Ufa – Orenburg 1:0 (kon.)
koniec
FC Ufa
1:0 (1:0)
FK Orenburg
cz Piatok 25.11.2016, 15:00 • Dynamo Stadium. Kapacita: 4,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (16:54:18)
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:4.
    Střely mimo: 7:2.
    Rohy: 4:2.
    Ofsajdy: 0:4.
    Fauly: 15:21.
     
    Ondřej Vaněk je hrdinou dnešního zápasu. V nepříliš pohledné podívané rozhodl utkání v prvním poločase po neproměněném pokutovém kopu z dorážky. Alexandr Gutor ho vychytal z penalty, ale míč se odrazil znovu na kopačku českého záložníka a ten již neměl problém uklidit míč do opuštěné branky. Ve druhé polovině se již nemusel ani jeden brankář příliš činit a tak si domácí Ufa odnáší z dnešního zápasu všechny tři body za vítězství 1:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Za zdržování u rohového praporku ještě v úplném závěru zápasu obdržel žlutou kartu domácí Marcinho.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Sylvester Igboun, přichází Ivan Obljakov.
     
    90+3
    Míč se doopravdy dostal z volného přímého kopu až do vápna, ale tam si pomohl faulem Maxim Batov a to už je nejspíše konec všem nadějím pro hosty.
     
    90+2
    Ve druhé nastavené minutě se Anzor Sanaja pokusil projít kolem soupeře u postranní lajny, ale byl faulován. Je tu jedna z posledních šancí pro hosty.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Ufa ušetřila další dlouhé chvíli, když se Vasin nechtěl zvednou z trávníku. Po přerušení se ale již znovu hraje. Ivica Žunić dokázal odebrat míč Igbounovi.
     
    89
    Minutu před koncem zápasu se k míči dostal ještě hostující Polujachtov. Zpětnou přihrávkou našel na hranici vápna Sanaju. Tomu však vyskočil míč vysoko nad hlavu a poté již musí faulovat soupeře.
     
    88
    Domácí již hlídají jednobrankový náskok kombinací. Navíc Afonin přidal faul při napadání a domácí tak ušetří další důležité sekundy zápasu.
     
    87
    V závěru zápasu musel ještě i Gutor zasahovat. Po nepříjemně skákavé střele se položil k prvé tyči a vytáhl míč mimo svou svatyni.
     
    86
    Střídání v týmu FK Gazovik Orenburg: ze hřiště odchází Igor Koronov, přichází Maxim Batov.
     
    85
    Andrej Lunev nepřesně vykopl od své branky, ale naštěstí se míč k němu rychle vrátil od obránce Viktora Vasina. Na druhý pokus již Lunev rozehrál přesně.
     
    84
    Orenburg se snaží se zápasem ještě něco udělat, ale kombinace hostům nevychází podle představ. Sanaja se navíc dostal do ofsajdového postavení a nemohl tak zasáhnout do hry.
     
    82
    Ale také domácí se snaží v nepříznivém počasí předvést pohledný výkon. Po přiťuknutí se dostal ke střele Krotov, ale jeho střela šla jen mimo tři tyče.
     
    81
    Hosté mají posledních zhruba deset minut, aby se pokusili vstřelit alespoň jednu branku a tím si zajistili bod z dnešního zápasu.
     
    80
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Ondřej Vaněk, přichází Marcinho.
    79. Lunev musel vytáhnout vynikající zákrok
     
    79
    Pavel Něchajčik je při chuti. Nyní si navedl míč na osu trávníku a poslal jedovku na domácího brankáře. Ten musel předvést vynikající zákrok aby míč posunul nad břevno.
     
    78
    Hosté se začínají dostávat více a více do útoku. Nyní napálil z dvaceti metrů Něchajčik před sebou stojícího Vasina.
     
    77
    Hosté měli k dispozici volný přímý kop z pětatřiceti metrů. Igor Koronov zakroutil míč nad zdí na přední tyč, ale Lunev si slabou střelu pohlídal.
     
    76
    Nad stadionem začíná hustě sněžit. To znepříjemňuje hru především hostů, kteří se musí snažit o vyrovnání.
     
    75
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Dmitrij Sysujev, přichází Vjačeslav Krotov.
     
    74
    Do velké šance se hnal z pravé strany Sysujev, ale z velkého úhlu trefil jen boční síť.
     
    73
    Střídání v týmu FK Gazovik Orenburg: ze hřiště odchází Sergej Brejev, přichází Marat Šogenov.
     
    72
    Po delším ošetření se domácí brankář může zpět zapojit do hry. Po jeho nákopu se dostal k míči Vaněk, ale nezpracoval.
     
    70
    Hosté i přesto že prohrávají se nemohou dostat do souvislejšího tlaku. Gutor si šel pro centr až k hranici vápnu, ale tam ho ve vzduchu sestřelil Sanaja a s domácím gólmanem do nevypadá vůbec dobře.
     
    69
    Do otevřené hostující obrany se dostal Vaněk, který si mohl připsat k brance také asistenci, ale po jeho nahrávce nezakončil přesně Igboun.
     
    67
    Další pohledná akce domácího celku po pravé straně. Od postranní lajny se přetahoval o míč Sysujev s Polujachtovem. Domácí útočník se nakonec nedostal k centru ani k zakončení.
     
    66
    Z rohového kopu se nic závažného před Gutorem neudálo. Míč se ale odrazil na kopačku Alikina a domácí tak mohou pokračovat v kombinaci.
     
    65
    Také druhá polovina zápasu se odehrává převážně od vápna k vápnu. Nyní to chtěl ale vyvrátit Sysujev, který prokličkoval až do vápna a vybojoval rohový kop.
     
    64
    Zasejev byl poslán k zemi, ale rozhodčí nepíská a může se pokračovat ve hře. Toho využil k útoku Něchajčik, ale jeho snažení skončilo ještě před vápnem.
     
    63
    Střídání v týmu FK Gazovik Orenburg: ze hřiště odchází Artem Děľkin, přichází Anzor Sanaja.
     
    61
    Po delší době se dostali do pokutového území také hráči Orenburgu. Dělkin však neprošel přes obranný val a nedokázal tak zakončit.
     
    60
    Po hodině hry stále vedou domácí fotbalisté o jednu branku. O tu se postaral z dorážky po neproměněném pokutovém kopu Ondřej Vaněk.
     
    59
    Sylvester Igboun si zpracoval míč na třiceti metrech od branky, ještě si posunul míč kolem obránce a vypálil. Jeho střela však šla daleko od pravé tyče.
     
    58
    Igboun si hledal prostor při průniku do vápna soupeře, ale byl rychle odzbrojen. Na druhé straně se pokoušel přejít obranu Něchajčik, ale také neuspěl.
     
    57
    Ještě jedna akce hostů po pravé straně. Vladimir Polujachtov centroval na malé vápno, ale tam byl s přehledem nejvýše Lunev.
     
    56
    Na levé straně se snažil projít kolem svého strážce Vorobjev, ale po narážečce s Brejevem mu unikl míč.
     
    54
    Aktivita Orenburgu po náporu z úvodu druhého poločasu je ta tam. U míče jsou opět domácí, kteří si vyměňují balon na vlastní polovině.
     
    53
    Po boji ve středu pole se k míči dostal domácí Alikin. Jeho přihrávka šla však směrem na vlastního brankáře. Andrej Lunev mohl z klidové pozice rozehrát.
     
    52
    Mohlo být ještě hůře pro hosty. Kacalapov si nepřesně zpracoval míč a ten mu odskočil od kopačky. Velmi rychle se dral do příležitosti Sysujev. Právě Kacalapov ho musel poslat na zem.
     
    51
    Nyní to ale provedl výborně na pravé straně Vaněk. Odcentroval do vápna, kde našel Sysujeva. Ten byl ale otočen zády k brance a musel tak ještě přihrávat. Zasejev lehkou střelou našel jen náruč Gutora.
     
    50
    Do druhého poločasu vstoupili rozhodně aktivněji hosté. Ufa má co dělat, aby se dostal na útočnou polovinu.
     
    48
    Opět velmi aktivní Koronov se nabízel ve volném prostoru mezi obránci. Domácí kapitán Pavel Alikin si však na posledních chvíli stačil přistoupit ke Koronovovi a sebral mu míč.
     
    47
    Hosté se velmi rychle po rozehrávce dostali až k vápnu domácího celku. Koronov se však neprosadil proti Vasinovi a neprošel až do samotného zakončení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    První poločas dlouho nenabízel pohlednou podívanou, ale v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky se odehrálo vše podstatné. Vladimir Polujachtov zatáhl ve vápně Sysujeva a byl nařízen pokutový kop. Ten sice neproměnil Ondřej Vaněk, ale z následné dorážky si již nemýlil. Poté se hra výrazně rozproudila, ale další branku jsme již neviděli a tak vede Ufa po první poločase o jednu branku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    V poslední minutě před pauzou se k míči dostal hostující Něchajčik, ale opět byl nalezen v ofsajdovém postavení a následný faul na něj už se nepíská.
     
    44
    Za vzájemnou potyčku dostali po žluté kartě Igboun a Afonin.
     
    43
    Další nadějné akce domácího celku. V závěru poločasu se dostával do vápna Zasejev, ale těsně před střelou ho vyvedl z rovnováhy Žunić.
     
    42
    Domácí jsou nyní plni sebevědomí po vstřelené brance. Po levé straně se chtěl dostat do lepší pozice pro střelu Suchov, ale byl zablokován.
    39. Ondřej VANĚK - 1:0
     
    39
    Ufa právě vstřelila branku!
    Míč si postavil na pokutový bod explzeňský ONDŘEJ VANĚK, který ale penaltu neproměnil. Gutor ho vychytal vynikajícím zásahem u tyče, ale míč se k českému záložníkovi vrátil a poté již Vaněk uklidil míč do branky.
     
    39
    Ondřej Vaněk (FC Ufa) neproměňuje pokutový kop.
    38. Žlutá karta
     
    38
    Polujachtov zatáhl hráče domácího celku za dres v pokutovém území a vidí za tu žlutou kartu.
     
    38
    Pokutový kop pro domácí tým!
     
    37
    Nyní už domácí uklidňují hru a pokračují v kombinaci na své polovině. Vasin měl klid na rozehrávku, nebyl atakován soupeři, našel tak pohodl u pravé postranní lajny Vaňka, který ale nezpracoval.
     
    35
    V posledních minutách oba týmy výrazně přidaly na útočné aktivitě. Nejdříve se chtěl podél lajny dostat k centru Koronov, ale to se mu nepodařilo. Na druhé straně byl připravený Vaněk, který hledal volného Igbouna, ale nenašel jeho kopačku.
     
    34
    také hosté měli k dispozici rohový kop. Koronov poslal centr od rohového praporku a byl mnohem nebezpečnější než na druhé straně Zasejev. Míč se dostal na hlavu Vorobjeva, který trefil jen střed branky.
     
    33
    Od rohového praporku rozehrával domácí Zasejev. Ve vápně bylo hned několik hráčů připraveno zakončovat. Nakonec se k hlavičce dostal Sysujev, ale jeho pokus o zem byl slabější a Gutor bez problémů chytá.
     
    32
    Na druhou stranu napadl pelášil Něchajčik, který ale byl přistižen v ofsajdu a tak nemohl zakončovat z hranice vápna.
     
    31
    Po půlhodině hry se domácí dostali k dalšímu volnému přímému kopu. Nyní byl ale připravený Gutor, který nenechal soupeře zakončovat.
     
    29
    Do otevřené obrany se hnalo pět hráčů domácího celku. Nejdříve přišel centr z pravé strany, který ale jen proletěl vápnem. Akce pokračovala a míč se ještě jednou dostal na kopačku Igbouna, který ale svou dělovku poslal nad břevno.
     
    28
    Hosté s přehledem vykombinovali pravou stranu. Poté ale přišel centr z nepříjemný pozice u brankové lajny. Polujachtov našel jen připravené rukavice Luneva.
     
    27
    Nyní už znovu útočili domácí. Jen do doby, než Alexandr Suchov byl později v souboji s Kacalapovem a musel si pomoci faulem.
     
    26
    Zasejev fauloval zezadu Brejeva a hosté měli k dispozici volný přímý kop z nadějné pozice. Centr do vápna se dostal na hlavu Koronova, ale ten neumístil svůj pokus mezi tři tyče.
     
    25
    Domácí fotbalisté kontrolují hru na své polovině trávníku a nikam nespěchají. Po kombinaci na pravé straně se dostal do vápna Igboun, ale jeho pokus byl hodně nepřesný.
     
    23
    Také na druhé straně se mohlo žlutit. Vorobjev zcela zbytečně dojel po odehrání míče do Vasina a ten padl k zemi. Rozhodčí ale nyní neztrestá hostujícího hráče.
     
    22
    Sysujev je prvním potrestaným hráčem zápasu. Nedaleko od středového kruhu přišlápl kopačku soupeři.
     
    21
    Andrej Lunev nyní zazmatkoval. Vyběhl si pro míč před vápno, ale napálil jen dotírajícího Něchajčika. Od něho se míč odrazil směr brána, ale dobíhající obránci stačili nebezpečí zažehnat.
     
    20
    První dvacetiminutovka nenabídla příliš pohledný fotbal. Převážná většina hry se odehrává mezi oběma šestnáctkami.
     
    19
    Nyní ale ve středu pole fauloval při hlavičkovém souboji Bezdenežnych a domácí se budou muset bránit.
     
    17
    Domácí se museli vyhýbal rychlému přístupu hráčů soupeře při napadání. Vasin s Alikinem to však zvládli výborně a nedali napadajícím hráčům Orenburgu šanci.
     
    16
    Dmitrij Sysujev se hnal po lajně za míček. Stihl ho ještě před koncovou čárou, ale na soupeře si již nepřišel. Navíc se míč odrazil od jeho kopačky a nebude z toho ani rohový kop pro domácí.
     
    15
    Z ničeho nic se domácí dostali do zakončení. Po přihrávce do středu pole se k míči dostal Igor Bezdenežnych, který ale nebyl ze střední vzdálenosti přesný.
     
    14
    Nyní se pokusil o překvapivou přihrávku Stockij, ale Sysujeva nenašel a míč tak končí bez doteku hráčů za brankovou lajnou.
     
    13
    Tempo hry se oproti prvním deseti minutám ještě zpomaluje. Ani jeden tým se neženě do útočení a spíše vyčkává na vhodný moment.
     
    11
    Také hosté se po delším čase dostali a útočnou polovinu. Něchajčik však zahrál vysokou nohou v souboji a musí odevzdat míč.
     
    10
    Domácí fotbalisté začínají mít převahu. Ufa je stále na polovině soupeře, ale na první brankovou příležitost čekáme. Nyní centroval po zemi Vaněk, ale Gutor si sebral míč.
     
    8
    Po faulu na Vaňka domácí rozehráli volný přímý kop z nadějné pozice. Z míči se postavil Zasejev, ale centr napálil jen do prvního bránícího hráče Orenburgu.
     
    7
    Také Alexandr Gutor již musel zasahovat. Sylvester Igboun se opřel do míč ze střední vzdálenosti a prověřil připravenost hostujícího brankáře.
     
    6
    Ufa nezačíná zápas nejlépe. U středové lajny bal sestřelen Vorobjev a hosté měli možnost poslat míč do vápna. Lunev byl připraven a sebral centr ze vzduchu.
     
    5
    Igor Koronov vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Následně ale přišel velmi rychle o balon Brejev a hosté se museli vracet do obrany.
     
    4
    Lunev musel zasahovat. Po rychlém přenesení míče se dostal do zajímavé pozice na hranici vápna Vorobjev, který prověřil střelou do středu brankáře domácího týmu.
     
    3
    Také domácí se poprvé dostali na útočnou polovinu. Zasejev si obhodil soupeře, ale poté nenašel před brankou číhajícího Igbouna.
     
    2
    Hostující fotbalisté rozehráli první polovinu zápasu ze středového kruhu. Alexandr Kacapalov ihned posílal míč do útoku na Něchajčika, ale ten byl obsazený.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ufa: Lunev – Suchov, Živogljadov, Vasin, Alikin (C), Stockij – Vaněk, Bezdenežnych, Zasejev – Igboun, Sysujev.
    Náhradníci: Šelija – A. Nikitin, Marcinho, Diego, Krotov, Zubarev, Safronidi, Baťutin, Obljakov.

    FK Gazovik Orenburg: Gutor – Kacalapov, Oyewole, Žunić, Polujachtov – Afonin – Koronov, Brejev, Vorobjev – Děľkin, Něchajčik.
    Náhradníci: Ruděnko, Abakumov – Bamba, Šogenov, Parnjakov, Sanaja, Jefremov, Poměrko, Batov..
     
    Poslední vzájemné zápasy

    14.04. 2014 Ufa - Orenburg 1:0
    16.09. 2013 Orenburg – Ufa 0:0
     
    FK Gazovik Orenburg

    Orenburg se po vynikající sezoně dostal do nejvyšší ruské soutěže. Ani dnešní hostující tým nezačal letošní ročník vůbec dobře, když na vítězství čekal až do desátého kola. Sbíral však body za remízové výsledky a tam je na nováčka solidním dvanáctém místě, když dokázal porazit v posledních zápasech Tomsk na vlastním stadionu a také na trávníku Samary 1:0.
     
    FC Ufa

    Ufa se nachází na přelomu tabulky na deváté pozici. Po velmi nepovedeném úvodu sezony se Ufa vrací zpět do hry o přijatelné umístění. V prvních čtyřech kolech si Ufa připsala jen jeden bod, následně ale zlepšila své výkony a především i výsledky. V posledním zápase si Ufa vyšlápla na podobně se trápící Anži Machačkalu. Na stadionu soupeři sice vstřelil branku jen český záložník Ondřej Vaněk, ale i to na tři body stačilo.
     
    Krásné páteční odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Ruská nejvyšší soutěž Premier Liga dospěla již do patnáctého kola. Společně se zaměříme na zápas Gazoviku Orenburg, který přijede na trávník FC Ufa.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vít Schück

    Góly: 39. Vaněk

    Karty:   22. Sysujev (UFA), 44. Igboun (UFA), 90+4. Marcinho (UFA) – 38. Polujachtov (ORE), 44. Afonin (ORE)

    Nepremenená penalta: 39. Vaněk (UFA), brankár Gutor zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:21.
    FC Ufa: Lunev – Suchov, Živogljadov, Vasin, Alikin (C), Stockij – Vaněk (80. Marcinho), Bezdenežnych, Zasejev – Igboun (90+3. Obljakov), Sysujev (75. Krotov).
    Náhradníci: Šelija – A. Nikitin, Marcinho, Diego, Krotov, Zubarev, Safronidi, Baťutin, Obljakov.

    FK Orenburg: Gutor – Kacalapov, Oyewole, Žunić, Polujachtov – Afonin – Koronov (86. Batov), Brejev (73. Šogenov), Vorobjev – Děľkin (63. Sanaja), Nechajčik.
    Náhradníci: Ruděnko, Abakumov – Bamba, Šogenov, Parnjakov, Sanaja, Jefremov, Poměrko, Batov.