Žilina B – Skalica 0:0 (kon.) | MFK Zvolen – R. Sobota 2:0 (kon.) | Haniska – Lipany 1:1 (kon.)
Bardejov – L. Mikuláš 3:2 (kon.) | Nové Mesto n/V – Svätý Jur 2:1 (kon.) | Nitra – Pohronie 0:0 (kon.)
Poprad – Spiš. N. Ves 1:2 (kon.)
koniec
MŠK Žilina B
0:0 (0:0)
MFK Skalica
Sobota 29.10.2016, 10:30MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 10:30.
     
    Vážení priaznivci futbalu! Vítame Vás pri sledovaní druhej najvyššej súťaže a to II. Ligy. V dnešnom dueli si zmerajú sily MŠK Žilina B proti bývalému fortuna-ligistovi a to MFK Skalici.


    MŠK Žilina B sa momentálne nachádza v strede tabuľky. Konkrétne je to 5. priečka so skóre 29:17. Béčku žlto-zelených sa podsrilo vyhrať v doterajšom priebehu 6 zápasov. 3 zápasy skončili prehrou a až 5 zápasov deľbou bodov so súperom. V posledných troch zápasoch okúsika všetky možné výsledky zápasov. Nasladšie chutila pravdepodobne výhra nad Banskou Bystricou vysoko 7:0. V poslednom kole to skončilo deľbou bodov s FK Šamorínom po bezgólovej remíze 0:0.

    MFK Skalici momentálne patrí čelo tabuľky s 28 bodmi a so skóre 25:7 čo svedčí o skvelej defenzíve hostújúceho celku. Bývalému Fortuna ligistovi sa podarilo vyhrať v 8-mich zápasoch. 4 skončili remízou a iba dva prehrou MFK Skalice . Posledné kolo dopadlo v prospech Skalice, ktorá zdolala FK Nitru po gólovej prestrelke 4:2 . V drese skalice sa presadili 2x Šebesta, Szocs a Milunović.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina B: Holec – Šušolík, Minárik, Ďuratný, Hancko, Václavik, Michlík, Mandiangu, Mbah, Gerebenits, Jánošík.
    Náhradníci: Bajza – Sluka, Majštinik, Tortolero Toro, Kopas, Boženík, Majdan.

    MFK Skalica: Čikoš-Pavličko – Záhumenský, Szocs, Švrček, Šebesta, Hlavatovič. Neoveský, Mizerák, Milunovič, Majerník, Hruška.
    Náhradníci: Fišan, Slaný, Vrablec, Vrábel, Jakubek, Lipták..
     
    Hráči oboch celkov sú nachystaní na hracej ploche, stretnutie o pár okamžikov začne. Domáci dnes nastúpia v žlto-zelených a hostia v bielych dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali hostia zo Skalice, ktorí loptu ihneď nakopli do veľkého vápna MŠK Žiliny B. Tu výborne zakročil Rastislav Václavik, ktorý hlavičkou odvrátil mimo hraciu plochu.
     
    2
    Po pravom krídle to skúšali už aj domáci, no Mandiangu nedokázal loptu spracovať ideálne a tá mu jednoducho odskočila za postrannú čiaru.
     
    3
    Dočkali sme sa aj prvej strely v zápase. Konkrétne sa do lopty oprel kapitán hostí Pavol Majerník, ktorý vypálil razantne, no nie presne.
     
    4
    Výborná lopta teraz smerovala do vápna MŠK z kopačky Ondreja Neoveskýho. Ani jeden z jeho spoluhráčov sa však k lopte nedostal skôr ako Dominik Holec.
     
    5
    Priestor si na opačnej strane našiel Lukáš Jánošík, ktorý sa predral až pred bránku MFK Skalice, no jeho prízemný pokus minul bránku o dobrý kus.
     
    6
    Skalica to skúsila ďalším centrovaným pokusom, no ani táto lopta nenašla mužov v bielom pred bránkou Dominika Holeca.
     
    7
    Center prišiel aj na opačnej strane. Hanckov pokus smeroval na Lukáša Jánošíka, no včas zasiahol gólman Čikoš-Pavlíčko, ktorý vyboxoval do bezpečia.
     
    8
    Hancko zobral na seba priveľkého sústo. Kľučka cez dvojicu hráčov v bielom mu síce nevyšla, no vybojoval aspoň vhadzovanie kúsok od veľkého vápna.
     
    9
    Lukáš Švrček teraz výborne odzbrojil pri rohovej zástavke Dávida Hancka. Loptu bez váhania poslal na poliacu čiaru, kde si ju dokázal spracovať jeden z jeho spoluhráčov.
     
    10
    V úvode zápasu je aktívnejším celkom práve ten domáci. Žilina drží momentálne futbalistov Skalice zavretých vo vlastnej 16-tke. Centre sa však domácim nedaria.
     
    11
    Po prihrávke na jeden dotyk sa do lopty oprel Christopher Mandiangu. Jeho projektil bol síce razantný, no veľmi nepresný.
     
    12
    Po zákroku Daniela Šebestu ostáva na trávniku ležať Lukáš Jánošik. Nevyzerá to dobre s týmto útočníkom rezervy MŠK.
     
    13
    Jánošík už je na svojich nohách a nasleduje priamy kop. O ten sa postará Christopher Mandiangu.
     
    14
    Center na zadnú tyč z kopačky Mandianga zlikvidoval dobre vybehnutý Čikoš-Pavličko.
     
    15
    Do útoku sa dostali aj hostia. K strele sa odhodlal Lukáš Hruška, no jeho zblokovaný pokus nebol ani zďaleka nebezpečný.
     
    16
    Krásna strela z dobrých 30-35 metrov prišla z kopačky Lukáša Hrušku. Dominik Holec sa musel natiahnúť aby loptu vytlačil na rohový kop.
     
    17
    Strela prišla aj po rohovom kope. Dominik Holec mal znovu robotu, no opäť sa mu podarilo vytlačiť loptu mimo svojej svätyne.
     
    18
    Ďuratný sa teraz nenechal oklamať pohybom Marka Milunovića. Loptu mu uchmatol z kopačky a bez váhania odkopol na súperovú polovičku.
     
    19
    Žiline sa konečne podarilo oslobodiť spod nátlaku. Pred vápnom skalice prišla aj prihrávka Jánošíka na Mandianga, no druhý menovaný si loptu pred gólmanom hostí nedokázal spracovať.
     
    20
    Podobná situácia aj na opačnej strane. Na zemi sa ocitol Pravdepodobne Ján Mizerák, no pokutový kop sa nepíska ani na tejto strane.
     
    21
    Žilinské Béčko má veľké ťažkosti v strede hracej plochy sprevádzané množstvom nepresných prihrávok. To dáva výhodu Skalici, ktorá získava lopty doslova zadarmo.
     
    22
    Výborne to teraz spravil Dávid Hancko, ktorý loptu vyviezol až pred vápno, no jeho následná prihrávka Mbahovi už nebola taká presná.
     
    23
    Výlet pred vápno Skalice si spravil aj Rastislav Václavik, ktorý na dvakrát vypálil. Ani jeden z jeho pokusov si však nenašiel cestu pred gólmana hostí. Pokus bol zblokovaný
     
    24
    V drese žilinského Béčka dnes nastúpil v základnej zostave 16-ročný Roland Gerebenits. Ten sa pokúšal teraz prekvapiť Čikoša-Pavlička, no hosťujúci gólman loptu z jeho kopačky chytil.
     
    25
    A ďalšia domáca strela. Tento raz sa do lopty oprel Chigozie Mbah, no jeho strelecký pokus len opečiatkoval pravú tyč.
     
    26
    Hancko teraz trošku zbytočným útočným faulom poslal k zemi Záhumenského. Ten ostáva ležať na trávniku, no ošetrenie pravdepodobne nebude nutné.
     
    27
    Čikoš-Pavlíčko si teraz musel urobiť výlet z bránky aby zlikvidoval loptu smerujúcu na rozbehnutého Lukáša Jánošíka. Gólman Skalice v tomto súboji uspel.
     
    28
    Michlík skúsil loptu nakopnúť do vápna Skalice. Výborne vyskočil Ladislav Szocs, ktorý prihrávku včas prerušil.
     
    29
    Pekný center z pravej strany si našiel cestu na hlavu Rolanda Gerebenitsa. Tomu sa podarilo aj zakonči, no z ideálnej pozície veľmi nepresne.
     
    30
    Po pol hodine hry nasleduje tretí rohový kop skalice. Loptu si k rohovej zástavke stavia Lukáš Hlavatovič.
     
    31
    Žilinské Béčko sa dokázalo brániť aj tomuto centrovanému pokusu. Hra sa presúva k stredovému kruhu.
     
    33
    Skalica začína byť v poslednej 15-minútovke nebezpečnejším celkom. Lopta sa drží pred vápnom MŠK a domáci majú čo robiť aby sa k lopte vôbec dostali.
     
    34
    Gerebenitsovi sa podarilo loptu vyviesť na súperovú polovičku. Cez Lukáša Švrčeka sa však nedostal a tak pokračuje Skalica v okupácii súperovej polovičky.
     
    35
    Na trávniku ostáva ležať ďalší hráč MFK Skalice. Tento raz sa jedná o Lukáša Hlavatoviča, ktorý ostal ležať po zákroku Jakuba Michlíka.
     
    36
    Milunović v hre pokračovať nemohol. Jednalo sa totiž o ofsajdové postavenie a tak sa Marko do hry ani moc nehrnul.
     
    37
    Teraz to už ofajsdové postavenie nebolo. Tvrdá strela z ostrého uhlu však nemala potrebné parametre na to aby rozvlnila sieť za chrbtom Dominka Holeca.
     
    39
    Skalica prišla na štadión pod Dubňom potvrdiť rolu favorita. Na ihrisku je síce Skaličanov viac vidieť, no stále je to bez potrebného gólu.
     
    40
    Teraz budú mať hostia k dispozícii štandadku z veľmi dobrej pozície.
     
    41
    Do lopty sa oprel Timotej Záhumenský, ktorý prestrelil žilinský múr a dokonca aj bránku MŠK. Zmena stavu sa tak nekoná.
     
    42
    Marko Milunović to teraz skúsil sériou centrov, no ani jeden jeho pokus nenašiel spoluhráča. Libor Ďuratný totiž pred vlastným gólmanom včas zasiahol a tak uvidíme rohový kop.
     
    43
    Pri lopte a na súperovej polovičke vidíme po dlhšom čase aj futbalistov MŠK, ktorým sa podarilo vybojovať priamy kop. Je to pozícia na center než na priame ohrozenie.
     
    44
    Center z kopačky Mandianga preletel vápnom Skalice bez ďalšieho dotyku a lopta opustila hraciu plochu. Odkop si už chystá gólman MFK.
     
    45
    Skalica to teraz vymyslela krásne. Po kombinácii na jeden dotyk sa vo vápne k lopte dostal Marko Milunovič. Ten sa rozhodol z ideálnej pozície prihrávať na Daniela Šebestu, no tento futbalista z ideálnej pozície prestrelil.
     
    45
    Na trávniku ostáva ležať Dominik Holec. Zdravotníci sú privolaní a tak bude prebiehať ošetrenie.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 11:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O výkop do druhého polčasu sa postarali futbalisti MŠK Žiliny B. Tí sa rozhodli pre kombináciu pred vlastného gólmana a momentálne si vymieňa loptu Minárik s Ďuratným
     
    47
    Lopta sa dostala na polovičku Skalice, kde si Mandiangu vypýtal priamy kop. Loptu si stavia Branislav Šušolík, no žiaden zo spoluhráčov sa k prihrávke nenúka.
     
    48
    Žilina získala svoj prvý rohový kop až v druhom polčase. Loptu si k vlajočke stavia jeden zo zadákov MŠK.
     
    49
    Hostia nemohli pokračovať v útoku. Kapitán Skalice Pavol Majerník totižto poslal k zemi Šušolíka.
     
    50
    MFK Skalica začína ihneď od úvodu druhého polčasu vystrkovať rožky. Domáci sú zavretí vo svojom vápne, no potrebná strela Skalice nie a nie prísť.
     
    51
    Chigozie Mbah zobral na seba priveľké sústo. Jeho pokus predrať sa cez trojicu v bielom bol neúspešný a tak sa lopty znovu zmocnili hostia.
     
    52
    Mbah teraz využi zmätok v obrane hostí. Loptu uchmatol z kopačky Jána Mizeráka a následne centroval. Jánošík sa k lopte však nedostal skôr ako jeden z hosťujúcich stopérov.
     
    53
    Ďalší podarený, žilisnký center padol na hlavu Rolanda Gerebenitsa. Tomu sa podobne ako v prvom polčase nepodarilo zakončiť medzi tri tyče. Uvidíme však aspoň rohový kop Žiliny.
     
    54
    Volejom z ostrého uhlu skúšal zakončiť Chris Mandiangu. Jeho projektil bol zblokovaný a tak uvidíme len rohový kop.
     
    55
    Výborne vybehol na center od Mandianga Čikoš-Pavličko, ktorý loptu razantne vyboxoval do bezpečia.
     
    56
    Nákop Minárika bol príliš razantný a tak lopta opúšťa hraciu plochu. Zbytočná strata lopty Žilinčanov, ktorí sú o čosi aktívnejší.
     
    57
    Ale svoje povedala aj Skalica. Tej sa síce nepodarilo otvoriť skóre, no prišlo aspoň ohrozenie bránky Dominika Holeca. Strelcom bol Lukáš Švrček.
     
    58
    Domáci nechali teraz priveľa priestoru Danielovi Šebestovi, ktorému sa podarilo prešprintovať od vlastnej 16-tky až po tú súperovú. Tu však loptu stratil zásluhou Libora Ďuratného.
     
    60
    Hra je prerušená, na trávniku ostáva ležať jeden z futbalistov MFK Skalice. Pravdepodobne sa jedná o Lukáša Hrušku.
     
    61
    Priamy kop Skalice preletel cez múr Žiliny, no bránku tento pokus minul o dobrý meter.
     
    62
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Jánošík, prichádza Tortolero Toro.
     
    63
    Druhý polčas majú taktovku v rukách domáci futbalisti. Tým sa darí napádať súperovu 16-tkou, no chýba tomu potrebná strela, ktorá by otvorila stav stretnutia.
     
    64
    Šušolík teraz zbytočne fauloval Jána Mizeráka. Skalica sa dostala k lopte a rýchlou rozohrávkou smeruje pred bránku MŠK.
     
    66
    Timotej Záhumenský dostáva žltú kartu po tom čo vybehol na postranného arbitra za odpískaný ofsajd.
     
    67
    Prízemný center Hancka smeroval priamo na kopačku Alejandra Tora. Včas však zakročil gólman Skalice a loptu ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    68
    Žilina drží loptu vo svojej moci. Skalici ostáva len jediné a to napádať vysoko prihrávky MŠK Žiliny. Zatiaľ je to však bez úspechu.
     
    69
    Krásna akcia v podaní domáceho MŠK. Na konci tohto všetkého stál Chigozie Mbah, ktorý však cez Ladislava Szocsa zakončiť nedokázal.
     
    70
    Lopta sa presunula k stredovému kruhu. V moci ju stále majú domáci, no bez strely sa futbal jednoducho vyhrať nedá.
     
    71
    Alejandro Toro poslal do vápna MFK Skalice nadýchaný center. Lopta sa prepadla na zadnú tyč, no žiaden z mužov v žlto-zelenom sa v týchto miestach nenachádzal.
     
    73
    Konečne sa na súperovu polovicu dostali aj futbalisti Skalice. Loptu sa z pravej strany pokúšal prepašovať do vápna Žiliny Marko Milunović, no bez úspechu.
     
    74
    K svojej prvej strele v zápase sa odhodlal aj striedajúci Alejandro Toro. Pokus to bol síce razantný, no veľmi nepresný.
     
    75
    Hra je prerušená. Na trávniku ostáva ležať jeden z futbalistov MŠK. Pravdepodobne sa jedná o Alejandra Tora.
     
    76
    Tento raz to bolo bez potrebného ošetrenia a Alejandro už pokračuje v hre.
     
    77
    Hancko si vypýtal faul po zákroku Záhumenského. Loptu si postavil samotný Dávid Hancko.
     
    78
    Dávidov pokus bol zblokovaný štvorčlenným múrom, no lopta sa odrazila mimo hraciu plochu a tak uvidíme aspoň rohový kop MŠK.
     
    79
    Od vlajočky sa rozhodol centrovať Christopher Mandiangu, no ani center tohto muža nenašiel adresáta.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Ladislav Szöcs (MFK Skalica).
     
    81
    Skalica držala loptu v tesnej blízkosti Žilinskej bránky. Prihrávky v malom priestore mali prívlastok ofsajdové a tak bola lopta prisúdená domácemu celku.
     
    82
    Žilina by sa v závere zápasu chcela strelecky presadiť. Strely prichádzajú už aj z väčšej vzdialenosti, no sú veľmi nepresné.
     
    83
    Branislav Šušolík vidí žltú kartu za zákrok na hosťujúceho Lukáša Švrčeka.
     
    85
    Po rýchlej akcii a následnom centrovanom pokuse zahrá MFK Skalica rohový kop. Loptu si už k zástavke stavia Lukáš Hlavatovič.
     
    86
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Mandiangu, prichádza Sluka.
     
    87
    Strieľaným centrom to skúsil aj Chigozie Mbah. Táto lopta narobila problémy Čikošovi-Pavličkovi, ktorý sa musel natiahnúť a loptu spod brvna vytiahnúť špičkami prstov.
     
    88
    Čas sa kráti a tempo hry pomaly ale isto upadá. Hrá sa prevažne v strede hracej plochy teraz už na kopačkách Skaličanov.
     
    89
    Kapitán hostí – Pavol Majerník v hre pokračovať nemohol. Jednalo sa totiž o ofsajdové postavenie tohto futbalistu.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavuje +1 minúta.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Je za nami zápas medzi MŠK Žilina B a aktuálnym lídrom II. ligovej tabuľky MFK Skalicou. V prvom polčase bol aktívnejším celkom práve ten hosťujúci. Gól však neprišiel a tak sa celky stretli v druhom polčase za stavu 0:0. V druhej 45-minútovke prevzali taktovku domáci futbalisti, no gól sa nepodarilo vsietiť ani im a tak sa oba tímy rozdelili bratsky po bezgólovej remíze 0:0

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (12:22:17)

    Patrik Ondrovič


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   83. Šušolík (ZIN) – 66. Záhumenský (SKA), 80. Ladislav Szöcs (SKA)


    MŠK Žilina B: Holec – Šušolík, Minárik, Ďuratný, Hancko, Václavik, Michlík, Mandiangu, Mbah, Gerebenits, Jánošík.
    Náhradníci: Bajza – Sluka, Majštinik, Tortolero Toro, Kopas, Boženík, Majdan.

    MFK Skalica: Čikoš-Pavličko – Záhumenský, Szocs, Švrček, Šebesta, Hlavatovič. Neoveský, Mizerák, Milunovič, Majerník, Hruška.
    Náhradníci: Fišan, Slaný, Vrablec, Vrábel, Jakubek, Lipták.