Red Star Kunlun – Chabarovsk 1:0 (kon.) | Togliatti – Jekaterinburg 2:1 (kon.) | Jaroslavľ – Dinamo Minsk 6:3 (kon.)
Kazaň – Jugra Chanty-Mansijsk 4:1 (kon.) | Nižnekamsk – Barys 0:3 (kon.) | CSKA Moskva – HC Slovan sk 4:2 (kon.)
Petrohrad – Záhreb 6:0 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
HC Slovan Bratislava
Štvrtok 27.10.2016, 18:30 • Ľadový Palác športu CSKA, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Hokejisti HC Slovan vycestovali na trojzápasový trip na západ Ruskej federácie. V prvom z nich podľahli na ľade v Petrohrade, v tom druhom si zmerajú sily s vojakmi z CSKA Moskva, s ktorými sa nedávno stretli v Aréne Ondreja Nepelu. CSKA zvíťazil 2:1 po predĺžení, Slovan tak má čo súperovi vracať.

    CSKA Moskva – načrime do histórie klubu. Klub CSKA Moskva vznikol v roku 1946. Historický prvý zápas v hokejovej lige ZSSR sa odohral 22.12.1946 a jeho účastníkmi boli práve CSKA spolu s Dinamom Moskva. V histórii ruských najvyšších súťaží klub zaknihoval 32 majstrovských titulov, 11 krát obsadil druhé miesto a 1 krát sa mu ušla „bronzová“ medaila. 12 krát vyhrali hráči CSKA ruský hokejový pohár. Na medzinárodnej scéne zaznamenali úspechy v podobe 20 víťazstiev pohára Európskych majstrov a v roku 1972 vyhrali aj Interkontinentálny pohár.

    Klub účinkuje v KHL od jej vzniku, hneď v prvom ročníku hráči v play-off obsadili konečné pekné 5. miesto, keď v Konferenčnom semifinále nestačili na mestského rivala Dinamo Moskva. V ďalších troch ročníkoch obsadili postupne 13. , 19. a 16. miesto. V piatej sezóne CSKA postúpil do play-off, vyradil v jej prvom kole hráčov HC Lev po sérii 4:0 na zápasy, no potom sériou 1:4 na zápasy podľahol opäť mestskému konkurentovi a celkovému víťazovi Gagarinovho pohára, Dinamu Moskva a napokon obsadil pekné 6. miesto. V šiestej sezóne nastúpil CSKA v úvode play-off proti SKA Petrohrad, a keďže nevyhral ani jeden zápas, séria skončila 0:4 čo znamenalo v záverečnom účtovaní celkové 14. miesto. V siedmej sezóne CSKA zostal tesne pred bránami finále, v prvom kole play-off vyradil hravo HK Soči po sérii 4:0 na zápasy. V konferenčnom semifinále ho čakal súper z iného súdka, Jokerit Helsinki musel zložiť poklonu, CSKA postúpil ďalej po sérii 4:1 na zápasy. Na rad prišlo finále Západnej konferencie, v ktorom CSKA podľahol neskoršiemu víťazovi Gagarinovho pohára, SKA Petrohrad postupoval do finále po dramatickej sérii 4:3 na zápasy a CSKA v konečnom účtovaní obsadil krásne 3. miesto. V uplynulej sezóne to už bolo finále play-off. CSKA na ceste do finále zdolal bratislavský Slovan a séria skončila 4:0 na zápasy. Na rad prišlo Torpedo Nižnij Novgorod a CSKA ťahal za kratší koniec len v jednom zápaserezultát? 4:1 na zápasy a postup do konferenčného finále. Kto čakal drámu s chlapcami z Petrohradu, hlboko sa mýlil. CSKA urobil s vojakmi zo severu krátky proces a do finále KHL postúpil jednoznačne po sérii 4:0 na zápasy. No a vo finále Alexander Radulov a spol. museli zložiť poklonu družine okolo Sergeja Moziakina, Magnitogorsk zdvihol nad hlavu Gagarinov pohár po sérii 4:3 na zápasy.

    V súčasnosti červeno-modrý dres klubu obliekajú hráči z Ruskej federácie, káder dopĺňajú dvaja hráči z Kanady, po jednom hráčovi majú zastúpenie Francúzsko, Fínsko, Švédsko a Slovinsko. CSKA hráva svoje domáce zápasy v aréne s názvom Ľadový palác športu CSKA, menom Vsevoloda Bobrova, ktorý pojme 5.600 divákov. Hlavným trénerom mužstva je domáci lodivod Dmitrij Viačeslavovič Kvartaľnov.

    V aktuálnej tabuľke Východnej konferencie má CSKA z 27 odohraných zápasov 60 bodov, belasí odohrali o štyri duely menej a doposiaľ zapísali na konto 29 bodov.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je Jeff Taffe s 15 kanadskými bodmi (6+9), na druhej priečke Jonathan Cheechoo so 14 kanadskými bodmi (5+9). V tíme domácich je na čele kanadského bodovania 16 bodový Bohdan Kiselevič (1+15), na druhej priečke traja 15 bodoví: Kirill Petrov (8+7), Jan Muršak (5+10) a Igor Ožiganov (1+15). Gólman hostí Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 90,4% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,98 gólov na zápas, Justin Pogge s 89,5% úspešnosťou drží priemer 3,21 gólov na zápas. Na druhej strane Iľja Sorokin s 94,3% úspešnosťou zásahov pri priemere 1,23 gólov na zápas, Viktor Fasth88,9% úspešnosť zásahov s priemerom 2,25 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Ľadový palác športu CSKA v Moskve privíta klub spod Tatier a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
    Domáca Moskva je dnes jednoznačným favoritom. Potvrdí to?
     
    Úvodné zostavy:

    CSKA Moskva:

    Sorokin (Fasth) – Denisov (C), Naumenkov, Kutuzov, Pivcakin, G. Panin, Sergejev, Alexejev – Svetlakov, Telegin, Enlund – Popov, K. Petrov, Kugryšev – Osnovin, Mamin, Muršak – Scott, D. Kvartaľnov, Andronov (A) – N. Kvartaľnov

    HC Slovan Bratislava:

    Pogge (Brust) – Starosta, Bačík, Meszároš (C), Plastino, Ďaloga, Pokorný, Rosandić – M. Hlinka, Taffe, Cheechoo – Nedorost, Valský, Jeglič – Skalický, Lušňák, Chipchura – Petráš, Zigo, Vopelka – Šiška

    Rozhodca:

    Cyplakov, Ravodin – Raming, Otmachov.
     
    Príjemný podvečer vám želám pri sledovaní nášho textového prenosu z ďalšieho zápasu belasých na ľade súpera. Dnes sa Slovan predstaví na ľade ďalšieho armádneho klubu, tentokrát v Moskve. Na ľadovej ploche prebieha rozkorčuľovanie oboch tímov, v bránke domácich sa predstaví Iľja Sorokin, do bránky hostí sa postaví Justin Pogge.
     
    Oba tímy už máme na ľadovej ploche, Slovan nastúpi na duel v bielych dresoch, domáci v červených farbách. Vypočujeme si hymny oboch krajín a začíname.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    Vojaci vyhrali úvodné buly, nahodeným pukom do pásma belasých vyrobili zakázané uvoľnenie.
     
    01:15
    Aktívnejší sú zatiaľ domáci hráči, streleckú pozíciu v pásme belasých si však nevypracovali.
     
    02:39
    Za držanie dostáva dve minúty Starosta, prvú presilovú hru v zápase si zahrajú domáci.
     
    03:38
    Malú skrumáž vyrobili domáci pred bránkou hostí, Pogge puk vyrazil späť do hry, Slovan výborne bráni, vojaci hostí pod tlak ešte nedostali.
     
    04:17
    Nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou, dve minúty pre Kugryševa, sily na ľadovej ploche sa nám vyrovnajú.
     
    04:26
    Meszároš sa dostal na pravom kruhu k zakončeniu, vystrelil švihom a svoj puk oprel o konštrukciu bránky CSKA.
     
    04:39
    Andronov poslal tvrdý puk na bránku hostí, zasiahol Meszároša, ktorý padol na ľad ako podťatý, málo máme tých zranených hráčov?
     
    04:39
    Hostia v plnom počte a začína sa presilová hra chlapcov od Dunaja.
     
    05:15
    Cheechoo prevetral lapačku Sorokina, keď vystrelil pohotovo z pravého kruhu, Iľja bol v pokľaku pri ľavej žrdi a puk zneškodnil.
     
    05:58
    Plastino posielal puk na bránku spoza kruhov, nikto v belasom ho netečoval, puk minul bránku domácich a vojaci ho poslali von z pásma.
     
    06:17
    Domáci v plnom počte, Slovan hral presilovku dobre, škoda, že bez gólového efektu.
     
    07:42
    Zigo od modrej oblúčikom nahodil puk na Sorokina, Iľja musel do pokľaku a puk schovať, Slovan má pásmo na vhadzovanie.
     
    08:08
    Sergejev po prechode modrou vystrelil od pravého kruhu, puk poslal na vonkajší oblúk bránky, Pogge teraz zasahovať nemusel.
     
    09:45
    Bačík chyboval v rozohrávke, puk zachytili domáci, no streleckú pozíciu si nevypracovali, Bačík im v tom zabránil, aby napravil svoju chybu a Skalický následne puk vytiahol von z pásma.
     
    11:01
    Rosandič potiahol puk do pásma domácich po pravej strane, hľadal pred bránkou Cheechooa, nenašiel ho, Slovan má puk pod kontrolou v pásme CSKA.
     
    12:19
    Chipchura vytiahol puk do stredného pásma spoza bránky Poggea, poslal ho na modrú Lušňákovi, Patrik sa dostal na pravý kruh a vystrelil bekhendom, Sorokin puk zrazil za svoju bránku.
     
    13:15
    Nedovolené bránenie Ziga a na trestnú si sadol Sergejev, Slovan si zahrá presilovku.
     
    13:22
    Postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku, hlavný hru prerušil, vykazuje ju do stredného pásma.
     
    14:02
    Meszároš vystrelil príklepom od modrej, jeho puk zblokoval bek domácich a domáci puk následne vyhodili von z pásma.
     
    14:39
    Ďalší puk poslali domáci von cez všetky čiary, Slovan teraz nevie dostať domácich pod tlak a hra s výhodou jedného muža v poli sa mu veľmi nedarí.
     
    15:15
    Domáci v plnom počte, Slovan ani túto možnosť na otvorenie účtu v zápase neprijal.
     
    15:23
    Pogge vyrazil puk späť do hry, Lušňák hľadal na útočnej modrej Skalického, toho pokryl obranca v červenom drese a Pavol sa k puku nedostal.
     
    16:11
    Domáci vyrobili metrový ofsajd, čiarový im správne akciu zastavil a vhadzovať budeme v strednom pásme.
     
    16:25
    Hra sa nám kúskuje, puk skončil mimo hracej plochy, vhadzovať budeme opäť v strednom pásme.
     
    16:50
    Slovan Bratislava dal gól!
    JONATHAN CHEECHOO po prechode modrou napriahol z pravej strany a ponad vyrážačku Sorokina puk zaparkoval pod jeho brvno. Bez asistencií.
    16:50 Jonathan Cheechoo - 0:1
     
    17:25
    Vojaci zamkli teraz súpera v pásme a snažia sa vytvoriť si sľubnú palebnú pozíciu, belasí im ale priestor dať nehodlajú.
     
    18:11
    CSKA Moskva dala gól!
    Pogge puk nahodený na bránku od modrej vyrazil pred seba, v páde na ľad bekhendom zakončil ALEXANDER POPOV a vyrovnal. Asistencie: Arťom Sergejev a Grigorij Panin.
    18:11 Alexander Popov - 1:1
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V Moskve sme videli vyrovnanú prvú tretinu, v ktorej Slovan veľa priestoru na hru favoritovi neposkytol. Hrali sme aj presilovky, bez využitia. Po individuálnej akcii otvoril pekným gólom účet zápasu Cheechoo, domáci však preradili na vyšší rýchlostný stupeň a zakrátko vyrovnali. V úvode zápasu Meszároš opečiatkoval konštrukciu bránky domácich a tak chlapci odchádzali do šatní za nerozhodného stavu. Pomer striel medzi žrde 5:6.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:23.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:27
    Hra prerušená pre zakázané uvoľnenie, sťahujeme sa späť do pásma belasých.
     
    20:56
    Petrov prešiel s pukom na palici poza bránku hostí, z pravej strany ho pri bránkovisku poslal pred bránku, nikoho v červenom drese tam nenašiel, belasí hráčov CSKA dobre pokryli.
     
    21:47
    Meszároš zbavuje spoluhráčov tlaku, puk poslal von cez všetky čiary, no len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    21:50
    Denisov vystrelil od modrej a puk poslal medzi tri žrde, Pogge ho zrazil za svoju bránku a belasí oň bojujú.
     
    21:59
    Plastino poslal puk na tribúnu, za vyhodenie puku dostal trest a presilovku si zahrá CSKA.
     
    22:35
    CSKA drží belasých v pásme, Slovan odoláva a palebný priestor domácim zatiaľ nedáva.
     
    23:05
    Slovan poslal puk von cez všetky čiary, zbiera tak cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    23:36
    Popov sa snažil o zakončenie z ľavej strany, spoza bránkovej čiary mu to nevyšlo, Pogge poslal puk pred seba a hostia ho vyhodili von z pásma.
     
    23:56
    Telegin preveril pozornosť Poggea, Justin puk bezpečne schoval do lapačky a zmenu skóre nepripustil.
     
    23:59
    Hostia v plnom počte, Slovan umne bránil svoje oslabenie a hráme ďalej za stavu jeden jeden.
     
    25:25
    Vojaci sa príliš ponáhľali do pásma belasých, vyrobili ofsajd a čiarový tak musel hru prerušiť.
     
    25:35
    Enlund dostal puk na teč, na pravom kruhu z jeho vnútornej strany však puk usmernil za bránku hostí.
     
    26:05
    Petráš švihom vystrelil z pravého kruhu, Sorokin puk cez svoju hruď zrazil pred seba a následne si ho pritiahol hokejkou pod svoju rukavicu.
     
    26:18
    Rosandič poslal na ľad Petrova a hlavný ho poslal von, držanie a dve minúty.
     
    26:54
    Od modrej spoza kruhov vystrelil švihom Naumenkov, Pogge puk zlikvidoval a Slovan drží stále nádej na dobrý výsledok.
     
    27:28
    Pogge si dovolil hodne, puk spoza bránky si potiahol na palici k bránkovisku a poslal cez celé klzisko pozdrav Sorokinovi.
     
    28:17
    Ožiganov vystrelil krásny príklep od modrej z pravej strany, Pogge puk videl cez hráčov stojacich pred ním a efektne ho zatočil do svojej lapačky.
     
    28:18
    Hostia v plnom počte, Slovan aj toto svoje oslabenie prežil bez ujmy.
     
    28:56
    CSKA prechod do útočného pásma nezvládol, zakázané uvoľnenie, hra sa sťahuje pred Sorokina.
     
    30:05
    Hra je prerušená, arbitri nariadili vhadzovanie v strednom pásme, zrejme prihrávku rukou domácich pri bránke Poggea.
     
    30:27
    Domáci zo stredného pásma nahodili puk rovno do lapačky Poggea, vybojovali pásmo, predtým neuspel na druhej strane vo svojej príležitosti Jeglič.
     
    31:05
    Svetlakov švihom vystrelil z vrcholu pravého kruhu, Pogge mal ideálny výhľad a aj tento puk bezpečne ukryl vo svojej lapačke.
     
    31:41
    Hákovanie v podaní Telegina a konečne si presilovku zahrá aj Slovan, kiež by Ivanovi niekto v bielom drese ten pobyt na trestnej skrátil.
     
    32:08
    Ďaloga vystrelil z vrcholu ľavého kruhu švihom, hráč v červenom drese puk poslal na ochrannú sieť, Slovan zostáva v pásme domácich.
     
    32:32
    Taffe hľadal pukom z pravej strany pred bránkou Hlinku, nepodarilo sa mu to, škoda.
     
    33:12
    Osnovin dostal puk do pásma hostí, vystrelil švihom reklamný puk, prinútil Poggea na zásah, CSKA získal pásmo a aj čas.
     
    33:34
    CSKA spoza svojej bránky vyhodil puk von z pásma až za bránku hostí, je po presilovke Slovana.
     
    33:41
    Domáci v plnom počte, Slovan túto presilovku nehral podľa predstáv, no v Moskve stále drží nádej na dobrý výsledok.
     
    34:50
    Šiška srdnato bojoval o puk za bránkou hostí, proti dvom domácim neuspel, vpred pôjde CSKA.
     
    35:06
    Za seknutie dostal menší trest Meszároš, teraz to bude CSKA, kto si zahrá presilovú hru.
     
    35:39
    Muršak vystrelil od ľavého kruhu z jeho vrcholu, Pogge puk zrazil do rohu klziska na pravú stranu, Slovan sa však bráni akcii domácich.
     
    36:19
    Naumenkov vystrelil od modrej z jej stredu, minul bránku hostí a Chipchura puk poslal mimo obranné pásmo hostí.
     
    37:02
    Enlund dostal puk na pravú stranu pri bránkovisku, kým si ho prichystal na zakončenie, bol pokrytý a Pogge puk pohotovo schoval pod svoju rukavicu.
     
    37:06
    Hostia v plnom počte, CSKA hral presilovku na výbornú, Slovan na výbornú bránil a ubránil.
     
    37:38
    Starosta oslabuje svoj tím a úplne zbytočný faul v strednom pásme, kde sa nehral puk, nedovolené bránenie, dvojminútová výhoda pre CSKA.
     
    38:05
    CSKA Moskva dala gól!
    Svetlakov poslal z pravého kruhu puk na modrú a z prvej príklepom vystrelil ALEXANDER KUTUZOV, ktorý prestrelil všetko, čo mu v ceste stálo. Asistencia: Andrej Svetlakov.
    38:05 Alexander Kutuzov - 2:1
     
    39:39
    CSKA s pukom v pásme belasých, obrázky z Moskvy sú teraz nekvalitné, zmena skóre sa však neudiala.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine Slovan opäť držal krok s domácim klubom, no častými vylúčeniami musel improvizovať v hre a stálo ho to mnoho síl. Dobre bránil aj svoje oslabenia, no v tom poslednom Osnovin clonil Poggeovi a domáci sa ujali vedenia v zápase využitím presilovej hry. Belasí budú musieť v tretej tretine zlepšiť disciplínu a streleckú mušku. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 18:5.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:21.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    Chipchura našiel krížnou prihrávkou na pravom kruhu Taffea, ten bol faulovaný a k streľbe a nedostal.
     
    40:20
    Denisov dostal dve minúty za seknutie, presilovka pre Slovan, lepší úvod sme si želať nemohli, snáď len gól v sieti domácich.
     
    40:42
    Sorokin v pokľaku likviduje puk z hokejky hostí, k vyrovnaniu to ale teraz neviedlo.
     
    41:22
    Chipchura skončil v súboji na ľade a aj toto sa dalo pískať, o puk prišiel, domáci ho dostali na chvíľku do stredného pásma, Ďaloga puk na modrej už neudržal.
     
    41:52
    Naumenkov tečoval puk na vlastnú bránku, Sorokin však bol v strehu, puk poslal späť do hry, Slovan by potreboval aj kúsok viac šťastia.
     
    42:05
    Plastino poslal puk na bránku CSKA, trafil však Kutuzova a Sorokin bol nateraz bez práce.
     
    42:16
    Starosta autorom ďalšej strely hostí, Sorokin puk zlikvidoval a tak ani po tejto akcii sa belasí radovať nebudú.
     
    42:20
    Domáci v plnom počte, Slovan hral presilovku dobre, bez gólového efektu.
     
    43:09
    CSKA Moskva dala gól!
    Pogge vykorčuľoval za pukom za svoju bránku, nezachytil ho, MAXIM MAMIN si puk zobral na hokejku a zasunul ho poľahky do prázdnej bránky hostí. Gól potvrdil aj videorozhodca zápasu, keďže táto akcia zaváňala ofsajdom. Asistencia: Jan Muršak.
    43:09 Maxim Mamin - 3:1
     
    44:29
    Puk v lapačke Poggea, CSKA má dvojgólový brejk a pásmo na vhadzovanie.
     
    45:48
    Nedorost prerušil tlak vojakov, Hlinka hral bez hokejky, Slovan sa už len bráni, domáci po góle stupňujú svoj tlak.
     
    46:25
    Denisov od modrej z pravej strany vystrelil po ľade, Pogge puk zrazil do rohu klziska, CSKA drží pásmo a má puk na hokejkách.
     
    46:33
    Opäť bol v akcii Pogge, ktorý hasil situáciu pred svojou bránkou, Andronov poslal puk pred bránkovisko a Nikita Kvartaľnov pred bránkou neuspel, Pogge puk cez pravý betón poslal späť do hry.
     
    47:26
    Vojaci poslali puk do pásma hostí, Pogge ho rozohral na hokejky svojim spoluhráčom, hráme v strednom pásme.
     
    48:14
    Svetlakov našiel spoza bránky na ľavej strane pri bránkovisku Enlunda, ktorý pálil pohotovo, Pogge puk vyrazil späť do hry, domácim radovať sa nedovolil.
     
    49:13
    Ožiganov poslal po prechode modrou puk na bránku hostí, Pogge ho vyrazil späť do hry, o chvíľu vyrobili vojaci skrumáž pred bránkou Slovana, hostia to ubránili.
     
    49:58
    Kugryšev sedí na trestnej, menší trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, Slovan má možnosť na kontaktný gól.
     
    50:27
    Taffe reklamoval faul a za protesty rozhodcom dostal osobný trest v trvaní desiatich minút.
     
    50:57
    CSKA ide do troch, Telegin dostal dve minúty za hákovanie.
     
    51:38
    Slovan drží domácich v pásme, strely Plastina, Meszároša či Jegliča sa doposiaľ neujali, Sorokin puky v pokľaku likviduje vo svojom výstroji.
     
    51:58
    CSKA so štyrmi hráčmi, Kugryšev už naskočil na ľadovú plochu pomôcť svojim spoluhráčom. Slovan hral 61 sekúnd presilovku s výhodou dvoch hráčov, bez využitia.
     
    52:57
    Domáci v plnom počte, Slovan ponuku vojakov na zdramatizovanie zápasu neprijal, navyše Taffe na trestnej pre svoj osobný trest.
     
    53:38
    Ďaloga v individuálnej akcii nakorčuľoval s pukom až za kruhy a vystrelil, minul však bránku Sorokina, škoda.
     
    54:25
    Telegin sa s pukom na hokejke spoza bránky natlačil až na ľavý kruh, vystrelil po ľade, Pogge dobre čítal hru puk poslal späť do hry.
     
    54:51
    Chipchura najskôr zaparkoval na mantinel jedného z hráčov v červenom drese, potom sa pustil do pästného súboja so „Zorrom“ pomstiteľom Pivcakinom, ktorému naložil, nuž a budeme vylučovať. Chipchura dve minúty za krosček + päť minút za údery, Pivcakin dve minúty + päť minút za údery a do konca zápasu, hráme piati proti piatim.
     
    55:56
    Nikita Kvartaľnov zohrieva trestnú lavicu, menší trest za krosček, presilovka pre Slovan.
     
    57:12
    Ďaloga ťahá puk vpred od svojej bránky, Slovan ani túto presilovku nehrá optimálne, zrejme sa drámy v Moskve dnes nedočkáme.
     
    57:56
    Domáci v plnom počte, CSKA aj toto svoje oslabenie ubránil.
     
    58:05
    Petráš vystrelil z ľavého kruhu, Sorokin cez vyrážačku puk poslal na ochrannú sieť, Samuel sa dnes radovať asi nebude.
     
    58:28
    Petráš vybojoval za bránkou domácich puk, keď Sorokin chyboval v rozohrávke, vykopol gólmanovi domácich hokejku a k zakončeniu sa nedostal.
     
    58:30
    Sorokin dve minúty za podrazenie, Petráš dve minúty za hákovanie, hráme štyria proti štyrom, prísne vylúčenie Samuela Petráša.
     
    58:42
    Pogge na striedačke, Slovan hrá power play bez gólmana.
     
    58:54
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan predsa len vsietil kontaktný gól, po rýchlej akcii puk z pravej strany pred bránkovisko poslal Cheechoo a VÁCLAV NEDOROST po ľade zakončil. Asistencie: Jonathan Cheechoo a Andrej Meszároš.
    58:54 Václav Nedorost - 3:2
     
    59:24
    Pogge opäť na striedačke, Slovan hrá znova power play bez gólmana.
     
    59:37
    CSKA Moskva dala gól!
    Cheechoo posielal puk od bránkovej čiary z pravej strany na modrú a keďže ho jeho spoluhráč nezachytil, puk skončil vo vlastnej bránke belasých. Gól pripísaný a ako autor uvedený JONAS ENLUND.
    59:37 Jonas Enlund - 4:2
     
    59:52
    Naumenkov sa pustil do súboja s Vopelkom a chlapci si to vysvetlili ručne stručne, obaja po dve minúty za hrubosť.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovan dnes na ľade favorita duelu odohral dobrý zápas, no na zisk čo i len jedného bodu to bolo málo. Škoda zbytočného faulu Starostu a chyby Poggea, to boli momenty, ktoré posadili vojakov na koňa a aj keď belasí hrali v tretej tretine presilovku, kontaktný gól prišiel neskoro a smolu dokonal pukom do vlastnej klietky Cheechoo. Zisk bodov v Moskve by bolo prekvapením, v sobotu na ľade v Čerepovci to však už musí vyjsť, pomer striel medzi žrde v tretej tretine 10:10, celkom 33:21, s týmto konštatovaním sa s vami lúči Vladimír Korduliak. (21:13:30)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 19. Popov (Ar. Sergejev, Panin), 39. Kutuzov (Svetlakov), 44. Mamin (Muršak), 60. Enlund – 17. Cheechoo, 59. Nedorost (Cheechoo, Meszároš)


    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Denisov (C), Naumenkov, Kutuzov, Pivcakin, G. Panin, Sergejev, Alexejev – Svetlakov, Telegin, Enlund – Popov, K. Petrov, Kugryšev – Osnovin, Mamin, Muršak (A) – Scott, D. Kvartaľnov, Andronov (A) – N. Kvartaľnov
    HC Slovan Bratislava: Pogge (Brust) – Starosta (A), Bačík, Meszároš (C), Plastino, Ďaloga, Pokorný, Rosandić – M. Hlinka, Taffe (A), Cheechoo – Nedorost, Valský, Jeglič – Skalický, Lušňák, Chipchura – Petráš, Zigo, Vopelka – Šiška

    Rozhodca: Cyplakov, Ravodin – Raming, Otmachov