Azerbajdžan – Nórsko 1:0 (kon.) | Arménsko – Rumunsko 0:5 (kon.) | Čierna Hora – Kazachstan 5:0 (kon.)
Anglicko – Malta 2:0 (kon.) | Nemecko – Česko 3:0 (kon.) | Sev. Írsko – San Maríno 4:0 (kon.)
Poľsko – Dánsko 3:2 (kon.) | Škótsko – Litva 1:1 (kon.) | Slovinsko – Slovensko sk 1:0 (kon.)
koniec
Anglicko
2:0 (2:0)
Malta
Sobota 08.10.2016, 18:00 • Wembley, Londýn • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
    85. Dele Alli (ENG)
     
    85
    Tak to je neuveriteľné, čo teraz zahodil Dele Alli. Od Marcusa Rashforda dostal presný prízemný pas, no z hranice piatich metrov trestuhodne prestrelil bránu!
     
    81
    Prvýkrát v zápase musel zasahovať aj Joe Hart. Priamy kop rozohral Steve Borg, našiel ním Andreia Agiusa, no jeho strelu z voleja domáci brankár kryje.
     
    76
    Prvýkrát v zápase strieda aj tréner Malty. Na ihrisko prichádza Michael Mifsud, ktorý nahradil dnes pomerne aktívneho Alfreda Effionga.
     
    73
    Posledné striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza strelec úvodného gólu zápasu Daniel Sturridge, ktorého nahradil Jamie Vardy.
     
    68
    Aj legendárny David Beckham na tribúne Wembley sledoval druhé striedanie zápasu. Dnes skončil Theo Walcott a na jeho miesto prišiel talentovaný Marcus Rashford.
     
    64
    Obrovská šanca domácich. Dele Alli peknou kolmou prihrávkou našiel za obranou Thea Walcotta. Ten si loptu spracoval, zakončil, no trafil len brankára Hogga.
     
    55
    Hlavný rozhodca udeľuje v dnešnom zápase prvú žltú kartu. Po faule na prenikajúceho Jesseho Lingarda ju dostáva krajný obranca Steve Borg.
     
    53
    Wayne Rooney zahral priamy kop, no tentokrát zvolil priame ohrozenie brány. Andrew Hogg však predviedol pekný zákrok vo vzduchu a vytlačil loptu na roh.
    38. Dele Alli (ENG) - 2:0
     
    38
    Anglicko dalo gól!
    Favorit zápasu korunuje svoju aktivitu ďalším gólom. Daniel Sturridge vymyslel útočnú akciu, po ktorej zakončoval DELE ALLI. Jeho prvú strelu ešte Andrew Hogg vyrazil, ale na jeho dorážku už nestihol zareagovať.
     
    33
    Ďalšia anglická šanca. Daniel Sturridge poslal z pravej strany skvelý center do pokutového územia. Nabehol si naň Jesse Lingard, ale maltský brankár vytlačil loptu na roh.
    29. Daniel Sturridge (ENG) - 1:0
     
    29
    Anglicko dalo gól!
    Domáci futbalisti sa predsa len dokázali presadiť. Jordan Henderson poslal z pravej strany ďalší kvalitný center do šestnástky a na konci liverpoolskej spolupráce vidíme presné hlavičkové zakončenie DANIELA STURRIDGEA.
     
    22
    Obrovské šanca v podaní domáceho tímu. Na center z pravej strany si nabehol Dele Alli, ale jeho hlavičku pohotovo vyrazil Andrew Hogg. Následnú dorážku z tesnej blízkosti poslal Daniel Sturridge do nebies.
     
    20
    Druhá šanca Albionu v dnešnom dueli. Jordan Henderson poslal z polovice ihriska dlhý pas za obranu Malty, našiel ním Jesseho Lingarda, no ten v koncovke zlyhal.
     
    19
    Prvé striedanie je realitou. Ryan Bertrand nemôže pre svalové problémy pokračovať v zápase, a tak ho musí nahradiť Danny Rose.
    8. Wayne Rooney (ENG)
     
    8
    Prvý úspešný zákrok si na svoje konto pripisuje Andrew Hogg. K odrazenej lopte sa dostal Wayne Rooney, z hranice šestnástky pekne zatočil loptu, no brankára Malty neprekonal.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 29. Sturridge, 38. Alli

    Karty:   55. S. Borg (MAL)


    Držení míče: 78 % : 22 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 7:0. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:9.
    Anglicko: Hart – Walker (68. Rashford), Stones, Cahill, Bertrand (19. Rose) – Alli, Henderson, Rooney (C) – Walcott, Sturridge (73. Vardy), Lingard.
    Náhradníci: Heaton, Forster – Townsend, Rose, Vardy, Dier, Rashford, Antonio, Smalling, Oxlade-Chamberlain, M. Keane.

    Malta: Hogg – Z. Muscat, Agius, Camilleri – S. Borg, Kristensen, Sciberras, P. Fenech, A. Muscat – Schembri (C) – Effiong (76. Mifsud).
    Náhradníci: Bonello – Mifsud, Scerri, Scicluna, J. P. Farrugia, J. Pisani, Failla, Zerafa, R. Muscat.

    Rozhodca: Stefan Johannesson (SWE)

    Diváci: 81 781