Hull City – Newcastle 1:1 (3:1 po pen.) | Liverpool – Leeds 2:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:0 (0:0)
Leeds United
Utorok 29.11.2016, 20:45 • Anfield Road, Liverpool • Anglický Ligový pohár • Štvrťfinále
     
    90+1
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Origi, prichádza Grujič.
     
    88
    Kapitán Liverpoolu Lucas Leiva fauloval pár metrov pred vlastnou šestnástkou, trochu zbytočne a dáva teda hosťom šancu zahrať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    84
    Skvelú pozíciu mal Sacko. Ten sa ocitol zoči-voči Mignoletovi, no trestuhodne prestrelil bránu. Mohol skorigovať a dať Leedsu akú-takú nádej.
     
    82
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Ejaria, prichádza Milner.
    81. Woodburn (LIV) - 2:0
     
    81
    Liverpool dal gól!
    Veľký zápis do kroniky Liverpoolu. Center do šestnástky predĺžil na druhú stranu Wijnaldum a úplne nepokrytý mladučký BEN WOODBURN to napálil nechytateľne pod brvno.

    Ben Woodburn je waleský mládežnícky reprezentant, ktorý v Liverpoole hráva za výber do 23 rokov. Pri tom je to ročník narodenia 1999, čiže v októbri oslávil svoje iba sedemnáste narodeniny. Stihol už nastúpiť na jeden duel aj v Premier League. Tento gól z neho spravil najmladšieho strelca v histórii Liverpoolu. O rovných sto dní prekonal legendárneho Michaela Owena!
    76. Origi (LIV) - 1:0


     
    76
    Liverpool dal gól!
    Mladý Alexander-Arnold si pripisuje pri svojom debute asistenciu a nutno podotknúť, že tá naozaj stála za to. Mladík poslal skvelý center do päťky, medzi Aylinga a brankára Silvestriho. Obaja zaváhali a to využil DIVOCK ORIGI, ktorý sa vložil do lopty a jemným tečom ju nasmeroval do siete. Pre Leeds kvôli jeho výkonu v druhom polčase krutý trest, ale taký je futbal. Liverpool sa navyše v posledných minútach smerom dopredu oveľa zlepšil.
    72. Wijnaldum (LIV)
     
    72
    Obrovská šanca aj pre Liverpool. Wijnaldum dostal prihrávku do šestnástky, proti ktorej síce vybehol Silvestri, lenže Holanďan poslal loptu povedľa neho a trafil žrď! Následná dorážka čerstvého Woodburna z veľmi dobrej pozície bola zablokovaná.
     
    67
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Stewart, prichádza Woodburn.
     
    62
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Dallas, prichádza Wood.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Doukara (Leeds United).
    53. Roofe (LDS)
     
    53
    Z ničoho nič tu máme obrovskú šancu hostí. Všetkému predchádzala zlá rozohrávka, pretože domáci boli v problémoch a po odkope Mignoleta do autu napriahol spoza šestnástky Roofe, ktorý trafil žrď.
     
    46
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Cooper, prichádza Ayling.
    33. Can (LIV)
     
    33
    Napriek tomu mal Liverpool obrovskú šancu. Dve veľké chyby Leedsu sa hosťom takmer vypomstili. Najskôr zlý aut Taylora našiel domácich hráčov a následná kolmica išla medzi Bartleyho so Silvestrim, ktorí sa nedohodli, takže Canovi stačilo do lopty pichnúť špičkou kopačky a poslať ju do siete. To takmer vykonal do bodky, lenže minul priestor troch žrdí.
     
    28
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza O´Kane, prichádza Phillips.
    12. Wijnaldum (LIV)
     
    12
    Hra sa postupne začína zrýchľovať, z čoho teraz takmer ťažil Wijnaldum. Ten pred päťkou len tečoval prudkú prihrávku spoluhráča smerom pod brvno, lenže Silvestri bol dostatočne rýchly a zabránil gólu.
    3. Sacko (LDS)
     
    3
    Do obrovskej šance sa hneď z kraja zápasu dostal Sacko, ktorý si výborne nabehol za Morena, dostal presný pas za defenzívu a mieril medzi Mignoletove nohy. Ten vyrazil na roh.

    Matej Kubove

    Góly: 76. Origi, 81. Woodburn

    Karty:   88. Leiva (LIV) – 56. Doukara (LDS)


    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Lucas Leiva (C), Klavan, Moreno – Stewart (67. Woodburn), Can, Ejaria – Wijnaldum, Origi (90+1. Grujič), Mané
    Náhradníci: Karius – Lovren, Clyne, Henderson, Milner, Grujič, Woodburn. Tréner: Jürgen Klopp

    Leeds United: Silvestri – Berardi, Bartley, Cooper (46. Ayling), Taylor – Vieira, O'Kane (28. Phillips) – Sacko, Roofe, Dallas (62. Wood) – Doukara
    Náhradníci: Green – Mowatt, Grimes, Phillips, Wood, Ayling, Antonsson. Tréner: Garry Monk