Leganés – Sevilla 2:3 (kon.) | Barcelona – La Coruña 4:0 (kon.) | Atlético Madrid – Granada 7:1 (kon.)
Real Betis – Real Madrid 1:6 (kon.)
koniec
Real Betis
1:6 (0:4)
Real Madrid
Sobota 15.10.2016, 20:45Španielska LaLiga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid prerušuje sériu troch ligových remíz a dostáva sa na víťaznú vlnu. V dnešnom zápase dominoval od prvých minút a napokon si na svoje konto pripísal víťazstvo 1:6. Real Betis v druhom polčase ešte skorigoval stav stretnutia, ale na gól Álvara Cejuda reagovali Isco a tiež aj Cristiano Ronaldo. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. (22:37:03)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Cristiano Ronaldo sám rozohral aj priamy kop, no loptu poslal vysoko nad bránu Antonia Adána. Toto bola zrejme posledná akcia dnešného zápasu.
     
    90+1
    Cristiano Ronaldo sa dostával do šance, no zozadu ho fauloval Petros. Domáci futbalista za svoj zákrok vidí aj žltú kartu.
     
    90
    V dnešnom zápase sa budú nadstavovať ešte dve minúty. Hlavný rozhodca nemá prečo naťahovať dnešný duel, ktorý je dávno rozhodnutý.
     
    89
    Roman Zozulja svojou aktivitou narobil hosťujúcej obrane problémy. Rubén Castro sa dostal k strele, no jeho pokus zblokoval Raphaël Varane.
     
    88
    Rubén Castro si pripravil loptu na svoju pravú nohu a spoza pokutového územia vystrelil. Jeho strela ale napokon mierila tesne vedľa brány.
     
    87
    Joaquín predviedol peknú individuálnu akciu po pravej strane. Vnikol do pokutového územia, no spätnou prihrávkou nenašiel nikoho v bielo-zelenom drese.
     
    86
    Álvaro Morata opäť priťukol loptu na Cristiana Ronalda. Ten to skúsil svojou ľavačkou, ale tentokrát minul bránu Antonia Adána.
     
    85
    Petros sa dlhou kolmou prihrávkou snažil nájsť Romana Zozulju. Lopta ale bola príliš rýchla, a tak skončila len v moci Keylora Navasa.
     
    84
    Zápas sa už len dohráva. Domáci boli v predzápasových vyjadreniach optimistickí, no dnes večer sa presvedčili o sile bieleho baletu.
     
    82
    Domáci zahrali zaujímavý signál, no ten prečítala obrana hostí. Loptu poslal nekompromisne do bezpečia krajný brazílsky obranca Marcelo.
     
    81
    Striedajúci Marco Asensio fauloval, a tak majú domáci futbalisti výhodu priameho kopu. Loptu si už pred seba stavia skúsený Rubén Castro.
     
    80
    Do konca zápasu ostáva posledných desať minút. Jedinou otázkou je to, či sa hosťom podarí streliť siedmy gól a napodobniť tak víťazstvo svojho metského rivala.
     
    79
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Gareth Bale, prichádza Marco Asensio.
    78. Cristiano Ronaldo (REA) - 1:6
     
    78
    Real Madrid dal gól! Tak konečne sa dočkal aj CRISTIANO RONALDO. Portugalský futbalista si narazil loptu s Álvarom Moratom, neohrozene vnikol do šestnástky a prekonal brankára Antonia Adána.
     
    77
    Priamy kop skutočne rozohral Cristiano Ronaldo, no trafil len dobre postavený múr. Na druhej strane zbytočne fauloval Roman Zozulja a dostáva žltú kartu.
     
    76
    Álvaro Morata získava pre svoj tím výhodu priameho kopu. Loptu si už pred seba postavil Cristiano Ronaldo a zrejme to skúsi priamou strelou.
     
    75
    Z pravej strany centroval Daniel Carvajal. Jeho center smeroval na Álvara Moratu, ale striedajúci hráč napokon na loptu nedosiahol.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Álvaro Morata.
     
    73
    Gareth Bale spadol v pokutovom území po kontakte s domácim obrancom. Hlavný rozhodca ale ostáva pokojný a pokutový kop nepíska.
     
    72
    Pre hostí sa črtala ďalšia šanca na brejk. Striedajúci Lucas Vázquez hľadal prihrávkou aktívneho Cristiana Ronalda, no tomu sa dnes nedarí v koncovke.
     
    71
    Real Madrid mohol pridať šiesty gól v zápase! Najskôr mal veľkú šancu Karim Benzema, ale jeho strelu brankár Antonio Adán reflexívne vyrazil. Následne hlavičkoval mimo aj Cristiano Ronaldo.
     
    70
    Álvaro Cejudo to teraz nespravil dobre. Po tom ako vybojoval loptu mal šancu vystreliť, no namiesto toho volil prihrávku na obsadeného hráča.
     
    69
    Petros si zakryl loptu v súboji s Garethom Baleom. Waleský útočník to následne prehnal s razanciou a rozhodca píska jeho útočný faul.
     
    68
    Toni Kroos to teraz nespravil najlepšie. Kolmou prihrávkou hľadal Cristiana Ronalda, no ten bol veľmi dobre strážený dvoma obrancami.
     
    67
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Jonas Martin, prichádza Dani Ceballos.
     
    66
    Svoje obranné povinnosti si teraz splnil Raphaël Varane. Mladý francúzsky obranca si pomohol prihrávkou na Keylora Navasa a zažehnal nebezpečenstvo.
     
    65
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Mateo Kovačić, prichádza Lucas Vázquez.
     
    64
    Marcelo sa teraz dostal do problémov v rozohrávke, ale napokon bol faulovaný. Proti futbalovým pravidlám sa previnil Álvaro Cejudo.
    62. Isco (REA) - 1:5
     
    62
    Real Madrid dal gól! Stalo sa presne to, čo som spomínal pre niekoľkými sekundami. Bielemu baletu sa naskytla šanca na brejk a tú aj využil. Center Cristiana Ronalda z pravej strany ešte nezužitkoval Karim Benzema, no následná strela ISCA bola nechytateľná.
     
    61
    Biely balet má loptu na svojich kopačkách a otupuje narastajúci tlak domáceho tímu. Zatiaľ jeho to ale príliš ďaleko od brány Antonia Adána.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry. Madridčania sú teraz pod miernym tlakom, no na druhej strane sa im črtajú šance na rýchle brejky do otvorenej obrany.
     
    59
    Vzrušenie na domácom štadióne bolo zbytočné. Joaquín síce poslal center do pokutového územia, no ešte predtým ako ho odvrátil Pepe sa pískalo.
     
    58
    Na druhej strane sa otvoril pre Daniela Carvajala. Ten svojim pasom hľadal Karima Benzemu, no ten bol dobre strážený obrancami.
     
    57
    Domáci po strelenom góle ožili a snažia sa ešte aspoň trochu zdramatizovať dnešný zápas. Tentokrát sa ale centrom z pravej strany nepresadili.
    55. Álvaro Cejudo (RBE) - 1:4
     
    55
    Real Betis dal gól! Domáci futbalisti korigujú skóre dnešného zápasu. Pepe zbytočne chyboval v rozohrávke, Joaquín okamžite poslal loptu na ÁLVARA CEJUDA, ktorý sa po príchode na trávnik strelecky presadil.
     
    54
    Po pravej strane prenikol do pokutového územia Gareth Bale. Ten posielal prízemný center smerom na Cristiana Ronalda, no na neho prihrávka neprešla.
     
    53
    Joaquín dostal výborný pas za obranu madridského veľkoklubu. Dokonca aj zakončil cez brániaceho Pepeho, no svojou pravačkou tesne minul bránu.
     
    51
    Hostia zahrávali ďalší priamy kop. Toni Kroos poslal loptu priamo na hlavu Cristiana Ronalda, no ten svojim pokusom minul bránu.
     
    50
    Domáci sa dostali do rýchleho brejku. Celú akciu zakončoval z nebezpečného priestoru Joaquín, no prvý domáci gól nestrelil. Výborne zasiahol Pepe.
     
    49
    Isco bol pri svojom prieniku fauovaný a dokonca sa tento zákrok nezaobíde bez žltej karty. Tú dostáva domáci obranca Germán Pezzella.
     
    48
    Madridčania absolútne kontrolujú zápas. Domáci futbalisti sa prakticky v druhom polčase ešte nedostali k lopte.
     
    47
    Viac ako minútu hráči Realu Madrid kombinovali s loptu a kontrovali priebeh hry. Napokon sa dostal k centru Daniel Carvajal, ale zakončenia Karima Benzemu nebolo presné.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Darko Brašanac, prichádza Roman Zozulja.
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Alex Alegría, prichádza Álvaro Cejudo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Biely balet si z dnešného večerného duelu spravil exhibíciu. Futbalisti Realu Madrid vedú po prvom polčase štvorgólovým rozdielom, keď sa postupne presadili Raphaël Varane, Karim Benzema, Marcelo a Isco. Dva góly hostí síce padli z hraničného postavenia, no na to sa nikto pýtať nebude. Hostia boli počas celého prvého polčasu dominantní a určite v podobnom duchu budú chcieť pokračovať.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    45. Isco (REA) - 0:4
     
    45
    Real Madrid dal gól! Tak toto bola jednoducho nádhera! Madridčania sa dostali do rýchleho brejku. Cristiano Ronaldo krížnou prihrávkou našiel nabiehajúceho Pepeho, ten ešte nezištne posunul loptu na ISCA, ktorý poľahky poslal loptu do prázdnej brány.
     
    44
    Prvé dejstvo sa pomaly chýli k svojmu záveru. Po akcii Cristiana Picciniho budú ešte zahrávať rohový kop zverenci trénera Gustava Poyeta.
     
    43
    Hlavný rozhodca po prvýkrát siaha do svojho vrecka. Adresátom žltej karty je hosťujúci Isco, ktorý prerušil rýchly brejk len za cenu faulu.
     
    42
    Gareth Bale centroval, ale Cristiana Ronalda ním nenašiel. Loptu odvrátil na rohový kop obranca Cristiano Piccini. Jeho exekútorom bude opäť Toni Kroos.
     
    41
    Na útočný výlet sa vybral dokonca aj stopér Raphaël Varane. Strelec úvodného gólu aj centroval, no našiel len rukavice Antonia Adána.
     
    40
    Dovolím si tvrdiť, že o víťazovi zápasu je rozhodnuté. Madridský Real nenechal nič na náhodu a podobne ako jeho hlavní konkurenti si do tabuľky pripíše tri body.
    39. Marcelo (REA) - 0:3
     
    39
    Real Madrid dal gól! Dnešný zápas sa mení na madridskú exhibíciu. K strele spoza šestnástky sa dostal Karim Benzema, no jeho pokus bol zblokovaný. K odrazenej lopte sa dostal MARCELO a strelou z hranice bieleho bodu prekonal Antonia Adána.
     
    38
    Hostia budú rozohrávať ďalší rohový kop. Loptu si už berie Toni Kroos, ktorý pošle nebezpečný center do pokutového územia domácich.
     
    37
    Gareth Bale sa svojim centrom snažil nájsť nabiehajúceho Karima Benzemu. Pred francúzskym futbalistom ale včas zasiahol Antonio Adán.
    36. Cristiano Piccini (RBE)
     
    36
    Krajný obranca Cristiano Piccini predviedol veľmi peknú individuálnu akciu. S loptou sa dostal až na hranicu šestnástky a jeho technickej strele veľa nechýbalo.
     
    35
    Domáci sa snažia podržať loptu o niečo dlhšie na svojich kopačkách. Okamžite je vidno na hráčoch Realu Madrid, že mierne zvoľnili tempo.
     
    34
    Brazílsky obranca Marcelo vnikol do pokutového územia a svojou tvrdou strelou zamestnal domáceho brankára. Ten ale loptu vyráža svojim nohami.
     
    33
    Gareth Bale posielal loptu na nabiehajúceho Isca, ale ten bol dobre bránený. Loptu odvrátil do bezpečia krajný obranca Cristiano Piccini.
    31. Karim Benzema (REA) - 0:2
     
    31
    Real Madrid dal gól! Hostia korunujú svoju aktivitu druhým gólom v domácej sieti. Toni Kroos vynikajúco zachytil rozohrávku súpera, následne na ľavej strane našiel osamoteného KARIMA BENZEMU a ten pohodlne zvyšuje náskok favorita zápasu.
     
    30
    Polhodinu riadneho hracieho času ukončil strelecký pokus Rubéna Castra. Ten to skúšal technickou strelou, no Keylor Navas zasahovať nemusel.
     
    29
    Krajný obranca Marcelo si potiahol loptu na os ihriska a dokonca sa dostal aj k strele. Tá ale mierila len do stredu brány, kde bol pripravený Antonio Adán.
     
    28
    Tentokrát si pripravoval loptu na strelu Gareth Bale. Jeho pokus ľavačkou ale bol zblokovaný, a tak budú hostia len vhadzovať na útočnej polovici.
     
    27
    Darko Brašanac je veľmi aktívny na pravej strane a Marcelovi robí veľké problémy. Teraz dokázal odcentrovať, ale nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    26
    Cristiano Ronaldo dostal prihrávku na hranici šestnástky. Šikovne sa s ňou otočil a následne ľavačkou vystrelil. Jeho pokusu ale chýbala väčšia razancia.
     
    25
    Madridčania držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa mierne vytiahnuť domácu obranu. Prvý polčas je zatiaľ jasne v ich réžii.
     
    24
    Mateo Kovačić rozbehol útočnú akciu, no tá sa aj veľmi rýchlo skončila. Cristiano Ronaldo dostal prihrávku v čase, keď bol otočený chrbtom k bráne a o loptu prišiel.
     
    23
    Gareth Bale si to teraz namieril hneď proti dvom obrancom Betisu Sevilla. Tí si ho ale postrážili, a tak bude nasledovať len odkop od brány.
     
    22
    Marcelo je na svojej ľavej strane mimoriadne aktívny. Aj teraz adresoval center na hlavu Cristiana Ronalda, no ten sa nedokázal presadiť.
     
    21
    Mateo Kovačić sa snažil kolmou prihrávkou nájsť Garetha Balea. Táto spolupráca ale neviedla k úspechu a lopta končí len v moci domáceho brankára.
     
    20
    Toni Kroos mal teraz v rozohrávke mierne problémy. Raphaël Varane jeho prihrávku nezachytil, a tak vznikla šanca pre domácich. Rubén Castro ale spoza šestnástky minul bránu.
     
    18
    Zinedine Zidane dobre pripravil svoj tím na dnešný duel. Jeho zverenci sú všade o sekundu skôr a dokážu nielen kombinovať, ale aj rýchlo odoberať loptu.
     
    17
    Cristiano Ronaldo sa pohral s obrancom súpera a ľavačkou poslal loptu do nebezpečného priestoru. Pred Karimom Benzemom ale včas zasiahol brankár Adán.
     
    16
    Real Madrid má od začiatku zápasu jasnú územnú prevahu. Domáci sa prakticky ešte nepresadili smerom dopredu a môžu byť radi, že inkasovali len raz.
     
    15
    Úvodnú štvrťhodinu zápasu ukončil rohový kop favorita zápasu. K hlavičke sa dostal Gareth Bale, no bránu súpera tesne minul. Nasledovať bude odkop.
     
    14
    Ďalšia šanca madridského Realu! Z ľavej strany centroval Marcelo, svojim pasom našiel Garetha Balea, no waleského útočníka vychytal Antonio Adán.
     
    13
    Tentokrát sa hostia do zakončenia nedostali. Biely balet rozohral pomerne netradičný signál, no domáca obrana ho dokázala prečítať.
     
    12
    Z ľavej strany centroval Marcelo, no svojim pasom nenašiel Karima Benzemu. Akcia ale pokračovala ďalej a Toni Kroos vybojoval ďalší roh.
     
    11
    Po rohovom kope sa dostal k odrazenej lopte Mateo Kovačić. Chorvátsky záložník však poslal loptu ďaleko nad bránu Antonia Adána.
     
    10
    Mateo Kovačić teraz doslova vletel do pokutového územia. Veľmi dobrým sklzom ho ale zastavil Germán Pezzella, a tak bude nasledovať rohový kop.
     
    9
    Domáci to opäť skúšali po pravej strane, kde sa presadil Darko Brašanac. Jeho prízemný center ale nenarobil obrane madridského klubu žiadne problémy.
     
    8
    Joaquín získal loptu v strede ihriska a okamžite s ňou postupoval dopredu. Dobrým taktickým faulom ho ale zastavil nemecký záložník Toni Kroos.
     
    7
    Tak toto je úvod ako hrom v podaní hosťujúcich hráčov. Tí sa síce teraz museli brániť centru z pravej strany, no loptu poslal do bezpečia Pepe.
    6. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    6
    Cristiano Ronaldo mohol zdvojnásobiť vedenie svojho mužstva. Isco naňho poslal milimetrový center z pravej strany, no hviezdny Portugalčan trestuhodne minul bránu.
     
    5
    Domáci futbalisti si takto začiatok zápasu určite nepredstavovali. Pred zápasom si trúfali na víťazstvom, no od štvrtej minúty prehrávajú.
    4. Raphaël Varane (REA) - 0:1
     
    4
    Real Madrid dal gól! Biely balet sa veľmi rýchlo dostáva do vedenia. Toni Kroos zahral priamy kop veľmi dobre, loptu poslal priamo na hlavu RAPHAËLA VARANA a ten svojim druhým gólom v La Lige otvára skóre dnešného stretnutia.
     
    3
    Cristiano Ronaldo bol pri svojej prvej útočnej akcií faulovaný. Po nedovolenom zákroku Petrosa tak bude nasledovať priamy kop z ľavej strany.
     
    2
    Portugalský stopér Pepe sa musel mať na pozore, pretože individuálnu akciu predviedol Alex Alegría. Napokon z toho ale nič nebezpečné nebolo.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali domáci futbalisti, ktorí nastúpili na zápas v tradičných bielo-zelených dresoch. Ich prvá akcia sa ale neskončila úspešne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Betis: Adán – Piccini, Mandi, Pezzella, Durmisi – Brašanac, Petros, Martin – Joaquín, Alegría, Rubén Castro.
    Náhradníci: D. Giménez – Musonda, A. Sanabria, D. Ceballos, Donk, Cejudo, Zozulja.

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo – Kovačić, Kroos, Isco – Bale, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Morata, L. Vázquez, Asensio, Danilo, Nacho Fernández, Díaz.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo španielskej La Ligy. Tentokrát sa pozrieme na zápas madridského Realu, ktorý sa predstaví na ihrisku Betisu Sevilla. Zápas sa začne o 20:45 hod.

    REAL BETIS

    Futbalisti Betisu Sevilla sa momentálne nachádzajú až na 15. mieste tabuľky. Doposiaľ nazbierali len osem bodov, keď dvakrát vyhrali, dvakrát remizovali a trikrát prehrali. V ich zápasoch veľa gólov nepadá o čom svedčí aj fakt, že posledné tri duely sa skončili najtesnejším rozdielom. Zaujímavosťou je, že v domácom prostredí zverenci Gustava Poyeta ešte neprehrali. Najlepším strelcom tímu je so štyrmi gólmi Rubén Castro, no ten posledný zaznamenal ešte v prvej polovici septembra. V predzápasových rozhovoroch sa záložník Petros vyjadril, že domáci futbalisti majú v dnešnom dueli cieľ a pri troche šťastia môžu favorita zápasu zdolať. Chýbať by mal len alžírsky záložník Aissa Mandi, ktorého trápia zranené slabiny.

    REAL MADRID

    Madridský veľkoklub je momentálne na druhom mieste tabuľky, pričom v porovnaní so svojim mestským rivalom Atléticom má len horšie skóre. Zverenci Zinedina Zidana prvé štyri zápasy vyhrali, no v predošlých troch stretnutiach iba remizovali. Na víťazstvo tak čakajú takmer mesiac a dnes chcú túto sériu prelomiť. V nominácii na tento zápas figuruje 19 futbalistov, vrátane hviezdneho tria BBC. Počas reprezentačnej prestávky sa však zranil Sergio Ramos a pre zdravotné problémy nenastúpi ani Casemiro. Zdravotne fit nie je ani kolumbijský záložník James Rodríguez a zrejme v dnešnom dueli bude chýbať. Streleckým lídrom je Gareth Bale, ktorý skóroval trikrát.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    24.01.16 Betis – Real Madrid 1:1
    29.08.15 Real Madrid – Betis 5:0
    18.01.14 Betis – Real Madrid 0:5
    18.08.13 Real Madrid – Betis 2:1
    20.04.13 Real Madrid – Betis 3:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 55. Cejudo – 4. Varane, 31. Benzema, 39. Marcelo, 45. Isco, 62. Isco, 78. Ronaldo

    Karty:   49. Pezzella (RBE), 77. Zozulja (RBE), 90+1. Petros (RBE) – 43. Isco (REA)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 6:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:8.
    Real Betis: Adán – Piccini, Mandi, Pezzella, Durmisi – Brašanac (46. Zozulja), Petros, Martin (67. D. Ceballos) – Joaquín (C), Alegría (46. Cejudo), Rubén Castro.
    Náhradníci: D. Giménez – Musonda, A. Sanabria, D. Ceballos, Donk, Cejudo, Zozulja.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo (C) – Kovačić (65. L. Vázquez), Kroos, Isco – Bale (79. Asensio), Benzema (74. Morata), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Morata, L. Vázquez, Asensio, Danilo, Nacho Fernández, Díaz.