Azerbajdžan – Nórsko 1:0 (kon.) | Arménsko – Rumunsko 0:5 (kon.) | Čierna Hora – Kazachstan 5:0 (kon.)
Anglicko – Malta 2:0 (kon.) | Nemecko – Česko 3:0 (kon.) | Sev. Írsko – San Maríno 4:0 (kon.)
Poľsko – Dánsko 3:2 (kon.) | Škótsko – Litva 1:1 (kon.) | Slovinsko – Slovensko sk 1:0 (kon.)
koniec
Anglicko
2:0 (2:0)
Malta
Sobota 08.10.2016, 18:00 • Wembley, Londýn • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    Gareth Southgate zažil úspešnú premiéru na lavičke anglickej reprezentácie. S výkonom svojich zverencov ale rozhodne nemôže byť spokojný. Futbalový trpaslík z Malty robil favoritovi problémy a napokon prehral len 2:0. Najmä v druhom polčase si domáci nevypracovali takmer nič, zaujala len nepremenená tutovka Delehe Alliho. Každopádne, Anglicko vyhralo štrnásty kvalifikačný duel v rade a s plným počtom bodov je na čele F-skupiny. Naopak, Malta je bez bodu na poslednom mieste. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný futbalový večer. (19:54:16)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Stále držia loptu v moci hráči v bielych dresoch. Teraz sa trocha priblížili k šestnástke hosťujúceho tímu, no na zakončenie to rozhodne nevyzerá.
     
    90
    Angličania držia loptu na svojich kopačkách v okolí stredového kruhu a akoby už len čakali na záverečný hvizd. Nadstavovať sa budú ešte dve minúty.
     
    89
    Zo stereotypu nás nevytrhla ani strela Wayna Rooneyho. Ten vystrelil spoza pokutového územia, no jeho pokus mieril len nad bránu Andrewa Hogga.
     
    88
    Obrancovia Malty dnes predviedli dobrý výkon. V prvom zápase dostali od Škótov až päť gólov, no dnes to bude oveľa lepší výsledok.
     
    87
    Angličania sa nevedia presadiť proti niekoľkým červeným valom maltskej defenzívy. Po prihrávke na Joea Harta sa ozýva aj slabučký piskot tribún.
     
    86
    Zápas sa pomaličky dohráva a zrejme nebudeme svedkami ani nejakého dlhého nadstaveného času. Každopádne, Gareth Southgate zažije na lavičke Albionu úspešný debut.
    85. Dele Alli (ENG)
     
    85
    Tak to je neuveriteľné, čo teraz zahodil Dele Alli. Od Marcusa Rashforda dostal presný prízemný pas, no z hranice piatich metrov trestuhodne prestrelil bránu!
     
    83
    Albion sa do zakončenia nedostal. V druhom polčase predvádza skutočne veľmi slabý výkon, no napriek tomu si do tabuľky pripíše tri body.
     
    82
    Domáci futbalisti budú mať výhodu rohového kopu, pretože center z ľavej strany odvrátil pred Delem Allim vracajúci sa Alex Muscat.
     
    81
    Prvýkrát v zápase musel zasahovať aj Joe Hart. Priamy kop rozohral Steve Borg, našiel ním Andreia Agiusa, no jeho strelu z voleja domáci brankár kryje.
     
    80
    Michael Mifsud sa po svojom príchode na trávnik predviedol individuálnou akciou. Napokon ho fauloval Gary Cahill, a tak majú hostia priamy kop.
     
    79
    Malta sa stále dobre bráni a v druhom polčase nepustila Anglicko takmer k ničomu. Jedinú vážnejšiu šancu mal len Theo Walcott.
     
    78
    Dele Alli posielal jemnučký center smerom na Jamieho Vardy. Hviezda majstrovského Leicesteru City ale na príliš vysokú loptu nedosiahla.
     
    77
    Marcus Rashford si šikovne obhodil Steva Borga, no následne si v súboji pomohol rukami. Stefan Johannesson tak prisudzuje loptu hosťom.
     
    76
    Prvýkrát v zápase strieda aj tréner Malty. Na ihrisko prichádza Michael Mifsud, ktorý nahradil dnes pomerne aktívneho Alfreda Effionga.
     
    75
    Angličania sa dostali na dostrel brány. Spoza šestnástky to skúšal strelou z voleja Jordan Henderson, ale trafil len jedného z hráčov v červenom drese.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 29. Sturridge, 38. Alli

    Karty:   55. S. Borg (MAL)


    Držení míče: 78 % : 22 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 7:0. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:9.
    Anglicko: Hart – Walker (68. Rashford), Stones, Cahill, Bertrand (19. Rose) – Alli, Henderson, Rooney (C) – Walcott, Sturridge (73. Vardy), Lingard.
    Náhradníci: Heaton, Forster – Townsend, Rose, Vardy, Dier, Rashford, Antonio, Smalling, Oxlade-Chamberlain, M. Keane.

    Malta: Hogg – Z. Muscat, Agius, Camilleri – S. Borg, Kristensen, Sciberras, P. Fenech, A. Muscat – Schembri (C) – Effiong (76. Mifsud).
    Náhradníci: Bonello – Mifsud, Scerri, Scicluna, J. P. Farrugia, J. Pisani, Failla, Zerafa, R. Muscat.

    Rozhodca: Stefan Johannesson (SWE)

    Diváci: 81 781