Dukla – Kopřivnice 36:29 (kon.) | Zubří – Královo Pole 29:27 (kon.)
koniec
HC ROBE Zubří
29:27 (16:13)
SKKP Handball Brno
cz Sobota 12.11.2016, 18:00Chance Extraliga mužů (CZ) • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Domácí pevnost zůstala nedobyta, Zubří porazilo Brno!

    Domácí nastoupili do utkání bez opor Šustáčka a Zemana, přesto měli lepší vstup do zápasu a v 18. minutě byl stav 11:6. V závěru poločasu se však Brnu podařilo výsledek korigovat na přijatelných 16:13. Prvních deset minut druhého poločasu domácí stupňovali tempo a výsledkem bylo průběžné vedení až o osm branek. V závěru Brno změnilo obranu na 2:4 a zdramatizovalo konec utkání, dvoubrankové vítězství ale domácí celek uhájil.

    Nejlepší střelci: Šlachta 4, Douda 4, Přikryl 4, Nesvadba 4, Václav 4 – Hubáček 9, Hastík 5, Dostalík 5. Rozhodčí: Pavlát, Točík. Sedmimetrové hody: 2/1 – 5/4. Vyloučení: 6:8. Diváci: 1168.

    Andrej Titkov, trenér HC ROBE Zubří: „Přesto, že družstvo mělo výpadky v koncovkách obou poločasů, tak za zbývajících padesát minut utkání určitě zasluhují pochvalu za plnění taktických úkolů a příkladné nasazení.“

    Zdeněk Missbach, trenér Handball Brno: „Nedařilo se nám v obraně podat soustředěný kolektivní výkon. Soupeř se prosazoval jeden na jednoho a byli jsme kvůli tomu často vylučování. V postupném útoku nám vázla kombinace a pohyb hráčů bez míče. Soupeř si nás dokázal dobře ubránit. Velkým problémem byl brankář domácích a neproměňování vyložených šancí. Přesto jsme vysunutou obranou 2:4 donutili domácí k chybám a zápas jsme v závěru zdramatizovali.“ (01:34:44)
     
    Konec zápasu. (29:27)
     
    60
    V posledních vteřinách dnešního duelu se po chybné rozehrávce domácího družstva dostal do rychlého protiútoku brněnský Hubáček, který další chybu Zubří nemilosrdně trestá svou přesnou trefou k tyči! Dnes střelecky potentní Hubáček tak upravuje stav utkání na konečných 29:27! (29:27)
     
    59
    Zuberská strana si v samotném závěru utkání žádá oddechový čas. (29:26)
     
    57
    Brněnským hráčům se podařilo nabourat rozehrávku domácích a dostali se tak do rychlého útoku, který završil brankou Hubáček. (29:26)
    55
    Špatné zakončení domácích poslalo brněnské hráče do rychlého útoku, na jehož konci zazářil Hubáček. (29:25)
    53
    Brněnští házenkáři poslali do trháku Dostalíka, který nekompromisně po náskoku z šestky zakončil k dolní tyči! (29:24)
     
    51
    Zuberská hala se mění v rozpálené peklo! Tak to je opravdu dechberoucí výkon domácího strážce brány, který se při hře v oslabení 6:4 mění v čaroděje mezi třemi tyčemi a svými fantastickými zákroky likviduje jako na běžícím páse stoprocentní šance hostů! Zuberští fanoušci vytrhávají svým skandováním sportovní halu ze základů! (29:23)
     
    50
    Další dvouminutový trest pro Zubří, tentokrát si půjde na dvě minuty odpočinout zuberský kanonýr Petr Šlachta! (29:23)
     
    49
    Valaši si zahrají v pěti mužích na palubovce! Za své počínání vidí Jakub Douda dvě minuty. (29:23)
    48
    Brněnská ofenziva našla chytrou přihrávkou na křídle volného Mráze, který se prosazuje. Na jeho střelu na delší tyč totiž domácí brankář nedosáhl. (29:23)
    46
    Jakub Douda vyslal z osy palubovky nechytatelnou jedovku k zadní tyči. (29:22)
    45
    Nádherná klička na obou nohou a úspěšné zakončení reprezentanta Šlachty přináší Valachům další branku! (28:22)
    43
    Brněnský Dostalík se po pohotové přihrávce dobře zorientoval na brankovišti a prosadil se střelou z pádu. (26:21)
    42
    Lukáš Holiš se hnal přes cele hřiště do trháku a překonal domácího brankáře Orsága. (26:20)
     
    42
    Po bleskových akcích si oba dnešní soupeři připíší na svá střelecká konta úspěšné branky. (25:20)
    41
    Další zásah brněnského celku si připíše Hubáček, který se po výskoku ze spojky prezentoval dynamickou ránou z přetažení! (24:19)
    40
    Brněnští házenkáři zakončili svůj útok opět dalším sedmimetrovým hodem, který prudkou ránou do protipohybu domácího strážce brány nemilosrdně proměnil ostřílený Viktor Hastík. (24:18)
    39
    Bránící hráč Zubří vstupem do brankoviště zmařil jasnou brankovou příležitost hostujícího celku a hosté tak měli k dispozici sedmimetrový hod, který dokázal využít střelecký král brněnského Kéniku Viktor Hastík! (24:17)
    38
    Hrstka se z devítky dokázal proháčkovat až na brankoviště, kde už neměl problém s úspěšným zakončením! Na vývoj ve druhém poločase reaguje brněnský lodivod Zdeněk Misbach oddechovým časem! (24:16)
    37
    Hostující obrana nedokázala na křídle uhlídat rychlonohého Holiše, který zakončil svůj střelecký pokus přesnou trefou na delší tyč! (23:16)
    36
    Míč doputoval až na pravé křídlo k Přikrylovi a ten ve svém letu nad brankovištěm nezaváhal! (21:15)
    35
    Tak to je nástup jako hrom! Hvězda Adama Rečka v těchto chvílích jasně září na obloze házené! Adam Reček se nyní prezentoval krásnou střelou z dálky, která proplachtila mezi tři tyče. (20:15)
    34
    Další zuberská branka a znovu je u toho Adam Reček, který je v těchto chvílích střelecky při chuti! Adam Reček nad ničím nepřemýšlel a z velké dálky napřáhl. Jeho rána se zastavila až o síť brněnské branky. (19:15)
    33
    Fantastická rána urostlého kopřivnického rodáka Adama Rečka! Rečkova pumelice z dálky zapadla až pod břevno. (18:15)
    33
    Hubáček se po dobré kombinaci prosazuje a snižuje tak brněnské manko na rozdíl dvou branek. (17:15)
    32
    Za kontakt v oblasti brankoviště byl nařízen sedmimetrový hod také na druhé straně palubovky, ve kterém se nemýlil dnes střelecky potentní Douda! (17:14)
    31
    Viktor Hastík otevírá skore druhého poločasu. Sedmimetrový hod mu nepřidělal žádné vrásky na tváři. Chladnokrevně jej totiž proměnil! (16:14)
     
    31
    Začal druhý poločas. (16:13)
     
    30
    První poločas skončil. (16:13)
    30
    Výborná obrana a ještě lepší rychlý protiútok! Přesně díky těmto dvěma bodům si připisuje brněnský Kénik třináctou branku v dnešním utkání, o kterou se postaral zuberský rodák hrající v brněnském dresu Tomáš Mičola. (16:13)
     
    30
    V posledních vteřinách první půle svolává své svěřence na válečnou poradu Andrej Titkov, který si tak žádá oddechový čas. (16:12)
     
    29
    Na obou stranách palubovky padly v rychlém sledu po dobře sehraných útočných kombinacích branky. Valaši ze Zubří zůstávají v poslední minutě první třicetiminutovky ve vedení rozdílem čtyř branek. (16:12)
    28
    Tomáš Mičola dokázal zbourat vše, co bylo před ním a z šesti metrů už neměl problém se zakončením. (15:11)
    27
    Domácí útok vybídl ke skórování Přikryla na křídle, který svůj let nad brankovištěm zakončil střelou na delší tyč. (15:10)
    26
    Hostům se podařilo dostat do rychlého přečíslení, které ve finále zakončil brankou Hubáček. (14:10)
    25
    Michal Dostalík statečně proskočil mezi dvěma bránícími hráči Zubří a nekompromisně zakončil! (14:9)
    24
    Zubřani nyní zapojili do hry křídla a skončilo to nádhernou brankou v podání Přikryla, který se v letu nad brankovištěm prosadil nádherným technickým obstřelem! (14:8)
    23
    Zuberský hráč byl při střele faulován a je z toho jednoznačná sedmička. V tomto případě není co řešit! Svou první branku v dnešním přímém souboji o první místo v tabulce zaznamenal Lukáš Holiš, který se stal úspěšným exekutorem sedmimetrového hodu! (13:8)
    22
    Jednoduchá spolupráce s pivotem přinesla hostům osmou brankou v dnešním utkání, kterou si připíše hráč s pořadovým číslem patnáct Michal Dostalík. (12:8)
    21
    Světová rána Martina Hrstky! Zuberský ostrostřelec se pověsil na devíti metrech do vzduchu a prezentoval se fantastickou ránou, která šla po ruce! (12:7)
    20
    Za bránění v brankovišti měli hosté k dispozici sedmimetrový hod, který chladnokrevně proměnil ostřílený matador hostujícího celku Viktor Hastík. (11:7)
     
    19
    Tomáš Říha se provinil nedovoleným zákrokem a půjde si tak zchladit hlavu na trestnou lavici. (11:6)
     
    18
    Taktické pokyny jsou rozdány a hra nám může pokračovat postupným útokem hostujícího celku. (11:6)
     
    18
    Házenkáři brněnského Kéniku reagují na vývoj v zápase oddechovým časem. (11:6)
    17
    Domácí útok dohrál akci na křídelního hráče Pavla Přikryla, který svůj náskok z šestky nepromarnil a zakončil přesnou střelou na delší tyč! (11:6)
    16
    Z křídla prolétl šikmo ke středu brankoviště autor předchozí branky zuberského celku Jakub Douda, který se prosadil nádhernou technickou střelou přes prsty! (10:6)
    15
    Domácí družstvo zakončilo svůj útok sedmimetrovým hodem. K exekuci zmíněné sedmičky se postavil Jakub Douda, který s přehledem zakončil! (9:6)
    14
    Rázná střela zuberského kanonýra Petra Šlachty po výskoku na devíti metrech rozvlnil síť za zády hostujícího brankáře! (8:6)
    13
    Hosté ponechali míč na pravé straně a nabídli skórování Buregotvi, který se v letu z křídla nakonec dostal do úspěšného zakončení. (7:6)
    12
    Hosté si nedokázali dobře přihrát a Lukáš Václav okamžitě tuto chybu trestá brankou z trháku! (7:5)
     
    11
    Vážení čtenáři, v tuto chvíli nás bohužel zastihly drobné technické problémy, kvůli kterým jsme Vám nebyli schopni zprostředkovat podrobný popis branek. Technické problémy se nám nyní podařilo úspěšně odstranit. Domácí Valaši jsou v probíhající jedenácté minutě utkání ve vedení nejtěsnějším rozdílem jediné branky! (6:5)
    8
    Rozjetou nacvičenou akci domácích dokázal dovést do zdárného konce Lukáš Václav, který se prosadil v postupném útoku Zubří bezkonkurenční ránou po ruce! (3:2)
    7
    Gól vstřelil tým SKKP Handball Brno. (2:2)
    6
    Pravoruký bombér Martin Hrstka vytáhl ze svého repertoáru nádhernou střelu, která prosvištěla hostujícímu brankáři kolem hlavy. (2:1)
    5
    Hubáček se pověsil nad obraný blok domácí defenzívy a nasměroval svou střelu ke spodní tyči! (1:1)
     
    4
    Žlutou kartu vidí ve čtvrté minutě utkání také brněnský šutér Viktor Hastík. (1:0)
     
    3
    Petr Šlachta je za zákrok za hranicí pravidel napomínám žlutou kartou. (1:0)
    2
    Zuberský spojkový palič Martin Hrstka šel na šesti metrech statečně do proskoku a střelou na bližší tyč překonal brankáře hostů, který si na jeho střelu ani nesáhl! Valaši ze Zubří tak ve druhé minutě prvního poločasu otevírají skore utkání! (1:0)
     
    1
    První setkaní házenkářů Brna a domácího brankáře končí pouze střelou do domácího mága mezi třemi tyčemi! (0:0)
     
    1
    Výhodu úvodního výhozu od středové čáry budou mít hostující házenkáři, kteří tak rozjedou svůj první útočný kolotoč dnešního utkání! (0:0)
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    Úvodní sestavy:

    HC ROBE Zubří: Malina, Orság – Šlachta, Douda, Přikryl, Holiš, Nesvadba, Tejzr, Říha, Hrstka, Václav, Zahradníček, Janíček, Reček, Dořičák.

    SKKP Handball Brno: Zaplatílek, Bavlnka – Hlípala, Hubáček, J. Musil, T. Zima, Mráz, Dostalík, T. Mičola, Havlát, Kučera, Burget, Hastík, Ipser, Stein, Weintritt.

    Rozhodčí: Točík Luděk, Pavlát Dalibor, delegát Směja Petr.
     
    Za pár minut budou hlasatelem zuberské sportovní haly vyvolávána jména jednotlivých aktérů dnešního utkání. My si je už s předstihem pojďme společně přiblížit!
     
    Za pár minut budou hlasatelem zuberské sportovní haly vyvolávána jména jednotlivých aktérů dnešního utkání. My si je už s předstihem pojďme společně přiblížit!
     
    Oba dnešní soupeři jsou již přítomni na palubovce a ve sportovní hale v Zubří právě probíhá předzápasová rozcvička.
     
    Tento duel lze bez nadsázky označit za šlágr desátého kola. Vítěz ostře sledovaného zápasu může teoreticky poprvé v sezóně sesadit z první příčky vedoucí Lovosice, které v neděli čeká televizní duel ve Frýdku-Místku.
     
    Dovolte, abych Vás ještě jednou srdečně přivítal u dnešního utkání, které zdobí desáté kolo české házenkářské elity! Svěřenci Andreje Titkova vyzvou na horké valašské půdě od 18:00 házenkáře brněnského Kéniku!
     
    První letošní vzájemné měření sil Valachů ze Zubří a házenkářů brněnského Kéniku bude magnetem na diváky! Dnešní utkání na horké valašské půdě bude zdobit desáté kolo nejvyšší soutěže!

    Velice atraktivní start má po reprezentační pauze nejvyšší tuzemská soutěž házenkářů, když se na domaci půdě druhého Zubří představí třetí Brno. Tento duel lze bez nadsázky označit za šlágr desátého kola. Vítěz ostře sledovaného zápasu může teoreticky poprvé v sezóně sesadit z první příčky vedoucí Lovosice, které v neděli čeká televizní duel ve Frýdku-Místku.

    HC Zubří

    Valaši ze Zubří, kteří ani v letošním roce neskrývají vysoké ambice na zisk jedné z extraligových medailí, si po devíti odehraných kolech připsali na své konto čtrnáct bodů, když dokázali ve své dosavadní pouti házenkářskou extraligou vyhrát 7 zápasů a dvakrát prohráli. Stejnou bilanci sedmi výher a dvou proher má také Brno, které zůstává o skóre za Zubřím. Doma jsou Valaši stoprocentní, k potěše svých náročných a hodně namlsaných fanoušků přetlačil i mistrovskou Plzeň! Rozbouřená zuberská sportovní hala se tak po devíti odehraných kolech proměnila v nedobytnou pevnost! V hale samotného ďábla, kde mají tát naděje soupeřů, se ocitnou zítra brněnští házenkáři. Náročné domácí publikum v zuberské sportovní hale dokáže svým miláčkům vždy vytvořit pekelnou atmosféru, která u nás patří k tomu nejlepšímu, co může hlediště nabídnout! Brněnští házenkáři tak projdou již zítra opravdovou zkouškou ohněm! Zvláštní příchuť bude mít utkání pro zuberského trenéra Andreje Titkova. Ten předloni dovedl tým Brna k zisku bronzových extraligových medailí, v další sezóně se ale vrátil na lavičku Zubří, kde působil po mnoho let jako pilíř týmu (brněnské kořeny má ale třeba zuberský Douda, pro změnu Viktor Hastík, lídr Brňanů, strávil část svého mládežnického vývoje v Zubří).

    SKKP Handball Brno

    Po řadě letních změn se v SKKP Handball Brno zformovalo ambiciózní mužstvo, které se po nevydařené loňské sezóně netají ambicemi vrátit se zpět mezi přední týmy nejvyšší soutěže. Brno změnilo před sezónou svoje vedení i trenéra, když se k „A“ týmu vrátil zkušený Zdeněk Missbach. Trenér Missbach v moravské metropoli již dříve působil a dosáhl s týmem například na postup do společné česko-slovenské soutěže (HIL), která se před několika lety v Česku a na Slovensku hrála. Do kádru Brna přibyla velká posila v podobě ostrostřelce Viktora Hastíka, zkušeného házenkáře, který do Brna přišel v létě z Hranic. Ostřílený matador Viktor Hastík je momentálně také nejlepším střelcem Brna. Po devíti odehraných kolech má na svém kontě 55 branek!

    Sobotní šlágr kola se bude bezesporu těšit skvělé divácké kulise a bude zajímavé sledovat, zda domácí fanoušci doženou své favority k vítězství, nebo zda se z výhry budou radovat příznivci brněnského Kéniku! Zahajující hvizd, v utkání HC Zubří proti SKKP Brno , zazní 12. 11. v 18.00 ve sportovní hale Zubří. Rozhodčími v tomto utkání jsou pánové Dalibor Pavlát a Luděk Točík. Delegátem Českého svazu házené je Petr Směja.

    Očekávání před utkáním:

    Andrej Titkov, trenér HC ROBE Zubří: „Čeká nás jedno z nejdůležitějších utkání v rámci podzimu. Brno k nám přijede v pozici třetího družstva soutěže, což vypovídá o formě a rozpoložení družstva. Soupeř před sezónou konsolidoval družstvo, přišel zkušený trenér Missbach a kanonýr Hastík. Myslím, že diváci mohou očekávat velmi atraktivní utkání a tímto bych je všechny rád pozval k návštěvě tohoto utkání.“

    Jakub Douda, spojka HC ROBE Zubří: „Brno v letošní sezóně předvádí vyrovnané výsledky a drží se na špici tabulky. Hra soupeře je založená na kvalitní práci v obraně, útočnou fázi spolehlivě řídí Viktor Hastík. Velkou devízou Brna je také spolehlivý Bavlnka v bráně. Já mám jako brněnský rodák o motivaci postaráno.“

    Michal Dostalík, pivot SKKP Brno: „Zubří má kvalitní tým s jedním ze dvou nejlepších trenérů v lize, takže se na ně musíme velmi dobře připravit, především na jejich rychlé protiútoky a typickou zuberskou atmosféru, která dokáže vyhecovat jejich svěřence k maximálnímu výkonu. My ovšem máme také jednoho ze dvou nejlepších trenérů v lize, a ten jistě vymyslí úspěšnou taktiku proti zuberskému týmu, kterou náš tým jako vždy do puntíku dodrží, a proto zvítězíme.

    Zdeněk Missbach, trenér Handball Brno: "Čeká nás velmi těžký soupeř, který v domácím prostředí zatím neprohrál. Na utkání se dobře připravíme a doufám, že budeme pro Zubří vyrovnaným soupeřem."
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Martin Petřek

    HC ROBE Zubří
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    12 B M. Malina 0/0 0 0
    16 B P. Orság 0/0 0 0
    33 LK F. Dořičák 0/0 0 0
    3 LS J. Douda 4/0 0 1
    8 PK L. Holiš 3/0 0 0
    15 LS M. Hrstka 3/0 0 0
    21 LS M. Janíček 0/0 0 0
    9 LS F. Nesvadba 4/0 0 0
    5 PK P. Přikryl 4/0 0 0
    22 LS A. Reček 3/0 0 0
    14 P T. Říha 0/0 0 1
    2 P P. Šlachta 4/0 0   1
    11 P R. Tejzr 0/0 0 0
    18 SS L. Václav 4/0 0 0
    19 PK J. Zahradníček 0/0 0 0
    Celkom 29/0 0 1 3 0
    SKKP Handball Brno
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    40 B J. Bavlnka 0/0 0 0
    22 B K. Zaplatílek 0/0 0 0
    24 PK D. Burget 1/0 0 0
    15 P M. Dostalík 5/0 0 0
    26 SS V. Hastík 5/4 0   0
    18 SS J. Havlát 0/0 0 0
    2 LS Ľ. Hlipala 0/0 0 0
    4 LS J. Hubáček 9/0 0 1
    28 P J. Ipser 0/0 0 0
    25 SS V. Kučera 0/0 0 0
    17 SS T. Mičola 3/0 0 0
    13 PS R. Mráz 2/0 0 0
    5 LK J. Musil 0/0 0 0
    66 PS A. Stein 1/0 0 0
    88 SS L. Weintritt 0/0 0 0
    8 LK T. Zima 1/0 0 0
    Celkom 27/4 0 1 1 0
    Rozhodca: Točík Luděk, Pavlát Dalibor, delegát Směja Petr