Hranice – Frýdek-M. 31:29 (kon.) | Dukla – Jičín 27:22 (kon.) | Litovel – Královo Pole 24:29 (kon.)
Nové Veselí – Kopřivnice 27:22 (kon.) | Zubří – Karviná 32:25 (kon.)
koniec
HC ROBE Zubří
32:25 (15:10)
HCB Karviná
cz Sobota 22.10.2016, 18:00Chance Extraliga mužů (CZ) • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Je to tady! Atraktivní duel dvou odvěkých moravskoslezských rivalů bude zdobit osmé kolo české házenkářské elity! Prvním vzájemným utkáním házenkářů Zubří a karvinského Baníku vygraduje odvěká rivalita na maximum!

    HC Robe Zubří – HCB Karviná, to je tradiční vypjatý duel dvou velkých protivníků ze severovýchodu republiky, který se na Valašsku i na Karvinsku těší značené pozornosti.
    První letošni nelítostný souboj se bude odehrávat v rozpálené sportovní hale v Zubří, které je domovem házené a ta se zde od nepaměti těší velké popularitě. Náročné domácí publikum v zuberské sportovní hale dokáže svým miláčkům vždy vytvořit strhující atmosféru, která u nás patří k tomu nejlepšímu, co může hlediště nabídnout!
    V malém městečku, které má něco přes pět a půl tisíce obyvatel se v hledišti schází 1200 diváků (vyprodáno) a atmosféra zápasu je na české házenkářské poměry vysoce nadstandardní. Plná hala spojená s kvalitní házenou, dělá z tohoto sportu docela zajímavou podívanou!

    Málokterá dvojice v extralize má za sebou tolik vyostřených soubojů jako Zubří s Karvinou! Právě tito dva velcí moravští rivalové na sebe narazí v sobotu od 18:00 na horké valašské půdě. V extralize házené moc větších rivalit nenajdete, pokud vůbec. Utkání byla vždy specifická pro hráče i diváky. Oba bouřlivé tábory je vždycky braly jako derby. Není tedy žádným tajemstvím, že pikantní duely házenkářů Zubří s Karvinou mají pořádný říz! Určitě se máme na co těšit!

    Extraligoví házenkáři Zubří nyní budou mit od svého posledního vyřazení ze čtvrtfinále divácky atraktivního play-off první možnost odplaty. Trojnásobný mistr si v loňské sezóně připomínal 90 let házené a oslavy chtěl spojit s úspěchem. Jenže v Českém poháru i v extralize zůstal bez medaile. A pokaždé na štítu Karviné, která je osudovým soupeřem Zubří! Vysoce ambiciózní Zubří nedokázalo v loňském ročníku s týmem z města horníků utržit ani jediné vítězství v play-off a sezóna tak po velkých očekáváních skončila ještě větším zklamáním! Zubří tehdy prohrálo třetí zápas v řadě ve čtvrtfinále play-off v Karviné 26:19 a celou sérii tak ztratilo 0:3 na zápasy. Cesta týmu, který skončil po základní části druhý a byl oprávněně pasován společně s Plzní do role největšího favorita na titul, tak skončila nesrovnatelně dříve, než si v klubu představovali. Loňská série byla desátá v řadě, kterou tým z Valašska s neoblíbeným protivníkem ve vyřazovací části nezvládl. Z posledních 31 zápasů v play-off vyhrál nad Karvinou jediný! Je to opravdu az neskutečné, Valaši mají komplex jako vrata!

    „Deset vyřazení za sebou je moc, každá série má svůj konec," nabádá svou lavičku rodák z ruského Krasnodaru Andrej Titkov, kouč loni a předloni druhého celku po základní části extraligy. „Neradi něco někomu dlužíme. Pachuť nevydařené sezony máme stále všichni v puse, někdo silnější, někdo slabší. Ale všichni chceme jediné – vyhrát," potvrdil kouč Valachů.

    Jeho tým navíc v minulém týdnu musel strávit druhou porážku sezony – na půdě lídra a neporažených Lovosic.

    „Zase tak mimořádní nejsou, patří mezi šestici týmů, které mohou pomýšlet na finále. Bohužel my minulý týden byli ve špatném čase na špatném místě. Nehráli jsme dobře a prohráli," sportovně uznal zkušený kouč, který s týmem zbytečnou ztrátu v pondělí ještě jednou probral a už za ní udělal tlustou čáru. „Nyní je před námi nová výzva, naše rána ještě není zahojená, krvácí. Čeká nás utkání podzimu," nebojí se označení Titkov.


    Soupeř přijede stejně kvalitní jako na jaře v play-off.

    „Sice v kádru vyměnili pár hráčů kus za kus, ale v zásadě zůstali pohromadě. A v čem je jeho síla? V neuvěřitelném sebevědomí. To jim můžeme jen závidět. Mají to v sobě, v klubu několikanásobného mistra a účastníka Ligy mistrů jsou takto dlouhodobě vychováváni. Ovšem i my cítíme zodpovědnost ke klubu a fanouškům a budeme chtít vyhrát," slíbil za celý tým trenér.

    A jak si vedou oba odvěcí rivalové v letošní sezóně?

    Valaši ze Zubří, kteří ani v letošním roce neskrývají vysoké ambice na zisk jedné z extraligových medailí, si po sedmi odehraných kolech připsali na své konto deset bodů, když dokázali ve své dosavadní pouti házenkářskou extraligou vyhrát pět zápasů a dvakrát prohráli. Doma jsou Valaši stoprocentní, k potěše svých náročných fanoušků přetlačil i mistrovskou Plzeň. Výběr Andreje Titkova je v tabulce oproti soupeři o tři příčky výše, v zápasech s Karvinou to nic neznamená. Zubří na neoblíbeném sokovi dvakrát po sobě ztroskotalo jako druhý tým po základní části.

    Karviná posílená novým gólmanem Przemysławem Witkowskim a na střední spojce velezkušeným Alexanderem Radčenkem, který do Slezska zamířil z mistrovského slovenského klubu Tatranu Prešov, se po třech vítezstvích a čtyřech prohrách usadila na průběžném sedmém místě. V zítřejším utkání tak bude mít možnost vyvážit misky vah a vylepšit si tak své postavení v tabulce.

    Sobotní velmi emotivní severomoravské derby se bude bezesporu těšit skvělé divácké kulise a bude zajímavé sledovat, zda domácí fanoušci doženou své favority k vítězství, nebo zda se z výhry budou radovat příznivci Baníku! Utkání bude od 18:00 řídit zkušené duo mezinárodních rozhodčích Václav Horáček a Jiří Novotný, kteří opět byli nejviditelnějšími a nejúspěšnějšími českými rozhodčími na vrcholných akcích tohoto léta. Čeští arbitři nebudou chybět ani na nadcházejícím lednovém MS mužů ve Francii, kam byli nominováni Mezinárodní házenkářskou federaci (IHF).
    Za on-line přenosy naši extratřídě gratulujeme a držíme jako vždy palce při reprezentaci české házené v zahraničí! V roli delegáta Českého svazu házené se nám pak představí Jiří Ondráš.
     
    Dovolte, abych Vás ještě jednou srdečně přivítal u dnešního utkání, které zdobí osmého kolo české házenkářské elity! Svěřenci Andreje Titkova vyzvou na horké valašské půdě od 18:00 tým HCB Karviná! Prvním vzájemným utkáním házenkářů Zubří a karvinského Baníku vygraduje odvěká rivalita na maximum!
     
    Oba dnešní odvěcí rivalové jsou již přítomni na palubovce a ve sportovní hale v Zubří právě probíhá předzápasová rozcvička.
     
    Za pár minut budou hlasatelem zuberské sportovní haly vyvolávána jména jednotlivých aktérů dnešního utkání. My si je už s předstihem pojďme společně přiblížit!
     
    Úvodní sestavy:

    HC ROBE Zubří: Malina, Orság, Krupa – Šlachta, Douda, Přikryl, Holiš, Nesvadba, Šustáček, Říha, Hrstka, Václav, Zahradníček, Reček, Dořičák, Š. Zeman.

    HCB Karviná: Mokroš, Witkowski, Tabara – Vaněk, Monczka, Hanisch, Křístek, Plaček, Radčenko, Drzyzga, S. Mlotek, Jan Užek, Solák, T. Mlotek, Frančík, Ji. Užek..
     
    Valaši ze Zubří nastoupí do dnešního utkání v červených dresech, házenkáři Karviné pak v dresech zelených.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    Výhodu úvodního výhozu od středové čáry budou mít domácí házenkáři, kteří tak rozjedou svůj první postupný útok dnešního utkání. (0:0)
    1
    První setkání zuberského Doudy a hostujícího brankáře končí brankou pro Valachy, kteří tak otevírají skore utkání! Douda se dostal po uvolnění na křídle do náskoku a umístil svou střelu na delší tyč! (2:0)
    2
    Další zuberská branka a znovu je u toho Douda, který prolétl z křídla šikmo ke středu brankoviště a rozhodl se pro zakončení na delší tyč! (2:0)
    3
    Slavomír Mlotek se natlačil mezi dva hráče domácí obrany a dokázal se gólově prosadit. (2:1)
    4
    Za bránění v brankovišti měli Valaši k dispozici svůj první sedmimetrový hod dnešního utkání, který s přehledem proměnil zkušený ostrostřelec Martin Hrstka. (3:1)
    5
    Marek Monczka se nyní prosadil v útoku hostů bezkonkurenční ránou ze země. (3:2)
    6
    Rozjetou nacvičenou akci domácích dokázal úspěšně dovést do zdárného konce Matěj Šustáček, který v šesté minutě první třicetiminutovky posunuje domácí tým do dvoubrankového vedení. (4:2)
    7
    Zuberská akce byla dohraná na křídelního hráče Zahradníčka, který z náskoku bezpečně překonal hostujícího brankáře. (5:2)
    8
    Domácí družstvo se dostalo do rychlého přečíslení, které ve finále dokázal zakončit přesnou trefou Václav. (6:2)
    9
    Užek se pověsil nad obraný blok domácí defenzívy a nasměroval svou střelu k dolní tyči. (6:3)
    10
    Rázná střela Martina Hrstky po výskoku na devíti metrech rozvlnila síť za zády hostujícího brankáře! (7:3)
    11
    Martin Hrstka se hnal přes cele hřiště do trháku a podařilo se mu překonat střelou k tyči brankáře hostů! (8:3)
     
    12
    Hostující lavička reaguje na vývoj v utkání oddechovým časem. (8:3)
    13
    Karvinský ostrostřelec Monczka se pověsil na devíti metrech do vzduchu a prezentoval se fantastickou ránou, která šla po ruce! (8:4)
    14
    Petr Šlachta se po útočných nepřesnostech hostujícího celku dostal do individuální akce a zaznamenal svou první branku v dnešním zápase. (9:4)
    15
    Marek Monczka se prosazuje z rychlého brejku, domácí totiž svou stoprocentní šanci nedokázali využít. (9:5)
    16
    Zubřani zapojili nyní do hry křídla a skončilo to nádhernou brankou v podání Doudy! (10:5)
    17
    Za bránění v brankovišti měli hosté k dispozici sedmimetrový hod. Na exekuci zmíněné sedmičky se postavil Užek Jan, který nenechal vyniknout domácího strážce brány! (10:6)
    18
    Hosté dotáhli akci na Libora Hanische a tento zkušený hráč se po střele z náskoku brankoviště nemýlil! (10:7)
    19
    Martin Hrstka nyní získal dostatek střeleckého sebevědomí a vyslal ze své parkety spojky prudkou ránu, která nalezla umístění mezi karvinským brankářem a jeho sítí! (11:7)
    20
    Karviná nedokázala dotáhnout akci do úspěšného zakončení a Douda tuto chybu trestá brankou z trháku. (12:7)
    22
    Lukáš Frančík se po chybné rozehrávce domácích dostal do samostatného úniku na bránu a nemýlil se! (12:8)
    23
    Pravoruký šutér Martin Hstka vytáhl ze svého repertoáru nádhernou střelu, která prosvištěla brankáři hostů kolem těla. (13:8)
    24
    Gól vstřelil tým HCB Karviná (Jan Užek). (13:9)
     
    25
    Po vynikajícím zákroku domácího brankáře odchází hosté ze svého útoku bez branky! Vedoucí muži dnešního utkání se tak rychle ženou na opačnou stranu hrací plochy, kde rozjedou svůj další útočný kolotoč. (13:9)
    26
    Hrstka to vzal na devíti metrech na sebe a svou přesnou střeleckou rukou se trefuje mezi tři tyče! (14:9)
     
    27
    Na obou stranách palubovky padly v poslední minutě prvního poločasu dvě bleskový branky. Stav utkání se nám tak upravil na 15:10. (15:10)
     
    30
    První poločas skončil. (15:10)
     
    31
    Začal druhý poločas. (15:10)
     
    31
    Druhý poločas zahájili úvodním výhozem od středové čáry hosté, kteří tak rozjíždí svůj první útočný kolotoč druhé třicetiminutovky. (15:10)
     
    32
    Hosté však po útočné chybě přichází o míč. Nyní budou rozjíždět svůj první postupný útok Valaši ze Zubří. (15:10)
     
    33
    Hosté si ve své obraně pomohli nedovoleným zákrokem. Zubří tak mělo k dispozici svůj první sedmimetrový hod druhého poločasu, který ale dokázal brankář Karviné vytěsnit fantastickým zákrokem mimo oblast brány. (15:10)
    34
    Hosté vybídli ke skorování Monczku, který ve stoprocentní šanci neselhal. (15:11)
    35
    Karvinský celek nyní chytl výborný útočný rytmus, který úspěšným průnikem přes brankoviště dokázal střelou ke spodní tyči bezchybně zakončit Hanisch. (15:12)
    36
    Tak to je nástup jako hrom! Slavomír Mlotek snižuje manko Karviné na rozdíl dvou branek a domácí lavička si okamžitě žádá oddechový čas. (15:13)
    36
    Nepřesná nahrávka Zubřanů poslala do trháku Slavomíra Mlotka, který po úspěšném zakončení snižuje na nejtěsnější rozdíl jediné branky! (15:14)
     
    37
    Na obou stranách palubovky padly branky z rychlých akcí. (16:15)
    38
    Zeman nad ničím nepřemýšlel a z velké dálky napřáhl. Jeho rána se zastavila až o síť karvinské branky. (17:15)
    39
    Rečkova pumelice z dálky skončila za zády brankáře hostujícího celku. (18:15)
    40
    Adam Reček se u hranice čáry volného hodu připnul do vzduchu a poslal svou prudkou ránu do karvinské svatyně! (19:15)
    41
    Hosté ponechali míč na levé straně a nabídli skórování Frančíkovi, který se v letu z křídla nakonec dostal do úspěšného zakončení. (19:16)
    42
    Petr Šlachta dokázal zbourat vše co bylo před ním a z šesti metrů už neměl problém se zakončením. (20:16)
    43
    Hostující mančaft odpovídá rychlou kombinací a střelou ze spojky, která se štěstím končí v zuberské síti. Autorem branky je hráč s pořadovým číslem 5 Monczka. (20:17)
     
    44
    Oba celky nyní sehrály ve svých útocích rychlé kombinace, které nám upravují stav utkání na 21:18. (21:18)
    45
    Fantastická akce zuberského Nesvadby! František Nesvadba se z devítky dokázal proháčkovat až na brankoviště, kde neměl problém se zakončením. (22:18)
    46
    Karviná zakončila svůj útok sedmimetrovým hodem! K exekuci zmiňované sedmičky se postavil Užek, který si vychutnal domácího brankáře. (22:19)
    47
    Šustáček se po dobré kombinaci prosazuje a je z toho vedeni pro domácí 23:20! (23:20)
    48
    Domácí poslali do zakončení Františka Nesvadbu, který nechytatelnou jedovkou k zadní tyči vyzrál nad brankářem hostů! (24:20)
    49
    Zuberský útok zpozoroval volného Přikryla na křídle, který po obdržené nahrávce svůj let nad brankovištěm zakončil nádherně přetaženou ránou na kratší tyč! (25:20)
    50
    Za zmaření jasné brankové příležitosti měli hosté k dispozici sedmimetrový hod, který chladnokrevně proměnil střelecky potentní Užek. (25:21)
    51
    Tak to byla nyní opravdu neuvěřitelná rána Adama Rečka, který se po výskoku na devítce prosadil excelentní ránou po ruce! Tato dynamická střela měla světové parametry! (26:21)
    52
    Gól vstřelil tým HCB Karviná (Libor Hanisch). (26:22)
    53
    Zuberský útok útok adresoval míč do rukou Doudy, který po náskoku z křídla zakončil na delší tyč! (27:22)
    54
    A znovu se prosazuje autor předchozí branky domácích Jakub Douda, který nyní posunuje Valachy do bezpečného šestibrankového vedení! Zuberská sportovní hala je v naprosté euforii a mění se v rozpálené peklo! (28:22)
    55
    Gól vstřelil tým HCB Karviná (Slavomír Mlotek). (28:23)
    56
    Martin Hrstka nyní dokázal, že se ničeho nebojí. Prezentoval se krásnou střelou z dálky, která proplachtila mezi tři tyče! (29:23)
    57
    Jubilejní třicátou branku domácího celku si připisuje František Nesvadba, který se prosadil po průniku z pravé strany! (30:23)
    58
    Další setkání Slavomíra Mlotka a zuberského brankáře končí brankou ze spojky. Slavomír Mlotek zkušeně dotáhl útočnou kombinaci Karviné do zdárného konce a snižuje tak na rozdíl šesti branek! (30:24)
    59
    Matěj Šustáček si perfektně s míčem naběhl až k brankovišti a dostal se do krásné střelecké pozice, kterou dokázal nádherně využít! (31:24)
     
    59
    Lukáš Holiš se dostal do samostatného úniku na bránu a po náskoku z šestky si připisuje na své střelecké konto úspěšnou trefu! (32:24)
     
    60
    Karviná po dobře sehrané akci přidává svou poslední branku v utkání, ve kterém nakonec Valaši poráží svého odvěkého rivala 32:25! (32:25)
     
    Konec zápasu. (32:25)
     
    HC ROBE Zubří – HCB Karviná 32:25 (15:10)

    Házenkáři Zubří v domácím zápase proti týmu Karviné od prvních minut kráčeli za vítězstvím. Ujali se vedení a až do poločasu se drželi o pět branek před soupeřem. Ve druhé půli Karviná rozjetý domácí tým přibrzdila, dotáhla se dokonce na rozdíl jediné branky, závěr ale zase patřil Valachům, kteří si vzali zpět vysoký náskok a utkání v poklidu dovedli do vítězného konce.

    Nejvíce branek: Hrstka 6, Douda 6, Šustáček 4, Nesvadba 4 – Mlotek S. 7, Monczka 6, Užek 4. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 2/1 – 3/2. Vyloučení: 5 (ČK Říha) – 3. Diváci: 1154.

    Andrej Titkov, trenér HC ROBE Zubří: "Myslím, že jsme v dnešním utkání byli lepším družstvem. Nepovedl se nám pouze vstup do druhého poločasu, kdy jsme hosty nechali se vrátit do utkání. V závěru, i přes vyloučení lídra obrany Říhy, jsme si vybudovali dostatečný náskok, aby byl závěr utkání poklidný."

    Alexander Radčenko, spojka HCB Karviná: "Neměli jsme dobrý vstup do utkání a celý první poločas jsme dotahovali náskok domácích. V závěru prvního poločasu jsme výtáhli agresivní obranu 2:4, která zastavila narůstání skoré ve prospěch domácích. Měli jsme také dobrý vstup do druhého poločasu, kdy jsme domácí domácí dokázali stáhnout na rozdíl jednoho gólu. Potom se však projevila větší vyrovnanost kádru domácích." (21:11:24)

    Martin Petřek

    HC ROBE Zubří
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    97 B Š. Krůpa 0/0 0 0
    12 B M. Malina 0/0 0 0
    16 B P. Orság 0/0 0 0
    33 LK F. Dořičák 0/0 0 0
    3 LS J. Douda 6/0 0 0
    8 PK L. Holiš 0/0 0 0
    15 LS M. Hrstka 7/0 0 0
    9 LS F. Nesvadba 3/0 0 0
    5 PK P. Přikryl 1/0 0 0
    22 LS A. Reček 3/0 0 0
    14 P T. Říha 0/0 0 0
    2 P P. Šlachta 2/0 0 0
    13 SS M. Šustáček 3/0 0 0
    18 SS L. Václav 1/0 0 0
    19 PK J. Zahradníček 1/0 0 0
    66 P Š. Zeman 1/0 0 0
    Nešpecifikovaný hráč 0/0 1 0 0 0
    Celkom 28/0 1 0 0 0
    HCB Karviná
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    1 B P. Mokroš 0/0 0 0
    16 B J. Tabara 0/0 0 0
    12 B P. Witkowski 0/0 0 0
    18 LK M. Drzyzga 0/0 0 0
    33 LK L. Frančík 2/0 0 0
    7 P L. Hanisch 3/0 0 0
    11 SS D. Křístek 0/0 0 0
    20 SS S. Mlotek 5/0 0 0
    31 LS T. Mlotek 0/0 0 0
    5 PS M. Monczka 5/0 0 0
    13 PK J. Plaček 0/0 0 0
    15 SS A. Radčenko 0/0 0 0
    24 LS D. Solák 0/0 0 0
    23 P J. Užek 4/2 0 0
    88 PS J. Užek 1/0 0 0
    2 PK M. Vaněk 0/0 0 0
    Celkom 20/2 0 0 0 0
    Rozhodca: Václav Horáček, Jiří Novotný, delegát Jiří Ondráš