Mainz – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
1:3 (1:2)
Bayern Mníchov
Piatok 02.12.2016, 20:30 • Coface Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Fanúšikovia, ktorí sa rozhodli sledovať dnešné stretnutie nemôžu ľutovať. Sledovali sme množstvo šancí, hlavne zo strany hostí, ktorí dnes jasne dominovali vo všetkých smeroch a tak sa o prekvapenie nejednalo. Domáci sa sústredili na defenzívu a ohroziť súpera sa pokúsali po smrteľných protiútokoch a naopak hostia sa rozhodli pre kombinačný štýl hry, čo im pekne vychádzalo a vďaka tomu si dnes odnášajú do Mníchova plný bodový zisk. To je na dnes odo mňa všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (22:27:36)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:6.
    Střely mimo: 3:5.
    Rohy: 1:5.
    Ofsajdy: 6:3.
    Fauly: 11:11.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Robert Lewandowski (BAY) - 1:3
     
    90+2
    Bayern dal gól!
    Hostia po nedovolenom zákroku Leona Baloguna zahrávali priamy voľný kop zo zaujímavej pozície na priame ohrozenie. Ku voľnému kopu sa postavil ROBERT LEWANDOWSKI, ktorý svojim zakončením k ľavej žrdi nedal Jonasovi Losslovi absolútne žiadnu šancu. Bez asistencie.
     
    90+1
    Štvrtý arbiter nadstavil v druhom dejstve ešte tri minútky navyše.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Leon Balogun (1. FSV Mainz 05).
     
    89
    Hráči Bayernu rozohrali rohový kop nakrátko, vďaka čomu získali niekoľko cenných sekúnd vo vlastný prospech. Od domácich sa očakával záverečný tlak, ktorý ani z ďaleka neprichádza.
     
    88
    Arjen Robben sa postavil do hĺbky šestnástky, kde si dokázal nájsť voľný priestor. Okamžite doňho dostal prihrávku, do ktorej sa oprel z prvej. Jeho strelecký pokus bol ešte zblokovaný a lopta smerovala tesne vedľa ľavej tyčky. Nasleduje rohový kop v prospech hosťujúceho celku.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thomas Müller, prichádza Renato Sanches.
     
    86
    Bayern mal výhodu voľného kopu po nedovolenom zákroku Stefana Bella. Túto výhodu využili rozohrávkou nakrátko.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Stefan Bell (1. FSV Mainz 05).
     
    84
    Arjen Robben si teraz nerozumel so svojim spoluhráčom v rozohrávke, čo malo z následok to, že lopta putovala za postrannú čiaru. Domáci majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Jhon Córdoba (1. FSV Mainz 05).
     
    83
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Jonasa Lossla, ktorý nenechal nič na náhodu a okamžite poslal loptu, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    82
    Thomas Muller spadol po súboji v pokutovom území súpera a pýtal si pokutový kop, ale ani v tomto prípade mu Daniel Siebert nedal za pravdu.
     
    81
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza André Ramalho, prichádza Pablo De Blasis.
     
    81
    Na centrovanú loptu po rohovom kope si najvyššie vyskočil Thomas Muller, ale jeho hlavičkový pokus dokázal zblokovať brániaci hráč. Hráci Bayernu si ešte pýtali pokutový kop pre údajné zahranie ruky brániaceho hráča vo vlastnom pokutovom území. V tomto prípade u Daniela Sieberta nepochodili.
     
    80
    Hostia budú mať možnosť skórovať po rohovom kope.
     
    79
    Alaba skúsil vyslať do pokutového územia prízemný center, ktorý však dokázal zachytiť hneď prvý brániaci hráč.
     
    78
    Domáci celok mal možnosť ohroziť súpera po voľnom kope vďaka nedovolenému zákroku Roberta Lewandowskeho, ale center dopadol presne na kopačku brániaceho hráča, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Joshua Kimmich, prichádza Arturo Vidal.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Robert Lewandowski (FC Bayern Mníchov).
     
    74
    Samotný center neznamenal väčšie ohrozenie, ale následne sa ku dorážke dostal Levin Oztunali, ale jeho strelecký pokus z voleja skončil mimo brány. Nasleduje odkop Manuela Neuera.
     
    73
    Donati dokázal odcentrovať z pravého krídla, ale na jeho pokus si najvyššie vyskočil brániaci hráč. Domáci si vybojovali aspoň útechu v podobe rohového kopu.
     
    72
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Fabian Frei, prichádza Danny Latza.
     
    71
    Douglas Costa poslal pas dopredu, ale obranca súpera zakročil a akciu prestrihol.
     
    70
    Levin Oztunali sa snažil individuálne presadiť hneď cez dvojicu brániacich hráčov. Prvého dokázal oklamať, ale na toho druhého bol prikrátky a o loptu prišiel.
     
    69
    Skvelá práca domácej defenzívy, ktorá vytlačila svojho súpera až ku vlastnému brankárovi.
     
    68
    Loptu má na kopačke Manuel Neuer, ktorý už premýšľa nad založením úspešnej akcie svojho celku.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Franck Ribéry, prichádza Douglas Costa.
     
    66
    Franck Ribéry sa snažil vyvinúť tlak na posledného domáceho obrancu, ktorý však zachoval kľud a loptu pohodlne poslal svojmu gólmanovi.
     
    65
    Arjen Robben sa predribloval až do šestnástky, ale ako prvý bol pri ňom Jonas Lossl a zastavil ho.
     
    64
    Útočiaci Levin Oztunali spadol v pokutovom území súpera o súboji s Joshuom Kimmichom. Hlavný arbiter nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    63
    Pri lopte sú hráči hostí, ktorí si na vlastnej polovici ihriska medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    62
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Alexander Hack, prichádza Levin Öztunali.
     
    61
    Hráči tímu Bayern si vymieňajú loptu sériou krátkych prihrávok v snahe vytvoriť si streleckú pozíciu.
     
    60
    Arjen Robben sa na malý okamih ocitol nikým nestrážený na hranici veľkeho vápna, kde mu jeho spoluhráč okamžite posielal loptu. Arjen Robben si loptu nespracoval dostatočne a v konečnom dôsledku o ňu prišiel.
     
    59
    Franck Ribéry sa eštesnažil dobehnúť loptu skôr, ako prejde cez čiaru. To sa mu nepodarilo a nasleduje odkop od bránky Mainzu.
     
    58
    Mats Hummels nacentroval do šestnástky, ale Jonas Lossl vybehol zo svojho priestoru a zmocnil sa lopty.
     
    57
    Hostia sa usadili na polovici súpera, kde sa snažia nájsť ďalší recept na defenzívu Mainzu.
     
    56
    Oztunali sa s loptou dostal až do pokutového územia súpera, kde ho od lopty odstavil Javi Martínez. Tentoraz čistým zákrokom.
     
    55
    Domáci rozbiehali ďalší rýchly útok, ktorý skončil zlým spracovaním lopty v podaní Oztunaliho. Je pravda, že prihrávka bola veľmi ťažká.
     
    54
    Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý odpískal útočný faul domáceho hráča.
     
    52
    Joshua Kimmich dokázal odcentrovať loptu z pravého krídla, ale jeho pokus zastavil brániaci hráč, ktorý ho dokázal zachytiť a tak zabrániť prípadnej hrozbe.
     
    51
    Už to vyzeralo tak, že sa Malli dostane do vážnejšej príležitosti na skórovanie, ale opak je pravdou. Celú akciu domáceho celku zastavil postranný rozhodca, ktorý zdvihol do vzduchu svoju zástavku, čím dal jasne najavo, že sa Malli v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    50
    Donati centroval loptu z hranice veľkého vápna súpera, ale lopta po jeho pokuse skončila na hlave Joshua Kimmicha, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    49
    Skvelá práca Brosinskeho, ktorý dokázal zastaviť rozbiehajúci sa útok súpera, čím zabránil hocikomu zakončiť.
     
    48
    Arjen Robben sa dokázal uvoľniť a odpútať od dvojice brániacich hráčov, ale jeho následné zakončenie z hranice veľkého vápna smerovalo nad brvno Losslovej brány. Nasleduje odkop od brány domáceho celku.
     
    47
    Thomas Muller skúsil zakončiť z väčšej vzdialenosti, ale jeho strelecký pokus nemal dostatočnú razanciu, aby to predstavovalo pre Jonasa Lossla väčšiu hrozbu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Priebeh prvého polčasu možno označiť ako priemerný. Nebola to nuda, ale ani žiadne gala predstavenie. Domáci hráči dnes vsadili na pevnú defenzívu a následné rýchle protiútoky a naopak hostia sa snažia hrať kombinačný futbal, čo im zatiaľ prináša želané ovocie.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v prvom dejstve ešte minútku navyše.
     
    45
    Zakončenie z voľného kopu nebolo príliš ideálne. Tento strelecký pokus bol veľmi nízky a tak neprenikol cez dobre postavenú stenu hosťujúcej defenzívy.
     
    45
    Po zákroku Javiho Martíneza budú domáci v závere prvého dejstva zahrávať priamy kop zo vzdialenosti približne osemnásť metrov. Nechajme sa prekvapiť, ako s touto príležitosťou vynaložia.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Javi Martínez (FC Bayern Mníchov).
     
    44
    A bolo tomu tak. Robert Lewandowski poslal technický pokus ku bližšej žrdi, ale jeho projektil skončil tesne vedľa lavej tyčky.
     
    43
    Hostia budú po nedovolenom zákroku zahrávať priamy voľný kop zo strednej vzdialenosti. Loptu si už pripravuje Robert Lewandowski, ktorý pravdepodobne skúsi priamo ohroziť pripraveného Thomasa Lossla.
     
    42
    Sledovali sme rozbiehajúci sa útok Bayernu, ktorý bol však zastavený hvizdom hlavného arbitra. Ten dal za pravdu svojmu kolegovi na postrannej čiare a odpískal postavenie mimo hry, do ktorého sa dostal Robert Lewandowski.
     
    41
    Lopta sa nachádza na polovici hostí, ale sú to práve oni, kto má loptu pod kontrolou.
     
    40
    Franck Ribéry je ďalším mužom, ktorý sa nechal vystaviť ofsajdovej pasci súpera.
     
    39
    Držanie lopty jasne nasvedčuje priebeh stretnutia. Momentálne to je 71% v prospech hosťujúceho celku a 29% v neprospech toho domáceho.
     
    38
    Joshua Kimmich to na polovici súpera prehnal s nasadením a dopustil sa úplne nezmyselného útočného faulu. Hlavný arbiter je zatiaľ kľudný a ani tento zákrok nebude ocenený žltým napomenutím.
     
    37
    Franck Ribéry poslal utešenú loptu do pokutového územia, ale Joshua Kimmich ako cieľ centra sa k lopte nedostal.
     
    36
    Ribéry svjou nahrávkou našiel nabiehajúceho Alabu, ale toho zradil prvý dotyk s loptou, čo bolo v jeho plánovanom individuálnom prieniku kľúčové. O loptu napokon prišiel.
     
    35
    Zástavka letí do nebies! Malli sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení, čo postranný arbiter neprehliadol a ihneď zareagoval.
     
    34
    Tentoraz to už bol center do hĺbky šestnástky domácich, ktorý zachytil obranca domáceho celku a ten loptu poslal, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    33
    Nasledoval center jedného z hráčov hostí a stala sa identická situácia. Center bol zblokovaný a nasleduje ďalší rohový kop.
     
    32
    Hostia sa ho rozhodli rozohrať nakrátko a tak aj naďalej môžu pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    31
    Thomas Muller sa z pravého krídla snažil poslať loptu do pokutového územia súpera. To sa mu však nepodarilo, pretože jeho centrovaný pokus zblokoval brániaci hráč. Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    29
    Pri lopte sú hostia, ktorí si prihrávajú na vlastnej polovici ihriska, kde premýšľajú nad založením ďaľšej útočnej snahy.
     
    28
    Robert Lewandowski si to zle načasoval a v čase prihrávky bol prichytený v ofsajdovej pasci súpera.
     
    27
    Domáci sa vôbec netlačia do útoku. Sústredia sa viac na defenzívu a ohroziť súpera sa snažia po smrteľných protiútokoch.
     
    26
    Arjen Robben sa dostal do samostatného úniku. Keď sa už nachádzal v pokutovom území súpera, tak sa snažil prehodiť Thomasa Lossla, ktorý znížil strelecký uhol. Arjen Robben to však nespravil úplne ideálne a jeho technické zakončenie končí nad brvnom.
     
    25
    Ale center po rohovom kope nebol práve ideálny. Ku zakončeniu sa nedostal nikto, pretože lopta smerovala do priestoru nikoho.
     
    24
    Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    23
    Hostia sa usadili na polovici súpera, kde sa snažia svojimi krátkymi prihrávkami rozhodiť defenzívu súpera a využiť vytvorené medzeri.
    21. Arjen Robben (BAY) - 1:2
     
    21
    Bayern dal gól!
    Thomas Muller vyslal krásny center pred hranicu malého vápna, kde stál pripravený ARJEN ROBBEN, ktorý svojim hlavičkovým pokusom prekonal bezmocného Thomasa Lossla. Stav stretnutia je 1:2!
     
    20
    Thomas Lossl teraz predviedol dobrý zákrok po volejovom zakončení jedného z hostí smerujúce na bližšiu žrd.
     
    19
    Daniel Siebert zapískal a Robert Lewandowski je tým previnilcom pri útočnom faule. Dobré rozhodnutie arbitra.
     
    18
    Joshua Kimmich poslal loptu svojmu parťákovi do zadných rad, kde si ju defenzíva hostí začala medzi sebou vymieňať na vlastnej polovici ihriska.
     
    17
    Hostia sú smerom dopredu zatiaľ veľmi opatrní a zatiaľ si nevypracovali nejakú vážnejšiu situáciu až na tú gólovú. Je pravda, že defenzíva Mainzu im dáva len minimum priestoru na hracej ploche, vďaka čomu sa im ťažko vytvárajú strelecké pozície.
     
    16
    Držanie lopty je momentálne 61% v prospech hosťujúceho celku a zvyšných 39% v neprospech domácich.
     
    15
    Ribéry skúsil zakončiť z hranice pokutového územia, čo sa mu aj podarilo, ale priestor pred ním bol dosť zhustený, vďaka čomu jeho zakončenie neprešlo.
     
    14
    Pretiahnutý center do šestnástky, ktorý poslal Joshua Kimmich, končí nezdarom. Upratala ho obrana súpera.
    13. Thomas Müller (BAY)
     
    13
    Martínez si škaredo vyšliapol na svojho protihráča. Hlavný arbiter bol nútený v tomto prípade reagovať. Zavolal si vinníka, ktorému dal zatiaľ len slovné varovanie.
     
    12
    Brosinski sa hnevá na verdikt hlavného arbitra. Podľa neho bol súboj s protihráčom z jeho strany v poriadku. Hlavné slovo tu má však rozhodca, ktorý uznal tento zákrok ako nedovolený.
     
    11
    Jeden z domácich hráčov po súboji spadol v šestnástke súpera. Hlavný arbiter to videl celkom jasno a hru nechal pokračovať bez prerušenia.
     
    10
    Ale centrovaná lopta po voľnom kope dopadla presne na hlavu brániaceho hráča, ktorý ju okamžite preposlal za hranicu vlastného vápna.
     
    9
    Po nedovolenom zákroku jedného z hráčov hostí, budú domáci zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti.
    8. Robert Lewandowski (BAY) - 1:1
     
    8
    Bayern dal gól!
    Domáci sa z vedenia dlho netešili. Hostia sa dostali do rýchleho protiútoku, kde si perfektne do voľného priestoru nabehol ROBERT LEWANDOWSKI, ktorý si prevzal prihrávku Arjena Robbena a nikým nestrážený presne zakončil. Stav stretnutia je vyrovnaný. 1:1!
     
    7
    Ribéry si dokázal spracovať krátku prihrávku jeho spoluhráča. Loptu si spracoval na hranici veľkého vápna súpera, kde si ju neskôr prehodil na svoju silnejšiu nohu, ale jeho zakončenie dokázal zblokovať brániaci hráč.
     
    6
    Domáci sa snažia hrať prekvapivo útočne. Opäť sa usadili na polovici súpera, kde si začínajú vytvárať menší tlak.
    4. Jhon Córdoba (MAI) - 1:0
     
    4
    Mainz dal gól!
    JHON CÓRDOBA sa po skvelej prihrávke Malliho dostal do samostatného úniku. Svoje zakončenie si pečlivo premyslel a loptu poslal presne ku vzdialenejšej žrdi.
     
    4
    Hostia sa po prvýkrát dostali na polovicu súpera, kde sa snažia usadiť. Zatiaľ im to veľmi nevychádza.
     
    3
    Domáci útočník sa tlačil do útoku. Kimmich si postrážil svoj priestor a nenechal sa o loptu obrať.
     
    2
    Frei doslova odcentroval loptu po outovom vhadzovaní do šestnástky súpera, ale k lopte sa dostal brániaci hráč, ktorý ju poslal do bezpečia.
     
    1
    Domáci mali výhodu úvodného výkopu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FSV Mainz 05: Lössl – Donati, Balogun, Bell (C), Hack, Brosinski – Frei, Ramalho, Malli – Onisiwo, Córdoba.
    Náhradníci: Huth – Latza, Öztunali, Bussmann, Bungert, De Blasis, Seydel.

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Kimmich, Javi Martínez, Hummels, Alaba – Lahm (C), Th. Alcântara – Robben, T. Müller, Ribéry – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Costa, Rafinha, J. Boateng, Bernat, Arturo Vidal, Sanches.

    Rozhodca: Siebert – Koslowski, Seidel.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 13. kolo Bundesligy, kde 1. FSV Mainz 05 privíta na vlastnom trávniku FC Bayern Mníchov. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    1. FSV MAINZ 05: Tento klub sa aktuálne nachádza v strede tabuľky so ziskom 17 bodov. Na svojom kontemá päť víťazstiev, dve remízy a päť priehier. Má aj zhodné skóre a to 22 vsietených a 22 inkasovaných gólov. Hráči Mainzu na posledný zápas odcestovali na pôdu Herthy Berlín, odkiaľ odchádzali domov smutný po prehre 2:1.

    FC BAYERN MNÍCHOV: Futbalisti Bayernu momentálne figurujú na druhej priečke ligovej tabuľky. Na svojom konte majú 27 bodov. To sa im podarilo po ôsmych víťazstvách, troch remíz a po jednej porážke, ktorú zaznamenali v zápase proti Dortmundu. Svojim súperom nastrieľali dovedna 26 gólov a len 8 inkasovali, čo z nich robí najlepší tím, čo sa týka defenzívy. Posledný zápas odohrali pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorých potešili tesnou výhrou 2:1 v zápase proti Leverkusenu.

    Zápasom vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 4. Córdoba – 8. Lewandowski, 21. Robben, 90+2. Lewandowski

    Karty:   83. Córdoba (MAI), 85. Bell (MAI), 90. Balogun (MAI) – 44. Javi Martínez (BAY), 76. Lewandowski (BAY)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 11:11.
    1. FSV Mainz 05: Lössl – Donati, Balogun, Bell (C), Hack (62. Öztunali), Brosinski – Frei (72. Latza), Ramalho (81. De Blasis), Malli – Onisiwo, Córdoba.
    Náhradníci: Huth – Latza, Öztunali, Bussmann, Bungert, De Blasis, Seydel.

    Bayern Mníchov: Neuer – Kimmich (77. Arturo Vidal), Javi Martínez, Hummels, Alaba – Lahm (C), Th. Alcântara – Robben, T. Müller (87. Sanches), Ribéry (67. Costa) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Costa, Rafinha, J. Boateng, Bernat, Arturo Vidal, Sanches.

    Rozhodca: Siebert – Koslowski, Seidel