Real Madrid – Leganés 3:0 (kon.) | Espanyol – Bilbao 0:0 (kon.) | Vigo – Valencia 2:1 (kon.)
Villarreal – Real Betis 2:0 (kon.) | Sevilla – Barcelona 1:2 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:0 (2:0)
CD Leganés
Nedeľa 06.11.2016, 12:00Španielska LaLiga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Real Madrid CF

    Kráľovský veľkoklub nehrá v najlepšej forme, ale napriek tomu figuruje na prvom mieste tabuľky La Ligy, o dva body pred Barcelonou. Navyše, je jediným klubom, ktorý ešte neprehral. Naposledy prišlo pomerne jednoznačné víťazstvo 4:1 nad Alavésom, ale minimálne prvý polčas to také jasné nebolo. Pred tým to tiež bolo trápenie doma s Bilbaom a chudobná výhra 2:1. Zdá sa však, že po sérií troch zbytočných remíz v rade (Villarreal, Las Palmas, Eibar) prichádza znova víťazná vlna, keďže kolo na to si debakel 6:1 odniesol aj Betis.

    V Lige majstrov je druhý v skupine F. Doposiaľ ani tu neprehral, ale naposledy sa mu to skoro "podarilo" pred prázdnymi tribúnami vo Varšave. Síce viedol už 2:0, ale Legia predviedla skvelý obrat na 3:2. Remízu zachraňoval Kovačič. Predtým však Sporting Lisabon porazil 2:1, s BVB remizoval 2:2 a Legia Varšava na Bernábeu odišla s debaklom 1:5.

    Najlepším ligovým strelcom je Cristiano Ronaldo s piatim zásahmi, Benzema má 4 a Bale s Moratom po 3.

    Chýbať pre zranenia však budú Benzema, Casemiro, Sergio Ramos, Pepe. Naopak, vracia sa James a hlavne Luka Modrič.
     
    CD Leganés

    Nováčik, ktorý sa prezentuje slušnými výkonmi, veď dokázal získať bod s Atléticom a potrápiť Sevillu, lenže potom stráca s menšími tímami. Aktuálne ťahá sériu troch duelov bez výhry (Sevilla, Málaga, Real Sociedad). Je z toho teda 17.priečka, len bod nad zónou zostupu. Najlepším strelcom je Alexander Szymanowski s tromi zásahmi. Dobre sa prezentuje aj brankár Jon Ander Serantes.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo – Kovačić, Kroos, Isco – Bale, Morata, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – James Rodríguez, Coentrão, L. Vázquez, Modrić, Asensio, Danilo.

    CD Leganés: Serantes – Bustinza, Insua, Mantovani, Rico – Unai López, A. Martín, R. Pérez – Machís, Gabriel, Szymanowski.
    Náhradníci: Brignoli – Guerrero, Díaz, Luciano, Sastre, Omar, Timor..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Po výkope hostí lopta niekoľkokrát zmenila majiteľa, ale nakoniec to boli práve hostia, kto sa prvý vydal dopredu. Navas však prácu nemal.
     
    3
    Prechod Isca do šestnástky súpera sa nepodaril, pretože sa dobre vrátil Rico a brankár Serantes následne odkopol do autu.
     
    4
    Carvajal síce veľmi zbytočne stratil loptu na svojej polovici, ale následne domáci hráči zabojovali a takmer okamžite ju získali.
     
    5
    Toni Kroos poslal z hĺbky poľa dlhý pas na pravé krídlo, ale Bale ho nemal šancu ani napriek svojej rýchlosti dobehnúť na hracej ploche.
     
    7
    Nacho Fernández veľmi dobre zasiahol v obranných radoch a prenikajúceho Gabriela zastavil po tom, ako Brazílčan predviedol nábeh do šestnástky až takmer zo stredu poľa.
     
    8
    Žltú kartu dostáva Darwin Machís (CD Leganés).
     
    9
    Center do šestnástky hostí sa neujal, pretože obrancovia Leganés dostali loptu až ku Keylorovi Navasovi.
     
    11
    Zápas sa stále nedostáva do požadovaných obrátok a z tribún je miestami počuť aj piskot. Verme, že duel naberie na kvalite.
     
    13
    Carvajal nestihol náročný pas k bránkovej čiare, takže Real znova o loptu prichádza a bude musieť čakať na výkop Serantesa.
     
    14
    Nepresnosť ale prichádza aj na strane hostí. Taktiež pas doľava pre Szymanowskeho nebol presný.
     
    15
    Marcelo zostal po kontakte v strede poľa na zemi, ale hostia pokračujú v akcii. Prvý center síce odvrátil Varane, ale ten druhý už musel chytať Navas. Medzitým padol na trávnik Szymanowski, penalta sa nepíska.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Cristiano Ronaldo (Real Madrid CF).
     
    19
    Leganés zatiaľ veľmi dobre bráni svoju polovicu a súpera nepustila absolútne k ničomu. Pas do šestnástky však teraz hosťom nevyšiel.
     
    20
    Bale dostal dobrú loptu do šestnástky, ale výborne vystúpil Mantovani a dokázal odpratať odkopom aspoň do autu.
     
    21
    Baleov prudký center stihol v šestnástky na hranici bránkovej čiary, ale ďalej do priestoru troch žrdí Morata, lenže jeho hlavička mieri len na vrchnú sieť.
     
    22
    Cristiano Ronaldo sa rútil sám na brankára Serantesa a po dlhom pase Varaneho za obranu, ale bránu prestrelil. Nakoniec sa ale pískal ofsajd.
     
    24
    V strede poľa to bol skôr boj o loptu, ako futbal, lenže po prenesení hry hráčmi Realu dopredu by sa mohlo niečo zmeniť.
     
    25
    Nakoniec nie. Isco vymýšľal kolmicu na Ronalda do šestnástky, lenže tá neprešla a následne strela Španiela spoza pokutového územia mieri nad.
     
    26
    Po priamom kope hostí, ktorý rozohrali centrom, sa lopta odrazila na hranicu päťky pre dvojici voľných zelených dresov, ale lopta nakoniec bez ďalšieho dotyku prešla mimo brány.
     
    27
    Ronaldo znova v ofsajde, takže jeho nábeh do šestnástky, kde sa ocitol úplne sám proti Serantesovi nemohol pokračovať.
     
    29
    Leganés získalo loptu a brankár Serantes sa s rozohrávkou absolútne neponáhľa. Po jeho výkope sa ale ku guľatému nezmyslu znova dostali domáci.
     
    30
    Ofsajd aj na strane Legánes. Po prihrávke za obranu sa v ňom ocitol Argentínčan Szymanowski.
     
    31
    Po faute Carvajala na Balea zrazil Rico loptu na rohový kop, takže šanca pre Real Madrid konečne niečo vymyslieť. Je to vlastne prvý roh duelu.
     
    31
    Kroos ho však kopol iba na prednú tyč, odkiaľ hostia loptu dostali do bezpečia a dokonca mohli prejsť dopredu, lenže Marcelo zapracoval výborne.
     
    33
    Rico nedokázal spracovať ťažkú loptu pri postrannej čiare, takže mu ušla do autu a vhadzovať môže Carvajal.
     
    34
    Morata bol v súboji s Perézom až príliš aktívny a rukami si pomohol, aby stredný záložník hostí skončil na zemi, čo videl aj hlavný arbiter.
     
    35
    Držanie lopty: 72% – 28%
    Strely na bránu: 0 – 0
     
    35
    Menší problém medzi stopérmi hostí po dlhom pase do šestnástky nakoniec katastrofu neznamenal, pretože Mantovani loptu dokázal dostať preč.
     
    36
    Domáci zakopli loptu, pretože zdravotné problémy má po súboji s Nachom útočník Gabriel, no zdá sa, že po chvíľke bude v poriadku.
     
    37
    Isco sa dostal k nepresnej prihrávke pred šestnástkou súpera, ale ešte prihral smerom doprava na Ronalda, ktorý sa oprel do strely z kroku, ale nedal jej smer ani razanciu.
    37. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    38
    Real Madrid dal gól!
    Veľmi dobrý pas za defenzívu našiel GARETHA BALEA, ktorý si loptu ešte potiahol aj so šťastím okolo Serantesa a následne už nemal problém zakončiť do prázdnej brány.
    38. Gareth Bale (REA) - 1:0
     
    40
    Žltú kartu dostáva Toni Kroos (Real Madrid CF).
    Žltú kartu dostáva Nacho Fernández (Real Madrid CF).
     
    42
    Žltú kartu dostáva Pablo Insua (CD Leganés).
     
    43
    Ronaldo sa z krídla cez Rica síce dostal do šestnástky, ale jeho nábeh popri bránkovej čiare sa dostal aj za ňu, takže sa bude odkopávať od brány Serantesa.
    43. Alexander Szymanowski (LGS), Keylor Navas (REA)
     
    43
    Z ničoho nič šanca aj na strane hostí, keďže Szymanowski so dokázal loptu spracovať v šestnástke a cez Nacha aj nebezpečne vystreliť. Obranca Real ešte loptu tečoval tesne nad bránu.
     
    44
    Leganés však z rohu nevyťažil nič a následne mohli prejsť dopredu domáci, avšak Iscov pas na Moratu nebol ideálny.
     
    45+1
    Real Madrid dal gól!
    Po priamom kope idú domáci do dvojgólového vedenia a opäť sa presadil Walesan GARETH BALE, ktorý využil odrazenú loptu pred brankára Serantesa, kde bol prvý, takže ju stihol poslať do sieť.
    45+1. Gareth Bale (REA) - 2:0
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci síce podľa predpokladov vedú, ale vôbec to nebolo také jednoznačné, keďže Real vyťažil z dvoch šancí dva góly. Herný prejav sa fanúšikom páčiť nemohol, do druhého polčasu treba niečo zmeniť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Kroos našiel pekným pasom na krídle Balea, ktorý si rýchlo pripravil loptu a snažil sa nájsť na päťke Ronalda, ale ten bol ustrážený stopérskou dvojicou.
     
    48
    Gareth Bale sa rútil na brankára Serantesa a mohol uzatvoriť hattrick, lenže jeho strela technického typu skončila v rukaviciach gólmana hostí.
     
    49
    Walesan Bale v ďalšej obrovskej šanci, tentoraz zakončoval hlavou. Po centri zľava sa výborne vyšplhal nad svojho strážcu a zakončil k žrdi, kde však Serantes stihol doletieť včas.
    49. Gareth Bale (REA), Jon Ander Serantes (LGS)
     
    52
    Gareth Bale v posledných zápasoch kope priame kopy viac, ako Ronaldo a potvrdilo sa to aj teraz. Situácia z nejakých 30 metrov rozohraná Walesanov ale skončila tesne nad bránou Serantesa.
     
    55
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Darwin Machís, prichádza Omar.
     
    57
    Kroosova centrovaná lopta od postrannej čiary do šestnástky takmer neprešla, pretože hráči hostí ju dostali preč hneď z jej hranice.
     
    59
    Isco síce našiel Balea v šestnástke, lenže ten sa musel otočiť a tak centrovať. Trafil iba hráčov súpera, no po aute bude Real pokračovať v akcii.
     
    59
    Morata faulovaný v krídelnom priestore, takže tu budeme mať ďalšiu šancu pre Real Madrid ohroziť bránu súpera, lenže po centrovanej lopte sa Bale dokázal dostať k hlavičke priamo do priestoru, kde stál Serantes.
     
    61
    Keylor Navas bez problémov zbiera centrovanú loptu zo vzduchu a začína akciu domáceho celku, ktorá končí faulom na Moratu.
     
    62
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Mateo Kovačić, prichádza Luka Modrić.
     
    62
    Pas z hĺbky poľa mal nájsť úplne voľného Ronalda na hranici veľké vápna, lenže Kroos to nekopol presne. Našiel iba Serantesa.
     
    64
    Carvajal sa síce k lopte na krídle nedostal, pretože sa mu dobre do cesty postavil Diego Rico, ale Real Madrid bude po aute pokračovať na polovici súpera.
     
    66
    Faul hostí pred šestnástkou znamená, že Ronaldo dostane dobrú možnosť vyskúšať svoju pravačku, zatiaľ čo sa na vstup do poľa chystá James.
     
    67
    Ronaldo však nedokázal prestreliť múr a napálil to do valu zelených dresov. Real ostal pri lopte, no ďaleko od brány súpera.
     
    68
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Isco, prichádza James Rodríguez.
     
    68
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Rubén Pérez, prichádza Luciano.
     
    72
    Szymanowski mohol skorigovať výsledok, ale jeho šprint sa až do šestnástky kvôli Carvajalovi nedostal. Argentínčan vystrelil z diaľky a Navas potlačil nad bránu.
    72. Alexander Szymanowski (LGS)
     
    75
    Hra sa po šanci Szymanowskeho ustálila v strede poľa, kde si tímy menia po určitom čase loptu. Uvidíme, či sa hostia ešte zmôžu na nejaký záverečný nápor.
     
    76
    Real Madrid dal gól!
    Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté. ÁLVARO MORATA síce dnes veľmi na očiach nebol, ale po kolmici medzi obrancov si spravil priestor a krásnou strelou k žrdi nedal Serantesovi šancu.
    76. Álvaro Morata (REA) - 3:0
     
    80
    Vedľa šestnástky Realu Madrid ostal po kontakte s Carvajalom ležať Gabriel, ale faul sa nepískal.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Álvaro Morata, prichádza Lucas Vázquez.
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Martín Mantovani, prichádza Víctor Díaz.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Omar (CD Leganés).
     
    84
    Marcelo veľmi nepríjemne kopol do nohy po odohraní lopty Omara Ramosa, ale žltú kartu nevidí. Záložník hostí je zatiaľ ošetrovaný.
    84. Marcelo (REA), Omar (LGS)
     
    86
    Lucas Vazquéz si pred šestnástkou súpera vypýtal faul a Real Madrid dostane k dispozícii priamy kop. Bude to opäť Ronaldao? Medzitým však Omar Ramos odchádza do šatní a hostia budú dohrávať o jedného menej.
     
    87
    Priamy kop nakoniec zakončil James Rodríguez, ale svoj pokus neposlal nejako prudko a navyše tesne vedľa brány Serantesa.
    87. James Rodríguez (REA)
     
    88
    Ronaldo si pri ďalšej akcii hľadal pred šestnástkou priestor, ale dostal sa medzi dvoch a spadol na zem. Faul sa nepíska.
     
    89
    Real mohol rýchlo prejsť až do šestnástky súpera, ale Ronaldo zahnal Jamesa do rohu a aj keď sa Kolumbijčan odtiaľ dostal, následne sa ocitol po prihrávke od Vazquéza v ofsajde.
     
    90+1
    Nadstavujú 2 minúty.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Víctor Díaz (CD Leganés).
     
    90+2
    Ronaldovi priame kopy absolútne nejdú. To už musia vidieť aj fanúšikovia Realu Madrid. Teraz to kopol katastrofálne, niekde ďaleko na tribúnu.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid síce vyhral jednoznačne 3:0, ale jeho výkon nebol úplne najlepší. Dôležité sú však tri body, no po reprezentačnej pauze sa od kráľovského klubu bude čakať viac. Real ju ale bude tráviť na čele ligy. (13:49:59)

    Matej Kubove

    Góly: 38. Bale, 45+1. Bale, 76. Morata

    Karty:   17. Ronaldo (REA), 40. Kroos (REA), 40. Nacho Fernández (REA) – 8. Machís (LGS), 42. Insua (LGS), 83. Omar (LGS), 90+1. Díaz (LGS)


    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo – Kovačić (62. Modrić), Kroos, Isco (68. James Rodríguez) – Bale, Morata (82. L. Vázquez), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – James Rodríguez, Coentrão, L. Vázquez, Modrić, Asensio, Danilo.

    CD Leganés: Serantes – Bustinza, Insua, Mantovani (82. Díaz), Rico – Unai López, A. Martín, R. Pérez (68. Luciano) – Machís (55. Omar), Gabriel, Szymanowski.
    Náhradníci: Brignoli – Guerrero, Díaz, Luciano, Sastre, Omar, Timor.