Bergamo – CFC Janov 3:0 (kon.) | Crotone – Chievo 2:0 (kon.) | Empoli – AS Rím 0:0 (kon.)
Lazio – Sassuolo 2:1 (kon.) | AC Miláno – Pescara 1:0 (kon.) | Sampdoria – Inter 1:0 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
1:0 (1:0)
Inter Miláno
cz Nedeľa 30.10.2016, 20:45 • Stadio Comunale Luigi Ferraris • Talianska Seria A • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Vítám vás u dvanáctého kola italské Serie A, v němž se představí UC Sampdoria a Inter Milán. Od obou celků se před sezónou čekalo mnohem více, ale oba soupeři se nacházejí ve spodní polovině tabulky.
     
    Inter Milán

    Hostující tým se nachází na jedenáctém místě, když získal čtrnáct bodů. Ovšem v posledních pěti zápasech se celku z Milána moc nedaří, když získal pouze čtyři body. Inter musí zlepšit hlavně hru do obrany, jelikož v deseti zápasech inkasoval třináct branek. Nejlepším střelcem týmu je Mauro Icardi, jenž nasázel soupeřům osm branek.

    Hostující trenér se bude muset obejít bez dvou hráčů. Tím prvním je Gary Medel, jenž si odpykává disciplinární trest. Druhým je Ionut Andrei Radu, který laboruje s poraněním ramene.
     
    UC Sampdoria

    Sampdoria se po deseti odehraných utkání nachází na šestnáctém místě tabulky, když získala jedenáct bodů. Domácí tým má v letošní sezóně obrovský problém s defenzivní hrou, jelikož inkasoval již šestnáct branek. Jediným pozitivním faktorem UC je to, že domácí v posledních pěti zápasech vždy dokázali vstřelit branku. Nejlepším střelcem týmu je Luis Muriel, který soupeřům vsítil tři branky.

    Domácí tým má mezi zraněnými tři hráče, ale u vše existuje šance, že budou moci do zápasu nastoupit. U brazilského hráče Doda není zranění specifikované. Dalším hráčem s poraněním je Daniel Pavlovič, který utrpěl poranění kolene a Emiliano Viviano, jenž má pošramocené zápěstí.
    Domácí kabina je připravená k dnešnímu zápasu

     
    Ještě jednou vás vítám u zápasu, od něhož by se oba celky chtěly odrazit k lepším zítřkům. Za několik málo okamžiků budou známy sestavy, které si za pár minut představíme.
     
    Úvodní sestavy:

    UC Sampdoria: Puggioni – Sala, Silvestre, Škriniar, Regini (C) – É. Barreto, Torreira, Linetty – Fernandes – Muriel, Quagliarella.
    Náhradníci: Krapikas, Tozzo – Amuzie, Eramo, R. Álvarez, Pereira, Schick, Krajnc, Praet, Cigarini, Đuričić, Budimir.

    Inter Milán: Handanovič – Ansaldi, Miranda, Murillo, Santon – Brozović, Mário, Banega – Candreva, Éder – Icardi (C).
    Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Palacio, Biabiany, Ranocchia, Gnoukouri, D'Ambrosio, Perišić, Nagatomo, Miangue.

    Rozhodčí: Mazzoleni – Marrazzo, Peretti.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí pan Mazzoleni poprvé foukl do píšťalky, čímž zahájil zápas. Jako první se dotkli balonu hostující hráči, jejich nákop na pravé straně neslavil úspěch.
     
    2
    Sampdoria k dnešnímu utkání oblékla modrou sadu dresů, naopak Inter zvolil bílou barvu. Vraťme se na hrací plochu, kde je u balonu Bruno Fernandes, jenže ten o něj u rohového praporku přišel.
     
    3
    Hostující tým se po zisku balonu rychle přesunul na polovinu soupeře, kde po dlouhém nákopu do pokutového území vybojoval první rohový kop. Ten letěl na přední tyč, kde byl připravený bránící hráč.
     
    4
    Po rohovém kopu hostujícího celku se hra přesunula před druhou z branek. Sampdoria také vybojovala kop od rohového praporku, ale dopadlo to stejně jako v podání Interu.
     
    5
    Domácí tým předvedl pěknou kombinaci na levé straně hrací plochy, ale finální přihrávku dokázal zastavit Miranda, jenž poslal hru až k půlící čáře.
     
    7
    Samir Handanovič dlouho otálel s rozehrávkou, čímž si vysloužil pískot tribun. Hostující brankář se rozhodl pro rozehrávku na pravou stranu, kde na míč nedosáhl Davide Santon.
     
    8
    Od úvodních minut je Sampdoria aktivnějším týmem, což se potvrdilo i nyní. K zakončení se dostal Fabio Quagliarella, jehož pokus zamířil jen vedle brány. Celé situace může domácí tým litovat, jelikož před brankou byl osamocený Luis Muriel.
     
    9
    Inter čeká na rychlé protiútoky a jeden z nich byl k vidění. Hostující tým zaútočil podél levé postranní čáry, ale centr z kopačky Édera zamířil jen k bránícímu hráči.
     
    10
    Sampdoria si po další kombinační hře vybojovala rohový kop. Ten zamířil někam k penaltovému puntíku, kde si ve vzduchu faulem pomohl Lucas Torreira.
     
    11
    Inter se po zisku míče opět velmi rychle přesouval na polovinu soupeře, kde byla k vidění kolmá přihrávka za obranu. Ovšem Antonio Candreva se nacházel v ofsajdu, což správně viděl i pomezní sudí.
     
    12
    Mauro Icardi si u půlící čáry počínal zkušeně, když si před balon dal tělo. Hostující útočník byl faulován a vybojoval maximum, co nyní mohl.
     
    13
    Obrovská šance domácího celku zůstává neproměněná! Míč do pokutového území dostal Luis Muriel, jenž měl čas rozmyslet se, kam zakončí. Ovšem jeho pokus zamířil jen vedle zadní tyče.
    13. Luis Muriel zahodil první velkou šanci zápasu
     
    15
    Po čtvrthodině hry můžeme tvrdit, že domácí Sampdoria je lepším týmem. Ovšem její největší šance byla zahozená. Naopak Inter čeká na protiútoky, ale branku soupeře zatím nedokázal ohrozit.
     
    16
    Christian Puggioni musel předvést první zákrok dnešního večera, když na něj letěla nepříjemná střela z pravé strany hrací plochy. O pokus se postaral Antonio Candreva, ale ten zamířil do míst, kde stál domácí gólman.
     
    17
    Hra se nám začala přelévat ze strany na stranu a k dalšímu pokusu se dostal Fabio Quagliarella. Ovšem jeho zakončení zamířilo přesně do rukavic Samira Handanoviče.
     
    18
    Mauro Icardi dostal míč do běhu, ale byl zahnán až k brankové čáře, takže bránu nemohl ohrozit. Hostující útočník vybojoval alespoň rohový kop.
     
    19
    Jenže ani z toho se inter nedostal do první velké šance v dnešním zápasu. Naopak se bude muset velmi rychle vracet před svojí branku.
     
    20
    O centrovaný míč se z pravé strany pokoušel Marcelo Brozović, jehož centr byl sražený mimo hrací plochu. Ovšem Inter u balonu zůstal, ale další centrovaný míč skončil v moci domácího gólmana.
     
    21
    Sampdoria vybojovala standardní situaci, kterou rozehrál Bruno Fernandes. Ovšem jeho centr zamířil na obsazeného hráče, který zakončil hlavou jen do hrudi soupeře.
     
    22
    Domácí tým byl zahnán na vlastní polovinu hrací plochy, kde musí kombinovat. Ovšem hráči Interu k soupeřů rychle přistupují, čímž jim dělají obrovské potíže.
     
    24
    Sampdoria přišla o balon u půlící čáry, čímž pustila soupeře do dalšího protiútoku. Míč si na pravé straně vzal Marcelo Brozović, jehož centr našel ve vzduchu Christian Puggioni.
     
    25
    Hráči v modrých dresech se dostali k balonu a po pěkné kombinaci se dostali k centru. míč do vápna poslal Bruno Fernandes, ale jeho přetažený centr nepustil spoluhráče do šance.
     
    26
    Hra se trochu uklidňuje, jelikož kombinují obránci domácího celku. Jenže tentokrát se Sampdoria k zakončení nedostala. hra má zatím obrovské tempo, jen šance nám zatím scházejí.
     
    27
    Marcelo Brozović se v po dalším centru zlobí na spoluhráče, jelikož byl osamocený na zadní tyči. Ovšem centr zamířil až mezi diváky.
     
    28
    Luis Muriel dostal další centrovaný míč do pokutového území, který si říkal o zakončení. Jenže domácího útočníka zklamalo zpracování, a tak se k balonu dostává Inter.
     
    29
    Ovšem hostující tým u míče dlouho nevydržel a bude se muset zase bránit. Navíc na pravé straně šestnáctky vybojoval roh Fabio Quagliarella.
     
    30
    Sampdoria zahrála rohový kop na přední tyč, kde soupeře předskočil Fabio Quagliarella, jehož pokus rozvlnil pouze boční síť. Domácí útočník předvedl gesto zmaru, když schoval obličej do dlaní.
     
    31
    Po zisku míče se domácí hráči pustili do rychlého protiútoku. O balon si řekl Bruno Fernandes, jenž si nepohlídal své postavení a byl nachytán v těsném ofsajdu.
     
    33
    Po dlouhé době registrujeme při kombinaci hostující tým, jenž kombinuje spíše blíže k půlící čáře. Ovšem přenesení hry Interu skončilo až za postranní čárou.
     
    34
    Asi dvaatřicet metrů od branky zajel do soupeře Édgar Barreto, jenž s výrokem sudího nesouhlasí. U balonu zůstává Inter, jenž rozehrál mizerně a míč tak putuje do zámezí.
     
    35
    V dosavadním průběhu zápasu se zdá, že hostující tým je směrem dopředu bez nápadu. Další přihrávka na útočníky končí až u Christiana Puggioniho.
     
    36
    Domácí brankář si musel dávat pozor na dalekonosnou střelu Interu, kterou vyrazil na další roh. Jenže ani po něm se hostující tým nedostal k výraznému ohrožení branky.
     
    37
    Pravidlem, když nevíš co s míčem, tak vystřel se nechal inspirovat také Bruno Fernandes. Ovšem jeho zakončení mířilo jen vysoko nad branku, což nechalo brankáře klidným.
     
    38
    Z levé strany si na střed hrací plochy navedl balon Luis Muriel, jemuž střela příliš nesedla. Pokus domácího hráče z hranice pokutového území postrádal razanci, ale také přesnost.
     
    39
    Parádní individuální akcí se na druhé straně prezentoval Marcelo Brozović. Ten dostal kolmici, po které se jednoduše dostal do šestnáctky, tam si navedl míč na střed, ale jeho zakončení zamířilo do břevna. Hostující hráč byl nejblíže brance a je si toho vědom.
    39. Marcelo Brozović po pěkné individuální akci trefuje břevno
     
    40
    Hlavní rozhodčí přerušuje hru a pouští na zelený pažit lékaře. Po jednom ze soubojů zůstal ležet na hrací ploše Christian Puggioni, jenž se drží za obličej.
     
    42
    Zdá se, že domácí brankář je v pořádku a bude moci pokračovat ve hře. Te se v krátkém sledu přerušuje, jelikož skluzem vlétl do soupeře Lucas Torreira.
     
    43
    Tak to byla další velká šance milánského celku, do které se po centru z levé strany dostal Mauro Icardi. Hlavička nejlepšího střelce Interu zamířila jen těsně vedle zadní tyče.
     
    44
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Po dvou obrovských šancí Interu se dokázali prosadit domácí hráči. Bruno Fernandes přihrál do vápna, kde byl Karol Linetty. Tomu míč spíše utekl, ale na správném místě stál FABIO QUAGLIARELLA, jehož pokus poprvé rozvlnil síť. Domácí útočník zachoval pevné nervy a poslal balon k zadní tyči.
    44. Fabio QUAGLIARELLA - 1:0
     
    45
    První poločas skončil.
     
    V první pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali výborný fotbal, který se neustále přeléval ze strany na stranu. Oba celky si vytvořily pár šancí, ale na úvodní gól jsme si museli počkat až do závěru poločasu. Sampdorii poslal do vedení Fabio Quagliarella, jehož pokus zamířil přesně k zadní tyči. Úvodní branka zápasu jistě pomůže, jelikož se obrázek hry změní. Inter bude muset útočit, naopak domácí hráči budou čekat na rychlé protiútoku, což bude přesně naopak než v první části hry.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí zahájil druhý poločas, k výkopu se postavili domácí hráči. Ti zkusili dlouhý nákop, ale balonu se zmocnil Inter. K zakončení se dostal Éder, jehož pokus zamířil jen nad bránu.
     
    47
    Dle pohledu na hrací plochy pokračujeme v základní sestavách. Milánští vybojovali míč, ale po odkopu Samira Handanoviče se k němu vrací Sampdoria.
     
    48
    Domácí tým se pokusil o přihrávku do pokutového území, kde se k balonu dostal brankář. Inter s míčem na kopačkách kombinuje na polovině soupeře. Ovšem stále je daleko od šestnáctky Sampdorie.
     
    49
    Domácí hráči dobře přistupují k soupeři, kterého vyhnali zpátky na vlastní polovinu hrací plochy. Jenže Inter se po pár přihrávkách přesunul zpátky před branku soupeře.
     
    50
    Ještě pro připomenutí! Sampdoria nastoupila do utkání v modrých dresech a hostující Inter zvolil bílou sadu. ovšem vraťme se na hrací plochu, kde se do ofsajdu dostal Mauro Icardi.
     
    51
    Pár metrů od vlastního pokutového území dohrál soupeře João Mário, jenž nabízí Sampdorii rozehrávku standardní situace z nebezpečné pozice. Uvidíme, jak s ní domácí hráči naloží.
     
    52
    Hráči v modrých dresech poslali centrovaný míč do šestnáctky, kde byla k vidění hlavička. Té chyběla razance, a tak si pro ni doběhl Samir Handanovič.
     
    54
    Na pravé straně hrací plochy se přes soupeře dostal Luis Muriel, jenž se pokusil o zakončení z úhlu. Na střelu domácího útočníka si počkal Samir Handanovič.
     
    55
    U balonu byla Sampdoria, která po nepřesné přihrávce o něj přišla. Jenže ani Inter míč dlouho nevydržel, a tak se hraje spíše kolem půlící čáry. Snad nepřesnosti ze hry velmi brzy opět vymizí.
     
    56
    V dosavadním průběhu zápasu se hraje férově, hlavní sudí zatím nebyl nucen vytáhnout z kapsičky žlutý kartónek. I nadále jsou u balonu hráči hostujícího celku.
     
    57
    Inter se pokoušel o kombinaci u pravé postranní čáry, ale domácí soupeře k centru nepustili. Jenže Sampdoria začala bránit výsledek a míč opět odevzdala.
     
    59
    Na lavici náhradníků domácího celku je také Patrik Schick, ale za tohoto stavu asi není pravděpodobné, že bychom se českého mladičkého útočníka dnes dočkali.
     
    60
    Inter Milán je ve druhém poločasu aktivnějším týmem, ovšem zatím se do žádné větší šance nedostal. Navíc se v této chvíli dopustil faulu, a tak sledujeme kombinaci domácích obránců.
     
    61
    Domácí tým ztratil balon na hranici pokutového území, jenže ani Inter se s míčem nedostal daleko, a tak se hra valila zpátky na branku milánského klubu. Ovšem Bruno Fernandes předvedl kolmici, která zamířil do rukavic brankáře.
     
    63
    Ve druhém pětačtyřicetiminutovce sledujeme méně zábavnější fotbal nežli v úvodním poločase. Na vině jsou hlavně nepřesnosti, které oba celky vytvářejí. Po dlouhé době jsme se dočkali zakončení, ale hlavička Maura Icardiho zamířila nad branku.
     
    64
    Po nepřesné hlavičce se k míči dostala Sampdoria, která se nikam nežene a předvádí kombinaci na vlastní polovině hrací plochy.
     
    65
    Jeden z hostujících hráčů pronikl na levé straně do pokutového území, kde centrem hledal na zadní tyči Marcela Brozoviće. Tomu ale chybělo pár centimetrů, aby hlavou poslal balon do branky.
     
    66
    Už to vypadalo, že se Inter dostane do další obrovské šance. Ovšem dvojice útočníků si nepohlídala své postavení, a tak pomezní sudí zcela správně zvedl praporek nad hlavu.
     
    67
    Neskutečné! Marcelo Brozović našel centrem na malém vápně osamoceného Maura Icardiho, jenž se nezachoval jako nejlepší střelec svého celku. Hostující útočník zamířil hlavou pouze pár centimetrů nad branku Sampdorie.
    67. Nejlepší střelec Interu zahodil obrovskou šanci
     
    69
    Ve druhém poločase si domácí hráči koledují o inkasovanou branku. Sampdoria totiž zalezla před vlastní pokutové území, a tak se Inter dostal do obrovského tlaku.
     
    70
    Édgar Barreto těsně za hranicí šestnáctky fauloval Davidea Santona, čímž nabízí Interu další šanci k ohrožení branky. Domácí hráč moc dobře ví, že z této pozice se dá vsítit branka.
     
    71
    Přímý kop rozehrál tým z Milána na krátko a o zakončení se pokusil Éder. Jeho pokus měl sice obrovskou razanci, ale zamířil pouze vysoko nad bránu domácího celku.
     
    72
    O rychlý protiútok se pokusil Luis Muriel, jenž se snažil přejít přes svého strážce. Nejprve se zdá, že se mu to podaří, ale nakonec skluzem zasáhl bránící hráč.
     
    74
    Utkání se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci. Interu čas utíká velice rychle a navíc se bude muset bránit, jelikož Sampdoria přešla do rychlého protiútoku.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Cristian Ansaldi (Inter Milán), jenž stažením soupeře zastavil rychle se rozvíjející útok soupeře. Hostující hráč je v pětasedmdesáté minutě první potrestaným hráčem.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Miranda (Inter Milán), který skluzem dohrál soupeře na stojnou nohu a v krátkém sledu je druhým potrestaným hráče dnešního večera.
     
    77
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Antonio Candreva, přichází Rodrigo Palacio.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Éder, přichází Ivan Perišić.
     
    77
    Po standardní situaci se k zakončení z malého vápna dostal Édgar Barreto, jehož pokus skvělým reflexem zneškodnil Samir Handanovič. Vzrušení z velké šance bylo zbytečné, jelikož ve vzduchu vlál praporek pomezního sudího.
     
    78
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Fabio Quagliarella, přichází Ante Budimir.
     
    80
    Po chybě bránících hráčů se dostal Inter až k pokutovému území. Ovšem po několika přihrávkách přišel centr z levé strany, který odvrátil bránící hráče.
     
    81
    Inter utahuje šrouby, ale do obrovských šancí se dostává spíše sporadicky. Navíc domácí tým po zisku míče přechází až před branku soupeře, kde vybojoval rohový kop.
     
    82
    Jenže ani Sampdoria z rohového kopu nic nevytěží, protože byl k vidění útočný faul. K balonu se vrátil Inter, jenž spěchá na polovinu soupeře. O další pokus z velké dálky se postaral Éver Banega, jehož zakončení mířilo hodně vysoko nad bránu.
     
    83
    Žlutou kartu dostává João Mário (Inter Milán), jenž zezadu podkopl obě nohy soupeři. Sampdoria bude rozhrávat další standardní situaci, ale co je pro ni hlavní je fakt, že je u balonu daleko od brány.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Jacopo Sala (UC Sampdoria), jenž zastavil rychle se rodící protiútok týmu z Milána. Domácí hráč použil podražení, ale v tuto chvíli ho to jistě nemrzí.
     
    86
    Sampdoria získala balon na půlící čáře a vydala se kolmou přihrávkou do rychlého protiútoku. Sám na brankáře mohl jít Ante Budimir, ale Samir Handanovič byl rychleji z branky venku.
     
    87
    V posledních minutách tlak Interu trochu opadl, jelikož Sampdoria velmi pozorně brání a přechází do nebezpečných útoků.
     
    88
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Luis Muriel, přichází Ricardo Álvarez.
     
    89
    Hostující tým po pěkné kombinaci na pravé straně dostal centrem míč do pokutového území. Ovšem na hranici malého vápna výborně zapracoval jeden ze stoperů, jenž poslal balon daleko od brány.
     
    90
    Miranda může být rád, že se nešel předčasně sprchovat. Hostující obránce poslal nekompromisně soupeřek zemi, ale hlavní sudí tentokrát žlutou kartu nevytáhl.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Ovšem tlak Interu Milán se stupňuje.
     
    90+2
    V závěru zápasu mohlo být vyrovnáno! Jedna ze střel hostujícího týmu už poskakovala po brankové čáře, ale Vasco Regini jej odkopl daleko od branky Sampdorie!
    90+2. Sampdorii dělilo od inkasované branky jen pár centimetrů, Inter mohl v závěru zápasu vyrovnat a připsat si bod
     
    90+3
    Inter Milán po kombinaci na levé straně ještě vybojoval rohový kop, na který přibíhá také Samir Handanovič. Centr od rohového praporku byl odvrácen za pokutového území. Následný pokus byl opět zablokovaný, a tak je o třech bodech rozhodnuto.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním se hrál fotbal, jenž se přeléval ze strany na stranu a oba celky si vytvořily pár slibných šancí. Když už to vypadalo, že se do kabin půjde ze bezbrankového stavu, tak se prosadil Fabio Quagliarella. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se Sampdoria zatáhla, což jí mohlo hlavně v závěru mrzet. Naopak Inter byl častěji u balonu a utahoval šrouby, ale spálil všechny své obrovské šance, a tak odjíždí bez bodů.
    Radost domácího celku po vítězství na Interem

     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a u italské Serie A se na vás budu opět těšit zítra. Pro tentokrát je to ode mě vše, a tak vám přeji příjemný zbytek nedělního večera. (22:46:48)

    Michal Luxa

    Góly: 44. Quagliarella (Linetty)

    Karty:   84. Sala (SMD) – 75. Ansaldi (INM), 76. Miranda (INM), 83. Mário (INM)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 15:14.
    Sampdoria Janov: Puggioni – Sala, Silvestre, Škriniar, Regini (C) – É. Barreto, Torreira, Linetty – Fernandes – Muriel (88. R. Álvarez), Quagliarella (78. Budimir).
    Náhradníci: Krapikas, Tozzo – Amuzie, Eramo, R. Álvarez, Pereira, Schick, Krajnc, Praet, Cigarini, Đuričić, Budimir.

    Inter Miláno: Handanovič – Ansaldi, Miranda, Murillo, Santon – Brozović, Mário, Banega – Candreva (77. Palacio), Éder (77. Perišić) – Icardi (C).
    Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Palacio, Biabiany, Ranocchia, Gnoukouri, D'Ambrosio, Perišić, Nagatomo, Miangue.

    Rozhodca: Mazzoleni – Marrazzo, Peretti