Myjava – Zlaté Moravce 2:0 (kon.) | Prešov – Ružomberok 2:1 (kon.) | Michalovce – Trenčín 2:0 (kon.)
Trnava – Podbrezová 0:2 (kon.) | Dunajská Streda – Žilina 0:6 (kon.)
koniec
MFK Zemplín Michalovce
2:0 (2:0)
AS Trenčín
Sobota 15.10.2016, 17:00 • Mestský štadión Michalovce • Niké liga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Slovenská Fortuna liga má počas víkendu na programe svoje dvanáste pokračovanie. V sobotu sa hrá päť zápasov, medzi nimi i duel medzi Zemplínom Michalovce a Trenčínom.

    MFK Zemplín Michalovce

    Zemplínčania sa momentálne nachádzajú na ôsmom mieste ligovej tabuľky. V doterajšom priebehu sezóny zaknihovali štyri víťazstvá, dve remízy a päť prehier, na bodovom konte im svieti číslo štrnásť. Michalovce čelili posledných päť ligových stretnutí favorizovanejším súperom. Na prehry so Žilinou a Ružomberkom dokázali odpovedať víťazstvami nad Trnavou a Myjavou. Posledným súperom domáceho celku bol pred reprezentačnou prestávkou ŠK Slovan Bratislava, ktorému Michalovce na Pasienkoch podľahli 1:3.

    Zverenci Antona Šoltisa bojujú v tejto sezóne zatiaľ aj na druhom fronte. V Slovnaft cupe si im podarilo postúpiť do osemfinále, v rámci ktorého privítajú v domácom prostredí Nitru.

    AS Trenčín

    Mužstvo, ktoré ovládlo obe predchádzajúce sezóny, zaznamenáva v aktuálnom ročníku ústup z čelných pozícii. Trenčín zatiaľ získal štrnásť bodov, rovnako ako jeho dnešný súper, s ktorým má aj rovnakú zápasovú bilanciu. Pred Michalovce ho posúva lepšie skóre. Zverenci Martina Ševelu zaknihovali v poslednom období dve prehry, dve remízy a len jedno víťazstvo. Tri body získali na domácom ihrisku proti Slovanu Bratislava. Pred asociačným termínom si Trenčania rozdelili body s Prešovom po remíze 1:1.

    Aj úradujúci majster a obhajca pohárového triumfu postúpil do osemfinále Slovnaft cupu, hoci na ihrisku Veľkého Medera nepredviedol žiadne oslnivé predstavenie. V osemfinále Trenčín narazí na Ružomberok.

    Vzájomné zápasy

    Všetky tri merania síl v minulej sezóne sa skončili víťazstvom trenčianskych futbalistov. Dnešní súperi sa stretli vo vzájomnej konfrontáciu už aj v tomto ročníku, Michalovce doma v júli zvíťazili 2:1. O góly MFK sa postarali Žofčák a Škutka, za AS odpovedal len krídelník Bala.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Macej – Sipľak, Šimčák, Danko, Koscelník – E. Mensah, Sedlák, Qose, Kotora – Žofčák, Škutka.
    Náhradníci: Kira – Lazarus, Leško, Grič, Kushta, Kunca, Regáli.

    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Skovajsa, Ket – Lawrence, Gabriel – Kalu, Bala, Halgoš – Janga.
    Náhradníci: Chovan – Udeh, Nwofor, Mikeš, Jančo, Jánošík, Kvocera.

    Rozhodca: Kružliak – Benko, Galo – (Ihring).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie otvoril výkopom James Lawrence, súboj tabuľkových súperov práve odštartoval.
     
    2
    Prvý vážnejší vzruch spôsobil Samuel Kalu, ktorý z pravej strany predložil loptu do šestnástky, odkiaľ ju do bezpečia odkopol Martin Koscelník.
     
    3
    Michalovčania komplikujú rozohrávku trenčianskych futbalistov vysokým napádaním.
     
    4
    Skovajsov pas sa snažil pätičkou predĺžiť Gabriel, lopta preletela až k brankárovi Patrikovi Macejovi.
     
    5
    Michalovce teraz zatlačili svojho súpera do obrany a do jeho šestnástky poslali dve centrované lopty. Koscelníkov center sprava bol na Mensaha privysoký, Šimšákovej lopty sa zas poľahky zmocnil brankár Igor Šemrinec.
     
    6
    Menší hlavičkový biliard sa skončil nepresnosťou Halgoša, pri lopte tak opäť domáci.
     
    7
    Bala si chcel pred šestnástkou súpera naraziť loptu s Halgošom, defenzíva Michaloviec však túto akciu okamžite zastavila.
     
    8
    Ani jednému z tímov sa v týchto momentoch nedarí podržať loptu dlhšie vo svojej moci.
     
    9
    Center Ivana Kotoru odvrátila obrana Trenčína mimo pokutového územia, za jeho hranicou sa z nábehu oprel do lopty Martin Koscelník, ktorého podarený pokus presvištal tesne vedľa pravej žrde Igora Šemrinca!
     
    10
    Loptu Igora Žofčáka sa Škutkovi takmer podarilo posunúť do priestoru, kde operoval stopér Sipľak, ktorý sa k nej ale nakoniec nedostal.
     
    12
    Rýchla a priamočiara akcia Michaloviec, ktorú odštartoval Igor Žofčák, sa takmer skončila gólom! Po prihrávke z pravej strany sa pred brankárom Šemrincom ocitol v tutovke Ivan Kotora, ktorý napálil loptu nad brvno trenčianskej svätyne!
     
    13
    Na druhej strane sa rysovala kontra Trenčína, ktorú zastavilo ofsajdové postavenie Samuela Kalua.
     
    14
    Po peknej práci Emmanuela Mensaha sa na ľavom krídle otvoril priestor pre Milana Šimčáka, ktorého nadýchaný center stiahol zo vzduchu Igor Šemrinec.
     
    15
    Tomáš Sedlák spätnou prihrávkou dostal do problémov Kristiho Qoseho, ktorý sa musel položiť na trávnik a loptu v sklze odvráti do bezpečia. Ak by tak neurobil, Trenčín by išiel do obrovskej šance.
     
    16
    Ketov nákop putoval len do územia nikoho, lopty sa zmocnil Sipľak.
     
    17
    Domáci Stanislav Danko roztlieskal michalovské publikum peknou finesou v strede poľa.
     
    18
    Bala si niekoľkokrát vymenil loptu s Ketom, ktorý následne zmaril celé ofenzívne snaženie nepresnou prihrávkou dovnútra pokutového územia.
     
    19
    Aliko Bala sa krásne zbavil Milana Šimčáka, svoj prienik nasmeroval z ľavej strany viac na stred, ľavačkou zakončil z hranice šestnástky a jeho strela tesne minula pravú tyč Patrika Maceja!
     
    20
    Bala opäť presvišťal po pravej strane ako víchor, predkladal loptu pred bránu, kde situáciu dobre vyriešila domáca defenzíva.
     
    21
    Žltú kartu dostáva James Alexander Lawrence (AS Trenčín).
     
    21
    Pri lopte Trenčania, ktorú začínajú výstavbu svojho útoku hlboko na vlastnej polovici.
     
    22
    Samuel Kalu zaviezol loptu pred šestnástku, posunul ju po svojej ľavici na Rangela Jangu, ktorého centrovaná lopta bola odvrátená na rohový kop.
     
    23
    Po rohovom kope ostal Trenčín v útoku, spoza šestnástky prišla strela Gabriela Rubena, ktorej chýbala potrebná kvalita.
     
    24
    Krásny defenzívny zákrok Ivana Kotoru, ktorý vydarenou skĺzačkou zbavil lopty Samuela Kalua.
     
    25
    Hra je prerušená, Kalu sa nachádza v opatere zdravotníckeho tímu.
     
    26
    Opäť sa hrá, Michalovce majú k dispozícii krátku presilovku o jedného hráča.
     
    27
    Michalovce si vybojovali štandardnú situáciu na súperovej polovici.
     
    27
    Jej rozohrávky sa chopil Igor Žofčák, ktorého center odvrátil z hranice šestnástky Rangelo Janga.
     
    28
    Podobná štandardná situácia ako pred chvíľou, lopta však bola posunutá bližšie k bráne Trenčína. Tentoraz centroval Danko, na ktorého pas si naskočil Dávid Škutka. Jeho hlavičku mohol Šemrinec skontrolovať len pohľadom.
     
    29
    Samuel Kalu sa po ošetrovaní vrátil na hraciu plochu
     
    29
    Obrovská komplikácia pre zverencov Martina Ševelu, Michalovce budú hrať v presile. Emmanuel Mensah bol rýchlejší ako Gabriel Ruben, ten zatiahol za záchrannú brzdu a stiahol k trávniku protihráča, ktorý by sa inak vrútil do pokutového územia. Ivan Kružliak neváhal a Rubena poslal pod sprchy.
     
    30
    Michalovce dali gól!
    Domáci sa po polhodine hry dostávajú do vedenia, ktoré je, dovolím si tvrdiť, zaslúžené! K priamemu kopu sa postavil skúsený kapitán Michaloviec IGOR ŽOFČÁK, ktorý predviedol výstavný kúsok a nádhernou strelou z priameho kopu prekonal Igora Šemrinca!
     
    32
    Trenčín sa snažil okamžite odpovedať, v šestnástke sa do zakončenia tlačil Samuel Kalu, ale k lopte sa nakoniec neprebojoval.
     
    33
    Trenčania budú zahrávať priamy kop z dobrej streleckej parkety.
     
    34
    Pri lopte boli Kleščík a Filip Halgoš, zakončiť sa odhodlal druhý menovaný, no ľavačka trenčianskeho mladíka nemierila presne.
     
    36
    Hostia sú na súperovej polovici, v aktivite budú môcť pokračovať po aute z ľavej strany.
     
    37
    Futbalisti AS zakončili svoj pobyt v ofenzívnej zóne bez nebezpečnejšieho ohrozenie Patrika Maceja, ktorý sa poľahky zmocnil lopty.
     
    38
    Emmanuelovi Mensahovi dnešný zápas veľmi chutí, čo potvrdil aj teraz, keď na pravom krídle okabátil Kleščíka, odcentroval pred Šemrinca, kde sa do zakončenia dostal Stanislav Danko, ktorý nezakončoval v úplne ideálnom rozpoložení. Zrejme aj preto skončila jeho strela len nad brvnom trenčianskej brány!
     
    40
    Janga vybojoval proti presile aspoň autové vhadzovanie pre svoj tím.
     
    41
    Milan Šimčák sa snažil vypracovať si priestor na center, na ľavej strane sa snažil prešprintovať Keta, ktorý ho vytlačil až za hranicu hracej plochy.
     
    42
    Ľavý obranca Michaloviec opäť útočil, jeho center mal nájsť Dávida Škutku, ktorý sa však nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Martin Šulek (AS Trenčín).
     
    43
    Mensah sa rozbehol po ľavej strane, veľmi jednoducho sa zbavil Keta, vrátil loptu pod seba na Kotoru, ktorý svojou strelou poslal loptu vedľa pravej žrde.
     
    44
    Aliko Bala dostal peknú prihrávku do behu od Filipa Halgoša, z ľavej strany odcentroval do michalovskej šestnástky, kde sa však Kalu k hlavičke nedostal.
     
    45
    K prvému polčasu bude pridaná jedna nadstavená minúta.
     
    45+1
    Michalovce dali gól!
    Trenčania inkasujú gól do šatne, ktorým Michalovce upevňujú svoje vedenie! Architektom tejto akcie bol Stanislav Danko, ktorý predčil v bežeckom i osobnom súboji Keta, pätičkou posunul loptu Šimčákovi, ten pokračoval v modernej krídelnej akcii prihrávkou pred bránu, odkiaľ ju síce Kleščík odkopol, ale len k EMMANUELOVI MENSAHOVI. Najlepší hráč doterajšieho priebehu naložil s ponúknutou príležitosťou ako skúsený mazák, peknou technickou strelou obstrelil Šemrinca a poslal loptu k vzdialenejšej žrdi!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    MFK Zemplín Michalovce vedie po polčase nad Trenčínom zaslúžene 2:0. Kľúčový moment prvého dejstva nastal v 29. minúte, keď dostal červenú kartu hosťujúci Gabriel. Z nasledujúceho priameho kopu otvoril skóre Igor Žofčák a v samom závere polčasu navýšil domáce vedenie Emmanuel Mensah, ktorý je zatiaľ najlepším hráčom na ihrisku.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Filip Halgoš, prichádza Christopher Udeh.
     
    46
    Trenčín odštartoval druhý polčas zakončením Rangela Jangu, ktorého strela bola zrazená na rohový kop.
     
    47
    Skovajsovho centru z ľavej strany sa na prvej žrdi zmocnil Dávid Škutka, ktorý si dobre splnil obranné povinnosti a odvrátil loptu do bezpečia.
     
    48
    Danko vymyslel peknú prihrávku na Emmanuela Mensaha, ktorému chýbalo pár krokov, aby sa dostal do samostatného nájazdu na Šemrinca.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Jeffrey Ket (AS Trenčín).
     
    50
    Bala sa síce uvoľnil cez Žofčáka, no prihrávka mu vôbec, ale vôbec nevyšla.
     
    51
    Rangelo Janga nemal v súboji so Sipľakom najmenší nárok uspieť, mladý domáci stopér si poradil skúseným spôsobom.
     
    52
    Skovajsa nepríjemne prišliapol nohu Žofčákovi, zaobišlo sa to bez kartového trestu.
     
    53
    Štandardnú situácii rozohral Danko, jeho center predĺžil do priestoru zadnej žrde Škutka, tam sa vo vzduchu snažil hlavičkovať Sipľak, no na loptu nedosiahol.
     
    54
    Skovajsa veľmi pekne uvoľnil prihrávkou do šestnástky Šuleka, ktorý ju okamžite predkladal pred bránu, kde však nenašiel žiadneho spoluhráča.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Milan Šimčák (MFK Zemplín Michalovce).
     
    55
    Mensah si spoľahlivo prikryl loptu a počkal na faul Kalua.
     
    56
    Danko síce vybojoval v pokutovom území loptu, no podľa rozhodcu si pomohol nedovoleným spôsobom.
     
    57
    Igor Šemrinec rozohral loptu len k Šimčákovi, ktorý si neporadil s jej spracovaním, a tak ju budú mať v moci predsa len Trenčania.
     
    58
    Sipľak sa snažil rozvinúť akciu prihrávkou k postrannej čiare, no lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    60
    Uplynula hodina hry. Michalovce útočili prostredníctvom Tomáša Sedláka, ten pri prieniku skončil na trávniku, ale na zemi skončil bez cudzieho zavinenia.
     
    61
    Milan Šimčák sa celý zápas snaží podporovať ofenzívu Michaloviec centrami z ľavej strany, teraz svojou ľavačkou posadil loptu na hlavu Žofčáka, Šemrinec jeho hlavičku vyrazil pred seba, za dorážkou sa tlačil Škutka, no Udeh mu v rozhodujúcom momente odkopol loptu spred kopačky!
     
    63
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Igor Žofčák, prichádza Dominik Kunca.
     
    63
    Po Igorovi Žofčákovi, ktorý opustil trávnik, putovala kapitánska páska na ruku Tomáša Sedláka.
     
    64
    Sipľakov nákop bol pridlhý, Trenčín sa zadarmo dostal k lopte a môže sa pokúsiť podniknúť niečo smerom dopredu.
     
    65
    Aliko Bala vyskúšal strelecké šťastie, Patrik Macej skončil k svojej ľavej žrdi, no zasahovať nemusel. Lopta išla mimo brány.
     
    67
    Lawrencov center zrazila michalovská defenzíva do vlastnej šestnástky, kde si po loptu prišiel domáci brankár.
     
    68
    Maduka Udeh nabiehal do pokutového územia zbytočne, hoci sa dostal k lopte, v akcii pokračovať nemohol, keďže sa pískalo proti jeho tímu. Trenčín tak zo štandardnej situácie nič nevyťažil.
     
    69
    Nádherný futbalový moment v podaní Samuela Kaluho, ktorý sa krásnou finesou presadil cez Koscelníka, vystrelil pravačkou, loptu tlačil k vzdialenejšej žrdi, no tú napokon minula! Trenčín bol blízko ku kontaktnému gólu.
     
    70
    Ket síce našiel Jangu, ale ten loptu spracovával chrbtom k bráne a nedokázal ju skrotiť natoľko dobre, aby sa mohol otočiť a zakončovať.
     
    72
    Koscelníkov center sa stal ľahkou prácou pre Igora Šemrinca.
     
    73
    Maduka Udeh poslal dozadu príliš pomalú prihrávku, Škutka išiel do sklzu a zasiahol ju skôr ako Šemrinec, no nasmeroval ju vedľa brány! Michalovce mohli definitívne rozhodnúť...
     
    74
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Ivan Kotora, prichádza Martin Regáli.
     
    75
    Veľký návrat. Martin Regáli sa dnes vrátil na trávnik po ročnej pauze, ktorá bola zapríčinená zranením z minulej sezóny.
     
    76
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Dávid Škutka, prichádza Kristian Kushta.
     
    77
    Jamie Lawrence si vytvoril priestor na streľbu, pri ktorej sa ale ukázalo, že pravačka je jeho slabšou nohou.
     
    79
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Rangelo Janga, prichádza Milan Kvocera.
     
    79
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Jeffrey Ket, prichádza Uche Nwofor.
     
    80
    Situácia, ktorá sa nevidí tak často. Kalu sa zrazil s Balom a obaja spoluhráči skončili na trávniku.
     
    81
    Mensah naviazal na seba protihráčov, posunul loptu pod seba Dominikovi Kuncovi, ktorého strela ľavačkou narobila Šemrincovi menšie problémy. Trenčiansky brankár ju na dvakrát dokázal skrotiť.
     
    83
    Trenčanom sa podarila celkom dobrá kombinácia, na ktorej konci bol strelecký pokus Nwofora. Išlo o nepodarenú strelu, lopta skončila na Kaluovi.
     
    84
    Trenčínu sa kráti čas, nejaký priestor na zúfalý záverečný nápor tu ale ešte stále je.
     
    85
    Mikro súboj dvojice Koscelník-Skovajsa sa skončil útočným faulom trenčianskeho futbalistu.
     
    86
    Martin Regáli sa na ľavej strane nádherne pohral s protihráčom, vnikol do šestnástky, predložil loptu pred bránu Kristianovi Kushtovi, ktorý spálil nemožné a zakončil len tesne vedľa ľavej žrde!
     
    88
    Trenčania vybojovali rohový kop.
     
    89
    Po centri z pravej strany sa h lavičke dostal Peter Kleščík, no zakončenie kapitána AS nemalo potrebnú presnosť, Patrik Macej zasahovať nemusel.
     
    90
    Začala sa posledná minúta riadneho hracieho času, pri lopte domáci stopér Sipľak, ktorý dnes podal veľmi dobrý výkon.
     
    90
    Nadstavený čas druhého polčasu sú dve minúty.
     
    90
    Kushta pokazil svoju šancu nevydarenou zasekávačkou, k lopte sa po ňom ešte dostal Kunca, no ten ju zas pri snahe o volej netrafil.
     
    90+1
    Patrik Macej môže za potlesku domácich tribún odkopávať loptu od svojej svätyne.
     
    90+1
    Milan Šimčák ešte vybojoval rohový kop pre Zemplín.
     
    90+2
    Domáci rozohrali roh nakrátko, no o loptu ich pripravil ofsajd, v ktorom bol Stanislav Danko.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Súboj tabuľkových susedov sa skončil víťazstvom Michaloviec, ktorý sa vďaka tomuto víťazstvu dostávajú v tabuľke práve pred svojho dnešného súpera.

    Zemplín bol úspešnejší aj v druhom vzájomnom meraní síl v aktuálnom ročníku. Zverenci Martina Ševelu sa naďalej trápia a svoju stratenú tvár z minulej sezóny hľadajú márne.

    Z mojej strany je to na dnes všetko, ďakujem vám za pozornosť a želám ešte pekný zvyšok večera i celého víkendu. (18:52:46)

    Michal Bakoš


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly: 30. Žofčák, 45+1. E. Mensah

    Karty:   54. Šimčák (MIC) – 21. Lawrence (TRE), 43. Šulek (TRE), 49. Ket (TRE)   29. Gabriel (TRE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:10. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 5:1.
    MFK Zemplín Michalovce: Macej – Sipľak, Šimčák, Danko, Koscelník – E. Mensah, Sedlák, Qose, Kotora (74. Regáli) – Žofčák (63. Kunca), Škutka (76. Kushta).
    Náhradníci: Kira – Lazarus, Leško, Grič, Kushta, Kunca, Regáli.

    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Skovajsa, Ket (79. Nwofor) – Lawrence, Gabriel – Kalu, Bala, Halgoš (46. Udeh) – Janga (79. Kvocera).
    Náhradníci: Chovan – Udeh, Nwofor, Mikeš, Jančo, Jánošík, Kvocera.

    Rozhodca: Kružliak – Benko, Galo – (Ihring)