Samara – S. Moskva 4:0 (kon.) | Groznyj – FK Krasnodar 2:1 (kon.) | Tomsk – Lok. Moskva 1:6 (kon.)
Machačkala – Perm 3:1 (kon.)
koniec
FK Tom Tomsk
1:6 (0:0)
Lokomotiv Moskva
cz Štvrtok 01.12.2016, 17:30 • Locomotiv Stadium, Moskva • Ruská Premier Liga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (19:59:48)
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a Lokomotiv nakonec vítězí velkým pětigólovým rozdílem. Tomsk sice především v druhé půli nehrál špatně a také se díky Bicfalvimu dostal do vedení, avšak poměrně brzy po vyrovnání Kolomejceva byl vyloučen domácí Oleksandr Kasjan. Právě toto vyloučení se ukázalo býti rozhodujícím, neboť Lokomotiv poté pěti slepenými brankami využil početní převahu a naprosto zdemoloval bezmocnou defenzívu domácího celku. Tomsk tedy nadále zůstane na předposlední místě ruské Premier Ligy.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Poslední akce hostujícího celku skončila nepřesnou kombinací a míč si to namířil vedle Solosinovy svatyně.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje pouze jednu jedinou minutu.
     
    88
    Hraje se především ve středu hřiště. Lokomotiv už se nikam moc netlačí a není se čemu divit. Pětigólové vedení je rozhodně vyšší než se očekávalo.
     
    87
    Ani s blížícím se koncem zápasu se domácí vůbec nedostávají do kombinace. V posledních minutách se permanentně jenom brání.
     
    85
    Pavel Kudrjašov si dobře pohlídal ofsajdové postavení, zničehonic se zjevil za obranou Lokomotivu, ale ideální čas na zakončení následně prováhal. Je z toho jen rohový kop.
     
    84
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Eric Bicfalvi, přichází Kirill Pogrebňak.
    82. Alexandr KOLOMEJCEV - 1:6
     
    82
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    A je tady další hřebíček do rakve domácího celku. Moskevský tým vybojoval volný kop, po kterém jeden z hostů přizvedl míč k zadní tyči a ALEXANDR KOLOMEJCEV těžkým zakončením přidal šestou branku Lokomotivu.
     
    82
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Nemanja Pejčinović, přichází Artem Galadžan.
     
    81
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Lukáš Droppa, přichází Jevgenij Baljajkin.
    79. Vladislav IGNATĚV - 1:5
     
    79
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Demolice Tomsku pokračuje! VLADISLAV IGNATĚV si narazil míč s Fernandesem, seběhl si na pravou stranu pokutového území a poté míč poslal ke vzdálenější tyči. Tohle je pro domácí hodně kruté.
     
    78
    Hosté pokračují v aktivitě a postupným útokem se vracejí na útočnou polovinu. Zatím se ale hraje hodně daleko od Solosoviny brány.
    76. Marques MAICÓN - 1:4
     
    76
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Centr od rohového praporku sice domácí obrana odvrátila, ale po následném vhazování míč propadl k MARQUESI MAICÓNOVI, který prudkou střelou propálil bezmocného Solosina.
     
    75
    Další akce Lokomotivu šla po levé straně, ale nakonec hosté získávají pouze rohový kop. Ten se bude kopat až od protějšího praporku.
     
    73
    Maicón si našel prostor na hranici ofsajdu, obdržel přihrávku do běhu, avšak střelou ke vzdálenější tyči bránu o pár metrů minul.
     
    72
    Zdá se, že utkání je definitivně rozhodnuto. Tomsk v deseti hráčích absolutně nestačí na dobře kombinujícího soupeře a už vůbec se nedostává na útočnou polovinu.
    71. Igor DENISOV - 1:3
     
    71
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Tým z hlavního města Ruské federace podruhé využívá početní převahu. Fernandes výborně nacentroval z levé strany a IGOR DENISOV zakončením z prvního doteku vypálil přesně do prostoru těsně pod spojnicí tyče a břevna.
     
    71
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Artem Popov, přichází Pavel Kudrjašov.
     
    69
    Hostující Lokomotiv pokračuje v těžké ofenzívě. Nyní se svěřenci kouše Sjomina prodrali k dalšímu zakončení, ale nepřesným pokusem nakonec nezískali ani rohový kop.
    67. Manuel FERNANDES - 1:2
     
    67
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Teď už ale moskevský celek otáčí nepříznivý vývoj utkání. Vladislav Ignatěv dostal míč na pravou stranu, kde měl hodně prostoru a poté přízemní přihrávkou našel MANUELA FERNANDESE, jenž v pohodě skóroval na bližší tyči.
     
    66
    Hosté nyní sevřeli soupeře v blízkosti pokutového území, ale zatím se nedostávají do zakončení. Tomsk se brání velmi pozorně.
     
    64
    Kasjan již po menších protestech opustil hrací plochu a Lokomotiv opět rozjíždí ofenzivní akci. Nutno ale říci, že se jednalo o vlemi přísné vyloučení.
     
    63
    Velká nepříjemnost pro domácí celek. Oleksandr Kasjan (TMS) ve vzduchu prudce zboural Ćorluku a dostává druhou žlutou kartu. Pro útočníka Tomsku to v dnešním utkání znamená konečnou.
     
    62
    Maicón si výborně pohlídal ofsajdové postavení, zpracoval si míč na hruď, ale zakončením po rychle otočce vypálil nad.
     
    60
    Alexej Mirančuk vzal zakončení akce Lokomotivu opět na sebe, ale tentokrát střelou z hranice šestnáctky netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    59
    Dudijev si výborně naběhl do pokutového území, avšak z hranice malého vápna tečoval prudkou přihrávku z levé strany vysoko nad bránu.
     
    58
    Rohový kop Lokomotivu nepřinesl další nebezpečí. Přesto se ale hosté rychle usazují v hloubi útočné poloviny.
    56. Krásná střela Alexeje Mirančuka
     
    56
    Výbornou střelu však nyní vyslal Alexej Mirančuk, který výrazně protáhl zasahujícího Solosina. Rohový kop ve prospěch Lokomotivu.
     
    55
    Nyní už ale moskevský celek kombinuje v blízkosti soupeřovy šestnáctky. Zakončení však stále nepřichází a Solosin může být v klidu.
     
    53
    Ošetřovaný Nemanja Pejčinović už je zpět na nohou, ale zatím musí do zámezí. Mezitím se Lokomotiv ne a ne dostat z vlastní polovině hřiště.
     
    52
    Oleksandr Kasjan (TMS) teď neunesl důrazný souboj s Pejčinovićem a po dopadu na trávník soupeře zbytečně kopl do kolene. Trestem je ale pouze žlutá karta.
    51. Alexandr KOLOMEJCEV - 1:1
     
    51
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Tak a máme bleskově vyrovnáno. První centr sice Solosin odvrátil, ale další přihrávka vzduchem už dopadla na hlavě ALEXANDRA KOLOMEJCEVA a ten míč zády k bráně šikovně usměrnil mimo dosah domácího gólmana.
     
    50
    Moskevský celek se po inkasované brance výrazně tlačí do ofenzívy a získává rohový kop. Uvidíme, jak s ním Lokomotiv naloží.
     
    49
    Lokomotiv přispěchal s rychlou odpovědí, ale Solosin byl velmi rychle na trávníku a hlavičku mířící přesně k tyči vytěsnil na rohový kop.
    48. Eric BICFALVI - 1:0
     
    48
    Tom Tomsk právě vstřelil branku!
    Po tomto volném kopu už se domácí radují v úvodní branky zápasu! Výborný centr do pokutového území totiž přistál přesně na noze ERICA BICFALVIHO, který zvládl těžké zakončení a střelou k tyči Guilhermemu nedal šanci.
     
    47
    Velmi slabý centr Aslana Dudijeva byl odvrácen pozornou defenzívou Lokomotivu, ale přesto se Tomsk rychle vrátil na polovinu soupeře, kde získal další standardní situaci.
     
    46
    Domácí fotbalisté zahájili druhý poločas a Eric Bicfalvi hru okamžitě přesunul poměrně hluboko na polovinu Lokomotivu. Poté navíc vybojoval volný kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:37.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je u konce a stav utkání je zatím vyrovnaný. Hosté se sice prosadili již ve třetí minutě, ale Maicónovi byl možná chybně odmáván ofsajd. Ve 21. minutě poté zahrozili domácí, nicméně Guilherme zneškodnil hlavičku Bordačeva a Kasjan už poté dorážel pouze do tyče. V závěru druhé půle měli více ze hry opět fotbalisté Lokomotivu, nicméně další gólovou šanci už jsme neviděli.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Lokomotiv je donucen k již druhému střídání v prvním poločase. Hřiště opouští Taras Michalik a jeho místo zaujal Roman Šiškin.
     
    45+2
    Zřejmě poslední akce v poločasu vypadala velmi dobře. Alexej Mirančuk si to namířil přímo na bránu a zastavil ho až Solosin, který mu zabránil ve finální přihrávce.
     
    45+1
    Na obou stranách jsme byli svědky velmi rozvážná rozehrávky. Ani jeden z celků už nechce chybovat.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty.
     
    44
    Taras Michalik před chvílí ve středu hřiště inkasoval tvrdý zásah. Nyní už tak za doprovodu zdravotníků opouští hrací plochu a zřejmě už za postranní čárou zůstane až do konce poločasu.
     
    43
    V souboji dvou osmnáctek nyní Kolomejcev ve skluzu podrážkou zasáhl kotník Artema Popova. Kupodivu ale nedostává žlutou kartu.
     
    42
    Kombinaci Lokomotivu se sice domácím podařilo dvakrát zastavit, ale v obou případech hosté získali vhazování a zůstávají tedy nastěhováni na útočné polovině.
     
    41
    Tomsk se sice po delší době dostal k míči, avšak aktivně napadající hosté soupeře odzbrojili ještě před půlící čárou.
     
    40
    Po zasakávačce Igora Denisova si Bicfalvi výrazně pomohl rukama. Z následného volného kopu ale hostující celek vůbec nic nezískal.
     
    39
    Hosté jsou stále u míče a vůbec soupeře nepouštějí do kombinace. Sami fotbalisté Lokomotivu se však nedostávají do lepší střelecké pozice.
     
    38
    Pozorný Solosin dobře vyboxoval centr letící na hranici malého vápna a i poté mohl zůstat v klidu. Střela Renata Janbajeva totiž neletěla do prostoru brány.
     
    37
    S blížícím se koncem poločasu přebrali iniciativu fotbalisté moskevského týmu. Nějaké zajímavější zakončení však zatím nepřišlo.
     
    36
    Lokomotiv se nastěhoval k pokutovému území před bránou Solosina, avšak jediné zakončení šlo zpoza šestnáctky mimo tři tyče.
     
    35
    Poněkud nebezpečně teď proti soupeři vystartoval Bocfalvi, který hostujícího záložníka málem trefil kopačkou do tváře. Nakonec je ale odpískán jen nepřímý volný kop.
     
    34
    Trochu teatrálně se svíjejícího Ćorluku již na trávníku ošetřují doktoři Lokomotivu Moskva. Hosté mezitím rozehráli a derou se na útočnou polovinu.
     
    33
    Vedran Ćorluka se dostal do souboje s Kovalčukem, který se nešťastně ohnal a trefil chorvatské obránce rukou někam nad pravé oko.
     
    32
    Dva nedovolené zákroky u půlící čáry teď předvedli domácí. Lokomotiv dostává výhodu a rychle napravo spěchá vpřed.
     
    31
    Solosin dostal malou domů, ale poté nepředvedl zrovna ideální odkop. Naštěstí pro domácí míč proskákal dostatečně daleko od hostujících fotbalistů.
     
    30
    Nyní se hraje především u půlící čáry. Ani jeden z celků momentálně nemá výraznou převahu, avšak trochu více se teď snaží hosté.
     
    28
    V posledních minutách mají trochu překvapivě navrch domácí fotbalisté. Lokomotiv se vůbec nedostává do útoku a jen sporadicky opouští vlastní polovinu.
     
    27
    Ze dvou rohových kopů domácí vůbec nic nezískali a nyní je tady první střídání. Zdravotně indisponovaného Alana Kasajeva nahrazuje Vladislav Ignatěv.
     
    26
    Bleskový útok Tomsku zaváněl dvěma fauly v pokutovém území, ale nakonec domácí získali pouze rohový kop.
     
    25
    Až teď se hosté dostali blíže k bráně Tomsku, ale Fernandes poslal prudkou přihrávku od brankové čáry pouze do Solosinových rukavic.
     
    24
    Jenže v ofenzivní fázi akce hostujícího celku to momentálně není ono. Obětí útočného faulu byl nyní Lukás Droppa.
     
    23
    Maxim Bordačev (TMS) šel hodně důrazně do Guilhermeho (LMO), který si to nenechal líbit a soupeře okamžitě několikrát postrčil. Oba soky rozhodčí potrestal žlutou kartou.
     
    22
    Je tady další nedovolený zákrok jednoho z hostujících hráčů. Lokomotiv bude opět čelit standardní situace, která je velmi podobná té předchozí.
    21. Obrovská šance Tomsku
     
    21
    To byla obrovská šance! Prudký centr přistál přesně na hlavě Bordačeva, ale Guilherme jeho hlavičku dokázal vytáhnout a Kasjan poté dorážel jen do boční strany tyče.
     
    20
    Na pravé straně se nyní pokusil uvolnit Kombarov. Domácího obránce však Kasajev zastavil za cenu faulu a následuje volný kop Tomsku.
     
    19
    Znovu je pískáno proti Lokomotivu Moskva. Tentokrát už je navíc Michalikovi velmi důrazně domlouváno a další faul už asi bude znamenat žlutou kartu.
     
    18
    Lukáš Droppa nejprve zavinil vhazování hostujícího celku, ale poté byl ve vzdušném souboji povalen Fernandesem. Hra je stále velmi rozkouskovaná.
     
    17
    Série faulů ale pokračuje. Dobře totiž zapracoval Eric Bicfalvi, kterého na levé straně povalil příliš důrazný Kolomejcev.
     
    16
    Další faul hostujícího celku v krátkém časovém úseku. Velmi záhy po následné nepovedené kombinaci Tomsku se však míč ocitá u nohou osamoceného Pejčinoviće.
     
    15
    Nemanja Pejčinović si opět neporadil s aktivním Popovem a tentokrát se musel uchýlit k nedovolenému zákroku. Volný kop ale domácí budou zahrávat až od půlící čáry.
     
    14
    Hra se přesunula k půlící čáře. Pozorně bránící fotbalisté Tomsku však soupeře nikam daleko nepustili a Lokomotiv se musí smířit pouze s vhazováním.
     
    13
    Pejčinović hodně podcenil míč pomalu mířící za brankovou čáru a nemile ho mohl překvapit Popov, jenž dostihl kulatý předmět a namířil si to k bráně. Nakonec se však ocitl až za lajnou.
     
    12
    Rozvážná kombinace Lokomotivu podél postranní čáry byla zastavena dobře postaveným záložníkem Tomsku. Hosté však samozřejmě budou vhazovat.
     
    11
    Tomsk se dostal po dlouhé době hlouběji na polovinu soupeře, avšak kombinace na pravé straně vedle pouze k ofsajdu.
     
    9
    Jeden z hostů inkasoval poněkud tvrdší úder do hrudníku a zůstává na trávníku. Zdá se, že bude potřeba asistence lékařů.
     
    8
    Konečně se hosté dostali až k pokutovému území soupeře, avšak znovu jsme se nedočkali zakončení. Domácí se ale momentálně vůbec nedostávají do kombinace.
     
    7
    Hosté přebírají kontrolu. Zatím se ale míč při Ćorlukově kombinaci s Michalikem nedostal za půlící čáru. Po neuznané brance Maicóna je utkání velmi opatrné.
     
    6
    V posledních vteřinách se hraje především ve středu hřiště. Ani jeden celek nyní nemůže získat převahu.
     
    4
    Tentokrát už míč další zakončení Lokomotivu nebylo z ofsajdu, ale pro změnu si to kulatý předmět namířil přesně do Solosinovy náruče.
    3. Neuznaný gól Maicóna
     
    3
    Moskevský celek otevřel skóre zápasu, ale zakončujícímu Maicónovi byl odmáván ofsajd. Nutno říci, že se jednalo o velmi sporné rozhodnutí!
     
    2
    Na konci druhé minuty jsme zaregistrovali první střelu na bránu. Projektil jednoho z domácích však letěl přesně do prostoru, který zaujímal Guilherme.
     
    2
    Djakov měl ve středu hřiště potíže s Manuelem Fernandesem a poté, co ho zatáhl za dres, je mu pískán nedovolený zákrok.
     
    1
    Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně a poměrně rychle se jim podařilo zaměstnat defenzívu Lokomotivu. Ten si však na hranici pokutového území poradil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Základní jedenáctky obou celků se již nacházejí na hrací ploše. Hosté se dnes představí v bílých dresech, domácí budou zelení. Ještě před samotným začátkem zápasu nás čeká minuta ticha za tragicky zesnulé fotbalisty brazilského klubu Chapecoense.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Tom Tomsk: Solosin – K. Kombarov, Djakov, Žirov, Bordačev – K. Kovalčuk – Dudijev, Bicfalvi, Droppa, Popov – Kasjan.
    Náhradníci: Melichov – Osipov, Ten, D. Jablonský, Gvinejskij, Baljajkin, Kudrjašov, Golyšev, Pogrebňak, Sobolev.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Pejčinović, Michalik, Ćorluka, Janbajev – Kolomejcev, Igor Denisov – Alexej Mirančuk, Fernandes, Kasajev – Maicón.
    Náhradníci: Abajev, Lobancev – Šiškin, Logašov, Lapšov, Samedov, N'Dinga, Ignatěv, Galadžan, Škuletić.

    Rozhodčí: Galimov – Dančenko, Luňov.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    7.8.2016 Lokmotiv – Tomsk 2:2
    9.11.2013 Tomsk – Lokomotiv 2:0
    30.9.2013 Lokomotiv – Tomsk 0:0
     
    FK LOKOMOTIV MOSKVA

    Ani hosté si nevedou o moc lépe, ale se sedmnácti body mají na jedenáctém místě oproti domácím přeci jenom osmibodový náskok. V posledních třech utkáních navíc Lokomotiv neprohrál a to naznačuje zlepšující se formu. Venku ale moskevský celek nevyhrál již pět zápasů a dnes ho rozhodně nečeká jednoduchá práce. Domácí totiž potřebují bodovat.

    Posledních pět ligových zápasů

    26.11.2016 Lokomotiv – Ural 1:1
    19.11.2016 Orenburg – Lokomotiv 1:1
    5.11.2016 Lokomotiv – Machačkala 4:0
    31.10.2016 Kazaň – Lokomotiv 2:0
    23.10.2016 Lokomotiv – CSKA 1:0
     
    FK TOM TOMSK

    Domácím se v letošní sezóně zatím vůbec nedaří a vypadá to na sestupové trable. Momentálně má totiž Tomsk pouze devět bodů a před poslední Tulou je jen díky lepšímu skóre. Ani to ale není nikterak úžasné, neboť se čtyřiadvaceti inkasovanými brankami je Tomsk v tomto ohledu vůbec nejhorším týmem ligy. Na vítězství domácí čekají již od 17. září a na vstřelenou branku pak od 16. října.

    Posledních pět ligových zápasů

    27.11.2016 Samara – Tomsk 3:0
    21.11.2016 Groznyj – Tomsk 0:0
    5.11.2016 Tomsk – Spartak 0:1
    30.10.2016 Petrohrad – Tomsk 1:0
    22.10.2016 Tomsk – Machačkala 0:3
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Lukáš Podleśny

    Góly: 48. Bicfalvi (Dudijev) – 51. Kolomejcev (Fernandes), 67. Fernandes (Ignatěv), 71. Igor Denisov (Fernandes), 76. Maicón, 79. Ignatěv (Fernandes), 82. Kolomejcev (Galadžan)

    Karty:   23. Bordačev (TMS), 52. Kasjan (TMS) – 23. Guilherme (LMO)   63. Kasjan (TMS)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:23.
    FK Tom Tomsk: Solosin – K. Kombarov (C), Djakov, Žirov, Bordačev – K. Kovalčuk – Dudijev, Bicfalvi (84. Pogrebňak), Droppa (81. Baljajkin), Popov (71. Kudrjašov) – Kasjan.
    Náhradníci: Melichov – Osipov, Ten, D. Jablonský, Gvinejskij, Baljajkin, Kudrjašov, Golyšev, Pogrebňak, Sobolev.

    Lokomotiv Moskva: Guilherme – Pejčinović (82. Galadžan), Michalik (45+3. Šiškin), Ćorluka (C), Janbajev – Kolomejcev, Igor Denisov – Alexej Mirančuk, Fernandes, Kasajev (27. Ignatěv) – Maicón.
    Náhradníci: Abajev, Lobancev – Šiškin, Logašov, Lapšov, Samedov, N'Dinga, Ignatěv, Galadžan, Škuletić.

    Rozhodca: Galimov – Dančenko, Luňov