CSKA Moskva – Leverkusen 1:1 (kon.) | Monaco – Tottenham 2:1 (kon.) | Lisabon – Real Madrid 1:2 (kon.)
Dortmund – Légia Varšava 8:4 (kon.) | Leicester – Brugge 2:1 (kon.) | Kodaň – Porto 0:0 (kon.)
D. Záhreb – Lyon 0:1 (kon.) | Sevilla – Juventus 1:3 (kon.)
koniec
AS Monaco
2:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Utorok 22.11.2016, 20:45Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Francúzske AS Monaco postupuje do osemfinálovej fázy Ligy majstrov. V dnešnom stretnutí podalo veľmi dobrý taktický výkon a dvoma gólmi zo začiatku druhého polčasu si zaistili zlaté tri body. Na druhej strane, londýnski kohúti toho dnes veľa nepredviedli a s Ligou majstrov sa pre túto sezónu lúčia. V poslednom zápase s CSKA Moskva si zahrajú len o postup do Európskej ligy UEFA. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:45:17)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Ani z následného rohového kopu sa Londýnčania nepresadili. S domácimi futbalistami to vyzerá veľmi dobre a postup do play off majú na dosah.
     
    90+3
    Harry Kane bol faulovaný tesne pred pokutovým územím, a tak mali hostia šancu vyrovnať. Center Christiana Eriksena ale odvrátil na rohový kop Benjamin Mendy.
     
    90+2
    Skvelé bránenie v podaní domácich futbalistov. Tottenham má dokonca problémy dostať sa na útočnú polovicu a musí rozohrávať až od Huga Llorisa.
     
    90+1
    V dnešnom zápase sa budú nadstavovať ešte štyri minúty. Na konci tej prvej sa odohráva hra v strede poľa a monacké kniežatá dobre bránia.
     
    90
    Strelecký pokus Vincenta Janssena len dokumentuje strelecké trápenie londýnskeho klubu. Jeho strela mierila vysoko nad bránu Danijela Subašića.
     
    89
    Posledné striedanie dnešného stretnutia. Kapitánsku pásku už odovzdáva spoluhráčovi Radamel Falcao. Na jeho miesto prichádza Andrea Raggi.
     
    88
    Tottenham predsa len trošku zvyšuje svoju aktivitu, no obávam sa, že je to už príliš neskoro. Hostia nutne potrebujú bodovať, inak skončia v tejto edícii Ligy majstrov.
     
    87
    Hostia mohli vyrovnať zo štandardnej situácie. Rohový kop z ľavej strany zahral Christian Eriksen, presným pasom našiel na zadnej žrdi Dele Alliho, no ten z tesnej blízkosti minul bránu.
     
    86
    Dele Alli pekne priťukol loptu Harrymu Kaneovi. Anglický reprezentant sa krásne otočil s loptou, no jeho pokus vyráža brankár Danijel Subašić.
     
    85
    Christian Eriksen takým half-volejom poslal loptu do pokutového územia domácich, no žiadneho spoluhráča nenašiel. Harry Kane bol príliš ďaleko.
     
    84
    Domáci priaznivci si teraz pýtali kartové napomenutie pre Kierana Trippiera. Ten ho napokon aj dostal, keďže nevyberaným spôsobom fauloval Tiemoué Bakayoka.
     
    83
    Tottenham podáva v dnešnom zápase mimoriadne podpriemerný výkon. Hoci prehráva prakticky celý druhý polčas, nevie si vypracovať väčšie šance.
     
    82
    Benjamin Mendy si teraz výborne poradil proti početnej presile hosťujúcich hráčov a vybojoval pre svoj tím rohový kop. Domáci tak môžu zbierať cenné sekundy.
     
    81
    Druhé striedanie francúzskeho tímu je realitou. Na ihrisko prichádza Portugalčan João Moutinho, ktorý tak nahradzuje zraneného Thomasa Lemara.
     
    80
    Na trávniku sa chvíľu nehralo, pretože nejaké zdravotné problémy mal Thomas Lemar. Vyzerá to tak, že pri najbližšom prerušení bude striedať.
     
    79
    Thomas Lemar sa snažil presadiť po ľavej strane, no lopta mu ušla mimo hracej plochy. Nasledovať tak bude len vhadzovanie v podaní hostí.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 48. Sidibé, 53. Mendy – 52. Kane (pen.)

    Karty:   51. Glik (ASM), 57. Falcao (ASM) – 10. Dier (TOT), 21. Dembélé (TOT), 84. Trippier (TOT)

    Nepremenená penalta: 11. Falcao (ASM), brankár Lloris zneškodnil


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:14.
    AS Monaco: Subašić – Sidibé, Glik, Jemerson, Mendy – Fabinho, Bakayoko, Lemar (81. Moutinho) – B. Silva, Falcao (C) (89. Raggi), Germain (77. Carrillo).
    Náhradníci: De Sanctis – Moutinho, Carrillo, Boschilia, Raggi, Mbappé Lottin, A. Diallo.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Dier, Wimmer, Rose – Wanyama, Dembélé (65. Eriksen) – Alli, Winks (74. Moussa Sissoko), Son Heung-min (65. V. Janssen) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Vertonghen, Walker, V. Janssen, N'Koudou, Moussa Sissoko, Eriksen.

    Rozhodca: Björn Kuipers