Astana – APOEL 2:1 (kon.) | Fenerbahce – Zorja Luhansk 2:0 (kon.) | Qäbälä – Anderlecht 1:3 (kon.)
Zenit – Tel Aviv 2:0 (kon.) | Vigo – Liége 1:1 (kon.) | Amsterdam – Panathinaikos 2:0 (kon.)
Doneck – Konyaspor 4:0 (kon.) | Gent – Braga 2:2 (kon.) | FK Krasnodar – Salzburg 1:1 (kon.)
Schalke – Nice 2:0 (kon.) | Liberec – Karabach 3:0 (kon.) | Fiorentina – Solún 2:3 (kon.)
Be'er Sheva – Inter 3:2 (kon.) | Sparta Praha – Southampton 1:0 (kon.) | FCSB – Osmanlispor 2:1 (kon.)
Zürich – Villarreal 1:1 (kon.) | Austria – Giurgiu 1:2 (kon.) | Genk – Rapid Viedeň 1:0 (kon.)
Bilbao – Sassuolo 3:2 (kon.) | Manchester United – Feyenoord 4:0 (kon.) | Olympiakos – YB Bern 1:1 (kon.)
Saint-Étienne – Mainz 0:0 (kon.) | Dundalk – Alkmaar 0:1 (kon.) | AS Rím – Plzeň 4:1 (kon.)
koniec
Dundalk FC
0:1 (0:1)
AZ Alkmaar
cz Štvrtok 24.11.2016, 21:05 • Tallaght Stadium, Dublin, Irsko (kapacita 6.000 diváků) • Európska liga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Domácí již hrají na hraně rizika a to málem potrestal Fred Friday, který se po pěti minutách na placu dostal do útoku, z hranice vápna však zamířil přesně do míst, kde byl Rogers. Nepodíval se zavřel oči, napálil míč na branku a nepodařilo se mu překonat gólmana.
     
    87
    Wout Weghorst dal dnes v deváté minutě zatím rozhodující gól zápasu, kdy se trefil po nešťastném zákroku Masseyho a odrazu míče. Svojí práci má za sebou a místo něj nastupuje Fred Friday.
     
    85
    Seán Gannon převzal před vápnem míč a z levé strany vystřelil. Mířil na k levé tyči a jeho sražená střela obráncem prošla metr vedle tohoto prostoru.
    82. Hezký úmysl Ronana Finna gól neznamenal
     
    82
    Domácí ale znovu získali míč a nemysleli to vůbec špatně. Lišácky zkoušel Ronan Finn zpoza vápna přehodit Rocheta, který by na míč nedosáhl, jenže balon šel vedle a u pravé tyče na něj nedosáhl Dean Shiels.
     
    81
    Vůbec první žlutá karta přichází devět minut před koncem základní hrací doby, kdy zkosil Finna záložník hostí Stijn Wuytens.
     
    80
    Poslední střídání domácích. Patrick McEleney jde dolů a na jeho pozici nastupuje Dean Shiels.
     
    79
    Hosté to dělají hodně takticky. Nechtějí střídat současně s domácími, aby ušetřili cenné vteřinky. Tak ono střídání, to je dobrá půlminuta. Nyní jde dolu Muamer Tanković, který měl dnes pár slibných příležitostí, a na jeho pozici nastupuje Thomas Ouwejan.
     
    77
    Ciaran Kilduff dnes branku v černém dresu Dundalku nedá. Pohárový snajpr irského týmu jde dolů a na jeho místo přichází David McMillan.
     
    75
    Hosté poprvé střídají. Alireza Jahanbakhsh, jehož jméno dělá komentátorům i textovým onlajnistům řádné problémy, přepouští místo v záloze pro Dabneye dos Santose Souzu.
    75. Gary Rogers vychytal i Matse Seuntjense
     
    75
    Možná že bude Gary Rogers vyhlášen jedním z nejlepších hráčů Dundalku, ne-li nejlepším. Střelu Matse Seuntjense z pravé strany dokázal srazit u své levé tyče na další roh. Opět parádní zákrok gólmana domácích.
     
    68
    Nyní už to bylo mnohem nebezpečnější. Stijn Wuytens si po rohu naběhl k pravé straně vápna, kam dostal míč a zamířil k bližší tyči. Střelu po zemi s námahou chytil Rogers.
    66. Rogers se vytáhl i proti střele Rienstry
     
    66
    Jen aby tohle hosty nemrzelo. Na konci rychlé přímočaré akce, při které Jahanbakhsh dal míč do uličky Tankovićovi, jehož přihrávka se odrazila na střed vápna, byl Ben Rienstra, nabíhající z druhé vlny, jenž si připravil míč na střelu a Rogers se opět vyznamenal pohotovým reflexem. Roh.
    59. Výborný zákrok Rogerse proti střele Weghorsta
     
    59
    Gary Rogers uchoval domácím naději na postup do další fáze Evropské ligy a tudíž i na dnešní bodový zisk. Po narážečce s Tankovićem si do vápna naběhl Wout Weghorst a střílel do horní poloviny branky k levé tyči, kde neskutečným zákrokem a parádním reflexem vyrazil míč gólman Dundalku.
     
    54
    Jenže při rozehrávce si nerozuměl se svými spoluhráči. Weghorst na levé straně před vápnem sebral míč Boylemu a poslal jej na střed pro Muamera Tankoviće, který při snaze o obstřel branky mířil těsně vedle levé tyče.
     
    49
    Nyní asistent rozhodčího Istvan Albert připravil domácí o zajímavou situaci. McEleney poslal načechraný míč do vápna na Bensona. Ten se s míčem dostal až před Rocheta, který mu minimalizoval střelecký úhel. Tak Benson zkusil z levé strany obloučkem poslat balon před branku, kde by dobíhal Kilduff a mohl střílet do prázdné, jenže Bensonovi byl v prvopočátku akce pískán ofsajd.
     
    42
    Za záložníka Stephena O'Donella, který bude snažení svých spoluhráčů sledovat jen z lavičky nebo v kabině v televizi, jde na plac John Mountney. Střídající záložník se rovněž vzdává své kapitánské pásky ve prospěch Kilduffa.
     
    37
    A ten také přišel, jenže Ciaran Kilduff se hlavičkou z prostoru kolem penaltového puntíku zase mýlil. Míč posílá nad branku.
     
    34
    Ačkoliv měli hosté po vhazování míč na kopačkách, zbytečně jej ztratili a z třiceti metrů přesně ze středu útočné poloviny zakroutil Ronan Finn míč na branku Rocheta. Tohle byla dobrá střela, leč pro domácí chytil míč faleš ven z branky.
     
    33
    Ciaran Kilduff je prostě všude. Aktivním napadáním málem obral o míč gólmana Sergio Rocheta, který váhal s odkopem, a nakonec domácího útočníka lehce trefil. Od něj šel míč na beka Hapse.
     
    32
    Na centrovaný míč si naběhl právě Ciaran Kilduff. Chce-li ale Dundalk myslet na body, musí mířit tento objev Evropské ligy v barvách irského celku lépe. Tři metry nad břevno.
     
    21
    Ron Vlaar odvrátil na poslední chvíli dlouhý míč do vápna. Kdyby to nezvládl, za jeho zády již číhal na chybu připravený Ciaran Kilduff.
    9. Wout WEGHORST - 0:1
     
    9
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Hosté se poměrně šťastně dostávají do vedení. Pozorná obrana Dundalku opět nedovolila ohrožení branky a poslala míč za vápno. Tam si jej ale sebral Seuntjens, který poslal centr na penaltu. Dane Massey ho neodvrátil, míč mu sjel po noze, od Andyho Boyleho se odrazil k nohám WOUTA WEGHORSTA a ten střílí třetí gól Alkmaaru v letošní Evropské lize.

    Tomáš Lysý

    Góly: 9. Weghorst

    Karty:   81. S. Wuytens (ALK)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:1.
    Dundalk FC: Rogers – Gannon, Boyle, Gartland, Massey – O'Donnell (C) (42. Mountney) – Benson, McEleney (80. Shiels), Finn, Horgan – Kilduff (77. McMillan).
    Náhradníci: Sava – Shields, Mountney, McMillan, Barrett, Shiels, A. Keane.

    AZ Alkmaar: Rochet – M. Johansson, Vlaar (C), S. Wuytens, Haps – Luckassen, M. Seuntjens, B. Rienstra – Jahanbakhsh (75. Souza), Weghorst (87. Friday), Tanković (79. Ouwejan).
    Náhradníci: Olij – Bel Hassani, Souza, Mühren, Ouwejan, Friday, Garcia.

    Rozhodca: István Vad – Istvan Albert, Peter Berettyán (vš. Maďarsko)