Bournemouth – Tottenham 0:0 (kon.) | Arsenal – Middlesbrough 0:0 (kon.) | Burnley – Everton 2:1 (kon.)
Hull City – Stoke City 0:2 (kon.) | Leicester – Crystal Palace 3:1 (kon.) | Swansea – Watford 0:0 (kon.)
West Ham – Sunderland 1:0 (kon.) | Liverpool – West Bromwich 2:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (2:0)
West Bromwich Albion
Sobota 22.10.2016, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Posledné striedanie dnešného duelu. Na lavičku náhradníkov odchádza Sadio Mané a na záverečné sekundy prichádza Divock Origi.
     
    89
    V závere zápasu dostáva žltú kartu aj Jordan Henderson. Ten fauloval úplne zbytočne a v ďalšom zápase si kvôli trestu nezahrá.
     
    88
    Druhé striedanie v podaní domáceho mužstva. Na záverečné minúty prichádza Lucas Leiva, ktorý vymieňa svojho krajana Philippa Coutinha.
     
    84
    Liverpool zahodil ďalšiu obrovskú šancu! Po rýchlej akcii sa zakončoval Roberto Firmino, ale trafil len pripraveného brankára súpera.
    81. Gareth McAuley (WBA) - 2:1
     
    81
    West Bromwich Albion dal gól! Ešte budeme svedkami dramatického záveru stretnutia. Po rohovom kope sa lopta odrazila na nohu GARETHA MCAULEYHO a ten z tesnej blízkosti prekonáva bezmocného Lorisa Kariusa.
     
    79
    Prvýkrát v dnešnom zápase strieda aj Jürgen Klopp. Odchádza Adam Lallana a na jeho miesto prichádza uzdravený Georginio Wijnaldum.
     
    66
    Liverpool zahodil ďalšiu šancu na definitívne rozhodnutie. Po prihrávke Jamesa Milnera sa dostal do úniku Philippe Coutinho. Prihrávkou pod seba našiel osamoteného Emreho Cana, no ten trafil len padajúceho obrancu.
     
    65
    Posledné striedanie v podaní Tonyho Pulisa. Z ihriska odchádza James McClean a prichádza Hal Robson-Kanu, ktorý skóroval aj na ME 2016 do siete Slovenska.
     
    58
    Domáci mohli definitívne rozhodnúť o osude dnešného zápasu. Philippe Coutinho posadil svoj center presne na hlavu Dejana Lovrena, ale skvelý zákrok predviedol Ben Foster.
     
    57
    James Milner bol faulovaný tesne pred pokutovým územím súpera. Navyše, hlavný rozhodca udeľuje žltú kartu Jamesovi McCleanovi.
     
    57
    Philippe Coutinho krásnou kolmou prihrávkou našiel v pokutovom území Roberta Firmina. Ten si loptu spracoval, ale z tesnej blízkosti trafil len Garetha McAuleyho.
     
    51
    Druhé striedanie v podaní hosťujúceho mužstva. Trávnik na štadióne Anfield Road opúšťa Matt Phillips a na jeho miesto prichádza James Morrison.
     
    46
    Tony Pulis počas polčasovej prestávky spravil jednu zmenu vo svojej zostave. V dnešnom zápase skončil Claudio Yacob, ktorého nahradil Chris Brunt.
     
    43
    Claudio Yacob dostáva absolútne zbytočnú žltú kartu. Nezmyselne sa teraz hádal s Neilom Swarbrickom a ten mu udelil trest za nešportové správanie.
    35. Philippe Coutinho (LIV) - 2:0
     
    35
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti zvyšujú svoje vedenie. Brankár Ben Foster zle odkopol loptu a jeho zaváhanie okamžite trestá PHILIPPE COUTINHO. Ten dostal prihrávku od Sadia Maného, pohral sa s obrancami a strelou k žrdi strieľa svoj štvrtý gól v sezóne.
    21. Sadio Mané (LIV) - 1:0
     
    21
    Liverpool dal gól! Favorit zápasu udrel ako blesk z jasného neba. Emre Can potiahol rýchlu akciu, následne z ľavej strany Roberto Firmino našiel presným centrom SADIA MANÉHO a ten efektným volejom posiela domácich futbalistov do vedenia.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 21. Mané, 35. Coutinho – 81. McAuley

    Karty:   89. Henderson (LIV) – 43. Yacob (WBA), 57. McClean (WBA)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:13.
    Liverpool FC: Karius – Clyne, Matip, Lovren, Milner – Can, Henderson (C), Lallana (79. Wijnaldum) – Mané (90+1. Origi), Firmino, Coutinho (88. Lucas Leiva).
    Náhradníci: Mignolet – Wijnaldum, Sturridge, Klavan, A. Moreno, Origi, Lucas Leiva.

    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, McAuley, J. Olsson, Nyom – D. Fletcher (C), Yacob (46. Brunt) – Phillips (51. J. Morrison), Chadli, McClean (65. Robson-Kanu) – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – Robson-Kanu, J. Morrison, Brunt, C. Gardner, Galloway, Leko.

    Rozhodca: Neil Swarbrick