Bournemouth – Tottenham 0:0 (kon.) | Arsenal – Middlesbrough 0:0 (kon.) | Burnley – Everton 2:1 (kon.)
Hull City – Stoke City 0:2 (kon.) | Leicester – Crystal Palace 3:1 (kon.) | Swansea – Watford 0:0 (kon.)
West Ham – Sunderland 1:0 (kon.) | Liverpool – West Bromwich 2:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (2:0)
West Bromwich Albion
Sobota 22.10.2016, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu si na svoje konto pripisuje šieste víťazstvo v tejto sezóne. Po prvom polčase mali všetko vo vlastným rukách, no zbytočným inkasovaným gólom si situáciu skomplikovali. Gareth McAuley ešte vlial hosťom nádej, no zverenci Tonyho Pulisa už vyrovnať nedokázali. Liverpool sa tak dostáva na druhé miesto tabuľky, len o skóre za vedúcim Arsenalom Londýn. Naopak, West Bromwich Albion spadol o jednu priečku nižšie a momentálne je na 13. pozícii. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:25:02)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V závere stretnutia ešte mohol prikrášliť skóre zápasu Georginio Wijnaldum. Jeho strela spoza šestnástky ale tesne minula bránu súpera.
     
    90+2
    Divock Origi sa okamžite po svojom príchode na trávnik zapojil do kombinácie Liverpoolu. Postranný rozhodca ale bol pozorný a signalizuje ofsajd.
     
    90+1
    Posledné striedanie dnešného duelu. Na lavičku náhradníkov odchádza Sadio Mané a na záverečné sekundy prichádza Divock Origi.
     
    90
    Riadny hrací čas pomaly vypršal. Hlavný rozhodca Neil Swarbrick predĺži liverpoolske trápenie ešte o približne tri minúty.
     
    89
    V závere zápasu dostáva žltú kartu aj Jordan Henderson. Ten fauloval úplne zbytočne a v ďalšom zápase si kvôli trestu nezahrá.
     
    88
    Druhé striedanie v podaní domáceho mužstva. Na záverečné minúty prichádza Lucas Leiva, ktorý vymieňa svojho krajana Philippa Coutinha.
     
    87
    Hostia mali výhodu rohového kopu. K odrazenej lopte sa dostal Hal Robson-Kanu, ale jeho pokus bol zblokovaný obrancom súpera.
     
    86
    Philippe Coutinho predviedol peknú individuálnu akciu, no jeho zakončenie smerovalo len do stredu brány, kde bol pripravený Ben Foster.
     
    85
    Na druhej strane sa snažil o vyrovnanie Nacer Chadli. Strela najlepšieho strelca hostí ale mierila vedľa svätyne domáceho tímu.
     
    84
    Liverpool zahodil ďalšiu obrovskú šancu! Po rýchlej akcii sa zakončoval Roberto Firmino, ale trafil len pripraveného brankára súpera.
     
    83
    Sadio Mané centroval z pravej strany. Presným centrom našiel Roberta Firmina, ale jeho hlavičku bez väčších problémov kryje Ben Foster.
     
    82
    Liverpool si o dramatizáciu zápasu vyslovene koledoval. Mal niekoľko šancí rozhodnúť dnešný zápas, no teraz musí čeliť nepríjemnému záveru.
    81. Gareth McAuley (WBA) - 2:1
     
    81
    West Bromwich Albion dal gól! Ešte budeme svedkami dramatického záveru stretnutia. Po rohovom kope sa lopta odrazila na nohu GARETHA MCAULEYHO a ten z tesnej blízkosti prekonáva bezmocného Lorisa Kariusa.
     
    80
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu. Hal Robson-Kanu prenikal po pravom krídle, kde ho len za cenu faul zastavil James Milner.
     
    79
    Prvýkrát v dnešnom zápase strieda aj Jürgen Klopp. Odchádza Adam Lallana a na jeho miesto prichádza uzdravený Georginio Wijnaldum.
     
    78
    Hostia teraz agresívne napádali rozohrávku Liverpoolu. Obrancovia The Reds ale situáciu zvládli, keď si pomohli prihrávkou aj na Lorisa Kariusa.
     
    77
    Philippe Coutinho ostáva ležať na hracej ploche. Lakťom ho totiž zasiahol Craig Dawson, ktorý môže byť rád, že nedostal žltú kartu.
     
    75
    Už len štvrťhodina nás delí od konca zápasu. Ani v druhom polčase nevidíme nejaký atraktívny duel, keďže domáci len držia svoj náskok.
     
    74
    Striedajúci Hal Robson-Kanu posunul loptu na Jamesa Morrisona. Ten vystrelil z hranice šestnástky, ale bránu Lorisa Kariusa tesne minul.
     
    73
    Zverencom Tonyho Pulisa sa teraz podarilo dostať k súperovej šestnástke. Baggies budú vhadzovať a snažiť sa niečo vymyslieť.
     
    72
    Domáci mali výhodu rohového kopu. Ten zahral Jordan Henderson, ale žiaden hráč v červenom drese sa nedostal do zakončenia.
     
    71
    Za postrannou čiarou vidíme rozcvičovať sa aj Daniela Sturridga. Dá sa predpokladať, že anglický reprezentant sa onedlho zapojí do priebehu hry.
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času ostáva približne dvadsať minút. Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by Liverpool mal prísť o očakávané víťazstvo.
     
    69
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Po skrumáži pred bránou domácich sa dostal do zakončenia Nacer Chadli, ale ten neohrozil Lorisa Kariusa.
     
    67
    Emre Can je pri streleckej chuti. Tentokrát vystrelil spoza šestnástky, ale bránu súpera poriadne minul. Nasleduje len odkop od brány.
     
    66
    Liverpool zahodil ďalšiu šancu na definitívne rozhodnutie. Po prihrávke Jamesa Milnera sa dostal do úniku Philippe Coutinho. Prihrávkou pod seba našiel osamoteného Emreho Cana, no ten trafil len padajúceho obrancu.
     
    65
    Posledné striedanie v podaní Tonyho Pulisa. Z ihriska odchádza James McClean a prichádza Hal Robson-Kanu, ktorý skóroval aj na ME 2016 do siete Slovenska.
     
    64
    Liverpool je po strate lopty mimoriadne aktívny. Hostia prakticky nevedia založiť súvislú útočnú akciu. The Reds zápasu jasne dominujú.
     
    63
    Allan Nyom si počínal nedovolene, tentokrát v súboji s Nathanielom Clyneom. Domáci rozohrávali priamy kop, ale do zakončenia sa nedostali.
     
    62
    K odrazenej lopte sa dostal Emre Can. Nemecký reprezentant posielal loptu smerom nad bránu, ale nakoniec ju prestrelil. Nasledovať bude odkop.
     
    61
    Liverpool opäť drží loptu na svojich kopačkách a kontroluje priebeh zápasu. Jeho kombinácia je ale pomerne pomalá, a tak sa WBA bez problémov bráni.
     
    60
    Hodinu hry nám uzavrel rohový kop Jamesa Milnera. Domáci kapitán poslal loptu len na Jonasa Olssona, a tak z toho nebola žiadna šanca pre Liverpool.
     
    59
    Roberto Firmino hrá dnes veľmi dobrý zápas. Allan Nyom ho teraz takmer nestihol zastaviť a mohla z toho byť šanca. Napokon domáci budú rozohrávať roh.
     
    58
    Domáci mohli definitívne rozhodnúť o osude dnešného zápasu. Philippe Coutinho posadil svoj center presne na hlavu Dejana Lovrena, ale skvelý zákrok predviedol Ben Foster.
     
    57
    James Milner bol faulovaný tesne pred pokutovým územím súpera. Navyše, hlavný rozhodca udeľuje žltú kartu Jamesovi McCleanovi.
     
    57
    Philippe Coutinho krásnou kolmou prihrávkou našiel v pokutovom území Roberta Firmina. Ten si loptu spracoval, ale z tesnej blízkosti trafil len Garetha McAuleyho.
     
    56
    Priamy kop domácich zahrával kapitán James Milner. Jeho center bol ale poriadne nevydarený, a tak bude nasledovať odkop od brány.
     
    55
    Roberto Firmino predviedol krásnu technickú finesu. Garetha McAuleyho sa krásne zbavil, ale ten ho následne fauloval.
     
    54
    Domáci sa dostali na dostrel súperovej šestnástky. Treba ale vyzdvihnúť obrancov West Bromwichu, ktorí veľmi dobre pozične bránia.
     
    52
    Táto akcia domáceho tímu sa s úspechom nestretla. Adam Lallana loptu nedokázal spracovať, a tak bude opäť raz rozohrávať Ben Foster.
     
    51
    Druhé striedanie v podaní hosťujúceho mužstva. Trávnik na štadióne Anfield Road opúšťa Matt Phillips a na jeho miesto prichádza James Morrison.
     
    50
    Nathaniel Clyne posielal loptu do pokutového územia, ale pred Robertom Firminom dobre zapracoval striedajúci futbalista Chris Brunt.
     
    49
    Philippe Coutinho kolmou prihrávkou hľadal v pokutovom území Roberta Firmina. Túto brazílsku spoluprácu ale dobre prerušil brankár Ben Foster.
     
    48
    Podobne ako v prvom polčase, aj na začiatku toho druhého má jasnú územnú prevahu Liverpool. Domáci ale kombinujú len v okolí stredového kruhu.
     
    47
    Liverpool mal možnosť pridať tretí gól zápasu. Sadio Mané prihrávkou do behu našiel Philippa Coutinha, ale jeho strelu zblokoval Allan Nyom.
     
    46
    Tony Pulis počas polčasovej prestávky spravil jednu zmenu vo svojej zostave. V dnešnom zápase skončil Claudio Yacob, ktorého nahradil Chris Brunt.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas nám veľa futbalovej krásy neponúkol, no napriek tomu sme v ňom videli dva presné zásahy. Oba góly padli do siete Bena Fostera, ktorého postupne prekonali Sadio Mané a po jeho chybe aj Philippe Coutinho. Liverpool ťaží zo svojej mimoriadnej efektivity, keď len dvakrát vystrelil na bránu. Na druhej strane, West Bromwich Albion bol smerom dopredu mimoriadne pasívny a nepredviedol absolútne nič. Druhý polčas sa začína približne o 19:32 hod.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Jonas Olsson si teraz počínal nedovolene v súboji so Sadiom Maném. Ten sa pomaly zdvíha z trávnika, ale bude pokračovať. Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    44
    Liverpool naďalej pokračuje vo svojej siahodlhej kombinácii. Zatiaľ má loptu na kopačkách takmer 80% hracieho času, čo je obrovské číslo.
     
    43
    Claudio Yacob dostáva absolútne zbytočnú žltú kartu. Nezmyselne sa teraz hádal s Neilom Swarbrickom a ten mu udelil trest za nešportové správanie.
     
    42
    Emre Can bol teraz faulovaný v strede ihriska, no bude môcť pokračovať bez ošetrenia. Nedovoleným zákrokom sa prezentoval Gareth McAuley.
     
    41
    Roberto Firmino dostal zaujímavý pas za obrannú líniu súpera. Brazílčan ale už loptu nezachytil na hracej ploche, a tak bude nasledovať odkop od brány.
     
    40
    Už len približne päť minút ostáva do konca prvého polčasu. Domáci rozhodne podali už aj lepší výkon, no s výsledkom musia byť spokojní.
     
    39
    Liverpoolčania veľmi dobre napádajú rozohrávku súpera. Vyplatilo sa im to aj pred pár minútami, keď po chybe brankára skóroval Philippe Coutinho.
     
    38
    Roberto Firmino šikovnou pätičkou poslal do šance Nathaniela Clynea. Domáci obranca ale netrafil loptu ideálne, a tak z toho bude len odkop od brány.
     
    37
    Domáci futbalisti kontrolujú priebeh zápasu a užívajú si svoje dvojgólové vedenie. Hostia sa zatiaľ na nič nezmohli a jednoznačne musia niečo zmeniť.
     
    36
    Liverpool je v dnešnom zápase mimoriadne efektívny. Zatiaľ vystrelil na bránu súpera len dvakrát, no v oboch prípadoch sa tešil z gólu.
    35. Philippe Coutinho (LIV) - 2:0
     
    35
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti zvyšujú svoje vedenie. Brankár Ben Foster zle odkopol loptu a jeho zaváhanie okamžite trestá PHILIPPE COUTINHO. Ten dostal prihrávku od Sadia Maného, pohral sa s obrancami a strelou k žrdi strieľa svoj štvrtý gól v sezóne.
     
    33
    Ben Foster teraz veľmi dobre čítal hru a loptu chytil do svojho náručia. Z ľavej strany centroval James Milner, ale našiel len spomínaného brankára.
     
    32
    Hostia teraz chybovali v rozohrávke a takmer to hráči Liverpoolu využili. K strele ľavačkou sa dostal Adam Lallana, no bránu netrafil.
     
    31
    Nathaniel Clyne si splnil svoje defenzívne povinnosti. K centru z ľavej strany sa dostal James McClean, ale jeho pas smerujúci do šestnástky bol zblokovaný.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry a musíme konštatovať, že nejakú reklamu na futbal rozhodne nevidíme. Liverpool ale môže byť spokojný, keďže vedie najtesnejším rozdielom.
     
    29
    Sledujeme pomerne nevýrazný úsek hry. Oba tímy to teraz skúšali nakopávanými loptami dopredu, no ani jeden z nich sa nepresadil.
     
    28
    Nathaniel Clyne už nezachytí loptu na hracej ploche. Odkopávať od svojej brány tak bude Ben Foster, ktorý už inkasoval z kopačky Sadia Maného.
     
    27
    Nathaniel Clyne si vytvoril priestor a z pravej strany poslal loptu do nebezpečného priestoru. Do zakončenia sa tlačil Emre Can, ale na center bol napokon prikrátky.
     
    26
    Adam Lallana prenikal po ľavej strany, no taktickým faulom ho včas zastavil Darren Fletcher. Hosťujúci hráč dokonca nedostal ani žltú kartu.
     
    25
    Sadio Mané to teraz prehnal so svojim dôrazom. Faulovaným hráčom bol Gareth McAuley, a tak budú môcť hostia rozohrávať priamy kop.
     
    24
    Po prihrávke Jamesa Milnera sa dostal k streleckému pokusu Philippe Coutinho. Brazílčan ale opäť trafil len brániaceho protihráča.
     
    23
    Liverpool pokračuje vo svojej útočnej aktivite. Opäť je to ale len akési obliehanie pokutového územia West Bromwichu Albion.
     
    22
    Hostia sa okamžite pokúšali o vyrovnanie. Z pravej strany centroval Craig Dawson, ale lopta skončila len v rukaviciach pozorného Lorisa Kariusa.
    21. Sadio Mané (LIV) - 1:0
     
    21
    Liverpool dal gól! Favorit zápasu udrel ako blesk z jasného neba. Emre Can potiahol rýchlu akciu, následne z ľavej strany Roberto Firmino našiel presným centrom SADIA MANÉHO a ten efektným volejom posiela domácich futbalistov do vedenia.
     
    19
    Craig Dawson si teraz dobre postrážil loptu a v súboji s Robertom Firminom vybojoval faul. V rozohrávke tak môžu pokračovať zverenci Tonyho Pulisa.
     
    18
    Prvé zakončenie v podaní domáceho tímu. Po centri Jordana Hendersona sa dostal k hlavičke James Milner, ale pokus domáceho kapitána skončil nad bránou.
     
    17
    Nathaniel Clyne poslal prízemný center do šestnástky hostí. Liverpoolu ale chýbala väčšia podpora hráčov v pokutovom území, a tak loptu odkopol Gareth McAuley.
     
    16
    Sadio Mané dostal veľmi peknú prihrávku do pokutového územia. Spätným pasom ešte hľadal lepšie postaveného Roberta Firmina, no tento úmysel mu nevyšiel.
     
    15
    The Reds si ešte nevypracovali prakticky nič. Aj teraz sa zmohli len na center z ľavej strany, ktorý však bez problémov odvrátil Jonas Olsson.
     
    14
    Domáci zbytočne stratili loptu a pre West Bronwich sa črtala šanca na rýchly brejk. Matt Phillips potiahol akciu a veľa nechýbalo k tomu, aby zakončoval José Salomón Rondón.
     
    13
    Liverpool takým hádzanárskym spôsobom oblieha pokutové územie svojho súpera. Skúšal to cez krídelne priestory, ale Roberto Firmino radšej zvolil pohyb späť.
     
    12
    Veľmi dobre teraz zapracoval v defenzíve Matt Phillips. Krajný záložník hostí sa poctivo vrátil a dokázal zblokovať center Jamesa Milnera.
     
    11
    James McClean si teraz počínal nedovolene v súboji s Nathanielom Clyneom. Hlavný rozhodca stretnutia tak prisudzuje loptu domácim.
     
    10
    Máme za sebou úvodných desať minút stretnutia. Zatiaľ sa toho na Anfield Road príliš veľa neudialo. Liverpool sa nevie dostať cez sformovanú obranu WBA.
     
    9
    Joël Matip trošku zazmätkoval po centri z ľavej strany. Jeho zaváhanie ale napravil chorvátsky reprezentant Dejan Lovren, ktorý loptu poslal do bezpečia.
     
    8
    Craig Dawson centroval z pravej strany, ale lopta smerovala do miest, kde nebol absolútne nikto. Liverpool tak bude pokračovať vhadzovaním.
     
    7
    Liverpool má od začiatku stretnutia územnú prevahu, no zatiaľ si nevie vypracovať gólovú príležitosť. Aj teraz sa jeho akcia končí, pretože Philippe Coutinho zachytil loptu za postrannou čiarou.
     
    6
    Adam Lallana zaviedol z pravej strany loptu až na os ihriska. Napokon sa k nej dostal Philippe Coutinho, ale Brazílčan trafil len Claudia Yacoba.
     
    5
    Nacer Chadli kolmou prihrávkou hľadal Josého Salomóna Rondóna. Anglický útočník ale bol v momente prihrávky v postavení mimo hry.
     
    4
    Philippe Coutinho hľadal pasom na pravej strane zrejme Nathaniela Clyna, no domáci obranca na jeho úmysel nereagoval. Nasleduje len odkop od brány Bena Fostera.
     
    3
    Sadio Mané prenikal do pokutového územia, ale v súboji s Allanom Nyomom spadol na trávnik. Hlavný rozhodca Neil Swarbrick pokutový kop nepíska.
     
    2
    Adam Lallana sa dostal k centru z ľavej strany, no Sadia Maného svojim pasom nenašiel. Loptu odvrátil do bezpečia Jonas Olsson.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu síce mali hostia, no okamžite sa k lopte dostali hráči z mesta Beatles. Liverpool zatiaľ kombinuje v okolí stredovej čiary.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Karius – Clyne, Matip, Lovren, Milner – Can, Henderson, Lallana – Mané, Firmino, Coutinho.
    Náhradníci: Mignolet – Wijnaldum, Sturridge, Klavan, A. Moreno, Origi, Lucas Leiva.

    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, McAuley, J. Olsson, Nyom – D. Fletcher, Yacob – Phillips, Chadli, McClean – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – Robson-Kanu, J. Morrison, Brunt, C. Gardner, Galloway, Leko.

    Rozhodca: Neil Swarbrick.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z anglickej Premier League. Sobotňajší program uzatvorí zápas na liverpoolskom Anfield Road kam zavíta West Bronwich Albion. Zápas sa začína o 18:30 hod.

    FC LIVERPOOL

    FC Liverpool je momentálne na štvrtom mieste tabuľky. V ôsmich dueloch až päťkrát triumfoval, pričom zdolal Arsenal, Chelsea i majstrovský Leicester City. Ďalšieho anglického giganta sa mu ale na začiatku tohto týždňa nepodarilo zdolať. V zápase proti Manchestru United mal síce územnú prevahu, no v pomerne nudnom zápase uhral len remízu 0:0. Nemeckého trénera Jürgena Kloppa mohlo tešiť prvé čisté konto v sezóne, no napriek tomu nebol spokojný. The Reds sa môžu pýšiť treťou najlepšou ofenzívou v súťaži, keď zaznamenali už 18 presných zásahov. Zaujímavosťou je, že v porovnaní s minulou sezónou nastrieľali v prvých ôsmich dueloch až o desať gólov viac. Najväčší podiel na tom má James Milner, ktorý má na svojom konte štyri góly. V dnešnom stretnutí bude domácim chýbať Georginio Wijnaldum, ktorý sa zranil ešte počas reprezentačnej prestávky.

    WEST BROMWICH ALBION

    West Bromwich Albion je remízovým kráľom anglickej Premier League. Na svojom konte má už štyri nerozhodné výsledky a aj vďaka tomu je momentálne na 12. mieste tabuľky. V zápasoch zverencov Tonyho Pulisa padá pomerne málo gólov, o čom svedčí aj ich skóre 9:8. Smerom dopredu sa budú Baggies spoliehať najmä na Nacera Chadliho, ktorý je po príchode z Tottenhamu veľkou posilou. Zatiaľ odohral päť duelov a zaznamenal v nich štyri presné zásahy. Naposledy sa gólovo presadil takto pred týždňom, keď svojim gólom zariadil zisk bodu práve v zápase s londýnskymi Kohútmi. Zaujímavá štatistika hovorí, že WBA je bezzubý pri strelách zo strednej vzdialenosti. Všetky góly totiž zaznamenal z vnútra pokutového územia. Vo vzájomných zápasoch s Liverpoolom sa mu v poslednej dobe pomerne darí, keď v ostatných siedmich dueloch dosiahol bilanciu 1-4-2. Dnes mu však bude chýbať Johny Evans, ktorý si odpyká trest za žlté karty.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    15.05.16 West Brom – Liverpool 1:1
    13.12.15 Liverpool – West Brom 2:2
    25.04.15 West Brom – Liverpool 0:0
    04.10.14 Liverpool – West Brom 2:1
    02.02.14 West Brom – Liverpool 1:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 21. Mané, 35. Coutinho – 81. McAuley

    Karty:   89. Henderson (LIV) – 43. Yacob (WBA), 57. McClean (WBA)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:13.
    Liverpool FC: Karius – Clyne, Matip, Lovren, Milner – Can, Henderson (C), Lallana (79. Wijnaldum) – Mané (90+1. Origi), Firmino, Coutinho (88. Lucas Leiva).
    Náhradníci: Mignolet – Wijnaldum, Sturridge, Klavan, A. Moreno, Origi, Lucas Leiva.

    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, McAuley, J. Olsson, Nyom – D. Fletcher (C), Yacob (46. Brunt) – Phillips (51. J. Morrison), Chadli, McClean (65. Robson-Kanu) – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – Robson-Kanu, J. Morrison, Brunt, C. Gardner, Galloway, Leko.

    Rozhodca: Neil Swarbrick