Everton – West Ham 2:0 (kon.) | Southampton – Chelsea 0:2 (kon.)
koniec
Everton FC
2:0 (0:0)
West Ham United
Nedeľa 30.10.2016, 14:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Sledovali sme pomerne atratívne stretnutie plné šancí a zaujímavých momentov na oboch stranách. Fanúšikovia, ktorí sa rozhodli sledovať toto dnešné stretnutie musia byť spokojní. Domáci sa snažili po celý zápas kontrolovať tempo hry a hostia dnes stavili na pevnú defenzívu a následné smrteľné protiútoky. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (16:25:31)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:3.
    Střely mimo: 4:4.
    Rohy: 8:8.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 15:12.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Gueye teraz v kľúčovom momente spadol na trávnik v pokutovom území súpera. Domáce publikum spoločne s hráčmi Evertonu si pýtali pokutový kop. Hlavný arbiter svojim gestom jasne ukazuje, že sa v hre bude pokračovať bez prerušenia.
     
    90+3
    Centrovaná lopta po rohovom kope dopadla presne na hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    90+2
    Romelu Lukaku teraz šikovne našiel nabiehajúceho Jagielku, ktorý sa ocitol nikým nestrážený na hranici malého vápna, odkiaľ však nedokázal prekonať pozorného Adriána. Nasleduje rohový kop v prospech domáceho celku.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v druhom dejstve ešte štyri minútky navyše.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Michail Antonio (West Ham United). To si vyslúžil za podkopnutie.
     
    89
    Romelu Lukaku nenarobil svojou slabou strelou gólmanovi problémy. Adrian upratal pokus po centrovanej lopte umiestnený doprostred bránky pohodlne do svojich rukavíc.
     
    88
    Hostia sa snažia nájsť medzeru v defenzíve súpera, čo by sa snažili využiť vo vlastný prospech. Je pravda, že domáci dávajú svojmu dnešnému súperovi len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    87
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Ross Barkley, prichádza Aaron Lennon.
     
    86
    Pri lopte sú hostia, ktorí začali kombinovať na polovici súpera. Majú čo robiť, ak chcú s nepriaznivým stavom ešte niečo spraviť.
     
    85
    Hostia zahrávali rohový kop. V šestnástke Evertonu sa najlepšie zoorientoval brániaci hráč, ktorý loptu poslal ďaleko preč.
     
    84
    Payet si nabiehal na dlhý pas svojho spoluhráča, ale ku hlavičke sa dostal jeden z domácich obrancov, ktorý loptu radšej poslal za čiaru. Nasleduje rohový kop.
     
    83
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Yannick Bolasie, prichádza Phil Jagielka.
     
    82
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na hranicu malého vápna, kde úradoval gólman, ktorý loptu vyboxoval za hranicu vlastného vápna.
     
    81
    Romeu Lukaku sa s loptou dostal do šestnástky súpera, odkiaľ neskôr zakončil. Jeho strelecký pokus zblokoval jeden z obrancov hostí. Bude to rohový kop v prospech domáceho celku.
     
    80
    Zuzu poslal nešetrne na trávnik Cleverleya. Hlavný arbiter uznal tento súboj ako nedovolený. Pri lopte budú domáci.
     
    79
    Zaza skúsil odcentrovať loptu do hĺbky veľkého vápna, kde sa však v tom čase nenachádzal nikto, napriek tomu sú stále pri lopte hráči West Hamu.
     
    78
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Manuel Lanzini, prichádza Sofiane Feghouli.
    76. Ross Barkley (EVE) - 2:0
     
    76
    Everton FC dal gól!
    Romelu Lukaku teraz preukázal výborný prehľad v hre, keď poslal milimetrový center na ROSSA BARKLEYA, ktorý už nemal väčší problém skórovať pekným volejom. Stav zápasu sa tak mení. 2:0!
     
    76
    Po voľnom kope sa ku hlavičke nedostal nikto, ale sú to práve hostia, kto má loptu pod kontrolou.
     
    75
    Oviedo poslal nedovoleným spôsobom na trávnik rozbehnutého Antonia, vďaka čomu teraz môžu hostia skórovať po voľnom kope.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Bryan Oviedo (Everton FC).
     
    74
    Domáci sa usadili na polovici súpera, kde si začali medzi sebou vymieňať série krátkych prihrávok s cieľom rozhodiť defenzívu Wast Hamu United.
     
    72
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Kevin Mirallas, prichádza Tom Cleverley.
     
    71
    Loptu po rohovom kope zachytil Lukaku, ktorý loptu poslal za hranicu vlastného vápna.
     
    71
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Edimilson Fernandes, prichádza Simone Zaza.
     
    70
    Noble skúsil svoje strelecké šťastie zakončením z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdý projektil smeroal do pravej šibenice, ale v bráne je pozorný Adrián, ktorý loptu perfektným zákrokom vyboxoval na rohový kop.
     
    69
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na vzdialenejšiu žrď, kde bol pripravený brániaci hráč, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    68
    Krásnu kombináciu teraz predviedli hostia už len tomu chýbalo presné zakončenie. Pekne si nabehol do priestoru Fernandes, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný. Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Winston Reid (West Ham United).
    66.
     
    66
    Do zlatej príležitosti sa dostal Antonio, ktorý si to s loptou namieril až do šestnástky súpera, kde sa následne rozhodol zakončiť, ale jeho strelecký pokus dokázal Robles zlikvidovať.
     
    65
    S rohovým kopom si defenzíva domácich bez väčších problémov poradila a rohový kop odvrátila.
     
    64
    Na centrovanú loptu po voľnom kope najlepšie zareagoval Romeu Lukaku, ktorý poslal loptu za čiaru. Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    63
    Gueye sa previnil voči pravidlám a tak dal súperovi možnosť skórovať po nasledujúcom voľnom kope.
     
    62
    Pri lopte sú hostia, ktorí kombinujú na vlastnej polovici ihriska, odkiaľ sa snažia rozhodiť defenzívu súpera, čo by sa snažili využiť na rýchly útok.
     
    61
    K lopte sa dostal Adrián, ktorý hrá na istotu a posiela loptu, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    60
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Pedro Obiang, prichádza André Ayew.
     
    60
    Ale exekútor voľného kopu to nespravil ideálne. Jeho zakončenie nemalo skoro žiadnu výšku a tak loptu zachytil hneď prvý brániaci hráč.
     
    59
    Výborná praća Antonia na hranici šestnástky, kde sa naprv šikovne uvoľnil a následne spadol po súboji s Williamsom, vďaka čomu vybojoval voľný kop zo zaujímavej pozície na priame ohrozenie.
     
    58
    Williams si v súboji pomáhal nedovolene. Zaznel hvizd hlavného arbitra, čo znamená, že pri lopte budú hostia, ktorí majú šancu zaútočiť.
     
    57
    Barkley si prevzal prihrávku a následne skúsil technicky prekonať Adriána z hranice veľkého vápna. Jeho strelecký pokus skončil na brvnom.
     
    56
    Mirallas vďaka svojej veľkej aktivite dokázal pre svoj tím vybojovať outové vhadzovanie na polovici súpera.
     
    55
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí vyčkávajú na svoju príležitosť na vlastnej polovici ihriska.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Pedro Obiang (West Ham United).
     
    53
    Yannick Bolasie skúsil opäť odcentroval loptu z pravej strany ihriska. Na jeho center si nabiehal Romelu Lukaku, ale ten sa do zakončenia nedostal. Loptu mu ukradol pozorný Adrián.
     
    52
    Pri lopte sú domái hráči, ktorí si vytvárajú pomerne vysoký tlak.
    50. Romelu Lukaku (EVE) - 1:0
     
    50
    Everton FC dal gól!
    ROMELU LUKAKU stál v správnom čase na správnom mieste. Dostal lahučký center od Yannicka Bolasieho do malého vápna, odkiaľ nemal najmenší problém loptu odhlavičkovať do prázdnej bránky. Stav zápasu je 1:0!
     
    50
    Lopta po rohovom kope smerovala do hĺbky šestnástky West Hamu, kdesa najlepšie zoorientoval Adrián, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol a tak zabránil hocikomu zakončiť.
     
    50
    Sledovali sme veľmi nepodarený strelecký pokus jedného z domácich hráčov, napriek tomu to malo aj svoju pozitívnu stránku. Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    49
    Payet to v súboji prehnal s agresivitou, čo si Anthony Talor všimol a fúkol do píšťaľky.
     
    48
    Defenzíva Evertonu si s týmto rohovým kopom poradila. Loptu majú na kopačkách domáci, ktorí sa práve usadili na polovici súpera.
     
    47
    Antonio dokázal v rohu ihriska vybojovať loptu v súboji proti dvom brániacim hráčom. Hostia budú mať výhodu rohového kopu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Sledujeme pomerne atraktívne futbalové predstavenie, ktorému veľmi chýba úvodný gól. Domáci dnes predvádzajú lepší výkon ako ich dnešný súper. Everton dnes stavil na kombinačnú hru a naopak hostia sa spoliehajú na pevnú defenzívu a rýchle kontry.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v prvom polčase ešte minútku navyše.
     
    45
    Mirallas odcentroval loptu z pravej strany ihriska do šestnástky súpera, kde sa najlepšie zoorientoval Adrián, ktorý loptu pohodlne zachytil.
     
    44
    Obiang po súboji spadol na trávnik. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a odpískal nedovolený zakrok.
     
    43
    Asistent rozhodcu máva a hlavný arbiter zastavuje hvizdom útok. Romelu Lukaku je tým vinníkom, ktorý vbehol za obranu príliš skoro.
     
    42
    Barkley po súboji spadol na trávnik a dožadoval sa voľného kopu. Hlavný arbiter mu to nezožral a nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    41
    Payet si to teraz zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry.
     
    40
    Ku hlavičke po rohovom kope sa dostal Barry, ale jeho hlavičkové zakončenie skončilo mimo bránky.
     
    39
    Adrián už loptu nestihne. Postranný rozhodca ukazuje smerom ku rohovej zástavke.
     
    38
    Kevin Mirallas rozohráva rohový kop nakrátko.
     
    37
    Barkley dokázal šikovne najsť na hranicu veľkého vápna voľného Antonia, ktorého zakončenie bolo zblokované. Domáci budú zahrávať ďaľší rohový kop.
     
    36
    Defenzíva hostí si s týmto rohovým kopom poradila na jedničku a loptu upratala do bezpečnej vzdialenosti.
     
    35
    Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Barkley, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný. Domáci budú zahrávať ďaľší rohový kop.
     
    34
    Domáci budú vďaka veľkej aktivite Barryho zahrávať rohový kop.
     
    33
    Bolo z toho napokon priame ohrozenie, ale zakončenie nebolo práve ideálne. Lopta skončila v dobre postavenom múre.
     
    32
    Hra je na malý moment prerušená. Hostia budú zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti. Z tejto pozície sa dá aj priamo ohroziť súpera.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Idrissa Gueye (Everton FC).
     
    30
    Antonio skúsil svoje strelecké šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil skončil úplne mimo bránky. Keby tam bola ďaľšia bránka, možno by dokázal trafiť tyčku.
     
    29
    Centrovaná lopta po voľnom kope síce prepadla do šestnástky Evertonu, ale zachytil ju brániaci hráč, ktorý tak ukľudnil napätý priebeh hry.
     
    28
    Antonio sa po súboji s Ganom ocitá na trávniku. Hlavný arbiter uznal tento zákrok ako nedovolený. Hostia budú zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti.
    27.
     
    27
    Neuveriteľný zákrok Adriána, ktorý neskutočným spôsobom dokázal zachytiť strelecký pokus Barryho a tým zabrániť jasnému skórovaniu.
     
    25
    Centrovanú loptu po rohovom kope si zo vzduchu dokázal stiahnuť pozorný Adrián.
     
    24
    Lukaku sa rútil sám proti dvojici bránicich hráčov. Keď sa dostal na hranicu veľkého vápna, rozhodol sa zakončiť. Jeho strelecký pokus bol zblokovaný a odvrátený na rohový kop.
     
    23
    Hostia kombinujú na vlastnej polovici ihriska.
     
    22
    Lanzini si to s loptou namieril až do pokutového územia súpera, kde sa dostal do zakončenia, ale jeho strelecký pokus skončil úplne mimo bránky.
     
    20
    Anthony Taylor bol nútený fúknuť do píšťaľky po nedovolenom zákroku Antonia.
     
    19
    Adrián sa snažil dlhým nákopom nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov, ale do lopty dal až príliš razancie, čo malo za následok stratu lopty.
     
    18
    Pri lopte bol Adrián, ktorý hral na istotu a poslal loptu, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    17
    Ihneď po rohovom kope sa domáci dostali do prečíslenia, kde sa do zakončenia dostal Barry, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný brániacim hráčom.
     
    16
    Antonio nezvládol súboj s Colemanom, ale dokázal pre svoj tím vybojovať aspoň možnosť skórovať po rohovom kope.
     
    15
    Ihneď po odcentrovaní lopty z rohového kopu zaznel hvizd hlavného arbitra. Antonio si v súboji počínal nedovolene a tak si na svoje konto pripisuje útočný faul.
     
    14
    Hostia budú zahrávať rohový kop po zblokovanom pokuse.
     
    13
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Payet, ktorý si najprv prevzal prihrávku, ktorú mu posielal Cresswell, ale jeho zakončenie smerovalo nad Roblesovu bránku.
    12.
     
    12
    Fernandes poslal prudký center ku bližšej žrdi, kde najlepšie zareagoval jeden z brániacich hráčov, ktorý poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti.
     
    11
    Loptu má vo svojej moci Adrián, ktorý sa bude snažiť založiť úspešný útok.
     
    10
    Dlhší čas sú pri lopte hostia, ktorí si na vlastnej polovici ihriska vymieňajú medzi sebou série krátkych prihrávok.
     
    9
    Voľný kop sa rozhodli rozohrať nakrátko a tak môžu aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    8
    Bolasie sa po súboji ocitol na trávniku. Domáci majú výhodu voľného kopu z väčšej vzdialenosti.
     
    7
    Dlhé, krátke a na dva dotyky. Tieto prihrávky ukazuje West Ham a je to dôkaz výbornej spolupráce hráčov. Súper sa k lopte dostane len veľmi ťažko.
     
    6
    Payet si nabiehal na prudký prizemný center svojho spoluhráča, ale v páde nedokázal zakončiť. Nasleduje odkop od domácej bránky.
     
    5
    Pri lopte je Robles, ktorý posiela loptu vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    4
    Antonio sa snažil založiť rýchly útok, ale jeho prihrávka bola pridlhá a skončila až v rukaviciach Roblesa.
     
    3
    Skvelý obranný zákrok Reida, ktorý dokázal zachytiť rozohrávku súpera a tak zabrániť prípadnému nebezpečenstvu.
     
    2
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí sa na dlhší čas usadili na polovici súpera.
     
    1
    Everton mal výhodu úvodného výkopu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Robles – Coleman, A. Williams, Ra. Funes Mori, Oviedo – Barry (C), Gueye – Mirallas, Barkley, Bolasie – R. Lukaku.
    Náhradníci: Hewelt – Jagielka, Deulofeu, Lennon, Cleverley, Holgate, Calvert-Lewin.

    West Ham United: Adrián – Reid, Kouyaté, Ogbonna – Antonio, Obiang, Noble (C), Cresswell – Lanzini, Fernandes – Payet.
    Náhradníci: Randolph – Nordtveit, Feghouli, Zaza, Collins, A. Ayew, A. Fletcher.

    Rozhodca: Anthony Taylor.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 10. kolo Premier League, kde Everton FC bude hostiť na svojom trávniku West Ham United. Poďme si v krátkosti predstaviť oba celky.

    EVERTON FC: Tento klub sa po 9. kole nachádza na 6. priečke so ziskom 15 bodov. Na svojom konte má štyri víťazstvá, tri remízy a dve porážky. Hráči Evertonu svojim súperom nastrieľali 13 gólov a iba 8 inkasovali. Posledný zápas odohrali na trávniku Burnley, odkiaľ si neodniesli ani bod po prekvapivej porážke 2:1.

    WEST HAM UNITED: V aktuálnej sezóne okupuje 16. priečku tabuľky so ziskom 10 bodov. Hráči West Hamu dokázali tri-krát zvíťaziť, raz remizovať a päť-krát prehrať. Svojim súperom dokázali vsietiť dokopy 10 gólov, ale až 17 inkasovať. Posledný zápas odohrali na vlastnom štadióne, kde potešili domáce publikum tesným víťazstvom 1:0.

    Zápasom vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 50. R. Lukaku, 76. Barkley

    Karty:   31. Gueye (EVE), 75. Oviedo (EVE) – 54. Obiang (WHU), 67. Reid (WHU), 90. Antonio (WHU)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:12.
    Everton FC: Robles – Coleman, A. Williams, Ra. Funes Mori, Oviedo – Barry (C), Gueye – Mirallas (72. Cleverley), Barkley (87. Lennon), Bolasie (83. Jagielka) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Hewelt – Jagielka, Deulofeu, Lennon, Cleverley, Holgate, Calvert-Lewin.

    West Ham United: Adrián – Reid, Kouyaté, Ogbonna – Antonio, Obiang (60. A. Ayew), Noble (C), Cresswell – Lanzini (78. Feghouli), Fernandes (71. Zaza) – Payet.
    Náhradníci: Randolph – Nordtveit, Feghouli, Zaza, Collins, A. Ayew, A. Fletcher.

    Rozhodca: Anthony Taylor