Žilina – Košice 3:4 (0:1 po s.n.) | Zvolen – Poprad 3:0 (kon.) | Trenčín – B. Bystrica 2:3 (po pr.)
Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 7:0 (kon.) | Martin – Nitra 0:0 (odl.)
koniec po predl.
HK DUKLA Trenčín
2:3 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
Piatok 28.10.2016, 18:00 • Zimný štadión Pavla Demitru • Tipos Extraliga (SR) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Do reprezentačnej prestávky zostáva odohrať ešte dve kolá, Duklu čaká v piatok na domácom ľade súboj s Banskou Bystricou. Bystričania sú v tabuľke na druhom mieste a do Trenčína nepochybne pocestujú s odhodlaním odčiniť domácu prehru z prvého súboja.

    Tím trénera Országha atakuje čelo tabuľky, na prvých Košičanov stráca tri body, ale má zápas k dobru. Z posledných desiatich duelov vyhrali Barani osem, dve prehry im uštedril líder z Košíc a práve Dukla. Bystričania sú v popredí všetkých tímových štatistík, o góly sa starajú viaceré formácie, sila je teda rovnomerne rozložená. Najlepším strelcom je Kanaďan Jordan Hickmott, najproduktívnejšia je dvojica Tomáš Surový – Matthew Maione. Kanadský obranca Maione je unikátnym zjavom v našej najvyššej súťaži a jeho 17 bodov v 16 zápasoch svedčí o jeho výbornej hre smerom dopredu. Stálicou na brankárskom poste je Jason Bacashihua, ktorému kryje chrbát Košarišťan. V posledných štyroch zápasoch inkasovala Bystrica len tri góly!

    Trenčiansky tím sa počas väčšiny zápasov boril práve so streleckou úspešnosťou, viackrát v posledných dueloch prestrieľal súpera (Nitra, Košice, Poprad), ale nedokázal to pretaviť do úspešného výsledku. Po poslednej prehre v Poprade (2:5), kde Dukla stratila dvojgólový náskok, avizoval tréner Holaň zásahy do mužstva, no už o dva dni abdikoval na svoju funkciu. Novým trénerom sa stal Josef Turek, v tíme už má aj novú obrannú posilu – Miloslava Jáchyma. Dukle dlhodobo funguje len druhý útok s Tyborom a Gašparovičom, ktorí nastríeľal najviac gólov, nový kouč bude musieť oživiť aj hru ostatných formácii, aby bola sila tímu rozložená rovnomerne. Pohľad do tímových štatistík prezrádza, prečo je trenčiansky tím až na piatej pozícii v Tipsport lige.

    Vzájomné duely Dukly s Bystricou sa v posledných sezónach nesú v znamení kvalitného a bojovného hokeja, väčšinou sa rodia tesné výsledky. Taký bol aj v prvom vzájomnom dueli pod Urpínom, kde hostia tesne vyhrali 3:2.

    Piatkový súboj sa začína o 18:00, divákov čaká aj laserová šou, ktorá bude súčasťou krstu nového maskota. Rozhodovať budú Kubuš, Baluška – Synek, Stanzel.

    ***

    Vzájomný zápas:

    7. kolo Tipsport ligy, 25.9.2016

    HC´05 Banská Bystrica – HK Dukla Trenčín 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

    Góly a asistencie: 48. Maione (Wishart, Surový), 49. Buc (Surový, Maione) – 12. Gašparovič (Tybor, Holenda), 40. M. Novák (Holenda, Hossa), 51. Holenda (Ölvecký, Hossa)

    Vylúčení: 7:9 na 2 minúty, navyše Ďatelinka (BB) 10min za napadnutie hlavy a krku, presilové hry: 0:0, oslabenia: 0:0

    Rozhodovali: M. Štefik – J. Riš, M. Jobbágy

    HC´05 Banská Bystrica: Bacashihua – Ďatelinka, P. Mikuš, Wishart, Maione, Matushkin, Mihalik, Ťavoda – Buc, Surový, Hickmott – Bezúch, Bortňák, Trukhno – Andrisík, Češík, Matoušek – Róth, Tamáši, Ferleťák

    HK Dukla Trenčín: Chábera – Kozák, Drgoň, Holenda, M. Novák, Bohunický, Hatala, Albers, Ryzák – Marc. Hossa, Veilleux, Ölvecký – Jak. Gašparovič, Kalináč, Tybor – Sojčík, Mich. Hlinka, L. Novák – Briestenský, J. Švec, D. Novák
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Chábera – Holenda, M.Novák, Kozák, Albers, Hatala, Bohunický, Jáchym – Hossa, Ölvecký, T.Kopecký – Gašparovič, Veilleux, Tybor – Sojčík, Šimun, Síkela – Briestenský, Švec

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua – Wishart, Maione, Kubka, Ďatelinka, V.Mihálik, Matuškin, Róth – Buc, T.Surový, Hickmott – Kafka, Bortňák, Lunter – Lamper, Češík, Matoušek – Trukhno, Tamáši, Andrisík.
    Prekvapí dnes Dukla v zápase s vicemajstrom?

     
    Pred zápasom menšia laserová show aj s krstom nového maskota Dukly, ktorý po fanúšikovskom hlasovaní dostal meno Čaky.
     
    Bystričania dnes nastúpia komplet v čiernom, v bránke s Jasonom Bacashihuom, Dukla v klasickej žltej, svätyňu bude hájiť Jan Chábera.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Kopecký zachytil puk v útočnom pásme a okamžite nahadzoval na bránu, Hossa ale nestihol nakorčuľovať pred brankára, aby puk stečoval.
     
    00:56
    Po vyhratom vhadzovaní si urobil priestor Tybor a poslal štipľavú strelu na bránu, Bacashihua relfexívne vyrazil ramenom.
     
    02:48
    Ďatelinka dlhým pasom vyslal dopredu Truchna, ten skúsil príklep z ľavého krídla, ale puk bol zblokovaný.
     
    03:13
    Bystričania sa snažili niečo vytvoriť v útočnom pásme po vyhratom buly, ale Maioneho nakoniec s pukom vytlačili do stredného pásma.
     
    03:45
    Tybor vyrazil do rýchleho protiútoku, pas na nabiehajpceho Gašparoviča nestihol, lebo mu puk odskočil od hokejky, skúšal nájsť v druhom slede Veilleuxa, ale nepresne.
     
    04:21
    Sikela potiahol po pravom krídle a skúsil prekvapiť Bacashihuu, ten udržal puk pod betónom aj pri dorážke dôrazného Šimuna.
     
    04:48
    Tretí útok Dukly zavrel súpera, spätná prihrávka medzi kruhy našla Bohunického, jeho strelu švihom Bacashihua schoval do lapačky.
     
    05:32
    Aj prvá formácia domácich pokračuje v útočnej aktivite, M.Novák nahadzoval puk do skrumáže pred bránu, ale teč nesmeroval za brankárov chrbát.
     
    06:45
    Nádejné šance domácich ostali nevyužité a zahrmieť mohlo na druhej strane, Bystrica rýchlo zakombinovala za bránkou, Surový prihral do dobrej parkety Bucovi, tomu však puk nesadol.
     
    07:09
    Hossa sa ocitol v dobrej pozícii na pravom kruhu, strelu švihom mu Bacashihua vyrazil na ochrannú sieť.
     
    07:51
    Marcel Hossa predviedol obetavý zákrok, ktorým získal puk pre Kopeckého, ktorý však nedokázal obstreliť obrancu.
     
    08:25
    Bystrica v nebezpečnom protiútoku, Bortňák z pravej strany posunul do šance medzi kruhy Luntera, ten však zoči voči Cháberovi neuspel. Snažil sa trafiť pravý horný roh, ale reflex domáceho brankára bol pohotovejší.
    08:25 Lunter v nebezpečnej šanci
     
    09:42
    Dukla má výhodu, Holenda sa dostal k zakončeniu na ľavom kruhu, tečovaný puk zamieril mimo bránku.
     
    10:07
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Buc – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    10:40
    Trenčín dal gól!
    Dukla využila presilovku, udržala sa v pásme, Holenda si počkal, kým mal brankár zakrytý výhľad a poslal puk na bránu. Tam ho po odraze umiestnil do brány PETER OLVECKÝ.
    Asistencie Matúš Holenda, Michal Novák
    10:40 OLVECKÝ - 1:0
     
    11:23
    Banská Bystrica dala gól!
    Dlho sa domáci z vedenia netešili, Bystričania sa dostali na dostrel brány, prihrávka od pravého mantinelu mierila pred bránkovisko, kde Albers nepokryl MÁRIA LUNTERA a ten umiestnil puk do odkrytej časti brány.
    Asistencie: Dalibor Bortňák, Petr Kafka
    11:23 LUNTER - 1:1
     
    12:33
    Marcel Hossa dostal puk do jazdy, ale bol tiesnený obrancom, tak len z pravej strany nahodil bekhendom na Bacashihuu, ktorý podržal a prerušil hru.
     
    13:06
    Opäť aktívny Hossa, puk po jeho akcii skončil v bránkovisku prikrytý brankárom, dorážajúceho Olveckého zneškodnil tvrdo a pohotovo Ďatelinka.
     
    14:12
    Kafka zameriava bránu. Prvá strela z dobrej pozície mierila nad hornú žŕdku, druhú tam o chvíľu stečovali brániaci hráči.
     
    15:27
    Holenda nepresne rozohrával, rovno na hokejku Buca, ale ten vyzeral prekvapený a puk mu ušiel.
     
    15:37
    Gašparovič opäť raz predviedol skvelú rýchlosť, za nahodeným pukom vyšprintoval od vlastnej modrej, hosťujúci obrancovia nemali na neho šancu, ale Bacashihua mu blafák vystihol.
     
    16:05
    Chábera chytil strelu Matoušeka z ľavej strany, potom mu však puk vypadol, Dukla následne vyhodila cez všetky čiary.
     
    16:15
    Wishart pálil od modrej po vyhratom buly, Chábera mal dobrý výhlad a tak nemal problém.
     
    16:46
    Bystričania prečíslili domácich, k strele sa dostal spoza kruhov Kafka, tentoraz jeho prudký puk skončil v strede brány na pripravenom brankárovi.
     
    18:50
    Druhý trenčiansky útok to točil okolo brány hostí, Veilleuxov teč minul, vzápätí pálil z dobrej pozície Gašparovič, ale jeho strela bola zblokovaná na zadný mantinel a puk po odraze od neho nedokázal cez brániace hokejky umiestniť do brány Tybor.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina mala výborné tempo, snaživejšia a útočnejšia bola Dukla, ktorá sa ujala vedenia v presilovke, ale hostia rýchlo vyrovnali. Brankári mali pomerne dosť práce a zrejme podobný trend nás čaká aj v druhej tretine.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Opatrný úvod druhej časti, hostia sa pustili do útoku, ale stečované nahodenie skončilo mimo mantinelov.
     
    20:46
    Veilleux dobre forčekoval a získal puk pre Gašparoviča, ten vystrelil z väčšej vzdialenosti, Bacashihua puk schoval v náruči.
     
    21:03
    Trenčania vybojovali puk pri mantineli, Gašparovič vystrelil z ľavého kruhu, ale len do hrude pripraveného brankára.
     
    21:59
    Trenčín dal gól!
    Tybor dostal puk na pravé krídlo, Mihálik nemal šancu v otočke zachytiť jeho rýchlosť, domáci kanonier tak mieril z uhla sám na Bacashihuu a presnou strelou ho obstrelil.
    Asistencie: Jozef Švec, Dominik Briestenský
    21:59 TYBOR - 2:1
     
    22:49
    Gašparovič vystrelil spoza obrancu, hosťujúci brankár si poradil.
     
    23:30
    Prečíslenie Trenčanov 2 na 1, Šimun ponad hokejku obrancu naservíroval Sojčíkovi, ktorý išiel sám na brankára, skúšal puk trafiť ponad brankára, ale Bacashihua dokázal uspieť.
     
    23:47
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Mihálik – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    24:52
    Dobre hraná presilovka Dukly, zviera súpera v pásme, ale Hossa ani na dvakrát nedostal puk za chrbát Bacashihuu.
     
    25:30
    Skvelá akcia Dukly, Gašparovič presným pasom vysunul Tybora, ten ešte prihrával pred bránou na druhú stranu Veilleuxovi. Kanaďan zamiešal puk a ešte vrátil osamotenému Tyborovi, ktorý mohol dávať do prázdnej brány, ale zrejme už nečakal prihrávku a tak odkrytú svätyňu netrafil.
     
    25:47
    Hostia v plnom počte.
     
    27:50
    Barani čakajú na brejky a snažia sa každý zakončiť strelou, Chábera musel likvidovať pokusy Buca aj Matoušeka, ale sú to len strely z väčšej vzdialenosti.
     
    28:32
    Po dlhšej dobe sa hostia dokázali súvislejšie usadiť v pásme, ale strela Maioneho z uhla brankára Dukly neprekvapila.
     
    31:10
    Trenčania naďalej aktívnejší, dnes veľmi hra chutí Tyborovi a Gašparovičovi, druhý menovaný udržal jednou rukou obrancu a druhou hokejku s pukom, potiahol na stred a potom prekvapivo vypálil do klbka hráčov. Puk sa po teči kotúľal len tesne vedľa brány.
     
    32:35
    Prekvapivé zakončenie Surového bekhendom z pravého kruhu, Chábera musel predviesť netradičný zákrok lapačkou, aby puk vyrazil.
     
    34:54
    Bortňák sa uvoľnil za bránkou a mal možnosť prihrávať, ale Kozák sa obetavo hodil po hlave na ľad a zabránil mu v prihrávke.
     
    35:25
    Olvecký si vymenil puk s Kopeckým, potom v šanci ešte hľadal lepšie postaveného Hossu, tomu chýbali na teč milimetre.
     
    36:05
    Kozák si držal prenikajúceho Lampera, ten však ešte dokázal klepnúť do puku, ktorý sa pod nimi kĺzal, Chábera puk zastavil.
     
    37:04
    Andrisík výborne videl pred bránou osamoteného Truchna, ten si položil brankára,ale nedokázal skórovať.
     
    37:44
    Bystričania zvýšili aktivitu a teraz tlačia súpera, Mihálikovu strelu od modrej Chábera vyrazil, s pokusom Kafku o malú chvíľu si taktiež poradil.
     
    38:38
    V tlaku pokračoval aj prvý útok hostí, Trenčania sa oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    39:10
    Olvecký sa v útočnom pásme dobre zorientoval, poslal na stred Kopeckému, ktorý vložil do puku hokejku a puk zamieril rovno na Bacashihuu, ten ho pokryl.
     
    39:22
    Matuškinova strela narobila problémy pred Cháberom, Lunter sa opäť natlačil do dorážky, nebola však úspešná.
     
    39:40
    Opäť ušiel hosťom rýchly Gašparovič, Maxim Matuškin to mal veľmi ťažké v rýchlosti sa otočiť a šprintovať za trenčianskym rýchlikom. Ale dokázal to a tesne pred zakončením sa rybičkou hodil a vyrazil Jakubovi puk. Nádherný hokejový moment.
     
    39:55
    V závere tretiny mohli hostia udrieť, Kafka prihral z pravého kruhu na zadnú žrď Mihálikovi, ale ten nedokázal presne z prvej trafiť odkrytú bránu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj v druhej tretine pokračoval dobrý hokej, opäť s väčšou aktivitou domáceho tímu, ktorá priniesla okrem gólu aj viacero šancí, svojich podržal Bacasihua. Ale aj Chábera sa musel obracať pri viacerých možnostiach Baranov, najmä počas ich tlaku v závere druhej tretiny. Pred treťou tretinou je všetko otvorené.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Forčeking Bystričanov skomplikoval rozohrávku Dukly, ale Surového strelu od mantinelu nik presne netečoval.
     
    40:49
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Veilleux – 2 min., podrazenie).
     
    41:54
    Trenčania sa dobre bránia a už tretíkrát dostali puk preč z vlastného pásma.
     
    42:49
    Domáci v plnom počte.
     
    43:12
    Lamper sa pustil do pásma po pravom krídle, vyskúšal aj ohroziť bránu, ale Chábera lapačkou dobre zasiahol.
     
    43:55
    Gašparovič nabil spoza brány Jáchymovi, ten spracúval puk a potom neprestrelil pripraveného Bacashihuu.
     
    44:31
    Gašparovič neúnavne bojuje, teraz sa dvihol po páde a potiahol puk do pásma v prečíslení, ale stratil rýchlosť a pri zakončení bol už tiesnený vracajúcim sa obrancom.
     
    45:10
    Zahrozili aj Bystričania, ale Matuškin sa trochu unáhlil a v pásme volil strelu z veľkej vzdialenosti, ktorá neprešla cez brániaceho hráča.
     
    46:46
    Nepresnosť v trenčianskej rozohrávke znamenala icing a buly pred Cháberom.
     
    46:56
    Vhadzovanie vyhrala Dukla a dostala puk z pásma, okamžite nabral rýchlosť Tybor, s pukom vletel do pásma a napriahol na príklep na ľavom kruhu, Bacashihua mal čo robiť, aby puk udržal medzi lapačkou a betónom.
     
    47:05
    Tretí útok Dukly dvakrát vyhral buly v útočnom pásme, Sojčík po jednom z nich ohrozil bránu, bystrický brankár úspešný.
     
    47:35
    Bystričania to spravili dobre, Maione dostal puk na ľavú stranu a všetci čakali delovku na bránu. Aj Surový, takže filigránska prihrávka od obrancu nepriniesla gól do prázdnej brány.
     
    50:00
    Bystrica zvýšila aktivitu a Trenčania sa podstatne viac musia venovať obrane.
     
    51:24
    Tretí útok Dukly zabojoval v pásme, koncovky od obrancov hostia pokryli.
     
    52:55
    Prvý bystrický útok dlhšie v pásme, ale len bojoval v rohoch, kam ho vytláčali brániaci hráči.
     
    54:14
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia udreli z nenápadnej akcie, keď vybojovali puk pri mantineli, prišla rýchla prihrávka Luntera pred bránu, kde Veilleux nepokryl nabiehajúceho PETRA KAFKU a je vyrovnané.
    Asistencie: Mário Lunter, Dalibor Bortňák
    54:14 KAFKA - 2:2
     
    55:07
    Tybor sa snažil v akcii 1 na 1, ale cez obrancu neprešiel.
     
    56:07
    Oba tímy teraz vedia, že majú bod a nesmú urobiť v obrane chybu. Wishart s Maionem si postrážili útok Trenčanov.
     
    56:40
    Bortňák zachytil nepresné vyhodenie domácich a mieril smerom k bráne, ale potom ho Trenčania nepustili k strele.
     
    58:06
    Hickmott sa hral s pukom v strednom pásme a vzal mu ho Hossa. Rýchly trenčiansky protiútok zakončil Síkela, lenže nestrieľal z prvej, takže dal šancu Bacaschihuovi na dobrý zákrok.
     
    58:50
    Olvecký posielal do ohňa, na bránkovisku tesne minul dorážku Hossa.
     
    59:11
    Bystričania okamžite zamierili dopredu, Chábera odrazený puk radšej podržal a nechal svojich vystriedať.
     
    59:30
    Surový dostal trochu priestoru za bránou a snažil sa natlačiť pred Cháberu, čo mu aj vyšlo, ale strelu poslal v ťažkej pozícii mimo bránu.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Výborný zápas sa končí remízou a oba tímy berú po bode. Kto získa v atraktívnom predĺžení bod naviac?
     
    Trikrát išli doteraz do nadstavenia Bystričania, s Košicami úspešní neboli, s Mikulášom a Žilinou áno. Dukla prehrala predĺženia s Popradom aj Novými Zámkami, s Nitrou a Martinom dospeli zápasy do nájazdov a tešili sa Trenčania.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:27
    Hossa v poslednej chvíli odzbrojil Maioneho a zamieril na druhú stranu, kde dokázal podržať puk a zakončiť. Bacashihua uspel.
     
    61:07
    Banská Bystrica dala gól!
    Kopecký sa pošmykol s pukom za vlastnou bránou, čím dostal puk DÁVID BUC a z uhla dokázal prekonať nepripraveného Cháberu.
    61:07 BUC - 2:3
     
    Koniec zápasu.
     
    Videli sme výborný hokej.Trenčania boli počas väčšiny zápasu lepším tímom, ale nedokázali súperovi odskočiť viac ako na jeden gól, čo ich v konečnom dôsledku stálo víťazstvo. Bystričania dokázali v závere zápasu vyrovnať a v predĺžení strhnúť víťazstvo na svoju stranu po smolnom páde Kopeckého. (20:18:32)

    Marián Vychovalý

    Góly a asistencie: 11. Olvecký (Holenda, M.Novák), 22. Tybor (Švec, Briestenský) – 12. Lunter (Bortňák, Kafka), 55. Kafka (Lunter, Bortňák), 62. Buc


    HK DUKLA Trenčín: Chábera – Holenda, M.Novák, Kozák, Albers, Hatala, Bohunický, Jáchym – Hossa, Ölvecký, T.Kopecký – Gašparovič, Veilleux, Tybor – Sojčík, Šimun, Síkela – Briestenský, Švec
    HC´ 05 Banská Bystrica: Bacashihua – Wishart, Maione, Kubka, Ďatelinka, V.Mihálik, Matuškin, Róth – Buc, T.Surový, Hickmott – Kafka, Bortňák, Lunter – Lamper, Češík, Matoušek – Trukhno, Tamáši, Andrisík

    Rozhodca: Kubuš, Baluška – Synek, Stanzel