Třinec – Vlašim 1:3 (kon.) | Sokolov – Frýdek-Místek 3:3 (kon.) | Táborsko – Pardubice 0:2 (kon.)
Vítkovice – Opava 0:1 (kon.)
koniec
FK Třinec
1:3 (1:1)
FC Sellier & Bellot Vlašim
cz Sobota 22.10.2016, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Krásné sobotní dopoledne přeji z Třince všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Vítejte při sledování textového online přenosu z utkání 12. kola Fortuna národní ligy. Druhá nejvyšší soutěž s novým názvem má v sobotu na programu celkem čtyři duely, kolo bude dohráno jedním zápasem v neděli. Předehrávky byly na programu již ve středu a pátek. V tomto přenosu se detailně zaměříme na souboj mezi týmy FK Fotbal Třinec a FC Sellier & Bellot Vlašim.

    Třinečtí fotbalisté se v podzimní části sezony navzdory odvážným ambicím trápí a po osmi kolech sáhli k výměně trenéra. Pod novým koučem Nečkem získalo mužstvo čtyři body ze tří posledních zápasů. Vlašim nezačala sezonu nijak oslnivě, avšak postupem času jde její forma strmě vzhůru. Středočeši naplno bodovali v posledních čtyřech utkáních. Utkání odstartuje v 10:15 na stadionu Rudolfa Labaje. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
     


    FK FOTBAL TŘINEC
    13. místo, 9 bodů, skóre 17:25


    Fotbalisté ze slezského města pod Javorovým vrchem vstoupili do sezony velmi špatně a na první vítězství čekali až do pátého zápasu s Vítkovicemi. V dalších třech kolech bodovala družina trenérů Zbončáka a Vaška jen jednou, a tak se oba trenéři rozhodli rezignovat. Jejich nástupce, Jiří Neček, s týmem vyválčil remízu ve Znojmě a na domácí půdě zdolal silný Sokolov. Jenže zřejmě nejdůležitější z posledních tří duelů s mužstvem nezvládl. Třinec vyhořel v okresním derby a podlehl Frýdku-Místku po dvanácti letech 1:4. Od sestupových pozic dělí Slezany tři body, na dvanácté Táborsko ztrácejí body dva.

    Poslední soutěžní utkání:

    11. kolo, sobota 15. října, 15:30, Frýdek-Místek:
    MFK Frýdek-Místek – FK Fotbal Třinec 4:1 (3:0)
    Branky: 32. a 49. Vyskočil, 17. Literák, 27. Šumský – 55. Michal Stříž.
    Diváci: 1 253 (10 % celkové kapacity).

    Sestava Třince: Paleček (C) – Hloch, Reintam, Avdić, Michal Stříž – Joukl (31. Janošík), Málek (53. Čelůstka), Krišto, Janoščín – Malcharek, Dedič (46. Hošek). Trenér: Neček.

    Střelci: Michal Stříž, Imrich Bedecs (oba 3 góly)
    Brankář: Lukáš Paleček (11 zápasů, 0 čistých kont)
     


    FC SELLIER & BELLOT VLAŠIM
    7. místo, 17 bodů, skóre 18:15


    Blaničtí rytíři patří ke stabilním účastníkům Fortuna národní ligy a momentálně se pohybují ve středu její tabulky, ačkoliv tomu start do soutěže v jejich podání příliš neodpovídal. Po čtyřech kolech měli svěřenci bývalého trenéra Sparty, Martina Haška, na kontě jen jediný bod, ale vysoká výhra 5:2 v Ústí nad Labem je nakopla k lepším zítřkům. V posledních čtyřech kolech nabrala Vlašim úžasnou formu a postupně porazila Prostějov, Pardubice, Varnsdorf i České Budějovice. Do Třince tak Středočeši přicestují ve skvělé pohodě a rozhodně nebudou pod takovým tlakem jako domácí mužstvo.

    Poslední soutěžní utkání:

    11. kolo, sobota 15. října, 16:00, Vlašim:
    FC Sellier & Bellot Vlašim – SK Dynamo České Budějovice 2:1 (1:0)
    Branky: 35. a 50. Vyhnal – 64. Táborský.
    Diváci: 598 (50 % celkové kapacity).

    Sestava Vlašimi: Nguyen – Breda, Kavka, Štochl (C), Vondra – Reiter (64. Janda), Hašek, Kulhánek, Frizoni (72. Tusjak) – Nečas, Vyhnal (80. Jícha). Trenér: Hašek.

    Nejlepší střelec: Pavel Vyhnal (6 gólů)
    Brankáři: Filip Nguyen (9 zápasů, 3 čistá konta), Vojtěch Vorel (2 zápasy, 0 čistých kont)
    Jízdní řád 12. kola Fortuna národní ligy

     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Za poslední tři sezony druhé nejvyšší soutěže proti sobě mužstva Třince a Vlašimi nastoupila celkem šestkrát a hned v pěti případech vyšli jako vítězové Středočeši. Nepříznivou bilanci Třinec částečně porušil před rokem na podzim, kdy doma zvítězil 2:0. Na jaře ovšem ve Vlašimi znovu prohrál 1:2.

    ABSENCE

    V minulém kole ve Frýdku-Místku chyběl třineckým fotbalistům kvůli nemoci Matej Ižvolt. Už po půlhodině hry musel střídat Petr Joukl (zlomený nos), po prvním poločase opustil hřiště René Dedič (nalomené žebro). Mimo to Slezanům stále chybějí zranění obránci Michal Velner s Tomášem Benetkou a na soupisce v posledních dvou zápasech scházel také Tomáš Vengřinek.

    Vlašim nepostrádala v utkání s Českými Budějovicemi žádnou ze svých větších opor. Trenér Hašek na soupisku akorát nenapsal obránce Milana Piška a Tomáše Wiesnera, záložníky Daniela Tarczala a Erika Lienera ani útočníka Davida Čapka.

    HLASY PŘED ZÁPASEM

    Jiří Neček (trenér Třince): „V zápase s Vlašimí musíme být konstruktivní a ukázat něco kreativního, jinak není šance vyhrát. Zápas se Sokolovem jsme otočili, ale chybělo mi tam více odvahy středních záložníků. To musíme ještě změnit."

    Michal Stříž (obránce Třince): „Musíme se probrat a začít hrát tak, jak jsme hráli například proti Sokolovu. Musíme odstranit chyby, které děláme. S naším počtem bodů se nemůžeme dívat, kdo jaký je. Musíme si sednout na zadek a někdy ty body urvat, protože devět bodů za jedenáct kol je hodně málo."

    Martin Hašek (trenér Vlašimi): „Jsem rád, že po nevýrazném začátku přišla tato vítězná vlna, kterou si užíváme, a jsem rád, že se nám daří. Ovšem musíme dále pracovat a do konce podzimu zbývá ještě pět zápasů, z kterých bychom rádi vytěžili co nejvíc bodů.“
     
    Delegátem fotbalové asociace pro utkání Třince s Vlašimí je pan Oldřich Racek. Roli technického delegáta zastane pan Ing. Ludvík Urbanec.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Vlašimí, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtag #TRIvVLA a #FNLiga.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Hloch, Reintam, Avdić, Michal Stříž – Joukl, Čelůstka, Motyčka (C), Janoščín – Malcharek, Dedič. Trenér: Jiří Neček.
    Náhradníci: Adamuška – Samiec, Janošík, Bedecs, Ižvolt, Tobiáš, Teplý.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Breda (C), Kavka, Piško, Vondra – Reiter, Hašek, Kulhánek, Frizoni – Nečas, Vyhnal. Trenér: Martin Hašek.
    Náhradníci: Le Giang – Jícha, Štochl, Janda, Kučera, Tusjak, Liener.

    Rozhodčí: Ondřej Pechanec – Václav Kubec, Adam Horák.
     
    Třinečtí udělali v základní sestavě oproti nepodařenému derby ve Frýdku-Místku dvě změny v záložní řadě. Jaroslav Málek a Dario Krišto dnes vůbec nefigurují na soupisce, do základu se na jejich místa posunuli Marek Čelůstka s Martinem Motyčkou. Mezi náhradníky se po krátké absenci vrací Matej Ižvolt, novými muži na střídačce jsou ještě Martin Samiec a Pavel Tobiáš. Do nominace na utkání s Vlašimí se nevlezli Petr Hošek ani Tomáš Vengřinek, stále chybí také zranění Michal Velner a Tomáš Benetka.
     
    Vlašim se veze na vítězné vlně, a tak nemá trenér Hašek důvod ke změnám. Přesto po zápase s Českými Budějovicemi jednu udělal. Ze základní sestavy stáhl Jakuba Štochla, kterého nahradí mladý Milan Piško. Mezi náhradníky je dnes Erik Liener, jenž minule na soupisce chyběl. Ani proti Třinci se nezahrají Tomáš Wiesner, Daniel Tarczal a David Čapek.
     
    Zhruba za pět minut bude utkání zahájeno. V Třinci panuje chladné počasí, ale nad stadionem Rudolfa Labaje je k vidění polojasná obloha. Počasí je pro fotbalový zápas příhodné, diváků však zatím příliš nedorazilo.
     
    Trojice rozhodčích už přivádí fotbalisty na hrací plochu. Třinečtí nastupují v bílých dresech a červených trenýrkách, Vlašim v modré barvě.
     
    Utkání předchází slavnostní chvilka. Oceněni jsou pánové Václav Blín a Lubomír Vašek. Pan Blín, bývalý brankář třineckého klubu a juniorský reprezentant, nedávno oslavil 75. narozeniny. Pan Vašek, bývalý třinecký hráč, trenér nebo vedoucí mužstva, se dožil jubilea 70 let. Gratulujeme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání odstartovalo a Třinec se ihned pokusil nastěhovat na útočnou polovinu. Dedič si však při zpracování vysokého míče pomohl rukou.
     
    2
    Hloch ztratil balon na útočné polovině, ale dokázal své zaváhání v mžiku odčinit. Vrátil se s unikajícím Bredou a čistě ho připravil o míč.
     
    3
    Reintamovi nevyšel obranný odkop a poslal balon pouze do zámezí. Frizoni se o něco později po dalším doteku Reintama s vhazováním posune.
     
    4
    Vondra a Reiter nadělali třinecké obraně menší starosti na hranici velkého vápna, razantním odkopem to vše vyřešil bosenský bek Avdić.
     
    5
    Joukl rozehrával standardní situaci z levé strany, avšak vlašimská obrana si s jeho nižším centrem poradila. K dorážce se neprotlačil ani Čelůstka.
     
    6
    Motyčka si na nějakých dvaadvaceti metrech od branky vykoledoval faul od Kulhánka a Slezané budou rozehrávat nebezpečný přímý kop.
     
    6
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Z třinecké šance je tady v šesté minutě vedoucí branka pro Vlašim! Joukl nastřelil z přímého kopu pouze Bredu ve zdi a Středočeši unikli do protiútoku. Nikdo z domácích nezachytil JAKUBA NEČASE, který pronikl až před Palečka a přesnou střelou k tyči mu nedal šanci – 0:1!
     
    7
    Třinec právě vstřelil branku!
    To je úvod! Třinečtí odpovídají na inkasovaný gól hned z další akce. Michal Stříž posunul na pravé straně balon na Motyčku, který jej vzápětí adresoval na malé vápno PETRU JOUKLOVI. Malý třinecký fotbalista se prosmýkl mezi obránci a zakončil k přední tyči – 1:1!
     
    8
    Máme za sebou poněkud divoký začátek utkání a v úvodních sedmi minutách jsme byli svědky dvou branek. Uvidíme, co to s týmy v dalších minutách udělá.
     
    9
    Hloch s autovým vhazováním u třinecké střídačky dlouho váhal a nakonec poslal míč na hlavu hostujícího Bredy. Slezané pak museli dát zavděk obranného odkopu.
     
    10
    Čelůstka se nechal ve středu hřiště obrat o míč, a tak se Vlašim natlačila na útočnou polovinu. Po přihrávce od Frizoniho odcentroval Vondra a Avdić srazil míč na rohový kop.
     
    11
    Brazilský fotbalista se postavil také k rohu, ale třinecká obrana nebezpečí odvrátila. Jenže záhy nechala z druhé strany odcentrovat Reitera a Vondra hlavičkoval těsně nad branku.
     
    12
    Michal Stříž se na pravém křídle dostal pod tlak dvou protihráčů, odrazem o Frizoniho vybojoval alespoň aut. Třinec pokračuje v postupném útoku.
     
    13
    Obléhání skončilo útočným faulem Motyčky proti Vondrovi. Na opačné straně odkopl míč dopředu po Hlochově malé domů brankář Paleček.
     
    14
    Čelůstka vytvořil na pravé straně pozici pro Michala Stříže, po jehož centru se ve vápně marně snažil prosadit Janoščín. Nicméně domácí zůstávají u míče.
     
    15
    Janoščín si neporadil s unikajícím Reiterem, který se vyhnul také Hlochovi a rázem byl sám před Palečkem! Celou situaci ještě vylepšil přihrávkou na Nečase, jenž ovšem z úrovně penaltového puntíku nastřelil místo odkryté branky břevno!
     
    16
    Teď měli Třinečtí obrovské štěstí, protože Nečasova šance byla stoprocentní. Joukl byl na útočné polovině faulován Piškem.
     
    17
    Jouklův centr propadl až na zadní tyč k Reintamovi, který vracel míč do ohně patičkou. Dosáhl rohového kopu, neboť míč srazil za čáru Vondra.
     
    18
    Centr Michala Stříže vyhlavičkoval ze šestnáctky Piško a Vlašim přešla do protiútoku. Nadějně se vyvíjející akce však skončila vinou nepřesné přihrávky.
     
    19
    Dedič si v pokutovém území hrudníkem zpracoval nabídku od Michala Stříže, střela z otočky v těžké pozici mu ale ideálně nesedla. Lehká práce pro Nguyena.
     
    20
    Hloch odvrátil hlavou Frizoniho centr, Vlašim však zůstala na balonu. Tvrdou ránu Bredy vyrazil Paleček jen před sebe a měl štěstí, že bránící Avdić byl ve skluzu na zemi včas.
     
    21
    Výkop od brankáře Nguyena se stal nadvakrát kořistí hlavičkujícího Hlocha. Frizoniho u postranní čáry nasadil jesle Reintamovi, ale pak pouze odevzdal Avdićovi.
     
    22
    Rychlá akce Malcharka a Čelůstky skončila nepovedenou střelou Motyčky mimo branku. Po výkopu vlašimského gólmana se o míč bojuje ve středu pole.
     
    23
    Joukl sklepl na polovině hřiště míč Dedičovi, ale ten už si se zpracováním neporadil. Zezadu ho čistě srazil bránící Piško.
     
    24
    Vyhnal se dostal na pravé straně k míči a nebezpečně odcentroval. Naštěstí pro domácí nenašel nikoho ze spoluhráčů, jen Michala Stříže.
     
    25
    Reiter se prohnal po pravém křídle jako uragán, cestě míče do šestnáctky ovšem zabránil Hloch. Vlašimský fotbalista poté ještě marně reklamoval ruku.
     
    26
    Vyhnal zůstal po jednom ze soubojů ležet na zemi, nyní už je ale v pořádku. Centr Haška z levého křídla skončil až za brankou Palečka.
     
    27
    Michal Stříž se snažil proniknout po pravé straně, ale narazil na připraveného Vondru. Po autovém vhazování Reintama pokračuje ve hře Dedič.
     
    28
    Janoščín vybojoval v souboji s Bredou rohový kop. Od praporku rozehrával Joukl a ošemetnou situaci před brankou vyřešili hosté odkopem na další roh.
     
    29
    Po dalším Jouklově centru vyrazil Nguyen míč před sebe a Reintam se pokusil o akrobatické zakončení nůžkami! Branku přestřelil.
     
    30
    Skóre zůstává po půlhodině hry nerozhodné a nic na tom nezměnila ani Jouklova nepřesná střela. Po faulu ve středu hřiště uklidňuje rozhodčí konflikt mezi Motyčkou a Vyhnalem.
     
    31
    Piško přenesl hru na Vondru, který poslal skákavý míč do vápna na Vyhnala. S tím si ovšem poradil Hloch a docílil toho, že Paleček rozehrává od branky.
     
    32
    Michal Stříž se uvolnil na pravém křídle a levačkou odcentroval před bránu. Jenže Piško míč odhlavičkoval, a navíc stál Dedič v ofsajdu.
     
    33
    Motyčka chtěl obloučkem oslovit rozběhnutého Joukla, k tomu ale míč neprošel přes bránícího Kavku. Blaničtí rytíři mohou vyrazit do protiútoku.
     
    34
    Hosté se sami připravili o možnost útoku faulem na Hlocha. Totéž se opakovalo v třineckém podání na druhé straně. Hra je v prvním poločase hodně vyrovnaná.
     
    34
    Milan Piško (VLA) obdržel žlutou kartu. Nejdříve fauloval za šestnáctkou jednoho z domácích, načež proti rozhodnutí sudího ještě protestoval.
     
    35
    Joukl musel s rozehrávkou přímého kopu počkat. Poté, co se uklidnily nepokoje ve vápně, jeho centr vyboxoval brankář Nguyen.
     
    36
    Čelůstka okamžitě napravil chybku ve středu hřiště a získal míč zpět. Jenže ani po nákopu Michala Stříže nedostal Třinec balon pevně pod kontrolu.
     
    37
    Žlutá karta také pro domácího obránce Muamera Avdiće (TRI). Bosenský obránce si počínal nedovoleně v souboji s Vyhnalem.
     
    38
    Kavka se postavil k rozehrávce přímého kopu, jenomže přízemní střelu poslal těsně mimo. Na opačné straně rozehrává po faulu Michala Stříže Nguyen.
     
    39
    První poločas se pomalu chýlí ke konci a dlouho už jsme žádnou gólovou šanci neviděli. V posledních minutách se bojuje především ve středu hřiště.
     
    40
    Třinečtí odvrátili Vondrův centr z levé strany, ale stále jsou pod tlakem Vlašimi. Za šestnáctkou operuje s balonem Kulhánek.
     
    41
    Odražený balon poslal Hašek v pádu jen do náruče Palečka. Na druhé straně se zalekl příležitosti Michal Stříž a vůbec nevystřelil. Přihrával mezi tři hráče Jouklovi, který se do zakončení nedostal.
     
    42
    Čelůstka přišel o míč na postranní čáře a de facto tím založil vlašimský protiútok. Třinečtí mohou poděkovat Vyhnalovi, že nadějnou akci svého týmu pohřbil špatnou přihrávkou na Reitera.
     
    43
    Paleček vyběhl z branky směrem do rohu hřiště a odkopl míč po čáře. Michal Stříž měl na zádech soupeře a dokázal vybojovat vhazování.
     
    44
    Třinečtí přešli do rychlého brejku a Motyčka přihrál napravo Michalu Střížovi. Ten se protlačil na středovou osu, ale zakroutil střelu jen přesně do rukavic Nguyena.
     
    45
    Dedič se nedokázal prodrat ke střele v souboji s vlašimskou přesilou. Rozhodčí Pechanec nenastavuje ani minutu, první půle je u konce.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:16.
     
    První půle je minulostí, skóre zůstává o přestávce nerozhodné. Utkání začalo velmi neortodoxním způsobem, když v prvních sedmi minutách padly dvě branky. Třineckou chybu dokázal využít Nečas, unikl rozhozené obraně domácích a prostřelil Palečka. Slezané srovnali hned z další akce o minutu později. Přes Michala Stříže a Motyčku se balon dostal až k Jouklovi, jenž zakončil z malého vápna k bližší tyči.

    V dalších minutách už zajímavých situací na hřišti podstatně ubylo. Po průniku Reitera spálil stoprocentní šanci Nečas, který odmítl svůj druhý gól v zápase střelou do horní tyčky. Na opačné straně si slibnou příležitost vytvořil jen Reintam, jenž zakončoval po rohu nůžkami mimo branku. Před začátkem druhého poločasu tak zůstává osud utkání otevřený.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas byl zahájen beze změn v sestavách. Vlašimský se pokus o rychlou útočnou akci nevyvedl, po vhazování Hlocha fauloval Dedič.
     
    47
    Hloch hlavičkoval přesně na Vyhnala, kterého následně fauloval Avdić. Přímý kop z pravé strany rozehraje nejspíše Brazilec Frizoni.
     
    48
    Frizoniho vysoký centr zřejmě na zadní tyči tečoval Reintam, a tak bude jihoamerický fotbalista vzápětí rozehrávat také rohový kop.
     
    48
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Blaničtí rytíři udeřili po rohovém kopu a znovu ve druhém poločase vedou! Frizoniho centr přizvedl hlavou Vondra a PAVEL VYHNAL usměrnil míč za Palečkova záda – 1:2! Vyhnal dosáhl své sedmé branky v sezoně a v tabulce střelců je aktuálně druhý.
     
    49
    Rozhodčí Pechanec ponechal vlašimskému celku výhodu, hosté však pálili těsně vedle. Dodatečně obdržel za svůj faul žlutou kartu Marek Čelůstka (TRI).
     
    50
    Čelůstka se mohl předvést v lepším světle, když se natlačil k odraženému míči na hranici šestnáctky. To by ale musel trefit branku.
     
    51
    Avdić srazil Nečasovu přihrávku na rohový kop a po Frizoniho centru bylo ve vápně znovu nebezpečno. Na poslední chvíli odpálil míč před Kavkou Čelůstka.
     
    52
    Po centru Reitera se před Hlocha protlačil Piško, ale Palečkovu bránu z prostoru u přední tyče minul. Třinecké nezastihl začátek druhé půle vůbec v dobré pohodě.
     
    53
    Reintam při autovém vhazování nejspíš přešlápl, sudí Pechanec totiž ukázal na druhou stranu a na polovině hřiště vhazují Vlašimští.
     
    54
    Trenér Neček reaguje na nepříznivý vývoj utkání dvojitým střídáním. Hřiště opustili Muamer Avdić a Jiří Janoščín, které nahradili Imrich Bedecs a Matej Ižvolt.
     
    55
    Třinečtí budou muset vsadit na útočnou kartu a Vlašimi hra na brejky rozhodně vyhovuje. Michal Stříž srazil Nečasův centr na roh.
     
    56
    Frizoniho centr z rohového kopu odhlavičkoval Reintam jen ke Kavkovi, který střílel z bezprostřední blízkosti nad Palečkovu branku!
     
    57
    Petr Kavka (VLA) neproměnil dobrou příležitost a na druhé straně se provinili faulem. Nedovoleným způsobem zastavil Joukla a uviděl žlutou kartu.
     
    58
    Ižvoltův centr vyboxoval ze šestnáctky brankář Nguyen, který si velmi neohroženě počínal také po centru Joukla. Odstavil si Reintama a znovu boxoval.
     
    59
    Z nepřehledné situace u postranní čáry těžil Vyhnal a zdálo se, že projde po křídle. Jenže už nezastihl balon na hrací ploše.
     
    60
    Reintam se omlouvá spoluhráčům za nepřesný centr, který ze vzduchu lehce polapil Nguyen. Vlašim se svou útočnou akcí také neuspěla.
     
    61
    Kombinační akce Třince skončila centrem Michala Stříže z levé strany. Dedič zakončoval v těžké pozici zády k brance nepřesně.
     
    62
    Slezané si poradili se skákavým míčem, ale Hlochovi se rozehrávka hrubě nepovedla. Vzdušný pas pro útočníky se změnil na obranný odkop do země nikoho.
     
    63
    Michal Stříž to vzal na sebe a pronikl po levé straně až do vápna. Za cenu rohu ho zastavil obranným skluzem až Piško. Rozehrává Ižvolt.
     
    63
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Podruhé v zápase se Vlašim prosazuje gólem z rychlého protiútoku! Nguyen vyboxoval Ižvoltův centr za šestnáctku, kde si vzal míč do své správy JAKUB NEČAS. Unikl obráncům a spolu s Haškem utíkal sám na bránu. Nepřihrál, hodil si míč kolem Palečka a skvělou akci zakončil do prázdné branky – 1:3!
     
    64
    Slezané dělají v obraně obrovské hrubky a nestíhají ani rychlostně. Nečas zaznamenal svou druhou branku v zápase.
     
    65
    Michalu Střížovi nevyšla akce po levé straně a nakonec mu byl odpískán faul. Nguyen s rozehrávkou od postranní čáry nijak nespěchá.
     
    66
    A další velká příležitost Vlašimi! Prostupná obrana domácích dovolila po centru Reitera zakončovat Vyhnalovi, jenž v pádu přestřelil Palečkovu bránu!
     
    67
    Třinečtí příznivci skandují, že si nepřejí pád do třetí nejvyšší soutěže, ale pokud dnes Slezané prohrají, utvrdí se v tom, že jsou namočeni v boji o záchranu.
     
    68
    Hašek si udělal na levém křídle z třineckých obránců trhací kalendář a odcentroval na Bredu. Ten v dobré pozici netrefil míč dobře a Paleček mohl zasáhnout.
     
    69
    Dedič se nedostal k Jouklovu centru včas, a proto Nguyen v klidu sebral skákavý balon. Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut.
     
    70
    Joukl vybojoval po Hlochově pasu rohový kop, míč se do zámezí odrazil od Kavky. Od rohového praporku bude tradičně rozehrávat Slovák Ižvolt.
     
    71
    Po rohovém kopu se dostal Nguyen do problémů, ale podle rozhodčího byl faulován Motyčkou. Bedecs stejně střílel z dorážky pouze nad branku.
     
    72
    Pavel Vyhnal (VLA) zasáhl ve vzdušném souboji Bedecse loktem a zcela po zásluze obdržel žlutou kartu. Třinec se rychlou akcí dostal až k centru, který ovšem Nguyen zkrotil.
     
    73
    Motyčka na polovině hřiště povalil Frizoniho a Vlašim bude rozehrávat standardní situaci. Středočeši samozřejmě nespěchají, mají nahráno.
     
    74
    Dnešnímu utkání přihlíží 256 diváků, což tvoří přibližně 13 % celkové kapacity stadionu. Třinecký fotbal v poslední době příliš netáhne.
     
    75
    Třinečtí neskládají zbraně a stále se snaží se zápasem něco udělat. V rámci jejich posledního střídání odešel Marek Čelůstka, zahraje si Jakub Teplý.
     
    76
    Vlašim mohla vést o tři branky! Hašek se uvolnil na středu hřiště a z hranice šestnáctky vypálil. Michal Stříž může být rád, že se o něj míč otřel a zamířil na roh.
     
    77
    Poprvé v zápase střídá také hostující trenér Hašek. Ze hry je stažen Brazilec Bernardo Frizoni, kterého na hřišti střídá Ladislav Janda.
     
    78
    Rozhodčí Pechanec musel popohnat Středočechy při autovém vhazování. A tak ho poslechli a dostali se do další šance. Hašek střílel těsně vedle.
     
    79
    Paleček udržel rozdíl na dvou gólech! Reiter si vyměnil balon s Nečasem a octl se sám před brankou. Třinecký brankář vyrazil jeho střelu na roh a náležitě seřval spoluhráče.
     
    80
    Další rána pro třinecké mužstvo. Matej Ižvolt (TRI) obdržel po faulu a nepřístojných řečech směrem k rozhodčímu červenou kartu!
     
    81
    Teplý se dostal do úniku po pravé straně, ale proti vlašimské přesile neměl příliš šancí na úspěch. Centr z úhlu skončil za brankou.
     
    82
    Středočeši si hýčkají dvoubrankový náskok a podruhé v zápase střídají. Travnatou plochu opustil Pavel Vyhnal, novým mužem na hřišti je Jan Jícha.
     
    84
    Janda pronikl po pravé straně a odcentroval na zadní tyč. Centr byl však na Vondru až příliš dlouhý a k ohrožení Palečkovy brány nedošlo.
     
    85
    Poslední střídání v zápase patří Vlašimi. Ze hřiště odešel střelec dvou branek Jakub Nečas, kterého nahradil Adam Kučera.
     
    87
    Kučera se na pravém křídle hned dostal do hry, s vlašimským centrem si ale třinecká obrana poradila. Neustále se hraje před Palečkem.
     
    88
    Třinecká obrana je v naprostém rozkladu a koleduje si o čtvrtou branku. Kučera po Jíchově přihrávce v dobré pozici přestřelil.
     
    89
    Michal Stříž vybojoval průnikem po levé straně a odrazem míče o Piška rohový kop. S centrem Joukla si hosté poradili a Hašek byl faulován.
     
    90
    Hloch už nepustil Jíchu u postranní čáry k míči, Joukl otáčí hru na Malcharka. To už běží poslední minuta základního hracího času.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu se nastavuje jediná minuta. Slezané dohrávají utkání na útočné polovině, ale už s výsledkem nic neudělají.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Třinci nevyšel ani vstup do druhého poločasu a už po třech minutách inkasoval. Po rohu Frizoniho se protlačil k míči Vyhnal a zblízka prostřelil Palečka. Po hodině hry vlašimský náskok ještě navýšil Nečas. Ten pláchl třinecké obraně po rohovém kopu Slezanů, poradil si s Palečkem a celé sólo zakončil střelou do prázdné branky. Středočeši pak měli ještě několik šancí vstřelit čtvrtou branku, ale žádnou nevyužili. Deset minut před koncem se ještě nechal vyloučit domácí Ižvolt a podtrhl celkovou frustraci Třineckých.
     
    Vlašim vyhrála popáté v řadě a posunula se na 5. místo. Příští týden se Středočeši představí v sobotu 29. října od 14:30 na domácí půdě proti Žižkovu. Třinec nastoupí ve stejný den v 18:00 na hřišti Opavy, kde odehraje slezské derby.
     
    Ode mě je to pro dnešek všechno. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji dobrou chuť k obědu a hezký zbytek víkendu. (12:14:47)

    Ondřej Zoubek

    Góly: 7. Joukl – 6. Nečas, 48. Vyhnal, 63. Nečas

    Karty:   37. Avdić (TRI), 49. M. Čelůstka (TRI) – 34. Piško (VLA), 57. Kavka (VLA), 72. Vyhnal (VLA)   80. Ižvolt (TRI)


    FK Třinec: Paleček – Hloch, Reintam, Avdić (54. Bedecs), Stříž – Joukl, M. Čelůstka (75. Teplý), Motyčka (C), Janoščín (54. Ižvolt) – Malcharek, Dedič.
    Náhradníci: Adamuška – Samiec, Janošík, Bedecs, Ižvolt, Tobiáš, Teplý.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Breda (C), Kavka, Piško, Vondra – Reiter, Hašek, Kulhánek, Frizoni (77. Janda) – Nečas (85. Kučera), Vyhnal (82. Jícha).
    Náhradníci: Le Giang – Jícha, J. Štochl, Janda, Kučera, Tusjak, Liener.

    Rozhodca: Ondřej Pechanec – Václav Kubec, Adam Horák

    Diváci: 256 (13 % celkové kapacity)