Watford – Stoke City 0:1 (kon.) | Arsenal – Bournemouth 3:1 (kon.) | Manchester United – West Ham 1:1 (kon.)
Southampton – Everton 1:0 (kon.)
koniec
Watford FC
0:1 (0:1)
Stoke City FC
Nedeľa 27.11.2016, 13:00Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Watford FC

    Londýnsky celok sa nachádza na veľmi peknom ôsmom mieste tabuľky so ziskom osemnástich bodov. Zverenci Waltera Mazzariho však nevyhrali posledné tri vzájomné súboje so Stoke, aj keď v poslednom kole na rozdiel od súpera zvíťazili a to pomerom 2:1 nad majstrom z Leicesteru. Watford je doma veľmi silný, naposledy ich pôdu v auguste dobyl Arsenal. Najlepším strelcom tímu je Étienne Capoue, ktorý dal päť gólov, druhý Troy Deeney ich má tri. Otázne sú štarty Kaboula so Zuňigom.

    Stoke City FC

    "Potters" veľa dôvodov na radosť nemajú, veď tento tím je až na štrnástom mieste tabuľky, dva body nad pásmom zostupu. Sériu Stoke šiestich zápasov bez prehry naposledy preťal Bournemouth výhrou 1:0, takže zverenci trénera Hughesa si budú chcieť pripísať nejaké body. V tom im ale nepomôže potrestaný najlepší strelec Joe Allen a ani trojica Cameron, Bardsley a Whelan. Nahradiť ich budú musieť iní.
     
    Úvodné zostavy:

    Watford FC: Gomes – Prödl, Kaboul, Britos – Janmaat, Behrami, Capoue, Holebas – N. Amrabat, Deeney (C), Pereyra.
    Náhradníci: Pantilimon – Mariappa, Guedioura, Zúñiga, Ighalo, Kabasele, Okaka.

    Stoke City FC: Grant – Johnson, Martins Indi, Muniesa, Pieters – Adam, Imbula Wanga – Walters (C), Shaqiri, Arnautović – Diouf.
    Náhradníci: Given – Bony, Crouch, Krkić, Sobhi, Ngoy, Verlinden..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    V úvode stretnutia si niekoľkokrát zahral aj brankár hostí Grant, ktorý dokázal vždy presne rozohrať a tak Stoke drží loptu na svojich kopačkách častejšie.
     
    4
    Krídelná akcia Arnautoviča skončila ziskom autu, ale vyzerá to tak, že Pieters pošle dlhú loptu do šestnástky, lenže to sa nepodarilo.
     
    5
    Holebas sa len veľmi ťažko dvíha zo zeme, pretože v hlavičkovom súboji dostal tvrdý úder kopačkou od Dioufa. Vyzerá to tak, že po ošetrení bude pokračovať.
     
    7
    Po priamom kope hostí priletel center do šestnástky a tam prišlo k niekoľkým strelám. Najskôr boli Dioufove nožničky zablokované, ale zakončenie Waltersa z hranice bieleho bodu skvele vychytal Gomes.
     
    9
    Akciu Watfordu zastavil ofenzívny faul Amrabata, takže tento šikovný záložník nebude môcť na krídle pokračovať.
     
    10
    Adam stratil loptu pred vlastnou šestnástkou, lenže Janmaat to nedokázal potrestať, keďže zakončil iba do miest, kde stál Grant.
     
    13
    Nepresnosť v kombinácii hostí končí stratou lopty, keďže Shaqiri si nabehol do iných miest, ako išla prihrávka jeho spoluhráča.
     
    15
    Imbula zachytil loptu v strede poľa a následne ju naviezol až pred šestnástkou, odkiaľ tvrdo vypálil a len veľmi tesne Gomesovu bránu minul.
     
    17
    Center Johnsona z krídla medzi Gomesa a defenzívny val nedopadol dobre, pretože Diouf nestihol zareagovať, čo využil brankár domáceho celku.
     
    18
    Amrabat pripravil streleckú pozíciu pre Capoueho, niekoľko metrov za šestnástkou, avšak pokus Francúza z prvej končí zákrokom Granta.
     
    21
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Younès Kaboul, prichádza Christian Kabasele.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Nordin Amrabat (Watford FC).
     
    25
    Pereyra vyskúšal šťastie z rohu šestnástky, odkiaľ vyslal technický pokus smerujúci na zadnú žrď, lenže bránu minul.
     
    26
    Arnautovič dostal center do malého vápna, lenže pred ním výborne vyskočil brankár Gomes a loptu mu spred hlavy zobral. Rakúšan sa snažil aj o pár sekúnd neskôr, získal aspoň rohový kop.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Miguel Britos (Watford FC).
     
    29
    Stoke City FC dalo gól!
    Po rohovom kope sa hostia dostávajú do vedenia. Úplne logické vyústenie doterajšieho priebehu, pretože Stoke je lepšie. Center z rohu našiel Charlieho Adama a ten hlavou nasmeroval loptu do žrde, lenže od nej sa guľatý nezmysel odrazil do HEURELHA GOMESA a následne za bránkovú čiaru.
    29. Charlie Adam (STK) - 0:1
     
    33
    Watford sa ani po inkasovanom góle nevie dostať do žiadnych streleckých pozícií a stále má viac z hry Stoke, ktoré sa dopredu extrémne neponáhľa.
     
    34
    Domáci so svojim prvým rohovým kopom nedokázali naložiť plnohodnotne. Aj keď sa lopta v šestnástke súper podrážala, nakoniec ju hostia dostali preč.
     
    36
    Walters si pomohol trochu zbytočným faulom proti Behramimu na svojej polovici, čím dal šancu domácim na priamy kop vhodný pre center.
     
    37
    Janmaat síce našiel na hranici malého vápna Prödla, lenže ten cez skrumáž tiel hlavičkoval nad bránu Granta.
     
    40
    Žltú kartu dostáva José Holebas (Watford FC).
     
    42
    Vedľa šestnástky Watfordu ostal ležať jeden z hráčov hostí, lenže faul sa nepíska a tým pádom namiesto priameho kopu nasleduje odkop od brány Gomesa.
     
    44
    Center sprava do šestnástky Stoke našiel iba Indiho a ten nemal najmenší problém loptu dostať z pokutového územia preč.
     
    45
    Martins Indi v strede poľa poslal k zemi Capoueho a to veľmi nepekným kopancom do nohy. Žltá karta to nebude.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    45+2
    Deeney sa natlačil z krídla do šestnástky súpera, lenže veľmi rýchlo sa z nej vytlačil. Následne ešte dnu vnikol aj Pereyra, Johnson ho riskantným, ale čistým sklzom zastavil.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Stoke City je jasne lepším tímom a zaslúžene vedie po hlavičke Charlieho Adama z 29.minúty najtesnejším rozdielom. Dočkáme sa v druhom polčase zdramatizovania, alebo si Stoke vedenie postráži?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Arnautovičovi sa otvorila diaľnica takmer až do brány súpera, ale tesne pred tým, ako by mohol Rakúšan strieľať ho dobehol Behrami a tak prihrával pred Granta, lenže jeho spoluhráč Walters loptu nedobehol.
     
    50
    Druhý polčas sa zatiaľ takmer výlučne odvíja v strede poľa, kde sa Watford snaží dostávať sa dopredu, ale rovnako, ako v úvodnom dejstve, sa mu to nedarí.
     
    51
    Arnautovič vystrelil z hranice šestnástky veľmi prudko, lenže do jeho strely spadol Kabasele a tak loptu až ku Gomesovi nepustil.
     
    53
    Adam si v strede poľa pomohol faulom, takže lopta ostáva v držaní domácich, ktorí môžu znova niečo vymyslieť smerom dopredu.
     
    55
    Diouf hľadal centrom sprava hlavu Arnautoviča, lenže Afričan sa veľmi ukopol a lopte nedal správny smer.
     
    56
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza José Holebas, prichádza Odion Ighalo.
     
    58
    Faul v strede poľa si odniesol Adam, ktorý dostal nepríjemne kopačkou zozadu od Janmaata. Po chvíľkovej pauze bude Škót v poriadku.
     
    61
    Shaqiri sa síce dostal cez Britosa, lenže lopta mu ušla za čiaru a tak nemohol v akcii pokračovať. Watford má ale problémy dostať sa na polovicu súpera.
     
    63
    Domáci sa takmer dostali do obrovskej šance, keďže z hranice šestnástky mohol páliť Capoue, lenže prihrávka na neho bola prikrátka, vystihol ju Imbula a ten si navyše vypýtal faul.
     
    65
    Diouf na zemi, pomohol mu tam Prödl, takže Stoke City získalo aj napriek rozčúleniu trénera Watfordu Mazzariho loptu pre seba. Odkopávať dopredu ju bude Grant.
     
    68
    Arnautovič hľadal pred bránou Waltersa, lenže táto lopta od Rakúšana neprešla. Nakoniec Stoke získalo aspoň rohový kop.
     
    69
    Shaqiriho center dostali domáci až ku Grantovi, ktorý síce rýchlo vykopol, lenže veľmi nepresne, keďže loptu poslal iba do autu.
     
    71
    Center Amrabata dostali hostia len na druhé krídlo, odkiaľ centroval Britos, lenže ani jeho dva pokusy sa neujali. Všetko nakoniec rieši Grant.
     
    73
    Pereyrov center z miesta vedľa šestnástky síce letel do dobrej pozície, lenže odrazenú loptu vyboxoval Grant do bezpečia.
     
    75
    Ighalo predĺžil center z krídla za seba, ale Deeney mal k lopte ďaleko a tak Pieters prihral hlavou svojmu brankárovi.
     
    76
    Shaqiri získal loptu v šestnástke a aj keď ho skupinka hráčov v žltom vytlačila pred ňu, tam spadol a získal skvelú príležitosť na priamy kop. Asi meter pred šestnástkovým poloblúkom.
     
    78
    Situáciu rozohral samotný faulovaný Švajčiar Shaqiri, avšak loptu nasmeroval iba nízko nad zemou do múru. Amrabat ale dáva ďalšiu šancu hosťom, keďže na krídle fauloval Pietersa.
     
    79
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Nordin Amrabat, prichádza Stefano Okaka.
     
    79
    Muniesov center nebezpečný nebol, keďže Imbula loptu predĺžil iba do rukavíc brazílskeho gólmana Gomesa.
     
    80
    Domáci sa asi prvýkrát v tomto stretnutí dostali do kvázi tlaku. Najskôr zmätky vyriešil odkopom Johnson, ale následne pred Granta lietali centre zo všetkých strán. Všetko ukončil strelou nad Janmaat.
     
    82
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Marko Arnautović, prichádza Peter Crouch.
     
    83
    Capoue sa dostal k rozohrávke priameho kopu od postrannej čiary, lenže jeho center zakončením neskončil, keďže si v šestnástke faulom pomohol Prödl.
     
    84
    Ighalove nožničky síce nevyšli, lenže lopta sa odrazila na roh malého vápna k Okakovi, ktorý trestuhodne trafil len bočnú sieť.
     
    86
    Deeney sa síce dostal k hlavičke z hranice malého vápna, lenže nemal dobrú pozíciu a cez obrancu zakončil iba nad Grantovu svätyňu.
     
    88
    Stoke City drží súpera ďaleko od vlastnej brány, navyše má loptu, takže londýnsky celok do záverečného tlaku nepúšťa.
     
    90
    Shaqiri vyviezol loptu po rohovom kope a mohol ísť do situácie dvoch proti jednému obrancovi Watfordu, ale ručnú brzdu zatiahol aj za cenu druhej žltej karty Britos.
    90. Miguel Britos (WAT)
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Pieters vyskúšal zakončenie spoza šestnástky, ktoré letelo smerom do rohu brány, ale tento priestor guľatý nezmysel nakoniec minul.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Valon Behrami (Watford FC).
     
    90+4
    Adam v závere využíva svoje skúsenosti a tak Stoke drží loptu na polovici súpera. Shaqiei sa navyše dostal do rohovej zástavky do šestnástky, prihral na Imbulu, ale jeho strela ide tesne vedľa.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Stoke City úplne zaslúžene získalo tri body, keď domácemu Watfordu nedovolilo takmer nič. Najtesnejšie víťazstvo síce zariadil hlavičkou Adam, no gól bol nakoniec pripísaný ako vlastný brankárovi domáceho tímu Gomesovi. (14:55:20)

    Matej Kubove

    Góly: 29. Gomes (vla.)

    Karty:   24. N. Amrabat (WAT), 27. Britos (WAT), 40. Holebas (WAT), 90+3. Behrami (WAT)   90. Britos (WAT)


    Watford FC: Gomes – Prödl, Kaboul (21. Kabasele), Britos – Janmaat, Behrami, Capoue, Holebas (56. Ighalo) – N. Amrabat (79. Okaka), Deeney (C), Pereyra.
    Náhradníci: Pantilimon – Mariappa, Guedioura, Zúñiga, Ighalo, Kabasele, Okaka.

    Stoke City FC: Grant – Johnson, Martins Indi, Muniesa, Pieters – Adam, Imbula Wanga – Walters (C), Shaqiri, Arnautović (82. Crouch) – Diouf.
    Náhradníci: Given – Bony, Crouch, Krkić, Sobhi, Ngoy, Verlinden.