Everton – West Ham 2:0 (kon.) | Southampton – Chelsea 0:2 (kon.)
koniec
Everton FC
2:0 (0:0)
West Ham United
Nedeľa 30.10.2016, 14:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Sledovali sme pomerne atratívne stretnutie plné šancí a zaujímavých momentov na oboch stranách. Fanúšikovia, ktorí sa rozhodli sledovať toto dnešné stretnutie musia byť spokojní. Domáci sa snažili po celý zápas kontrolovať tempo hry a hostia dnes stavili na pevnú defenzívu a následné smrteľné protiútoky. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (16:25:31)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:3.
    Střely mimo: 4:4.
    Rohy: 8:8.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 15:12.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Gueye teraz v kľúčovom momente spadol na trávnik v pokutovom území súpera. Domáce publikum spoločne s hráčmi Evertonu si pýtali pokutový kop. Hlavný arbiter svojim gestom jasne ukazuje, že sa v hre bude pokračovať bez prerušenia.
     
    90+3
    Centrovaná lopta po rohovom kope dopadla presne na hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    90+2
    Romelu Lukaku teraz šikovne našiel nabiehajúceho Jagielku, ktorý sa ocitol nikým nestrážený na hranici malého vápna, odkiaľ však nedokázal prekonať pozorného Adriána. Nasleduje rohový kop v prospech domáceho celku.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v druhom dejstve ešte štyri minútky navyše.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Michail Antonio (West Ham United). To si vyslúžil za podkopnutie.
     
    89
    Romelu Lukaku nenarobil svojou slabou strelou gólmanovi problémy. Adrian upratal pokus po centrovanej lopte umiestnený doprostred bránky pohodlne do svojich rukavíc.
     
    88
    Hostia sa snažia nájsť medzeru v defenzíve súpera, čo by sa snažili využiť vo vlastný prospech. Je pravda, že domáci dávajú svojmu dnešnému súperovi len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    87
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Ross Barkley, prichádza Aaron Lennon.
     
    86
    Pri lopte sú hostia, ktorí začali kombinovať na polovici súpera. Majú čo robiť, ak chcú s nepriaznivým stavom ešte niečo spraviť.
     
    85
    Hostia zahrávali rohový kop. V šestnástke Evertonu sa najlepšie zoorientoval brániaci hráč, ktorý loptu poslal ďaleko preč.
     
    84
    Payet si nabiehal na dlhý pas svojho spoluhráča, ale ku hlavičke sa dostal jeden z domácich obrancov, ktorý loptu radšej poslal za čiaru. Nasleduje rohový kop.
     
    83
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Yannick Bolasie, prichádza Phil Jagielka.
     
    82
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na hranicu malého vápna, kde úradoval gólman, ktorý loptu vyboxoval za hranicu vlastného vápna.
     
    81
    Romeu Lukaku sa s loptou dostal do šestnástky súpera, odkiaľ neskôr zakončil. Jeho strelecký pokus zblokoval jeden z obrancov hostí. Bude to rohový kop v prospech domáceho celku.
     
    80
    Zuzu poslal nešetrne na trávnik Cleverleya. Hlavný arbiter uznal tento súboj ako nedovolený. Pri lopte budú domáci.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 50. R. Lukaku, 76. Barkley

    Karty:   31. Gueye (EVE), 75. Oviedo (EVE) – 54. Obiang (WHU), 67. Reid (WHU), 90. Antonio (WHU)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:12.
    Everton FC: Robles – Coleman, A. Williams, Ra. Funes Mori, Oviedo – Barry (C), Gueye – Mirallas (72. Cleverley), Barkley (87. Lennon), Bolasie (83. Jagielka) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Hewelt – Jagielka, Deulofeu, Lennon, Cleverley, Holgate, Calvert-Lewin.

    West Ham United: Adrián – Reid, Kouyaté, Ogbonna – Antonio, Obiang (60. A. Ayew), Noble (C), Cresswell – Lanzini (78. Feghouli), Fernandes (71. Zaza) – Payet.
    Náhradníci: Randolph – Nordtveit, Feghouli, Zaza, Collins, A. Ayew, A. Fletcher.

    Rozhodca: Anthony Taylor