Žilina – Košice 3:4 (0:1 po s.n.) | Zvolen – Poprad 3:0 (kon.) | Trenčín – B. Bystrica 2:3 (po pr.)
Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 7:0 (kon.) | Martin – Nitra 0:0 (odl.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Piatok 28.10.2016, 18:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
    Kto sa dnes bude tešiť z bodového zápisu?
     
    Vítam vás pri sledovaní 16. kola Tipsport ligy, v ktorom od 18:00 uvidíme aj zápas medzi HC Mikron Nové Zámky a MHK 32 Liptovský Mikuláš. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Nové Zámky sa trošku dokázali odlepiť od samotného dna tabuľky, no stále to nie je tak, ako by si možno želali. Patrí im momentálne 8. pozícia so ziskom 20 bodov a skóre 36:48. Za Novými Zámkami sa na deviatom mieste nachádza Zvolen s rovnakým ziskom bodov a na siedmy Martin strácajú Novozámčania dva body. Hokejistom Nových Zámkov sa naposledy darilo takto: prehrali s Popradom doma 1:2 po nájazdoch, Banskej Bystrici podľahli 2:0 a v poslednom zápase, ktorý odohrali včera, zdolali slovenskú "dvadsiatku" vonku 2:4.

    Liptovský Mikuláš skvelo vstúpil do Tipsport ligy a aktuálne si už niekoľko kôl stabilne drží 4. priečku. Momentálne má na konte 25 bodov, jednobodový náskok pred Trenčínom a na tretiu Nitru a druhú Banskú Bystricu stráca až 10 bodov. Tu vznikla tá obrovská priepasť medzi troma najlepšími tímami našej súťaže a zvyškom tabuľky. Mikuláš od zápasu v Poprade 16. októbra, kde zvíťazil 2:4, následne podľahol Banskej Bystrici 1:5 a doma bol porazený prekvapivo aj slovenskou "dvadsiatkou" výsledkom 1:3.

    V tejto sezóne sme už videli jednu konfrontáciu týchto dvoch celkov. Bolo to v rámci 7. kola. Liptáci vtedy v domácom zápase zdolali súpera tesne 3:2.

    Ako bude prebiehať druhé vzájomné stretnutie dvoch nováčikov, to sa dozviete v našom on-line prenose. Pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Lundström – Drtina, Ďurčo, Sandgren, Čížek, Mäkinen, Chovan, Sucharda, Maier – Saarinen, Brabenec, Bahenský – Paulovič, M. Hudec, Hvila – Čaládi, Pitule, Fábry – Dubec, R. Lelkeš, Tibenský

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Nagy – Mezovský, Šiška, Nádašdi, Makovský, Kadlubiak, Moravčík, Bobček, Oravec – Ru. Huna, Ró. Huna, Ri. Huna – Kriška, Matúš Sukeľ, Uram – Faith, Piatka, A. Laco – Števuliak, Stümpel, Kabáč

    Rozhodca: Jonák – Navrátek, Výleta.
     
    Na ľadovej ploche máme oba tímy. Domáce Zámky budú hrať v bielych dresoch, Liptáci v červených.
     
    Odznela nám už aj štátna hymna. Všetko je pomaly pripravené na úvodné buly.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Liptákom sa okamžite podarilo dostať do útočného pásma. Z ľavého kruhu vyslal puk na bránu Richard Huna, ale Lundstrom bol vo svojom prvom zákroku úspešný. Vytiahol lapačku.
     
    00:57
    Nebezpečná príležitosť pre MHK 32! Uram si šikovne nakorčuľoval pred bránku a spracoval prihrávku od Krišku. Následne jeho zakončenie zoči-voči Lundstromovi smerovalo vedľa!
     
    01:54
    Po predchádzajúcej Uramovej nebezpečnej možnosti sa hra výrazne zrýchlila. Útočia domáci, ale hosťom sa zatiaľ darí ich vytláčať po rohoch klziska a popri mantineli.
     
    02:25
    Liptáci sa následne dokázali oslobodiť spod tlaku. Bolo to však za cenu zakázaného uvoľnenia a vhadzovať sa teda bude pred Nagyom.
     
    03:01
    Maier bol s TIbenským v rohu klziska. Nagy bol pripravený, celú situáciu pozorne sledoval, ale napokon zasahovať nemusel. Tibenský stratil puk.
     
    04:01
    Šiška vybojoval puk pri mantineli a poslal ho priamo na bránku. Lundstrom sledoval trajektóriu strely, ale zákrok nemusel použiť. Strela letela totižto vedľa brány.
     
    04:39
    HC Nové Zámky dali gól!
    Nové Zámky sa dostávajú do vedenia! Fredrik Sandgren šikovne potiahol puk po pravom krídle a z kruhu krásnou zadovkou bekhendom našiel medzi kruhmi MATEJA PAULOVIČA. Jeho následná strela skončila v bráne a Nagy ju ani len nezaregistroval!
    Asistencie: Fredrik Sandgren, Michal Hudec.
    04:39 PAULOVIČ - 1:0
     
    06:13
    Novozámčania naďalej pokračujú v tlaku na súpera. Tomáš Pitule si spracoval puk hore na pravom kruhu, prešiel cez jedného hráča, dostal sa pred bránkovisko, ale jeho následná strela už bola mierne blokovaná.
     
    06:57
    HC Nové Zámky dali gól!
    Skvelý štart do zápasu od domácich hráčov! Brabenec vyhral buly na ľavom kruhu, posunul puk na ZDEŇKA BAHENSKÉHO, ktorého strelu švihom Nagy vôbec nechytil!
    Asistencia: Kamil Brabenec.
    06:57 BÁHENSKÝ - 2:0
     
    07:32
    Liptáci si už trochu uvedomili, že musia začať hrať svoju hru a nečakať na príležitosti. Števuliak potiahol puk po krídle a nahodil ho na Lundstroma. Brankár Nových Zámkov úspešne vyrazil puk.
     
    07:55
    Tibenský posunul Lelkešovi na pravý kruh, ktorý pozeral na hokejku. Periférne videl Mareka Dubeca, ktorý si nakorčuľoval pred bránku a puk mu poslal. Strela však napokon nebola.
     
    09:23
    Nové Zámky si zahrajú presilovku. Juraj Kadlubiak dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    09:39
    Hvila z pravého kruhu našiel prihrávkou Pauloviča, ktorý prišiel pred bránku a chcel okamžite páliť. Strieľal však mimo.
     
    10:30
    Presilovka zatiaľ Zámkom veľmi nevychádza. Aktívny bol pred chvíľou Chovan, ktorý sa snažil vystreliť od modrej, no puk mu veľmi nesadol.
     
    11:11
    Po pravom krídle šprintoval do útočného pásma Matúš Sukeľ, ktorý vyskúšal domáceho gólmana Joakima Lundstroma. Strela ho však veľmi neohrozila, chytil ju bezpečne na svojom hrudníku.
     
    11:47
    Hráči domáceho mužstva vyhrali buly, nakorčuľovali si na pozície, ale následne z obrany prišla veľmi nepresná prihrávka. Znamená to zakázané uvoľnenie.
     
    12:15
    Stümpelovi sa síce podarilo vyhrať vhadzovanie v útočnom pásme. Následne poslal z buly veľmi prudkú prihrávku, ktorá v konečnom dôsledku skončila na hokejke domáceho Brabenca.
     
    13:01
    Hvila krížnou prihrávkou cez útočné pásmo hľadal Pauloviča, ktorého tvrdo atakoval hosťujúci Šiška. Jeho zákrok však neznamená veľa, hrá sa ďalej.
     
    14:00
    Po útoku Liptákov, v ktorom bol veľmi aktívny Kriška, ktorý zaviezol puk až ku Lundstromovi, no všetko to prehnal a nepríjemne atakoval Chovana do tváre. Dostáva za to dve minúty.
     
    14:39
    Domáci prestriedali útočné formácie, zoskupili sa v pásme a rozbehli kolotoč. Čížek si pripravil puk na modrej čiare a poslal ho na bránu. Paulovič výborne clonil a následne bol dotieravý pred Nagyom. Ten nemal puk pod kontrolou, ale pískalo sa aj tak.
     
    15:30
    Nagy sa musel mať na pozore, pretože v medzikruží mal už hokejku pripravenú Čaládi a pýtal si puk od spoluhráča. Nakoniec však dobre nevystrelil.
     
    16:08
    Martin Kriška je už na ľade, skončil mu trest. Nové Zámky teda nevyužili ani druhú presilovku. Párkrát však dokázali pohroziť pred Nagyom.
     
    16:45
    Prvýkrát budú hrať presilovú hru Liptáci. Andrej Sucharda dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    17:10
    Richard Huna hľadal bekhendovou prihrávkou pred bránku Róberta Hunu. Novozámčania však čítali hru, puk zachytili a vyhodili.
     
    18:09
    Šikovná akcia hostí. Uram z pravého kruhu dával pred bránku, kde už mal pripraveného Sukeľa. Ten sa snažil tečovať puk a následne dorážal aj Stümpel. Lundstrom všetko vyriešil.
     
    18:52
    Sucharda sa už vrátil na ľadovú plochu. Liptáci mali pár zábleskov počas svojej presilovky, ale nič vážne sa im nepodarilo skonštruovať.
     
    19:32
    Hostia sa ešte pokúšali vytvoriť nejakú dobrú príležitosť, ale veľmi sa im to nepodarilo. Nové Zámky chcú v pokoji skončiť prvú tretinu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodných dvadsiatich minútach boli značne lepší domáci. V 5. minúte ich poslal do vedenia Paulovič a na priebežných 2:0 o dve minúty neskôr zvyšoval Báhenský.
    Druhá tretina sa začína približne o 18:54.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Hostia sa dostali okamžite do pásma a črtala sa aj prvá možnosť. Richard Huna posunul na krídlo Róbertovi, ale ten už strieľal iba vedľa.
     
    21:18
    Matúš Sukeľ dravo vyštartoval dopredu a vystrelil od modrej čiary. Mieril priamo na Lundstroma, ktorý vyrazil strelu.
     
    21:36
    Uram sa nepríjemne natlačil do zakončenia po pravom krídle a snažil sa prekvapiť Lundstroma. Puk sa nebezpečne presunul popred bránkovisko, kde bol Nagy novozámocký brankár. Lundstrom všetko napokon vyriešil.
     
    22:26
    Pitule sa snažil dostať k dorážke po Chovanovej strele. Kadlubiak mu však veľa priestoru a času nenechal. Nagy stihol bez problémov prikryť puk.
     
    23:12
    Richard Lelkeš vyštartoval po ľavom krídle a strieľal z kruhu. Puk však netrafil ideálne. Nagy šiel aj do zákroku, ale napokon zasahovať nemusel. Strela letela vedľa.
     
    24:05
    Richard Huna vnikol do pásma a spomedzi kruhov nabil Rudolfovi na pravý kruh. Jeho tvrdú delovku však Lundstrom skvelo vyrazil betónom!
     
    24:10
    Liptovský Mikuláš bude hrať druhú presilovku. Zdeněk Báhenský dostáva trest za podrazenie.
     
    24:57
    Čížek sa zle hádzal do Stümpelovej strely a inkasoval ju niekde do hlavy. Nebol to však tvrdý úder, pretože Čížek ani nekrváca a bez problémov odchádza na striedačku.
     
    25:34
    Faith posunul na ľavý kruh Moravčíkovi, ktorý hľadal strieľanou prihrávkou pred bránu Rudolfa Hunu, no ten nakoniec nezakončil.
     
    25:52
    Domáci sa následne dostali do nebezpečného prečíslenia. Fábry z hranice ľavého kruhu prihral krížom na Hudeca, ktorý tvrdo vypálil. Trafil žŕdku, puk skončil za Adamom Nagyom, no iba v bránkovisku!
     
    26:13
    Drtina si šikovne nakorčuľoval na ľavý kruh a spracoval si prihrávku od Saarinena. Vystrelil z prvej, ale iba prízemný projektil, ktorý skončil na žrdi.
     
    27:38
    Paulovič sa predieral do útočného pásma. Nakoniec tandemom našiel Hvilu v závese, ktorý sa však napokon k strele nedostal. Z následného útoku sa už Hvilovi podarilo vystreliť. Spomedzi kruhov nemieril zle, Nagy musel okamžite vytiahnuť pravý betón.
     
    28:22
    Erik Čaládi sa pred bránkou ocitol úplne voľný, spracoval si puk od Fredrika Sandgrena a následne bol sám pred Nagyom. Tentokrát brankár Liptákov skvelo zachytil puk.
     
    29:33
    Sukeľ vošiel do útočného pásma a bekhendom od seba takpovediac odhodil puk. Nemieril však na žiadnu z hokejok svojich spoluhráčov.
     
    31:25
    HC Nové Zámky dali gól!
    Novozámčania sa už dostávajú na rozdiel triedy! Mäkinen z obranného pásma dlhým pasom našiel na modrej čiare Čaládiho. Ten pokračoval do pásma, posunul na stranu TOMÁŠOVI PITULEMU, ktorý už prekonal Nagya strelou z prvej!
    Asistencie: Erik Čaládi, Konsta Mäkinen.
    31:25 PITULE - 3:0
     
    33:01
    Domáci vyhrali buly v útočnom pásme a z ľavého kruhu sa o zakončenie pokúsil Václav Čížek. Nagy bol pripravený a vyrazil puk.
     
    34:28
    Sandgren si spracoval puk v útočnom pásme, následne mu však preskočil cez hokejku a bol z toho ofsajd.
     
    34:34
    Presilovka pre Nové Zámky. Juraj Faith si odsedí dve minúty za hákovanie.
     
    35:26
    Sukeľ posúval na ľavý kruh Uramovi, ktorý strieľal na bránku, no jeho zakončenie nebolo veľmi nebezpečné.
     
    36:00
    HC Nové Zámky dali gól!
    Nové Zámky si už tento zápas užívajú! Od modrej čiary posunul puk na bránku Drtina. Nagy vyrazil jeho strelu pred seba, kde bol v dorážke dôrazný LUKÁŠ HVILA a poslal puk do bránky!
    Asistencie: Marek Drtina, Martin Chovan.
    36:00 HVILA - 4:0
     
    36:35
    Mezovský posielal puk od modrej čiary smerom na bránku, v ktorej bol Lundstrom, no jeho zákroky boli úspešné.
     
    37:43
    Maroš Piatka sa nebezpečne natlačil do bránky. Lundstrom už ležal na ľade, ale akosi ešte dokázal puk vyraziť betónom. Následne však priamo do neho narazil Piatka a brankár Nových Zámkov bol chvíľu otrasený.
     
    38:00
    HC Nové Zámky dali gól!
    Piaty gól v Nagyovej sieti! Jozef Tibenský si si spracoval puk na modrej čiare, poslal Oravca na párky a následne skvelou prihrávkou našiel pred bránou RICHARDA LELKEŠA. Jeho strela následne skončila úspešne v bráne!
    Asistencie: Jozef Tibenský, Marek Dubec.
    38:00 LELKEŠ - 5:0
     
    39:12
    Nové Zámky sa nikam neponáhľajú a hrajú s absolútnym prehľadom. Hvila zbytočne už neprihrával v útočnom pásme, radšej vyviezol puk aj do stredného pásma, aby v pokoji mohol prihrať obrancovi.
     
    39:54
    Liptáci si momentálne vôbec neprilepšili. Tomáš Nadášdi dostáva trest za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina bola pre domácich ešte úspešnejšia. Podarilo sa im streliť tri góly. Gólostroj spustil v 32. minúte Pitule, nasledovali ho Hvila a Lelkeš. Stav je po dvoch tretinách jednoznačný, 5:0.
    Tretia dvadsaťminútovka sa začne približne o 19:47.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:49
    Nádašdiho trest z konca druhej tretiny pokračuje, hráč Liptovského Mikuláša dostal dve plus dve minúty, a to je hotová pohroma pre Liptákov, ktorí prehrávajú už o päť gólov.
     
    41:40
    Václav Čížek na dvakrát pálil od modrej čiary. Prvá jeho strela bola veľmi nebezpečná, puk padal poza Nagyov chrbát a odrazil sa do žŕdky. Druhé zakončenie už brankár MHK bezpečne zachytil.
     
    42:14
    Nové Zámky na istý čas prichádzajú o svoju presilovku. Juraj Ďurčo dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    43:40
    Matej Paulovič sa šikovne prepracoval z obranného pásma až ku Adamovi Nagyovi. Preštrikoval sa po pravom krídle, no následne nastrelil iba do Nagya.
     
    45:04
    HC Nové Zámky dali gól!
    Nové Zámky ešte navyšujú svoje vedenie! Kamil Brabenec prihrávkou pred bránu našiel osamoteného OSSIHO SAARINENA, ktorý už strelou z prvej cez Adama Nagya zakončil bezpečne do odkrytej bránky!
    Asistencie: Kamil Brabenec, Marek Drtina.
    45:04 SAARINEN - 6:0
     
    46:05
    Od hostí by si to možno ešte žiadalo aj nejaký čestný gól. Domáci hokejisti už však vyzerajú byť vo veľkej pohode a stopercentne si plnia všetky povinnosti. Ofenzívne aj defenzívne.
     
    46:26
    Po vhadzovaní musel byť v plnom nasadení gólman Nagy, ktorý čelil strele od Čaládiho, následne sa do dorážky snažil dostať Fábry aj Pitule, no brankár MHK to napokon aj vďaka pomoci svojich spoluhráčov zvládol.
     
    48:08
    Kamil Brabenec rýchlostne nestíhal Rudolfa Hunu, fauloval ho a okamžite si bol vedomý svojho zákroku, preto bez vymýšľania odišiel na trestnú lavicu. Posedí si za podrazenie.
     
    49:26
    Richard Huna potiahol puk do útočného pásma a prihral Stümpelovi. Hostia už sú nasťahovaní pred Lundstromom, ktorý zatiaľ podáva skvelý výkon a bude chcieť určite získať čisté konto.
     
    50:17
    Báhenský vyštartoval do útočného pásma, následne z ľavého krídla nahodil na Nagya, ktorý strelu videl a aj ju vyrazil.
     
    51:42
    Lukáš Hvila vykorčuľoval s pukom po pravom krídle, napriahol z kruhu a tvrdo príklepom vypálil. Brankár Nagy pozorne sledoval Hvilu a puk zachytil do výstroje.
     
    53:23
    Novozámčania už hrajú veľmi uvoľnene a nechávajú svojho súpera viac sa zapájať do útočných prác. Liptáci však nejavia nejaké znaky toho, žeby chceli ešte čosi s týmto zápasom urobiť.
     
    54:16
    Nové Zámky budú hrať v početnej výhode. Michal Šiška dostáva trest za podrazenie. Domáci teda ešte môžu vďaka presilovej hre zveľadiť svoj náskok.
     
    55:13
    Martin Chovan tvrdo vypálil od modrej čiary. Báhenský jeho delovku vyrazenú betónom Adama Nagya dorážal, ale trafil iba zadný mantinel.
     
    56:27
    V zadných radoch MHK mierne zazmätkoval Oravec. Lelkeš posúval puk z rohu klziska a pred bránkou sa nepríjemne objavil Paulovič, ktorý však nezakončil. Brankár Nagy však mal čo robiť, aby skackajúci puk dostatočne skrotil.
     
    57:21
    Róbert Huna si vymenil puk s Kriškom. Nakoniec strieľal Skriška, ale nedostal puk cez bránkovú čiaru.
     
    57:38
    Lundstrom si pripísal zákrok. Po strele Róberta Huna spred bránkoviska, čo bola obrovská príležitosť, brankár Nových Zámkov sa okamžite presunul a zastavil tento puk.
     
    58:15
    Brankár Nových Zámkov si určite zaslúži za dnešný zápas čistý štít. Chytal veľmi spoľahlivo a podržal tím v pár ťažkých chvíľach. Celá defenzíva domáceho tímu dnes pracovala na výbornú.
     
    59:18
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti nabíjajú do rakvy aj siedmy klinec. Brabenec potiahol puk po pravom krídle a z kruhu krížnou prihrávkou našiel MAREKA DRTINU. Jeho zakončenie z prvej nebolo veľmi nebezpečné, no Nagyovi nešťastne prešlo pomedzi betóny!
    Asistencia: Kamil Brabenec.
    59:18 DRTINA - 7:0
     
    Koniec zápasu.
     
    Posledná tretina taktiež patrila domácim. Saarinen skóroval v 46. minúte a na konečných 7:0 symbolicky uzavrel Drtina. Nové Zámky odohrali tri fantastické tretiny, svojho súpera veľakrát do vyložených šancí nepustili a Lundstrom si aj preto teda odnáša z tohto zápasu čisté konto.

    Ďakujeme za pozornosť. Pekný večer. (20:19:46)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 5. Paulovič (Sandgren, M. Hudec), 7. Báhenský (Brabenec), 32. Pitule (Čaládi, Mäkinen), 36. Hvila (Drtina, Chovan), 38. Lelkeš (Tibenský, Dubec), 46. Saarinen (Brabenec, Drtina), 60. Drtina (Brabenec)


    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström – Drtina, Ďurčo, Sandgren, Čížek, Mäkinen, Chovan, Sucharda, Maier – Saarinen, Brabenec, Bahenský – Paulovič, M. Hudec, Hvila – Čaládi, Pitule, Fábry – Dubec, R. Lelkeš, Tibenský
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Nagy – Mezovský, Šiška, Nádašdi, Makovský, Kadlubiak, Moravčík, Bobček, Oravec – Ru. Huna, Ró. Huna, Ri. Huna – Kriška, Matúš Sukeľ, Uram – Faith, Piatka, A. Laco – Števuliak, Stümpel, Kabáč

    Rozhodca: Jonák – Navrátek, Výleta