Willem II – Groningen 2:1 (kon.) | Heracles – Sparta Rotterdam 2:2 (kon.) | Arnhem – Eindhoven 0:2 (kon.)
Amsterdam – Excelsior 1:0 (kon.)
koniec
Willem II Tilburg
2:1 (0:0)
FC Groningen
cz Sobota 29.10.2016, 18:30 • Willem II Stadion • Holandská Eredivisie • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    89
    Až teď se po rychlé výměně míče před pokutovým územím dostal ke střele Van Weert a Lamprou jeho přízemní pokus tygřím skokem lapil.
    85. Bartholomew OGBECHE - 2:1
     
    85
    Willem II právě vstřelil branku!
    Jen jsem to dopsal, už je zase všechno jinak! Po centru z pravé strany od Heerkense podstoupil souboj na hranici pravidel s brankářem Padtem Ojo, rozhodčí nezapískal a BARTHOLOMEW OGBECHE dostal hlavou míč za brankovou čáru.
     
    84
    Poslední střídání domácích, místo Crouxe, který byl vidět zejména v první půli, přichází do hry Belgičan Wuytens.
    76. Mimoun MAHI - 1:1
     
    76
    Groningen právě vstřelil branku!
    Z následného rohového kopu se však po zpětném centru do pokutového území a následném biliáru dokázal prosadit střídající MAMOUN MAHI a hosté přece jen odpověděli rychle.
     
    75
    Velká šance pro Groningen, kdy se po centru Hateboera dostal k míči Larsen a pořádně provětral rukavice Lamproua.
    72.
     
    72
    Dobrá možnost také pro hosty! Na levé straně se k míči dostal střídající Mahi, pronikl s ním do vápna a s jeho střelou na vzdálenější tyč měl plné ruce práce gólman Lamprou.
     
    71
    Hosté vystřídali, dohrál Linssen a místo něj je na trávníku Sørloth.
     
    70
    Jenže domácím se nyní otevírá více volného prostoru. Schuurman posílal míč do pokutového území, kde Ogbechemu na zadní tyči chyběl jen krůček k úspěšnému doklepnutí za brankovou čáru.
     
    69
    Reijnen přichází na plac místo Hiarieje.
    66. Thom HAYE - 1:0
     
    66
    Willem II právě vstřelil branku!
    Tak se přece jenom domácí mužstvo dočkalo. Po centru z pravé strany hřiště nechali v pokutovém území hostující zadáci hlavičkovat zcela volného THOMA HAYE, a i když jeho první hlavičku Padt vyrazil před brankovou čáru, proti dorážce do prázdné branky už nemohl dělat nic.
     
    62
    Domácí lavička reaguje střídáním, Schuurman přichází do boje místo Abubakara.
     
    54
    Mahi přišel do hry právě místo Tibblinga.
     
    46
    Haye nahradil Falkenburga.
     
    40
    První žlutou kartu zápasu inkasoval hostující Švéd Tibbling za zastavení rychle se rozvíjející protiakce ve středu hřiště.
    38.
     
    38
    Domácí zatím baví diváky vynikajícím fotbalem. Tshimanga se uvolnil na levé straně odcentroval do vápna, kde se od svého strážce odpoutal Croux a z voleje vypálil levačkou těsně vedle.
     
    25
    Šancí za šancí pálí Willem II. Croux se dostal do úprku na pravé straně, ideálně odcentroval do vápna na Ogbecheho, jenž pálil z první, ale jeho projektil zastavil na brankové čáře jeden z hráčů Groningenu. Z následného rohu už nebezpečí nepřišlo.
    23.
     
    23
    Dobrá šance pro Willem! Po hezké přihrávce byl uvolněný Abubakar, mířil z úhlu na bližší tyč, kde si ovšem poradil pozorný Padt. Ten zatím drží svůj tým.
    16.
     
    16
    Tohle už byla gólová šance! Ojo si srovnal míč na pravačce a vypálil tak, že brankář Padt musel konečky průst vytáhnout jeho střelu z pětadvaceti metrů alespoň na tyč.

    Radek Barkman

    Góly: 66. T. Haye, 85. Ogbeche – 76. Mahi

    Karty:   40. Tibbling (GRO)


    Willem II Tilburg: Lamprou – Peters, Tshimanga, Lachman, Heerkens – Kali, Falkenburg (46. T. Haye), Ojo, Croux (84. D. Wuytens) – Abubakar-Ankra (62. Schuurman), Ogbeche.
    Náhradníci: Branderhorst, N. Bertrams – Calcan, Andrade, T. Haye, Schuurman, Koppers, Lieftink, van Anholt, D. Wuytens, van den Boomen.

    FC Groningen: Padt – K. Larsen, Hateboer, Memišević, Davidson – Rusnák, Tibbling (54. Mahi), Jenssen, Hiariej (69. Reijnen) – van Weert, Linssen (71. Sørloth).
    Náhradníci: van der Lei – Maduro, Bacuna, Hoesen, Mahi, Reijnen, Sørloth, van der Laan, van Nieff.

    Rozhodca: Nijhuis

    Diváci: 12 700