Žilina – Košice 3:4 (0:1 po s.n.) | Zvolen – Poprad 3:0 (kon.) | Trenčín – B. Bystrica 2:3 (po pr.)
Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 7:0 (kon.) | Martin – Nitra 0:0 (odl.)
koniec po predl.
HK DUKLA Trenčín
2:3 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
Piatok 28.10.2016, 18:00 • Zimný štadión Pavla Demitru • Tipos Extraliga (SR) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:07 BUC - 2:3
     
    61:07
    Banská Bystrica dala gól!
    Kopecký sa pošmykol s pukom za vlastnou bránou, čím dostal puk DÁVID BUC a z uhla dokázal prekonať nepripraveného Cháberu.
     
    59:30
    Surový dostal trochu priestoru za bránou a snažil sa natlačiť pred Cháberu, čo mu aj vyšlo, ale strelu poslal v ťažkej pozícii mimo bránu.
     
    58:06
    Hickmott sa hral s pukom v strednom pásme a vzal mu ho Hossa. Rýchly trenčiansky protiútok zakončil Síkela, lenže nestrieľal z prvej, takže dal šancu Bacaschihuovi na dobrý zákrok.
    54:14 KAFKA - 2:2
     
    54:14
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia udreli z nenápadnej akcie, keď vybojovali puk pri mantineli, prišla rýchla prihrávka Luntera pred bránu, kde Veilleux nepokryl nabiehajúceho PETRA KAFKU a je vyrovnané.
    Asistencie: Mário Lunter, Dalibor Bortňák
     
    47:35
    Bystričania to spravili dobre, Maione dostal puk na ľavú stranu a všetci čakali delovku na bránu. Aj Surový, takže filigránska prihrávka od obrancu nepriniesla gól do prázdnej brány.
     
    46:56
    Vhadzovanie vyhrala Dukla a dostala puk z pásma, okamžite nabral rýchlosť Tybor, s pukom vletel do pásma a napriahol na príklep na ľavom kruhu, Bacashihua mal čo robiť, aby puk udržal medzi lapačkou a betónom.
     
    40:49
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Veilleux – 2 min., podrazenie).
     
    39:55
    V závere tretiny mohli hostia udrieť, Kafka prihral z pravého kruhu na zadnú žrď Mihálikovi, ale ten nedokázal presne z prvej trafiť odkrytú bránu.
     
    39:40
    Opäť ušiel hosťom rýchly Gašparovič, Maxim Matuškin to mal veľmi ťažké v rýchlosti sa otočiť a šprintovať za trenčianskym rýchlikom. Ale dokázal to a tesne pred zakončením sa rybičkou hodil a vyrazil Jakubovi puk. Nádherný hokejový moment.
     
    37:04
    Andrisík výborne videl pred bránou osamoteného Truchna, ten si položil brankára,ale nedokázal skórovať.
     
    31:10
    Trenčania naďalej aktívnejší, dnes veľmi hra chutí Tyborovi a Gašparovičovi, druhý menovaný udržal jednou rukou obrancu a druhou hokejku s pukom, potiahol na stred a potom prekvapivo vypálil do klbka hráčov. Puk sa po teči kotúľal len tesne vedľa brány.
     
    25:30
    Skvelá akcia Dukly, Gašparovič presným pasom vysunul Tybora, ten ešte prihrával pred bránou na druhú stranu Veilleuxovi. Kanaďan zamiešal puk a ešte vrátil osamotenému Tyborovi, ktorý mohol dávať do prázdnej brány, ale zrejme už nečakal prihrávku a tak odkrytú svätyňu netrafil.
     
    23:47
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Mihálik – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    23:30
    Prečíslenie Trenčanov 2 na 1, Šimun ponad hokejku obrancu naservíroval Sojčíkovi, ktorý išiel sám na brankára, skúšal puk trafiť ponad brankára, ale Bacashihua dokázal uspieť.
    21:59 TYBOR - 2:1
     
    21:59
    Trenčín dal gól!
    Tybor dostal puk na pravé krídlo, Mihálik nemal šancu v otočke zachytiť jeho rýchlosť, domáci kanonier tak mieril z uhla sám na Bacashihuu a presnou strelou ho obstrelil.
    Asistencie: Jozef Švec, Dominik Briestenský
     
    18:50
    Druhý trenčiansky útok to točil okolo brány hostí, Veilleuxov teč minul, vzápätí pálil z dobrej pozície Gašparovič, ale jeho strela bola zblokovaná na zadný mantinel a puk po odraze od neho nedokázal cez brániace hokejky umiestniť do brány Tybor.
     
    15:37
    Gašparovič opäť raz predviedol skvelú rýchlosť, za nahodeným pukom vyšprintoval od vlastnej modrej, hosťujúci obrancovia nemali na neho šancu, ale Bacashihua mu blafák vystihol.
    11:23 LUNTER - 1:1
     
    11:23
    Banská Bystrica dala gól!
    Dlho sa domáci z vedenia netešili, Bystričania sa dostali na dostrel brány, prihrávka od pravého mantinelu mierila pred bránkovisko, kde Albers nepokryl MÁRIA LUNTERA a ten umiestnil puk do odkrytej časti brány.
    Asistencie: Dalibor Bortňák, Petr Kafka
    10:40 OLVECKÝ - 1:0
     
    10:40
    Trenčín dal gól!
    Dukla využila presilovku, udržala sa v pásme, Holenda si počkal, kým mal brankár zakrytý výhľad a poslal puk na bránu. Tam ho po odraze umiestnil do brány PETER OLVECKÝ.
    Asistencie Matúš Holenda, Michal Novák
     
    10:07
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Buc – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
    08:25 Lunter v nebezpečnej šanci
     
    08:25
    Bystrica v nebezpečnom protiútoku, Bortňák z pravej strany posunul do šance medzi kruhy Luntera, ten však zoči voči Cháberovi neuspel. Snažil sa trafiť pravý horný roh, ale reflex domáceho brankára bol pohotovejší.
     
    07:09
    Hossa sa ocitol v dobrej pozícii na pravom kruhu, strelu švihom mu Bacashihua vyrazil na ochrannú sieť.
     
    06:45
    Nádejné šance domácich ostali nevyužité a zahrmieť mohlo na druhej strane, Bystrica rýchlo zakombinovala za bránkou, Surový prihral do dobrej parkety Bucovi, tomu však puk nesadol.
     
    04:48
    Tretí útok Dukly zavrel súpera, spätná prihrávka medzi kruhy našla Bohunického, jeho strelu švihom Bacashihua schoval do lapačky.
     
    04:21
    Sikela potiahol po pravom krídle a skúsil prekvapiť Bacashihuu, ten udržal puk pod betónom aj pri dorážke dôrazného Šimuna.
     
    00:56
    Po vyhratom vhadzovaní si urobil priestor Tybor a poslal štipľavú strelu na bránu, Bacashihua relfexívne vyrazil ramenom.

    Marián Vychovalý

    Góly a asistencie: 11. Olvecký (Holenda, M.Novák), 22. Tybor (Švec, Briestenský) – 12. Lunter (Bortňák, Kafka), 55. Kafka (Lunter, Bortňák), 62. Buc


    HK DUKLA Trenčín: Chábera – Holenda, M.Novák, Kozák, Albers, Hatala, Bohunický, Jáchym – Hossa, Ölvecký, T.Kopecký – Gašparovič, Veilleux, Tybor – Sojčík, Šimun, Síkela – Briestenský, Švec
    HC´ 05 Banská Bystrica: Bacashihua – Wishart, Maione, Kubka, Ďatelinka, V.Mihálik, Matuškin, Róth – Buc, T.Surový, Hickmott – Kafka, Bortňák, Lunter – Lamper, Češík, Matoušek – Trukhno, Tamáši, Andrisík

    Rozhodca: Kubuš, Baluška – Synek, Stanzel