Plzeň – Chomutov 2:1 (kon.) | Vítkovice – Zlín 2:1 (po pr.) | Třinec – Litvínov 2:3 (po pr.)
Pardubice – Olomouc 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:4 (kon.) | K. Vary – Hradec Králové 0:2 (kon.)
koniec po predl.
HC Oceláři Třinec
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
HC VERVA Litvínov
cz Piatok 28.10.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga (ČR) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:23 Miloslav HOŘAVA - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    61:23
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva rozhodla prodloužení a slaví zisk bonusového bodu! Trávníček se prosmýkl po levé straně a přihrál kotouč přesně na hůl MILOSLAVA HOŘAVY. Někdejší hráč Ocelářů usměrnil puk mezi betony přesunujícího se Hrubce a rozsekl osud dnešního utkání – 2:3 pp! Asistence: Michal Trávníček.
     
    57:34
    Slezané si zahrají přesilovou hru. Michal Trávníček (LIT) musí na trestnou lavici na dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo hrací plochu.
     
    52:03
    Jiří Polanský (TRI) nakonec obdržel dvě minuty za sekání proti litvínovskému brankáři. Verva tak hraje osm minut před koncem třetí třetiny přesilovku.
     
    50:08
    Domácím fanouškům zatrnulo, když kotouč vyplaval před volným Pavelkou! Ten ještě přihrával před bránu, ale Hrubec jeho záměr přečetl a vleže zakryl puk lapačkou.
    49:18 Josef STŘÍBRNÝ - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    49:18
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Severočeši po dvou minutách vyrovnávají a znovu se ve třetí části vracejí do hry! Lukeš posunul puk mezi třinecké obránce na volného JOSEFA STŘÍBRNÉHO, který se octl sám před Hrubcem. Mladý útočník poslal puk neomylně mezi betony domácího gólmana – 2:2! Asistence: František Lukeš.
    47:02 Zbyněk IRGL - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    47:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přidávají druhou branku a poprvé v zápase odskakují do vedení! ZBYŇKOVI IRGLOVI první individuální akce nevyšla, ale třinecký útočník boj o puk nevzdal. Znovu jej získal u mantinelu, protáhl se před branku a šťastnou střelou o pravou tyčku překonal Januse – 2:1! Bez asistence.
     
    43:33
    Litvínov unikl do přečíslení. Lukeš přenechal Pavelkovi, který přihrával před prázdnou bránu V. Hüblovi! Poslední jmenovaný si ale musel kotouč zpracovávat bruslí a nedokázal zakončit.
     
    39:18
    První trest ve druhé třetině a zároveň první trest pro domácího hokejistu. Daniel Rákos (TRI) si odpyká dvě minuty za podražení.
     
    32:43
    Hrabalovo nenápadné nahození od modré čáry bylo nebezpečnější, než se zdálo. Sýkora tečoval puk těsně vedle tyčky!
     
    29:25
    Teď bylo třineckým fanouškům pořádně horko! Reichel se nejdříve zbavil Linharta a střílel mimo, těsně vedle branky prolétla také Trávníčkova pumelice od modré čáry.
     
    25:09
    Irgl nezvládl v obranném pásmu zkrotit skákavý puk, a tak mohl Lukeš z mezikruží vystřelit. Opřel se do kotouče vší silou a označkoval pravou tyčku!
     
    13:56
    Třinec hraje v posledních minutách velmi aktivně a nutí hosty k faulům. Filip Pavlík (LIT) je vyloučen na dvě minuty za držení Polanského v souboji u mantinelu.
    13:02 Rastislav ŠPIRKO - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    13:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po šesti sekundách využívají Třinečtí přesilovou hru a vyrovnávají! Po vhazování šel puk na modrou čáru, kde Hrabal nabil ke střele RASTISLAVU ŠPIRKOVI. Střela slovenského útočníka zapadla k levé tyči za záda Januse, clonící Irgl ani nemusel tečovat – 1:1! Asistence: Josef Hrabal, Zbyněk Irgl.
     
    12:56
    Marosz pronikl po levém křídle a podruhé v zápase si vykoledoval faul. Karel Kubát (LIT) je potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    12:36
    Dravecký si sám dojel nahozený kotouč a posunul Krepsovi. Ten našel v mezikruží úplně volného Linharta, který však střelou z prvního doteku minul branku!
     
    09:08
    Pavlík zareagoval na Maroszovo zaklepání o led a odevzdal puk svému protihráči. Marosz byl vzápětí faulován Martinem Hanzlem (LIT), který si odsedí dvě minuty za podražení.
    04:19 Lukáš VÁLEK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Chemici se v páté minutě ujímají vedení v zápase! LUKÁŠ VÁLEK se po přihrávce od J. Doležala uvolnil od mantinelu, najel si na pravý kruh a nádhernou střelou o horní tyčku překonal Hrubce. Litvínov se poprvé usadil v útočném pásmu a hned vytěžil vedoucí branku – 0:1! Asistence: Jiří Doležal, Filip Pavlík.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 14. Špirko (Hrabal, Irgl), 48. Irgl – 5. Válek (J. Doležal, F. Pavlík), 50. Stříbrný (Lukeš), 62. M. Hořava (Trávníček)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Nosek, M. Doudera, Hrabal, L. Galvas, Jank, L. Doudera – Petružálek, Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský, Polanský, Irgl (C) – Jašek, Špirko, J. Sýkora.
    HC VERVA Litvínov: Janus – Kubát, Gula, Sörvik, T. Pavelka, Z. Sklenička, Kokeš, F. Pavlík – Lukeš, V. Hübl, Stříbrný – Gerhát, R. Hanzl, M. Hanzl – Trávníček (C), Reichel, M. Hořava – J. Doležal, Válek, Jurčík.

    Rozhodca: Jan Hribik, Robert Čech – Stanislav Barvíř, Petr Blümel

    Diváci: 4 828 (93 % celkové kapacity)