Hradec Králové – Slavia 7:3 (kon.) | Mladá Boleslav – HC Plzeň 2:4 (kon.) | Č. Budějovice – Chomutov 2:4 (kon.)
Třinec – Jihlava 8:0 (kon.) | Liberec – K. Vary 3:1 (kon.) | Pardubice – Kladno 6:3 (kon.)
Sparta Praha – HC Litvínov 4:1 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 6:5 (1:0 po s.n.)
koniec
Mountfield HK
7:3 (1:2, 3:1, 3:0)
HC Slavia Praha
cz Sobota 26.11.2016, 12:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 22. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:13
    Po chybné rozehrávce se v šanci ocitl Furch, střelu zblízka ale domácí brankář pokryl.
     
    57:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je tu sedmý přesný zásah domácích a o osudu dnešního klání je zřejmě definitivně rozhodnuto! Před brankářem se ocitl sám FRANTIŠEK HNIK, který si nejprve Šorfa položil a poté přesně zakončil – 7:3. Asistence: Dominik Matouš, Daniel Lier.
     
    54:12
    Bitka se strhla v hradeckém pásmu a okořenila tak dnešní zápas! Pustili se do sebe hradecký Hroudný a pražský Netolický, oba jsou shodně vyloučeni na 2+2 minuty za hrubost.
     
    51:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Již třetí přesilovku dnes využívají Východočeši a slaví šestý přesný zásah! Štohanzl před bránou přiklepl kotouč na druhé straně volnému MICHAELU GASPAROVI, jenž nastavil hůl a rozsvítil červené světlo oznamující vstřelený gól – 6:3. Asistence: Martin Štohanzl, Aleš Dufek.
     
    50:33
    Nepřesně při vyhození kotouče si počínal Kohút, jenž jde na dvě minuty pykat za zdržování hry. Početní výhodu budou hrát domácí.
     
    48:27
    Na střelu z kruhu si od modré sjel Lier, kotouč ale minul. Na druhou stranu tak v samostatném úniku upaloval Šmerha, který ale při svém zakončení ze strany minul vzdálenější tyč.
     
    45:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka znamená, že Hradec znovu odskakuje na rozdíl dvou gólů! Od modré čáry vypálil po buly Šalda. Před bránou byli důrazní Hnik s MARTINEM ŠTOHANZLEM, přičemž druhý jmenovaný byl ve svém snažení úspěšný – 5:3. Asistence: František Hnik, Radim Šalda.
     
    43:42
    Za hákování je potrestán Šmerha a Mountfield si zahraje v početní výhodě.
     
    43:42
    Nejprve Dufek zkoušel nadvakrát překonat ležícího Šorfa, Zahradník pak z levého kruhu místo odkryté brány napálil tyč!
     
    39:27
    V šesti hráli hokejisté Slavie a jsou za tento prohřešek potrestání dvouminutovým trestem.
     
    37:37
    Slavia právě vstřelila branku!
    Dvojnásobná početní výhoda je využita a Slavia dává kontaktní branku! První pokus od modré TOMÁŠI ŠMERHOVI ještě nevyšel, ten druhý už však ano. Hostující bek napřáhl na modré čáře a propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:4. Asistence: Filip Zderanička.
     
    35:55
    A početní výhoda Slavie bude rovnou dvojnásobná! Z katr jsou totiž současně za držení protihráče posláni Lier a Štohanzl.
     
    32:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Poprvé v dnešním duelu odskakuje jeden z týmů svému soupeři na rozdíl dvou branek! Na branku kotouč nahodil JAROSLAV DVOŘÁK a hostujícímu gólmanovi nezbylo než vylovit touš ze sítě – 4:2. Asistence: Martin Štohanzl.
     
    31:14
    Šmerha nabíjel na teč do poloprázdné brány Kolouchovi, ten ale puk do sítě nedokázal nasměrovat!
     
    23:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Chvíli poté, co jsou Východočeši kompletní, se podruhé v zápase ujímají vedení! Území na modré čáře si pro sebe vymezil TOMÁŠ KYNČL, který se napřáhl a dělovkou pod břevno nedal hostujícímu brankáři šanci – 3:2. Asistence: Filip Jirásek, Daniel Lier.
     
    21:08
    Východočeši hráli v šesti a jsou za tento prohřešek potrestáni, Slavia si zahraje početní výhodu.
     
    20:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tu samou přesilovku, v níž v závěru první třetiny inkasovali, nyní Hradečtí využívají! Z pravého kruhu vystřelil na bránu Dufek, jehož rána nadělala Šorfovi velké problémy. Toho využil TOMÁŠ ZAHRADNÍK, který docpal puk do sítě – 2:2. Asistence: Aleš Dufek, František Hnik.
     
    18:42
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jenže hradecká početní výhoda má přesně opačný účinek a ve vlastním oslabení jdou do vedení hosté! Východočeskou akci vystihl Chvála, který poslal do útoku TOMÁŠE ŠMERHU. Ten využil svůj samostatný únik přesnou ranou a podruhé v zápase tak rozvlnil síť za Špirkem – 1:2. Asistence: Tomáš Chvála.
     
    18:19
    Poprvé v zápase rozhodčí vylučuje, a to na hostující straně. Šergl jde pykat za podražení a Mountfield bude hrát přesilovku.
     
    15:03
    Do mezikruží dostal nabito na střelu z první Dufek, puk jím vyslaný ale těsně minul místo určení!
     
    10:48
    Šergl nepříjemně pálil zpoza obránce, jedovku na vzdálenější tyč ale Špirek pokryl betonem.
     
    09:30
    Jirásek se ocitl tváří v tvář Šorfovi, pražský brankář ale jeho pokus vyrazil nad sebe!
     
    09:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Krátce před polovinou první třetiny Mountfield vyrovnává skóre utkání! Dufek dostal puk do předbrankového prostoru, kde na něj už číhal PATRIK HIDVEGHY. Hradecký útočník se pak své šance nezalekl a dostrčil kotouč za Šorfa. Asistence: Aleš Dufek, Martin Štohanzl.
     
    02:58
    Dufek hledal před bránou úplně volného Chalupu, tomu však scházely centimetry k tomu, aby na puk dosáhl a nasměroval ho do odkryté části hostující klece!
     
    01:47
    Slavia právě vstřelila branku!
    Naopak dostatek rychlosti měl na druhé straně LUKÁŠ NETOLICKÝ, jenž posílá Slavii do vedení! Pražský útočník projel s kotoučem ze středního pásma až do útočného, nechal za sebou domácí obranu a z levého kruhu prostřelil Špirka mezi betony – 0:1. Asistence: Jan Šergl, Eric Fiala.

    Klára Petrásková

    Góly a asistencie: 10. Hidveghy (Dufek, Štohanzl), 21. Zahradník (Dufek, Hnik), 24. T. Kynčl (Jirásek, Lier), 32. Dvořák (Štohanzl), 46. Štohanzl (Hnik, Šalda), 52. Gaspar (Štohanzl, Dufek), 58. Hnik (D. Matouš, Lier) – 2. Netolický (Šergl, Fiala), 19. Šmerha (Chvála), 38. Šmerha (Zderanička)


    Mountfield HK: Špirek (Bechný) – Hroudný, T. Kynčl, Gaspar, Šalda, Lier, Bureš – D. Matouš, Dufek, Zahradník, Malík, Štohanzl, Hnik (C), J. Dvořák, Jirásek, Řepík, Hidveghy, Chalupa. Trenér: Aleš Krátoška.
    HC Slavia Praha: Šorf (Vacula) – Zderadička (C), Krásný, Chládek, Novák, Chvála – Fiala, Netolický, Heldák, Kolouch, Šergl, Šmerha, Hradil, Kohút, Furch, Patočka. Trenér: Petr Novák.

    Rozhodca: Úlehla – Lučan, Urubčík