátila neapolská obrana.
     
    40
    Subtilný Insigne zviedol osobný súboj s robustnejším stopérom. Loptu síce udržal na kopačke, ale potom nepresne prihral.
     
    41
    Hra je prerušená. Éver Banega si z ničoho nič sadol na trávnik a prichádzajú k nemu lekári milánskeho Interu.
     
    42
    Argentínčan bol ošetrený najskôr na hracej ploche, potom dostal obstrek mimo ihriska a teraz sa vrátil do hry.
     
    43
    Marek Hamšík veľmi dobre vystrelil spoza šestnástky a Samir Handanovič musel loptu iba vyboxovať do bezpečia.
     
    44
    Inter sa snaží v úplnom závere prvého polčasu niečo vyprodukovať v ofenzíve. Marcelo Brozović nepresne centroval do šestnástky.
     
    45
    Cristian Ansaldi (Inter) tvrdo atakoval Diawaru a hlavný rozhodca mu udelil žltú kartu.
     
    45+1
    Plynie prvá z dvoch nadstavených minút. Inter mal výhodu rohového kopu, po ktorom hlavičkoval Geoffrey Kondogbia.
     
    45+2
    Domáci mohli streliť gól do šatne. Po ubránenom rohovom kope sa vydali hráči Neapola dopredu a Zielinského zakončenie zvnútra šestnástky bolo zblokované.
     
    45+2
    Piotr Zieliński (Neapol) je tretím hráčom, ktorý dnes dostal žltú kartu. Poliak ju videl za faul v strede ihriska.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci futbalisti mali vynikajúci štart do zápasu, keď po piatich minútach vyhrávali 2:0. Najskôr sa trafil strelou z prvej Piotr Zielinski a krátko potom skóroval z rýchleho brejku aj Marek Hamšík. Neapolčania naďalej pokračovali v ofenzíve, mali viacero šancí na zvýšenie svojho náskoku, no musia si vystačiť aj s dvojgólovým vedením.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Éver Banega, prichádza Éder.
     
    47
    Marek Hamšík postupoval s loptou dopredu a bol zozadu atakovaný protihráčom. Celý štadión si pýtal, ale rozhodca mal iný názor.
     
    48
    Ivan Perišić pozorne sledoval situáciu v pokutovom území domácich, počkal si na odrazenú loptu, ale technickou strelou minul bránu.
     
    50
    Domáci predviedli výborný brejk. Marek Hamšík prihral loptu úplne voľnému Callejónovi, ktorý mohol zakončovať, ale ešte zbytočne prihrával späť Slovákovi.
     
    51
    Neapol rozohral rohový kop na krátko. K lopte sa dostal Faouzi Ghoulam, ktorý nečakane vystrelil a mieril presne pod brvno. Handanovič vyrazil na ďalší roh.
     
    51
    Neapol dal gól! Domáci nevyužili druhý rohový kop za sebou, ale potom prišiel tretí. Handanovič vyrazil loptu na nohu Albiola, ktorý ju vrátil pred bránu a LORENZO INSIGNE namieril do siete.
    51. Lorenzo Insigne (NEA) - 3:0
     
    52
    Zdá sa, že Neapol má dnes všetko pod kontrolou. Domácim vyšiel vstup do prvého aj druhého dejstva.
     
    54
    Ofenzívnu akciu hostí zastavil faul. Proti pravidlám sa previnil striedajúci Éder.
     
    55
    Pepe Reina dnes už po niekoľkýkrát výborne vybehol z brány. Aj tentoraz si poradil s útočiacim Icardim a loptu zasiahol mimo šestnástky hlavou.
    55. Marek Hamšík (NEA)
     
    56
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Geoffrey Kondogbia, prichádza João Mário.
     
    57
    Marek Hamšík zahodil obrovskú šancu. Slovenský záložník rozbehol protiútok Neapola, prihral do voľného priestoru Insignemu, ten mu loptu ešte vrátil pred bránu a Hamšík z tutovky neskóroval.
     
    58
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Lorenzo Insigne, prichádza Emanuele Giaccherini.
     
    59
    Neapol pred chvíľou striedal, no vyzerá to tak, že domáci kouč bude musieť siahnuť k nútenej zmene. Zdravotné problémy signalizuje Elseid Hysaj.
     
    60
    Milánčania sa ocitli pred bránou Neapolčanov. Candreva chcel odcentrovať lepšie postavenému spoluhráčovi, no nevyšlo mu to.
     
    61
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Elseid Hysaj, prichádza Christian Maggio.
     
    63
    Candreva je často pri lopte na pravom krídle, ale nevie z tejto pozície nič vymyslieť. Jeho centre nie sú ideálne.
     
    64
    Pepe Reina dlhým odkopom nečakane založil takmer gólovú akciu domácich. Manolo Gabbiadini dobre zakončoval zvnútra šestnástky, ale Handanovič bol na mieste.
     
    66
    Hráči Interu vyzerajú v týchto chvíľach rezignovane. Loptu si posúvajú pred vlastnou bránou.
     
    67
    Kalidou Koulibaly mal veľa priestoru, potiahol si loptu bližšie k bráne a spoza šestnástky nepresne vypálil.
     
    67
    Raúl Albiol (Neapol) dostal žltú kartu, pretože sklzom fauloval protihráča.
     
    68
    Pepe Reina vytiahol neskutočný zákrok. Španielsky gólman zastavil na čiare prudkú strelu Antonia Candrevu približne z desiatich metrov.
     
    69
    Ďalší úspešný zákrok Reinu. Španiel zlikvidoval strelu Perišiča spoza šestnástky.
     
    71
    Marcelo Brozovič si zasekol brániaceho Diawaru a vystrelil. Obrana domácich stečovala loptu na rohový kop.
     
    72
    Opakoval sa podobný scenár. Ďalšia strela Brozoviča spoza šestnástky bola zrazený na roh.
     
    73
    Inter nevyužil dva rohové kopy v krátkom slede za sebou. Hosťujúci tím sa márne pokúša o čestný zásah.
     
    74
    Neapol v týchto chvíľach zvoľnil a prestal hrať. Domáci tréner nabáda svojich hráčov k väčšej aktivite, pretože zápas ešte nekončí.
     
    75
    Marek Hamšík vypálil z voleja približne z dvadsiatich metrov. Slovenskému futbalistovi lopta vôbec nesadla.
     
    76
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Marek Hamšík, prichádza Marko Rog.
     
    77
    Neapolský kapitán opustil trávnik a vyslúžil si veľký potlesk. Slovák dnes založil prvú gólovú akciu domácich a o chvíľu neskôr zvýšil vedenie Partenopei.
     
    77
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Antonio Candreva, prichádza Rodrigo Palacio.
     
    78
    Obaja tréneri vyčerpali všetky svoje striedania. Hosťujúci kouč sa snažil podporiť ofenzívu, ale jeho zverenci mali jedinú gólovú príležitosť v druhom polčase.
     
    80
    Christian Maggio sa rozbehol na pravom krídle, ale tesne pred šestnástkou bol odtlačený od lopty.
     
    81
    Striedajúci Rodrigo Palacio centroval do šestnástky na Icardiho, no ten je na hrote osamotený a chýba mu väčšia podpora spoluhráčov.
     
    82
    Marcelo Brozović (Inter) uvidel žltú kartu. Chorvát s tým nebol spokojný a adresoval hlavnému rozhodcovi niekoľko slov.
     
    84
    Inter Miláno je v závere zápasu častejšie pri lopte. Domáci vsádzajú na pozornú obranu a strážia si náskok.
     
    85
    Ivan Perišić dostal prihrávku do pokutového územia a z otočky rýchlo vystrelil. Jeho pokus minul bránu a navyše stál v ofsajde.
     
    86
    Palaciov zblokovaný center takmer zapadol do brány. Reina bol pozorný a loptu vytlačil na rohový kop, z ktorého hostia nehrozili.
     
    88
    Zápas sa už len dohráva. O víťazovi sa rozhodlo už v úvode druhého polčasu, keď pridal tretí gól domácich Insigne.
     
    89
    Veľká šanca Interu. Center z ľavej strany preletel na úplne voľného Perišiča, ktorého hlavička tesne minula bránu.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Neapol zvládol dôležitý zápas proti Interu Miláno, ktorý mal od začiatku pod kontrolou. Domáci futbalisti vykročili na trojbodovú cestu už v úvodných šiestich minútach, keď skórovali Zielinski a Hamšík. Víťazstvo Neapolčanov podčiarkol v druhom polčase Insigne. (22:40:19)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 2. Piotr Zieliński, 6. Hamšík, 51. L. Insigne

    Karty:   45+2. Piotr Zieliński (NEA), 67. Albiol (NEA) – 5. Ranocchia (INM), 45. Ansaldi (INM), 82. Brozović (INM)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 11:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 7:12.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj (61. Ch. Maggio), Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Piotr Zieliński, Diawara, Hamšík (C) (76. Rog) – Callejón, Gabbiadini, L. Insigne (58. Giaccherini).
    Náhradníci: Sepe, Rafael Cabral – Ch. Maggio, Strinić, Maksimović, Allan, Chiricheş, Jorginho, Giaccherini, Rog, El Kaddouri.

    Inter Miláno: Handanovič – D'Ambrosio, Ranocchia, Miranda, Ansaldi – Kondogbia (56. Mário), Brozović – Perišić, Banega (46. Éder), Candreva (77. Palacio) – Icardi (C).
    Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Melo, Mário, Palacio, Jovetić, Biabiany, Éder, Murillo, Nagatomo, Gabriel.