Hull City – Newcastle 1:1 (3:1 po pen.) | Liverpool – Leeds 2:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:0 (0:0)
Leeds United
Utorok 29.11.2016, 20:45 • Anfield Road, Liverpool • Anglický Ligový pohár • Štvrťfinále
    Historická noc pre Liverpool.
     
    Liverpool FC to zvládol a postupuje štvrtýkrát za posledných šesť sezón do semifinále Ligového pohára. Dnes sa však bude viac ako o tom, hovoriť o rekorde, ktorý stanovil Ben Woodburn. Jeho gól znamenal, že LFC má nového najmladšieho klubového strelca. Mladý Walesan (dnes má presne 17 rokov a 45 dní) prekonal Michaela Owena o presne 100 dní! Víťazný gól strelil Divock Origi a to po skvelom pase debutanta Alexandra-Arnolda. (22:42:31)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Leeds mal k dispozícii ešte jeden priamy kop, po ktorom hlavičkoval do rukavíc Mignoleta Ayling, lenže z ofsajdovej pozície.
     
    90+2
    Doukara sa dostal do zakončenia po tom, ako mu Wood predĺžil loptu do šestnástky a Afričan ešte zbúral Lucasa. Jeho strela z vnútra šestnástky a otočky mierila nad.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Origi, prichádza Grujič.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Doukara už jednu žltú kartu má a teraz zbytočne tvrdo dohral Origiho pri postrannej čiare, takže môže byť rád, že nešiel predčasne pod sprchy.
     
    89
    K rozohrávke sa postavil Phillips, avšak prestrelil múr a zároveň aj bránu belgického brankára v službách "The Reds". Ten sa nemusel ani pohnúť.
     
    88
    Kapitán Liverpoolu Lucas Leiva fauloval pár metrov pred vlastnou šestnástkou, trochu zbytočne a dáva teda hosťom šancu zahrať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    87
    Chris Wood sa ocitol v ďalšom zakončení, tentoraz hlavou z hranice bieleho bodu a dvoch obrancov, avšak koníček nasmeroval priamo do rukavíc brankára Mignoleta.
     
    86
    Vyzerá to tak, že pre Leeds už bude ohromne náročné až takmer nereálne so stretnutím niečo urobiť, ale sympaticky sa hráči aj tak tlačia dopredu.
     
    84
    Skvelú pozíciu mal Sacko. Ten sa ocitol zoči-voči Mignoletovi, no trestuhodne prestrelil bránu. Mohol skorigovať a dať Leedsu akú-takú nádej.
     
    83
    Leeds síce dostal loptu do siete, lenže gól Wooda neplatí. Dlhý pas do šestnástky sa odrazil pred Mignoleta na kopačku spomínaného reprezentant Nového Zélandu, ktorý bol v ofsajde.
     
    82
    James Milner je odchovancom Leedsu United, takže toto je pre neho určite veľmi zaujímavý moment. Už odmalička tomuto klubu fandil a v roku 1996 nastúpil do jeho akadémie. V prvom tíme debutoval ako 16-ročný, v roku 2002. V áčku aj s hosťovaním vo Swindone vydržal do roku 2004, kedy sa sťahoval ku "strakám" z Newcastle.
     
    82
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Ejaria, prichádza Milner.
    81. Woodburn (LIV) - 2:0
     
    81
    Liverpool dal gól!
    Veľký zápis do kroniky Liverpoolu. Center do šestnástky predĺžil na druhú stranu Wijnaldum a úplne nepokrytý mladučký BEN WOODBURN to napálil nechytateľne pod brvno.

    Ben Woodburn je waleský mládežnícky reprezentant, ktorý v Liverpoole hráva za výber do 23 rokov. Pri tom je to ročník narodenia 1999, čiže v októbri oslávil svoje iba sedemnáste narodeniny. Stihol už nastúpiť na jeden duel aj v Premier League. Tento gól z neho spravil najmladšieho strelca v histórii Liverpoolu. O rovných sto dní prekonal legendárneho Michaela Owena!

    Matej Kubove

    Góly: 76. Origi, 81. Woodburn

    Karty:   88. Leiva (LIV) – 56. Doukara (LDS)


    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Lucas Leiva (C), Klavan, Moreno – Stewart (67. Woodburn), Can, Ejaria – Wijnaldum, Origi (90+1. Grujič), Mané
    Náhradníci: Karius – Lovren, Clyne, Henderson, Milner, Grujič, Woodburn. Tréner: Jürgen Klopp

    Leeds United: Silvestri – Berardi, Bartley, Cooper (46. Ayling), Taylor – Vieira, O'Kane (28. Phillips) – Sacko, Roofe, Dallas (62. Wood) – Doukara
    Náhradníci: Green – Mowatt, Grimes, Phillips, Wood, Ayling, Antonsson. Tréner: Garry Monk